Svettigt i värmen!

2010-03-27

Vi har inte haft något internet sedan i onsdags men nu verkar det fungera igen.

Tor 25/3 Jag fortsätter med en dåres envishet att få den nya AIS-en att fungera. Jag gör en ny installation i den nya datorn. Det fungerar inte heller. Com-portarna kommer inte överens. Emellanåt fixar jag med andra saker som skall bli klara medan hjärnan går ner i varv. Jag fortsätter också att fråga efter mitt nya segel som jag beställde i början av januari. Det skulle vara färdigt på 10 dagar. Jag börjar vänja mig vid hur mycket ett löfte om leverans är värt här. Jag åker också på synundersökning, jag skulle vilja prova kontaktlinser. Glasögon är ett gissel om jag vill snorkla, använda solglasögon, eller segla när det blåser och regnar. Jag får tyvärr beskedet att mina ögon är för torra så det fungerar inte. Har jag gråtit så mycket att tårarna är slut eller? Jag tror att det är något annat fel. Alternativet är nya glasögon som skall vara mycket billigt här. Flera här har skaffat sådana så jag kollar vad de betalat. Det ligger mellan 5-9000:- vilket jag tycker är dyrt så jag får klara mig med mina gamla ett tag till.  

Fre 26/3 Fortsätter med AIS-en utan framgång. Åker till affären och handlar så mycket att de kör hem det till båten. Vi bestämmer att de skall komma om en ½-timme d.v.s. klockan ett. De kommer klockan 2... Senare på em. är vi 23 stycken som tar med ost och vin till en grotta ett par km söderut. Jättestor, med häftiga droppstenar. Jag bjuder sedan Björn och Christina på middag för allt jobb de haft med min båt medan jag var hemma. 

 Lör 27/3 Fortfarande kanonväder, vattentemperaturen är nästan 20 grader och i går hade vi +27 i skuggan. Huden har ändrat färg, trots att jag vistas nere i ruffen ganska mycket. Har varit på marknaden och hämtat hem så mycket frukt och grönt jag kan bära. Det gick på 18:- Mitt segel skulle ha anlänt i går kväll så jag gick för att hämta det. Det hade inte kommit så vi ringde segelmakaren som påstod att det var skickat. Samtidigt frågade han vilka siffror det skulle vara i det!! Jag bad då att de omgående skulle skicka hit mitt gamla segel så att jag slipper ligga kvar här. Det kostar 30 Euro per dag fr.o.m. måndag. Det skall vara här på måndag, vilket jag tror när jag håller i det!!! Av flera skäl kan det alltså bli aktuellt med tvångströja...

Antal kommentarer: 0

Namn: E-postadress: Hemsideadress:
Meddelande:
:) :( :D ;) :| :P |-) (inlove) :O ;( :@ 8-) :S (flower) (heart) (star)