Lösning i sikte!

2010-12-01

Ons 1/12 Fick hit Raymarinefolket idag. Det mesta löste sig så nu har jag ett riktigt bra navigationssystem. Jag har också skaffat en 1500W inverter, dyr, men kan vara bra att ha. Den ger 220V el. så tar gasolen slut kan jag t.o.m. använda kokplattan. Det som felas nu är motorinstrument och mastlanterna samt givare till ekolodet och lite småsaker så nu finns det hopp om en hel båt igen.

Åska är ett elände. När vi seglade från Mallorca med Joy hade vi ett nedslag ganska nära. Autopiloten slutade att fungera efter en 1/2 tim. Idag har vi konstaterat att åskan förstörde även den. Minusanslutningen är helt svartbränd så en ny databox krävs. Kostnad ca 20,000:-!!! I framtiden ska jag försöka hålla mig så långt från svarta moln som möjligt.

Tor 2/12 Konserveringsdag! Det är mycket som skall fixas på slutet. I går måttbeställde jag en sorts pressening som till min förvåning kom tidigare än utlovat!

Fre 3/12 Stressar för att hinna allt före upptagning. Ännu mera stress på land med reparatörer ombord så att jag tyvärr inte hinner konservera motorn som jag skulle vilja. Det blir ändå en del arbeten kvar som skall fixas i vår. Nu får jag lämna motorn med saltvatten i kylsystemet vilket jag hatar. Blir bjuden till Ole på middag innan jag skall försöka få någon timmes sömn innan a2b hämtar mig för transport till flygplatsen. Har nog mycket övervikt eftersom jag tar hem en massa sjökort som jag behöver på den andra båten. Eftersom jag kommer att vara landbaserad ett tag framöver tror jag att ni behöver en paus från mitt tjat. Det blir nog bara något inlägg per vecka tills jag återupptar det här äventyret igen. Kul att ni har läst och jag uppskattar verkligen alla kommentarer!!!

Sön 5/12 Hemresan gick bra och trots 2 byten av flyg kom även mitt tunga bagage fram. Det brukar ju sällan hända mig. Rejält med snö hemma, redan lika mycket som vi hade som mest förra vintern.

Mån 6/12 Summerar lite av det som hänt under året. Jag har besökt Turkiet, Grekland, Syrien och 2 ggr norra Cypern. Det hade blivit flera länder om inte åskan ställt till det. Det hade också blivit flera sjömil än de 3534 det nu blev. Jag har bott i båt knappt 8 månader så det blir inte många sjömil per dag. Målet är inte heller att segla så långt som möjligt utan det går ut på att försöka njuta av livet! Får jag träna lite till så kanske jag blir bra på det...

  

Antal kommentarer: 2

2010-12-06 10:10:02 - Dan Strömberg

Hej och välkommen hem! Tack för alla fina stories!

2010-12-06 17:21:22 - Sven-Erik

Tack för visat intresse!:)
Namn: E-postadress: Hemsideadress:
Meddelande:
:) :( :D ;) :| :P |-) (inlove) :O ;( :@ 8-) :S (flower) (heart) (star)