Nyttig lektion...

2010-01-15

Ibland blir jag imponerad av den samlade kunskapen bland seglarna här. Igår hade vi en problemlösarkväll. Den som höll i det kunde massor! Ett exempel var när han fäste en vanlig M8 mutter på en 1 mm. vajer. Med hjälp av bikarbonat och vanligt superlim som han tömde i muttern växelvis fixade han infästningen på en minut så att ingen av oss kunde ta isär det hela. Det gick dessutom att både slipa och borra i skarven. Han hade väl ytterliggare ett 20-tal exempel på billiga och bra lösningar.

När väl regnet upphörde idag på fm. blev det bråttom. Fram med vax och polermaskin. Lyckades hinna hela babordssidan innan kroppen sa ifrån. Armarna känns som lealösa slangar och ryggen som en gärdsgårdsstör. Kan det bero på dålig träning eller? Jag kommer så småningom att träna även på styrbordssidan men nyttan av det har ju gått över innan jag skall göra om det hela igen om något år. Huvudet kommer ju ihåg hur mycket arbete det är så varför kan inte kroppen komma ihåg att jag faktiskt har tränat? Eftersom det är fredag måste jag ju träna höger slang (arm) med uppåtsvingar för att undvika tennisarm. Raki och vatten i tungt glas utgör lämplig hantel. Som tur är blir den lättare för varje sving!!!

Skrovet blev så blankt så personalen här har satt upp varningsskyltar där de beordrar solglasögon på, bländingsrisken är stor....      

Antal kommentarer: 0

Namn: E-postadress: Hemsideadress:
Meddelande:
:) :( :D ;) :| :P |-) (inlove) :O ;( :@ 8-) :S (flower) (heart) (star)