Blogg

Varmt och skönt! 

[counter]

1/12 Första advent, ca 20+ och nästan vindstilla! Svårt att ha det bättre. Tyvärr blir det kortvarigt, det skall bli riktigt oväder med massor av regn. På tisdag skall det komma över 90 mm. Nu är det bra att stå på en asfalterad plats. Har inte blivit mycket gjort, skulle ha åkt och bunkrat mat men latmasken håller emot. Jag får väl igen det när jag måste åka i regn.... 

2/12 I går kväll motade jag ut latmasken och tog cykeln till Aldi. Det blev fullt både i cykelkorgen och ryggsäcken så nu skall jag klara några regndagar. Idag har dessutom prognosen reviderats till betydligt måttligare regnmängder. Sådana här dagar tär på det olästa i biblioteket....

3/12 Fy, vilket jäkla väder. Regnet går väl an men byig vind på upp.till 24m/sek får husbilen att skaka så det är svårt att stå upp utan att hålla sig i. Dragit upp värmen och blir kvar inne bortsett från att toatanken var full i morse och måste tömmas. Nu tar det hårt på biblioteket!

4/12 Ännu en blöt dag men mycket bättre än i går. Vinden la sig i går kväll men regnet har hållit på tills idag när det sakta avtagit för att i kväll ha upphört. Det blev ett krogbesöki kväll eftersom fantasin beträffande rätter är bortblåst. Som vanligt ingen höjdare, senigt okryddat kött och pommes utan salt, Det enda de gör bra är irish cofee, den är bra.

5/12 Idag kom värmen tillbaka, i alla fall på fm. Jätteskönt men på em kom det lite vind från havet och då blev det kyligt. Det är rätt mycket skador efter regnet nere på stranden och en stor vattensamling på vägen dit.

6/12 Idag blev det först storstädning med dammsugning och golvtorkning innan jag flyttade 2 platser söder ut. Man kan ju inte släpa med skiten. Den plats jag hade är tingad från den 16:e och jag skall stanna minst till den 18:e så det är lika bra att flytta direkt. I kväll blev det 2-hjuling in till byn eftersom restaurangen här inte skall få några mera pengar av mig. Hamnade på en indisk restaurang, här vet de vad kryddor är. Bra mat och alldeles svettig på hemvägen!

7/12 Efter en dusch bär det av ut på byn. Eftersom det är marknad är det bakgator som gäller men innan jag kommer iväg märker jag att min cykelkorg fattas. När man handlar tunga saker är den jättebra vilket tydligen någon annan också förstått. Åker först till Bodegan som ligger ganska långt bort. Vilket utbud! Har aldrig sett så många sorters vin och sprit tidigare. Tar man en av varje behöver man en stor lastbil att frakta hem det på! Jag köpte lite gin, billigare på stormarknaderna som Lidl och Aldi, och en 3 liters dunk med gott vin. Därefter blev det besök på Aldi för övriga förnödenheter. Skulle behövt salt men det hade de inte! Lugn kväll som vanligt..

8/12 Kanonväder! Tvättar en massa eftersom det är torkväder men efter att tumlaren gjort sitt behövs inget torkväder. Grannarna spelar bowl och vi är några som tittar på. Slutar med att ett gäng sitter i solen och dricker öl. Vi har det ganska bra idag!

9/12 Kl 10 stod jag och väntade på att den utlovade hyrbilen skulle anlända. Icke, den kom inte. Ringde upp damen ifråga men fick inget vettigt svar. Grannen har en hyrbil från samma företag som skall lämnas tillbaka idag så jag åker med till kontoret. Det slutar med att jag får överta den bilen och grannen åker med tillbaka så det blev ju en bra lösning till slut. Har sedan åkt runt och tittat på andra ställplatser men ingen har passat mig. Har ju gott om tid eftersom jag blir kvar här minst till den 18:e. I morgon skall jag hämta Margitha på flygplatsen 7 mil bort. 

10/12 Åker till flygplatsen i god tid men väl där blir jag inskickad i hyrbilsparkeringshuset av någon som gjorde fel. Han öppnade dessutom bomen med något slags transponder vilket gjorde att jag inte fick någon biljett. Fy vilket trassel det blev, var tvungen att ta mig upp på 4:e våningen och till en speciell kassa för att få en biljett. Under tiden börjar Margitha leta efter mig och det är inte enkelt att förklara var man befinner sig. Efter nästan 1 tim. löser det sig och vi kan åka därifrån. Kör sedan på 332:an hela vägen till ställplatsen. Där somnar Margitha fort någon timme innan vi kan sola en stund innan blir kyligt. Sedan blir det tv-tittande på datorn och slöande resten av kvällen.

11/12 Först en tur i byn för att handla lite. Kinesen har nästan allt,, köpte nya cykelkorgar eftersom de gamla fått fötter. Sedan till Aldi för allmän proviantering. Därefter ut till La Manga, helt otroligt ställe med hur mycket hotell och restauranger som helst. Nu är det inte säsong och det närmast kan liknas vid en spökstad. Ser öde ut och nästan inga bilar. Ett fantastiskt område, många har havsutsikt åt 2 håll. 

12/12 Vi börjar med en biltur söder ut till Cabo Tinosso canoes. Här spelades delvis filmen Kanonerna på Navarone in. Det är mäktiga kanoner med em borrning på ca 50 cm och längd ca 15 m. Därefter siktade vi på Likör 43-fabriken men på den adressen finns bara en rivningstomt. Vi körde då ner till hamnen i Cartagena för att sätta oss med en öl. Även det misslyckades eftersom det inte var möjligt att bli av med bilen på ett någorlunda lagligt sätt. Vi körde hem istället och tog cyklarna på en lång tur i byn och återvände hem frusna. Det blev duschbesök innan vi gick till krogen och hade turen att få bra mat.

13/12 Börjar med arbete, först byter jag den felaktiga backkameran innan jag monterar ett gasolfilter. När allt fungerar tar vi bilen och åker till Murcia. Det visar sig vara en storstad med hemsk trängsel vilket inte passar oss så vi trasslar oss ut från köerna och åker via Torrevieja hem. Lugn kväll i husbilen.

14/12 Vi börjar med ett marknadsbesök där vi mest handlar frukt. Priserna är otroligt låga. Skor kostar vanligen max 10 euro. Samma pris på byxor. Sedan har vi en lugn eftermiddag i solen.

15/12 Vi börjar dagen med att besöka "Tjuvarnas marknad". Tror inte att det är mera stulet här än någon annan stans. Sedan åker vi till Kinesen och handlar en vantskruv att spänna kättingen mellan framdörrarna med och lite annat som är bra att ha. Sedan åker vi norr ut till nästa by och Puerta de las salinas. Där äter vi en lunch på tapas för 10 Euro plus vin. Tar oss sedan hemåt igen för lite slöande i solen med en drink innan vi gör oss klara för att cykla till byn för middag. Det blev 222 med kinamat, jättebra!

16/12 Bilar omkring och ser lite ovanliga saker innan vi hamnar hos Sangar som äger ställplatsen ocg har en husbilsfirma. Kylen har uppträtt konstigt på nätterna. Det verkar som om nätspänningen sjunker under 195 V och då slår den över på gas. Den tänder dock inte som den skall utanvi hör tändgnistorna under lång tid. När jag minskar värmen från 2 till 1 kw fungerar den som vanligt. Fick en tid för service på torsdag fm. Eftermiddagen ägnas åt att besöka Stisse och Marre på Lo Monte för att få lite tips var vi kan handla lite julmat. Vi hamnar på Costablanka där det mesta finns men tyvärr är julskinkan slut. Hem och packa in det som inte kommer att användas när Margitha åkt hem innan vi går på krogen för lite mat.

17/12 Skjutsar Margitha till flyget, hon skall hem och jobba i regn och rusk. Åker sedan och tittar på ett antal ställplatser på hemvägen innan jag hittar lite färdigskivad julskinka i samma affär som i går. 

18/12 Börjar med att lämna tillbaka hyrbilen. Sedan dags för tvätt varefter städning av bilen vidtar. Får leta lite när jag skall ha saker eftersom Margitha och jag har lite olika åsikter om var saker skall ligga. Eftersom det varit kanonväder avslutar jag dagen med en GT.  

19/12 Åker till husbilsverkstaden som inte hittar något fel. Får dock ett telefonnummer till en specialist i Murcia. Om jag ringer kommer han direkt och det går på garantin. Resten av dagen har jag legat i dvala med en hemsk förkylning. Jag var medbjuden till krogen av ett gäng andra svenskar men måste stå över.

20/12 Kvar i sängen hela dagen, inte kul men bara att gilla läget. Vädret har inte heller varit så kul med moln och hård blåst men 18-20 +. Kommer igen i morgon!   

21/12 Börjar med att ta mig till duschen innan jag tömmer sopor och toalett. Blir inte mycket mera gjort eftersom kroppen känns matt och bara vill vila. Går jag ut fryser jag så jag skakar. Bara att vänta på bättre tider!

22/12 Vaknar av lite oväsen och musik på avstånd. Det visar sig vara en mc-träff 2 kvarter bort med några hundra deltagare. De gjorde sitt bästa för att ta död på motorer och däck. En var duktig, han åkte på ett hjul i taget och använde även toppboxen som stöd. När röken väl lagt sig fick vi en fin dag med ca 25+ blå himmel och vindstilla.  

23/12 Ännu en dag med kanonväder. Fortfarande risig i kroppen men blir lite bättre för varje dag. Åker till byn och försöker få ihop det som krävs för att göra glögg. Det går dock väldigt dåligt. Nästan inget av det jag vill ha.finns. Det är säkert lättare att koka soppa på en spik än att få till glögg av det här. Det blir en prövodag i morgon

24/12 Börjar på min glöggtillverkning och det smakar pest. Fixar och donar och så småningom börjar det gå åt rätt håll. Det måste dock ligga till sig en stund ibland. Det passar bra med att duscha och fixa julmiddagen emellan. Måste se till att inte glöggen kokar, den skall alltid vara under 70+. Cyklar till apoteket för att hämta lite medikamenter till mig själv. Varför heter det apotek när det är för människor och inte apor? Efter alldeles för mycket julmat smakar faktiskt glöggen riktigt bra! Ofattbart! Eftermiddag och kväll förflyter under stor törst efter intag av sill och andra salta rätter. Det blir en mycket lugn julafton.

25/12 Blir ingen riktig julkänsla, mår inte bra. På em blir det en lång cykeltur till bortre hamnen tillsammans med hamnkaptenen i Wasahamnen. Tar en lugn kväll, inget drag i gubben längre!

26/12 Upp och tar en taxi till sjukhuset eftersom något är fel. De konstaterar direkt att jag har testikelinflammation och måste gå på antibiotika minst en månad. De börjar behandlingen med dropp men på em får jag åka hem med en massa restriktioner och skall på återbesök. Innan det kommer de att ringa och kolla hur det går. Dags att skjuta gubben?

27/12 Först till byn och ett apotek där jag får en ensenlig mängd tabletter. På sjukhuset frågade de 6 ggr om jag har några allergier och jag svarade som det är:arbete. Det hjälpte inte jag fick några tabletter jag bara får ta på kvällen när jag skall lägga mig eftersom det kan medföra blodtrycksfall. Cyklar ner till stranden ihop med ett 10-tal svenskar i det fina vädret. Får se om man vaknar i morgon....  

28/12 Börjar med att leta upp en bankomat. På vägen dit måste jag passera marknaden men jag har fortfarande grönsaker kvar sedan 2 veckor. Efter ett Lidlbesök blir det hem för lunch. Njuter av det fina vädret på em. Kvällarna har blivit väldigt fuktiga, redan klockan 5 rinner det från cykelsadeln och i natt skall det bli dimma.

29/12 Kanonväder igen! Det tar ett par timmar innan dimmolnen ger sig men sedan blir det fint. Nästan vindstilla har det varit länge nu. Det börjar kännas som att det är dags att flytta på sig men vi får se.

30/12 Jaha, snart har det gått ett ofattbart kort år igen. Märkligt att det verkar som tiden går fortare och fortare. Idag har mäklaren visat båten för Danska kunder så nu hoppas jag det blir affär. Undrar vad för dumt jag måste hitta på sedan? Något blir det säkert och jag har redan ett par uppslag. Har i alla fall börjat på en lista över måsten och att den skall segla riktigt bra. Pga medicinintag får det bli ett helt nyktert nyår, det var många år sedan!

31/12 Vaknar med 6+ ute men solen kommer efter en stund och då blir det 20+. Cyklar till ALDI för att få till lite festmåltid. Går sådär men kraven är inte så stora. Städning av bostaden innan slappande vidtar. Väldigt tyst och lugnt, inga fester i sikte och bara några få smällare så det blir en lugn kväll. Får passa på att önska alla följare ett GOTT SLUT OCH ETT JÄTTEBRA 2020!

 

Mot värmen!

[counter]

1/11 Puh, nu är det varmt!, har över 30 +! Har varit inne på 3 campingar före den här och alla fulla. Redan i morse när jag skulle handla märkte jag att det är helg här, allt stängt! Fick tag på diesel utefter vägen, har åkt 18 mil och turistat lite. Åkte genom Valencia och passerade flera 7 filiga rondeller med 4 trafikljus i varje! Efter 4-de försöket hittar jag en parkering. Det är precis vad det är, här finns ingen service mer än att tömma och fylla. Eftersom jag inte behövde nåt av de just nu kunde jag stannat var som helst itan att betsla. Fick en ok.mat på krogen, beställde stekta räkor men fick en stor fisk som också var fint lagad.

2/11 Kör vidare utmed kustvägen på ibland backig och krokig väg och ibland rakt och fint. Massor av cyklister så det gäller att ha koll. Passerar ett litet innanhav och en massa sankmark med mängder av hägrar. Tar mig till Lidl för att fylla på förråden innan jag kör till.Dunes som är en liten camping nära Gandia. Här stannar jag troligen några dagar och här finns flera svenskar.

3/11 Tar det lugnt, vädret är oroligt. Ofta 3-4 m/sek men varje 15:e minut kommer det 20+ m/sek. Skönt att inte vara på havet. Min stol blåste iväg för en stund sedan. Fortfarande nästan 30 på dagen och över 20 på natten.

4/11 Kvar på samma ställe. Det blåser rejält i byarna så förmiddagen ägnas åt en bok eftersom det är en matfri dag. På em. lastar jag av en cykel och åker till stranden. På hemsidan här står att det är 150 m. men sanningen är 750! Inte många som badar och hela byn är öde. Inga människor eller bilar i rörelse, nästan som en spökstad och många lägenheter och hus är till salu. En iakttagelse jag gjort är att meddelåldern på svenska husbilsåkare är troligen över 60 år. Spaniorernas torde vara ungefär hälften!

5/11 Ytterligare en blåsig dag. Det är bara att hålla sig inomhus så mycket det går. På em blir det en cykeltur för att hitta affären som ligger en knapp km bort. Det går bra att cykla genom apelsinodlingarna där det läar men på gatorna är det inte kul.

6/11 Efter en kall natt avtar vinden. Bara 13+ i morse. Idag blev det en lång cykeltur där jag ser att massor av apelsiner ramlat från träden. Undrar om det är torkan som gjort det, ibland blir det ju så på äppelträden hemma. Strömmen vill inte riktigt räcka, står delvis under ett träd som skuggar solpanelen, så idag har jag kostat på mig elanslutning. Eventuellt drar jag vidare i morgon, det ser ut att bli kallare här framöver.

7/11 Åker söder ut ca 16 mil till Lo Monte camping nära Torrevieja. Träffar en gammal rallycrossåkare, Stig Lindstedt, som jag inte sett på 39 år. Kul! Det blir många gamla historier och en del whisky. Svårt att få plats men får lov att stå en natt. Jättefint ställe men kostar därefter.

8/11 Lyckas få stå kvar ytterligare en natt men med platsbyte. Otroligt fint ställe som tydligen alltid är fullbokat. Tar det lugnt, går och äter på campingens restaurang. 3-rätters för 10 euro inkl dryck! Lugn kväll med en bok jag lånat av Stisse som heter Rallycrosslegenderna där både han och jag förekommer flitigt.

9/11 Fixar än en gång ny plats men nu måste jag lova att inte lämna förrän måndag! Blir bra så jag flyttar igen. Stisse och Marre och jag tar cyklarna till stan och en jätteanläggning för boule. När Marre spelat färdigt blir det rundtur i byn och lite proviantering. Väl hemma får jag ett meddelande från min son Pierre som har en lägenhet 8 km bort och är på plats. Jag tar cykeln dit men en del vägar är inte farbara efter översvämningen. Det saknas en del broar. Tittar på deras boende innan vi går ut och äter men jag låter cykeln stå kvar och tar en taxi hem. 

10/11 Gör inte mycket. På em. kommer Pierre och Anna med cykeln och vi hinner fika innan de skall ha ett möte med någon som skall byta deras kök. På lvällen kommer Stisse och hälsar på så då går det ner några GT.

11/11 Inte mycket blir gjort. Mulet och inte så varmt, på em åker jag ner till Stisse och Marre och där finns Stecka och Marie. På besök kommer också 80-årige Janne. Blir en kul em.

12/11 Kanonväder så jag tar cykeln till affären och bunkrar lite. Det brukar kosta ca 400:- här men hemma skulle.motsvarande kostat 8-900:- Sitter i solen och läser resten av dagen.

13/11 Ännu en lugn dag i fint väder men med mycket vind. Har varit 28+ så man behöver inte frysa så mycket. Har städat bostaden och suttit och läst mellan cykelturerna. Har bokat plats på en ställplats ett par mil söder ut från fredag eftersom det här fina boendet sliter på plånboken.

14/11 Beslutar mig för att tvätta vilket funkar bra. Problemet uppstår när det skall torkas. När linan och alla kläderna är uppe börjar det regna. Kul, så nu är hela husbilen en torkvinda! Jag tror att allt är torrt i morgon med hjälp av köksfläkten.

15/11 Checkar ut och åker vidare mot söder. På vägen tankar jag fullt, både diesel och gas. Tar mig till Murcia och en ställplats som heter Narejos i Los Alcazares. Verkar vara ett bra ställe, det som stör lite är flygtrafiken men man vänjer sig nog.

16/11 Här stänger man av huvudgatan på lördagar eftersom det är där man har marknad. Det mesta finns och jag handlar mycket frukt och grönsaker. För 50:- får man nästan så mycket man kan bära. Har sedan varit och tittat på gokartbanan där de har åkt med motorcyklar som är lite mindre än normalt. Kul!

17/11 Fy, i morse bara 6+! När solen kommer blir det riktigt drägligt, har suttit ute och läst hela fm.På em lång cykeltur i byn som är mycket större än jag trodde. Cyklar tillbaka utmed stranden, förbjudet men är inte ensam. Bestämmer mig för att köpa el. Funderar på att skaffa ett gasolfilter som många säger är nödvändigt. Går på krogen för en bit mat. Beställer ett glas rött eftersom jag tänkt äta kött men får rose. Beställer entrecote, medium rare, och får minst sagt rare. Köttet i mitten är kallt! Klagar på skiten och blir bjuden på en irishcoffe. Riktigt dåligt så dit går jag inte på länge.

18/11 Måndag så det får bli lite arbete. Försöker fixa ett filter till gasolen, det är tydligen risk för att få olja i gasen som kan förstöra både kyl och värme. Försöker också fixa en hyrbil att använda när Margitha kommer. Inget är enkelt när man inte kan språket så jag hoppas lösa det i morgon. Det finns tydligen skojare som hyr ut bilar här och dom vill jag inte gynna. I natt har det regnat i 6 timmar men dagen har varit fin.

19/11 Tar det lugnt men får till en beställning av gasolfilter som kommer ner i december. Misslyckas dock med bilhyran, inte mitt fel, uthyraren hör inte av sig som utlovat. Förmodligen tjänar de så bra under högsäsong att de inte behöver bry sig. Skall ta tag i det o morgon igen. Idag har äntligen vinden avtagit och det jar varit riktigt skönt att sitta ute. Här får man passa på att duscha när vädret är bra eftersom de byggnaderna saknar uppvärmning. Inte kul att gå dit på morgonen när det är 6+!

20/11 Ägnar förmiddagen åt att fixa en hyrbil tills Margitha kommer ner. Det är inte helt enkelt eftersom det är lågsäsong och dessutom är Murcia flygplats som ligger nära stängt för charterflyg så de biluthyrarna är borta. Det löser sig med en lokal uthyrare inne i staden till ett rimligt pris. 9 dagar 170 euro är väl ok. Åker till supermarket och bunkrar på.em. Är bara 700 m med cykel.

21/11 Efter gårdagens pizzabesök, första sedan jag åkte hemifrån, har jag somnat mätt. Blir inte så ofta med 5-2. Idag har jag fikat med grannar som också hållit på med pengaförstöring med hjälp av motorer. På eftermiddagen blev det en lång stärkande promenad vilket går mycket lättare när jag tappat några kilo och blivit av med ryggskottet. Det sägs ju att hungriga hundar jaga bäst men jag vet att utsvultna jagar inte alls....

22/11 Småregn nästan hela dagen. Läser och tar det lugnt men på em. blir det en rejäl promenad, varmt och skönt. Blir inbjuden till grannarna som är motortokiga på middag. Blir kvar flera timmar. Kul med samma intressen.

23/11 Åker på marknaden efter sen frukost. Här är det verkligen billigt! 1/3-1/4 av priserna mot hemma både när det gäller grönsaker och kläder. Fina gympadoyor kostar 10 euro, jeans kostar 5. Vindruvor kostar 1,8/kilo och de är otroligt söta. På em tar jag en lååång cyleltur söder ut utmed stranden. När jag kommit till sista hamnen försöker jag ta mig hemåt via gatorna i byn. Hittar både bankomat och mack för att pumpa cyklarna. Det blev säkert över 1 mil.

24/11 Bara 1 mån till julafton! Här märks inte så mycket av julen, det enda jag sett är att de säljer en blomma som jag tror heter julstjärna på marknaden. Har varit en lugn dag eftetsom jag är riktigt förkyld. Näsan rinner så jag hinner inte ta vsra på hälften och dessutom har jag fått ont i ett öra! Annars har det varit en fin dag vädermässigt, sol och måttlig vind.

25/11 Ytterligare en fin dag med mycket sol och nästan vindstilla. Tar en lång cykeltur i omgivningarna. Börjar hitta nu.

26/11 Ännu bättre väder! Solar halva dagen innan det blir för varmt och tvingas ta en cykeltur. Har bråkat med telia vars nät inte går att använda här utan att köpa en massa saker och med extra avgifter. Lägg ner skiten. När man försöker ringa är telefonkön alltid mellam 75 och 90. På mail svarar man inom 3 dagar! Otroligt!. Använder 3 på telefonen som åtminstone fungerar hjälpligt. 

27/11 Jagat telia hela fm. Lägger ner, härifrån går det inte ens att ringa 90200 som de själva rekommenderar. Varmaste dagen hittils, vi blev ett gäng som gick ner till stranden och tog en öl på en servering. Cyklade sedan till Lidl för proviantering, tillbaka helt slut i värmen.

28/11 Latar mig i solen större delen av dagen. Inte mycket blir gjort men på em fixar jag med hjälp av en granne så att telefonen blir ett modem till datorn. Fick på morgonen ett mail från 3 att jag hade kommit till Spanien och fått 30 gb att använda. På kvällen när jag skulle börja använda dom dröjde det nog 2 min. innan det kom ett mail att all min surf för månaden är förbrukad!!!! Bara att vänta till söndag på ny. Under tiden åker jag till receptionen ibland, där är det fritt nät.

29/11 Först lång cykeltur till den rekommenderade frisören som inte har någon tid förrän sent i kväll. Cyklar tillbaka till centrum där jag hittar en kombinerad salong för män och kvinnor. Kanonbra klippning för 8 euro! Sedan gick jag vidare till en liten restaurang där jag fick en 3-rätters lunch för 11,85 inkl en stor öl. Orkade ungefär hälften av maten. Em har ägnats åt att dyrka solen samt en cykeltur till stranden. Ingen som badar, jag tror att det fortfarande är förbjudet efter översvämningen för ett par månader sedan.

30/11 Igår fick jag reda på hur tjuvarna tar sig in när vi sover. Tidigare har jag låst med en slags rem mellan dörrens och stolens armstöd. Tydligen har de kniv pch skär av dessa. Jag åkte till järnaffären och köpte 3 st 1m långa kedjor och 2 st 1m långa slangar som passade på kedjorna. De 2 med slang har jag trätt igenom dörrarnas armstöd och låst med karbinhake. När jag vill låsa tar jag den tredje kedjan och spänner mellan karbinhakarna. Nu tror jag inte de tar sig in utan att jag vaknar och kan ordna med väkomsthälsningen....

 

Nu är hösten här!

[counter]

1/10 Massor med jobb, alla hyrbilar skall hämtas in för att få vinterhjul, snöborste och isskrapa. Sedan till båten för att fylla glykol i alla hål innehållande vatten. Kommer på att vattentanken inte blir helt tömd utan måste sugas ur eftersom pumpen inte suger från botten. 

2/10 Tog oljesugen och sög ut 8 liter vatten som tryckpumpen lämnat. Nu skall höstens konservering vara klar. Återstår torrbollar och täckning.

3/10 Skiftar till vinterhjul på husbilen. Bökigt när man måste använda vanlig garagedomkraft och ta ett hjul i taget.

4/10 Tankar husbilen så den är helgklar innan det blir bastu och sedan kräftskiva hos en anställd.

5/10 Har svårt att bestämma vart vi skall åka men beslutar oss för Valdemarsvik som har en bra ställplats och nära till en hygglig restaurang.

6/10 Tar oss sakta hemår via Söderköping där vi äter lunch.

7/10 Lite jobb men mest med husbilen som har fått backkameror i de bakre hörnen. Kräver lite justeringar och märkning på skärmen innan det är klart.

8/10 Justerat kamerorna så gott det går. Tyvärr kan jag inte se båda på samma gång utan måste manuellt växla mellan dom. Innan jag beställde frågade jag om det går att ha båda igång samtidigt och på min fråga idag fick jag svaret att man kan ha båda igång men bara titta i en i taget. Vad trött man blir på sådana leverantörer! Förbereder lite för att åka söder ut.

9/10 Lite jobb innan det blir båtsysslor. Får på presenningen som är tung och otymplig och svår eller omöjlig att få slät så att inga regnfickor bildas. Får hoppas att jag kan få hjälp med tillsyn över vintern eftersom planen är att inte vara hemma.

10/10 Nu är färjebiljetten löst så nu är det mycket som skall fixas. Har börjat med att byta ut min gamla vattensäng och givetvis fungerade inte den lånade vattenpumpen så en ny måste fixas i morgon. Har också försökt få ut de mediciner jag använder för några månader, inte helt enkelt. 

11/10 Full dag som börjar med olja och filterbyte på husbilen. Sedan försök att hyra pump till sängen men allt som fanns var för stort. Vidare till Norrköping för att få markisen och en låda fixad. Ingen låda hade kommit och inga passande delar till markisen. Alltså inget fixat den här gången heller...Vidare till Eskilstuna där kag träffar mitt barnbarn Christian och hans 2 kompisar vilket slutar med ett krogbesök.

12/10 Vi mastar av Christians båt. När vi kommer tillbaka till husbilen är det full aktivitet på vattnet, sjöräddningen och missing people letar efter en sen i torsdags försvunnen 18-åring. På kvällen nytt krogbesök.

13/10 Tyvärr blir det sem upptagning av båten så jag måste åka hemåt. Den tas upp med en maskin som körs ner vattnet och sedan lyfts till uppställningsplatsen så det klarar de lätt utan mig. Väl hemma lyckas jag fixa ihop slangar och kopplingar till en pump så att jag kan tömma vattensängen.

14/10 Sängbytet klart. Har lite fix kvar med husbilen, måste tex ha dubbla varningstrianglar och en reflexväst till. Mycket som skall packas och kompletteras.

15/10 Idag har kroppen fått sig en omgång hos osteopaten. Det blir den sista på ett tag. Husbilen har fått en rejäl tvätt och kompletterats med det man måste ha i Spanien. De har en del egna regler och gillar att skriva ut böter.'

16/10 Det mesta löser sig, har fått lite extra medicin, datorn har blivit fixad, provianterat mat och lastat cyklar. Skulle tagit en bastu men det var upptaget. Skall upp tidigt i morgon för att visa båten innan jag åker söder ut.

17/10 Uppe och väcker tuppen! Först till Motala för att visa båten för mäklaren och fylla salt i torrbollarna. Sen vända näsan söder ut och först ett besök på varvet för att inhandla en typ av grillbriketter gjorda av kokosnötskal. Sedan vidare söder ut, stannar i Borghamn och gör kaffe, har en bra mugg med lock så det håller sig varmt minst en timme. När jag kommer en bit söder om Jönköping tar jag av från den tråkiga E4-an eftersom jag har gott om tid och kör den gamla vägen. Nästan ingen trafik och jag känner igen många ställen trots att nya vägen byggdes 2005. I Markaryd tankar jag fullt med gas innan jag fortsätter via Hässleholm och Höör till Lund där jag svänger mot Staffanstorp för vidare färd mot Trelleborg. Finns en ställplats på Fyrvaktarvägen men tyvärr massor av lastbilstrafik 10 meter bort. Förhoppningsvis avtar den innan John Blund skall infinna sig.  

18/10 Färjan framme 13:30 och jag åker mot Scharnebäck som är ett lyftverk för fartyg på.kanalen. Det fina vädret med 19+ och sol byts på vägen till det värsta oväder jag sett. Full storm, regn och stora hagel! Jag var orolig för fönster och luckor men allt höll. Efter 10 min var det över men svårt att köra för alla nerblåsta grenar på vägen.

 19/10 Börjar med att krångla mig ut från ställplatsen. Måste smita eftersom det bara gick att betala med mynt. Tittar sedan på lyftverket när de lyfter en stor pråm. Karen är 100×12×3,40 och väger alltid 5800 ton, med eller utan fartyg. De lyfts med 240 st 54 mm vajrar som är kopplade till 224 st motvikter som väger 26,5 ton styck. De drivs av 4 130kv elmotorer och lyfter på 3 min 38 m. Fortsätter sedan till Luneburg för tankning. 1,2 euro/lit. Kör sedan mot Koblenz ca 50 mil. Mycket strul på vägen med massor av vägarbeten. Vid 2 av dom stillastående köerna lyckades jag ta av på sidovägar och passera. Dator med bra karta är ovärderligt när TomTom:en säger vänd. Står nu på en liten lutande asfaltsplan med utsikt över Mosel, tyvärr bara 2 m från huvudvägen. Ser att pråmarna kör för fullt trots kolmörker.

20/10 Börjar med att följa Mosel, vackert men krokigt och tar lång tid. Hittade ett skapligt lunchställe som givetvis hadr Wienersnitzel. Mycket pråmar på floden och otroligt många campingar och ställplatser. Har sett flera tusen vagnar och bilar trots att det är sent på säsongen. Efter lunch tar jag rakaste vägen till Luxemburg för att tanka. Diesel kostar här 1,11 Euro/lit. Fortsätter söder ut och passerar Nancy där jag hade båten en vinter. Vägrar betalvägar men hittar en sidoväg bredvid motorvägen som nog har de längsta raksträckor jag sett. Finns en del riktigt krokiga avsnitt också. Stannar på en rastplats nära Dijon. Det har nu regnat i 2 dygn!

21/10 Åker 70 mil och tankar rekorddyrt, 71 liter nästan 1600:-! Stannar på en liten camping som kostar 12,5 euro.

22/10 65 mil kvar som går bra trots skitväder med regn och åska. Framme hittar jag svindyr camping 26,5 euro utan el. Här är bränslet 3-4 kronor billigare än i Frankrike. När jag skall parkera på den anvisade platsen är det så trångt så att jag fastnar på en låg stenmur med den nersänkta delen som sitter under dörren. Så fort jag parkerat öppnar sig himlen med ett otroligt skyfall med hagel och värsta åska jag sett. Blixtar tätare än var 5:e sek.under flera timmar.

23/10 Svårt att sova när regnet öser ner. Någon försökte åka golfbil på vägen men vattnet nådde över hjulhöjd. När de släckt ljuset gick den framåt. När jag tjeckat ut var det kaos i stan med massor med vatten och lera på gatorna. Tar mig upp till Shakedownsträckan där det står mera än en 1/2 m. vatten. Man pumpar med traktorer i 15 kbm. släp och tömmer på andra sidan asfaltsvägen. Det går förvånansvärt bra och på em. tar de stora grävmaskiner och tar bort 20-30 cm lera innan de kör med väghyvlar och jämnar till riktigt skapligt innan en stor vält gör det sista. Vi ser när de tävlande skriver sina noter och det är rejält hoppigt. Det är ingen risk att det dammar i morgon och i Sverige skulle vi inte åka på sådant underlag. I morgon är det upp med tuppen och se hur det går.

24/10 Shakedown sträckan blev bättre än väntat. Skapligt underlag och inget damm. Faan vad bilarna går! På eftermiddagen åker jag ut till sträcka 3 som också är nr 6. 

25/10 När jag vaknar tror jag först inte mina ögon. Otroligt mycket bilar och massor av små tält. Det är så mycket folk att det är svårt att se bra. Många har stege med sig för att se. Där jag står kommer de från grus till asfalt och de som genar får en hög kant som de slår i sidledes. Fattar inte att bilarna håller. När jag tröttnat efter andra vänfan åker jag ca 15 mil till sttäcka nr7 som också är 10. Hittar en bra plats 50 m från en korsning de skall igenom. Från nu är alla sträckor på asfalt.

26/10 Idag har vi fått se riktigt bilåka och även någr klantigheter, framför allt från de som åkte historiska bilar. I kväll när jag skulle flytta till morgondagens sträcka skrev jag in orten som sträckan är uppkallad efter. Det blev inte bra, jag hamnade vid målet så jag fick åka sträckan baklänges där Lasse och Bjanne och jag bestämt träff. Det är det krokigaste jag sett med en massa vägräcken men jättefin vägbana. Helt slut i armarna när jag kom fram. Det är redan en massa publik på plats.

27/10 Häftigt ställe att titta iftån. Ser den berömda rondellen där det är obligatoriskt att runda ett varv. Kalle Rovanpera gjorde 2 och blev publikfavorit. Tyvärr fick det enda svenska hoppet Pontus Lönnström bryta i en betryggande ledning efter att ha missat vägen. Lätt gjort om man har bråttom. Har sedan åkt och tankat gas, hittat en ok camping där jag även lyckats tanka vatten så nu skall det bli en sanering av kroppen.

28/10 Drar sakta vidare söder ut 10-15 mil till en trevlig camping Los Pinos i Peniscola. Här kostar det 12 Euro inkl el. Är enda svensk här, mycket tyskar, fransmän och en och annan engelsk eller holländsk skylt.

29/10 Kvar på samma ställe med ryggskott.

30/10 Kvar en dag till och försöker vila ryggen som är lite bättre idag.

31/10 Ryggen lite bättre, tar .mig till duschen och går och slänger soporna. Försöker sitta och vila och bara gå några steg emellanåt så nu börjar det kännas riktigt skapligt. När jag lägger mig på kvällen börjar det direkt att göra riktigt ont. Går bara att ligga på en sida. Efter ett par timmar tar jag mig upp, bäddar förarstolen och lägger en filt på bordet där jag lägger benen. Kanon! Sover gott några timmar utan att ha ont!

Fortfarande sommar!

[counter]

1/9 Stannar kvar och tittar på medeltidsmarknaden. Otroligt varmt, över 30+! På em. kommer åska och häftigt regn. Inte kul för alla som har stora tält som skall ner.

2/9 Åker hem och städar husbilens insida. Förstår inte vad som hänt, plötsligt har bränsleförbrukningen sjunkit med 1 dl/mil. Tas emot med tacksamhet!

3/9 Fixar till några repor i båtens sittbrunn innan jag försöker jobba lite på firman. Tyvärr börjar det regna så att måla parkeringsrutor fungerar inte. Nytt försök i morgon.

4/9 Torrt och fint, bara att måla. Inte enkelt att få raka linjer när den nya målningsvagnen svänger åt vänster när man skjuter den! Kom på att om man målar 2 ggr kan man andra gången rätta till det allra värsta. Har sedan tittat lite på vad som skall göras åt Elanen för att fådit den nya huven. Det är en del beslag som måste flyttas över och det verkar inte helt enkelt. Har också lyssnat lite med en lackerare.

5/9 Har provat att åka el-cykel till firman ett par dagar och det fungerar perfekt trots en lång uppförsbacke halva vägen. Spar lite mil på de andra fordonen. Väldigt lite att göra idag så jag har planerat lite inför helgen, Vi skall till Dalhalla för fyrverkerikonsert, hoppas vädret blir drägligt. I morgon blir det proviantering och påfyllning i alla tankar.

6/9 Lite jobb och sedan fix med husbilen, tankning och proviantering. När Margitha jobbat klart 14:15 packar vi det sista och drar till Motala för att fixa en sak på båten man måste vara 2 om. Sedan drar vi mot norr ända till Vansbro där vi hittar en fin plats vid älven. Kändes långt hit med över 20 mil.

7/9 Vi fortsätter via Mora till Rättvik där vi tar en promenad i byn innan vi åker ut till Dalhalla. Hade tänkt stå på den vanliga parkeringen men ser att de låser den kl 2 på natten och eftersom det är årets sista föreställning tar viinte risken att få övervintra där. Vi bokar en ställplats för 175:- som bara är en vanlig parkering utan någon som helst service. Trist väder med lite regn men vi får en bra middag även om den är rekorddyr. Föreställningen är bra och avslutningen riktigt häftig med ett riktigt fyrverkeri som ekar mellan väggarna.

8/9 Vi vänder näsan hemåt via Falun där vi går på gruvmuseum innan vi åker upp till Lugnets skidstadion. Häftig hoppbacke! Sedan kör vi hemåt men stannar i Lindesberg där vi övernattar på vägverkets rastplats. 

9/9 Vi fortsätter hem och tar det lugnt. 

10/9 Efter 5 mån väntan har jag fått tid på lasarettet för ryggbesvären. Efter en kort undersökning konstateras att det skulle gå att operera. De gör det inte nu eftersom de anser att min pondusmage är för stor vilket innebär att jag bara skulle få nya besvär efter ett par år. Nu blir det att försöka motionera och äta lite nyttigare. Börjar med en cykeltur på 15 km direkt. Nu gäller det att fortsätta varje dag!

11/9 Lite jobb och ny cykeltur och dessutom fasta. Skall försöka vara utan mat ett par dagar varje vecka. Får se om jag klarar det och om det gör nytta. 

12/9  När Margitha jobbat färdigt packar vi och drar söderut. Det blir Elmia och husbilsmässan. Det finns 2700 bokade platser och ett antal fria.varav vi hittar en. Köpte kräftor på vägen som smakar jättebra!

13/9 Fredag den 13:e, då borde man väl stanna i sängen? Inte vi, vi hoppas klara oss ändå! Vi tog oss in på mässan samtidigt som vi funderade på hur många gästande husbilar som det är i stan. Det måste vara mera än 5000 eftersom platsen vid mässan rymmer 2500. är full och det är minst lika många runt omkring. Vi går omkring och tittar i 4 timmar utan att se något som inspirerar, de flesta bilarna är större än den vi har och är därmed inte aktuella. Det är många plåtisar men de är för trånga, kanske inte att bo i, men hur får man med cykel eller bord och stolar? Vi ger oss och åker hem via Vadstena och ser att inte alla är i Jönköping.  

14/9 Jag tar husbilen till Motala. Först tittar jag på mopedrally och jag räknade till 274 deltagare. Jag tror inte att mer är 20 skulle tåla en granskning av polisen. Fixar sedan lite med båten. Sedan åker jag till ställplasen dit Margitha kommer innan vi går.ut på stan och äter.

15/9 Margitha åker hem och jag åker småvägar norr ut och hamnar i Askersund.

16/9 Jag åker söder ut igen på småvägar och hamnar i Borensberg. Det blir en lugn och stilla kväll.

17/9 Är på väg att åka hem när jag kommer på att jag skall vara hos osteopaten om 50 min. Blir lite bråttom till Linköping i regnet. Sedan hem igen och lite städning av husbilen.

18/9 Idag blev det lite jobb på firman och har ringt husbilsleverantören för att höra hur det går med reklamationerna. Det är 1 mån sedan jag var där men inga svar från vare sig Kabe eller Dometik. Fantastisk service.....

19/9 Inte mycket blir gjort men jag försöker cykelmotionera lite. Städar ur husbilen ordentligt och monterar fast lite tillbehör som lossnat. Har börjat fundera över en längre tur när båten är på land. Vi får se... 

20/9 Förbereder båten för upptagning så nu är hon naken. Alla segel hänger i garaget torra och fina. Lite småplock är kvar, blodbyte och filter b.l.a. Hoppas få upp henne nästa helg så att jag kan ägna mig åt annat. Har aldrig tidigare haft så bra väder vid avrustningen, lite vind, 25+ och sol. 

21/9 Har försökt montera extra backkameror på husbilen för att kunna se de bakre hörnen. Jag köpte ett set med dubbla kameror på Biltema i går. Började montera men efter bara 5-6 min slutar den ena kameran fungera, den sänder men det blir ingen bild. Bara att demontera och lämna tillbaka. På em firar vi Margithas barnbarn som fyller 11.  

22/9 Idag blev det full dag på firman så allt viktigt arbete får vänta tills i morgon.

23/9 Lite jobb innan det blev dags för blodbyte och nytt filter i båten. Filtret är så idiotiskt monterat så att under tiden man skruvar bort det hinner det bli tömt på olja. Att inte fabrikanterna fattar att det skall skuvas på underifrån så att oljan blir kvar när man tar bort det och dessutom kan man då fylla det nya filtret så kommer oljetrycket direkt. 

24/9 Bara 3 mån kvar till julafton! Förberett båten för upptagning och fyllt gasol och vatten i husbilen. Upptagning beställd till söndag.

25/9 Lite småjobb annars lugnt. Har börjat med 5-2 för att få bort några kilo och det går mycket bättre än väntat. Idag fick det bli ett nytt hål i bältet....

26/9 Jobb 1/2-a dagen. Sen lite fix med båten som skall tas upp.

27/9 Mera jobb innan det blir dags för bastukväll.

28/9 Tar husbilen till hamnen och fixar det sista  före upptagning. Bor kvar över natten.

29/9 Kö till upptagningen, nästan 30 båtar skall upp. Mycket skit på bottnen så det tar lång tid med högtryckstvätten. Nu står den på plats och nu återstår konservering och täckning.

30/9 Nu har jag stöttat med stolpar och domkrafter så nu står den stadigt.   

Fortfarande sommar!

 [counter]

1/8 Kappsegling till Motala. Dagen börjar bra, vi seglar i den svaga vinden klart fortast av alla och tar oss igenom fältet. När vi bara har en båt framför oss avbryter man plötsligt tävlingen, det ansågs orättvist att segla i den svaga vinden! Det blir omstart efter ett par timmar i mera vind. Vi gör ett onödigt slag eftersom vinden vred så att det gick att sträcka till första rundningen så den dagen blev förstörd. Vi slutade på 15:e plats. Gasten Bo åker hem och ersätts av min sambo Margitha.

2/8 Slöar på fm. och går sedan till Vadstena för motor. Vi äter en dyr middag ute.

3/8 Tillbaka till Motala eftersom Margitha skall hem och jobba.

Efter en dusch, öppnat posten och fått lite mat åker jag ut igen. Får en jättefin segling til Karlsborg. Hinner precis in med sista broöppningen. Här pågår Karlsborgskalaset och det spelas musik på en icke hälsosam nivå. Inne i båten med allt stängt är det vidrigt.

4/8 Tankar diesel, dyraste någonsin 18,50:-/lit. Sedan ut på böljan den blå. I början ingen vind men den kommer så sakta. Blir som mest 3,5 m/sek under dagen. Tar mig 15,7M på 5,5 tim till Igelbäckens brygga där jag välkomnas med en rejäl regnskur innan det klarnar upp och blir en av årets finaste kvällar. Ensam vid bryggan.

5/8 Seglar i fin vind söder ut och hamnar vid bryggan i Ombo. Får 4 grannbåtar och normalt får man hjälp att förtöja när man kommer ensam. 2 av grannarna är Motalabåtar men de visar inget intresse så jag får hjälp från en Karlsborgsbåt. 

6/8 Seglar hem i frisk vind med för stora segel så det lutar onödigt mycket och sliter på både segel och kropp. 

7/8 Har besökt en osteopat för att kroppen skall bli lite föryngrad. Vi får se om det hjälper. Tar sedan gammelbilen till nostalgiafton i Vadstena där vi får rejält med regn.

8/8 Jobbar lite på fm och grejar med båten em. Blir inte mycket gjort.

9/8 Samma som igår men jobbar lite med min Lotus på em. Den behöver mycket omvårdnad och eftersom vi skall ha grillkväll här för Lotusklubben den 23:e måste den se någorlunda dräglig ut. Den föddes ju bara 26 år efter mig!

10/8 Dåligt väder så det blir ingen båttur. Vi tar i stället husbilen, kollar väderrapporten och kör åt det håll det skall vara bäst. Det blir ostkusten lite mot söder och då hamnar vi i "Vika" som är östgötska för Valdemarsvik. Hittar en bra plats efter att ha provianterat lite. På kvällen blir det mat på Melkes som jag tycker ryckt upp sig och nu är riktigt bra.

11/8 Vi börjar med en tur till Fyrudden och ser att det är väldigt lite båtar ute. Hamnen är nästan tom. Därifrån på otroligt dålig grusväg till Stegeborg där det det byggts nya fina ställplatser. Tyvärr verkar det vara lotteri hur man blir bemött på restaurangen och det är tydligen dåligt med renligheten så vi åker in till Söderköping och tar en plats vid Berga skola. Nära till centrum men utsikten är sådär. Man kompenserar det med att ta en titt i spegeln ibland! Nu är kräftorna på väg att tina....

12/8 Vi åker hem eftersom Margitha skall jobba. Jag får också tjänstgöra en stund. Gratulerar ett barnbarn som fyller 20

13/8 Lite jobb igen. Em. ägnar jag åt att skruva på min Lotus som inte är i bästa form. Kroppen protesterar men det får man försöka blunda för. Kvällen ägnas åt att fira ytterligare ett barnbarn som fyller 20.

14/8 Som vanligt lite jobb på fm. sedan tog jag ut Lotusen för en tur till Motala för att se till båten. Jag åkte lite småvägar och plötsligt när jag kom över ett krön mötte jag en skördetröska som tog hela vägen och lite till. Tur att jag inte hade högre hastighet då bonden inte får köra så. Är han bredare än 2,60 skall han ha varningsbil före. Han hade stora bekymmer att komma av vägen så att vi kunde mötas och jag fick åka under delar av tröskan. Bilen går bra men behöver lite finjustering. 

15/8 Det vanliga, lite jobb på fm. Em. har ägnats åt planering för att eventuellt åka till västkusten över helgen. Det skall bli skitväder med regn men det är Tjörn runt, en kappsegling med många deltagare och trånga passager som är intressant.   

16/8 Efter lite bunkring av vatten och mat kör jag mot västkusten i fint väder. Nästan så att jag ångrar att jag inte for ut med båten. Vättern ligger nästan blank. Jag åker via mindre vägar till Vänersborg och Uddevalla för att slippa Göteborgstrafiken som inte är kul en fredagseftermiddag. Kommer till Myggenäs och Trafikverkets rastplats kl 17. Här får man inte campa eller parkera mer än 3 tim. men det finns en stickväg upp till cykelvägen som går över bron. På sidan av den finns en plats som jag tar. Trafiken 75 m. bort stör lite men den tystnar nog snart.

17/8 Vaknar i regn vilket var väntat. Går till den naturliga läktaren med båtarna 50-75 m ner. Det är många som inte kommer till start pga vädret. I starten blåser det 8-10 m och regnar mitt i näsan. Under dagen ökar det och när de viker mot norr har det ökat till 14-15 med ca 17 i byarna. Häftigt i Kyrkesund med båtar som vobblar. 1 för gennacker och 2 spinnacker där många bara seglar med antingen försegel eller stor. Det är bara eliten som seglar med full stor och liten genua. Regnet har minskat till drägligt. 

18/8 Stannar kvar och tittar på de 14 envisa som seglar samma bana med bara 1 i varje båt. Betydligt bättre väder idag och bara 2-4 m/sek. Ttots att de är ensamma ombord sätter alla ett flygande försegel. På kvällen åker jag vidare och hamnar i Trollhättan. Här finns en ny ställplats bredvid slussarna. Jättefint!

19/8 Hade tänkt att besöka SAAB:s bilmuseum. Letade parkering i 20 min men hittade ingen där det går att ställa en husbil! Jag körde sakta hemåt istället.

20/8 Lite jobb innan vi åker och tittar på ny säng. Den gamla är 23 år så det är dags. Hittade en på Ulfåsa möbler så nu blev vi ännu fattigare. Det blir lite jobb att få ut den gamla, det är en vattensäng som väger över ett ton....Har också lagt ut båten till försäljning i dag.

21/8 Resa till Stockholm för att hamta hem en hyrbil som hamnat där. Det bästa med Stockholm är nar man ser det i backspegeln, fy vilket trafikkaos runt centralstationen! Hemma igen åker jag till båten för att fräscha upp den lite om någon spekulant dyker upp. Under durkarna visste jag att innehållet i en hel burk med svartpeppar skall finnas eftersom den tömdes i samband med en överhalning. Fixat, rent och snyggt! 

22/8 Tvätt och städning av husbilen tar halva dagen. Klubbmästerskap i segling på kvällen men jag har ingen lust så jag står över.

23/8 Först en tur till Norrköping för att få en del fel fixade på husbilen. Tyvärr är det så att det som är fel och skall gå på garanti måste först reklameras till Kabe och Dometik. När de godkänt reklamationen måste jag åka tillbaka för att få det åtgärdat. Inte kul, det blir 15 mil varje gång. Nu var det 5:e gången... I kväll har vi på firman haft grillkväll för Lotusklubben. Intressant tillställning med massor av bilar, bl.a. en totalrenoverad Lotus 30 från 60-talet. Ljudet från den är obeskrivligt! 

24/8 Åker till Mantorp park där man firar 50-årsjubileum. Har aldrig sett så många fina bilar samlade samtidigt. Jag uppskattar det till 5-700 st! Därefter hem och hämta husbilen och Margitha för att ta oss till Heda där vi skall äta kräftor tillsammans med Anders murare. Det blir som vanligt ganska blött...

25/8 Tar det lugnt på fm. innan man törs köra bil. Sedan till Motala och båten för att starta kylen. Sedan äter vi lunch på stan och kommer på att Margitha inte börjar jobba förrän måndag em. så vi fortsätter till ställplatsen i Borensberg. Lugn och fin kväll. 

26/8 Skjutsar hem Margitha innan jag åker till jobbet för att jobba fram till luänch. Sedan handla och packa lite innan jag tar båten till Vadstena för kappsegling. Det är lite bökigt att segla ensam så jag gör en dålig start men seglar fort upp mig. Det blåser bara 2 m/sek och då går båten som ett troll. Tyvärr klarar jag inte spinnackern ensam så på undanvind blir jag frånseglad. Jag slutar på 4:e plats. 

27/8 Vaknar sent efter en god natts sömn. Ska segla tillbaka till Motala i det fina vädret men fin vind och inga vågor gör att jag beslutar ta omvägen via Fjuk. Väl där tycker jag att det går så bra så jag fortsätter till Ombo. Där träffar jag många Vadstenabor och blir kvar en stund. Efter lite mat seglar jag hemåt eftersom jag skall till Linköping i morgon bitti. Första 4:edelen sträcker jag men sedan dör vinden men kommer tillbaka, nu mitt i näsan så det blir kryss. Det börjar mörkna innan jag är i Tegelviken. Vilken fantastisk dag, har seglat nästan allt utan skjorta och i kväll är det 23 grader kl 10! 

28/8 Åker till osteopaten för att få lite hjälp med kroppen

Åker sedan tillbaka till båten för att jpbba lite med den. Den behöver snyggas upp lite eftersom det finns en spekulant.

29/8 Fortsätter uppsnyggandet, det är svårt att få henne i samma skick som när jag köpte henne även om jag gjort en del förbättringar.

30/8 Åker hem och hämtar Margitha och kör sedan söder ut. Via småvägar hamnar vi i Bunn, ett jättefint ställe men tyvärr var det bara vi, en tysk husvagn och ett begravningsfölje, så vi drog vidare. Vi hamnade i Gränna så det blev färja till Visingsö. Först en rundtur, det är nog 15 år sedan vi var här senast och då åkte vi inlines runt ön. Så småningom kommer vi tillbaka till ställplatsen ovanför färjan. Jättefint med separata platser att man inte står och trängs. På kvällen blir det mat på Solbacken, helt ok.

31/8 Vi åket hem, Margitha skall jobba i em. Jag fortsätter till Söderköping där det är medeltidsmarknad och otroligt mycket människor. Många är klädda i den tidens kläder så intresset är stort. Fattar inte hur de orkar ha allt det på sig i värmen, nära 30 +!

 Sommar nu!

1/7 Vi börjar med en tur till gamla stan. Häftiga kullerstensgator så man måste krypköra. Sedan ut på fin motorväg mot Kaunas. Där besöker vi ett otroligt stort varuhus där man kan köpa allt. På bilen har en plastbit på ca 1 kvm. Mitt på bilen bak lossnat så jag köpte buntband att säkra den med. Passade på att peta dit lite epoxylim så verkar den sitta. På kvällen går vi från den fina ställplatsen till ett hotell för mat. Vi får 2 fina kötträtter och 1 flaska vin för 35 euro.

2/7 Lång resa på 35 mil med ibland otrolgt dåliga vägat där vi fått stannat ibland länge för mötande trafik. Vägarbeten som gjort oss nästan oframkomliga. Kommer till Elblag och stannar på en plats nära nära gamla stan.  Går över bron  och äter middag för cq 455 skr med vin. Ganska okej.

3/7 Vi kör 3 mil mot sydväst till europas största borg. Otroligt är det minsta man kan säga. Det lär finnas 600 rum och det finns hur mycket som helst att titta på. De har en smart guide som man får hyra och som lär styras via gps. Den visar vart man skall gå och berättar om stället som heter Malbourg. Vi orkade 3 timmar men det går lätt att spendera 2 dagar där. Sedan vidare mot norr till camping 159 utanför Stegna, en riktig turistfälla där allt tänkbart skräp säljs. Campingen är välskött och fin och damen i receptionen pratar svenska.

4/7 Tar det lugnt på fm. men åker sedan ut på landtungan mot öster ända bort till Ryska gränsen. På flera ställen badorter där allt möjligt skräp säljes. Vänder tillbaka och åker till Gdansk. Försöker hitta en P-plats som skall vara bra i centrum. Efter ett antal återvändsgator i hemsk trafik ger vi upp och tar en betalplats 1 km. bort. Sedan per fot in till hamn och gamla stan där vi hittar bra mat.

5/7 Upp med tuppen för att betala parkeringsplatsen 275:-.Dyrast hittils för enbart parkering. Vi kör vidare genom Gdynia och sedan mot Stettin. Vi viker av mot Swinoutshi och får åka färja en bit. Vi kör förbi den flera km långa bilkön och när vi är först blir vi antastade av en vakt som sa att vi skulle vända tillbaka och ställa oss sist i kön, den vi kom i är bara för fordon över 3,5 ton. Jag sa att vi är tyngre vilket han inte trodde så vi visade regbeviset. Han såg liiite besvärad ut men vi fick vara kvar först i kön. Det är första gången jag haft nytta av tung bil. Vi står nu på en stor ställplats med hundratals husbilar, tält och stugor nära kusten. Det är en massa hotell och turistfällor precis utanför.

6/7 Drar vidare mot NV och passerar genom  bla. Greifsvald och Stralsund innan vi kör till Barth där vi hitar en plats i en marina. Jättefint, men tyvärr blåser det mycket och småregnar ibland.

7/7 Vi kör väster ut utmed kusten på småvägar genom Wismar och hamnar så småningom i Lubeck. Vi hittar en bra ställplats lite utanför centrum. 

8/7 Det märks att vi närmar oss Sverige. Sedan vi kom till Estland har vi inte sett ett enda huckle men här finns de.  Vi tar en lång promenad i city och får en öl. Vi drar sedan vidare mot norr och Flensburg. Vi passerar på utsidan till Calles för gränshandel. Vi investerar några kronor i alkohol som kan vara bra att ha. Tyvärr är ju kronan inte köpstark så skillnaden mot Sverige är inte jättestor. Vi fortsätter till Åbenrå som har en fin ställplats i hamnen.

9/7 Vi tar oss hela vägen genom Danmark och fortsätter till Hässleholm där vi hittar en bra parkering vid en sjö.

10/7 Fortsätter hem och gör ett besök på firman. Dumt, där stod en inbytesbil som jag blev ägare till så nu har jag 2 gamla bilar. 2 CV:n är väl bland det långsammaste som finns och nu blev det en gammal Lotus Elan som då var bland det snabbaste som fanns. I kväll har vi besökt nostalgiafton i Vadstena och vi var inte ensamma. Jag har aldrig tidigare sett så mycket människor och bilar där. 

11/7 Full fart, först städning av husbilen invändigt, inget litet jobb. Efter lunch till Motala för att kolla båten. Fy vad fåglarna ställt till det i sittbrunnen. De måste ha ätit blåbär eller något liknande, stora svarta blaffor som sitter som berget, går inte bort helt ens med borste. Sedan speedway där Piraterna äntligen fick till en seger efter 6 raka förluster. Sedan drar jag mot norr för att hitta en sträcka där Midnatsolsrallyt skall köras i morgon. Tar en bra stund att dels hitta sträckan p.g.a. dålig karta och sedan hitta ett ställe värt att se och med möjlighet att komma vidare. Tror att jag hittat ett bra ställe men nu är det natt. 

12/7 Kul dag med många häftiga bilar från förr. Hinner se två ställen. Flyttar mig sedan så att jag är på plats lördag morgon.

13/7 Ser en specialsträcka innan jag åker hem. Vi lastar snsbbt innan vi besöker ICA för att hitta något att grilla. Sedan vidare till Hästholmen som trots de nya ställplatserna är fullt. Så vi drar vidare till Vadstena som vi trodde skulle vara fullt men antalet platser har utökats så det var många lediga. Promenad och sedan grill.

14/7 Vi åker vidare och försöker hitta en plats vid kanalen. Borensberg fullt så det blir Bergs slussar som får besök. Försöker äta på den halvfulla restaurangen men de kan inte ta emot flera pga. personalbrist! Det blev mat i bilen idag igen.

15/7 Vi åker hem, Margithas semester är slut. Jag fixar en massa småsaker innan jag åker till båten. Tyvärr skitväder med regn.

16/7 Fixar en massa småskit, handlar lampolja och mat innan jag seglar mot Vadstena. Ja det blir motorgång de första 2 M. Är för lat för att segla i den kraftiga vinden. Får ett par regnskurar över mig och 12m/sek som värst.

17/7 Vilken dag! Ligger kvar och lapar sol till sen em. när Margitha anländer. Tittar en stund på nostalgiafton innan vi går och äter en god middag. Margitha åker hem igen  skall jobba tidigt. Jag ligger kvar och tänker segla i morgon.

18/7  Kommer iväg straxt efter 9 i svag vind. Dessutom vrider den sakta med 90 grader. Efter ett par timmar dör den så det blir motor några timmar innan jag kan segla sakta för en svag umdanvind. Efter 7,5 timmar förtöjer jag i Hjo. 3,5 kn i snitt! Hittar en tillräckligt djup plats, troligen den sista. Bestämmer mig för sill och potatis i båten. Kanon, men matiesen köpte vi i Polen. Nu visar det sig att den är inlagd i olja!!! En överraskning men funkar förvånansvärt bra.

 19/7 Ytterligare en fin dag men vindfattig. Hade inte över 1 m/sek på hela dagen. Motorn tar mig till Karlsborg där det är rikigt fullt med båtar. Hittar efter mycket letande en plats närs mastkranen.

20/7 Bron öppnas kl 10 så jag hissar på direkt. Det bär iväg i 7 knop direkt men efter bara en halvtimme skrotar vinden så det blir mindre än 2 knop tills jag nästan är framme då jag får lite mer tryck. Väl framme är det fullt i hamnen, Lale uppträder i kväll. Margitha kommer på besök och vi går på krogen för att få mat.

21/7 Vaknar av regn. Margitha åker hem till jobb och 11:15 slutar regnet tvärt. Ligger kvar 1 tim. och väntar på vind. Den kommer så det blir finsegling till Motala. 

22/7 Idag blev det lite arbete. Dels på jobbet men mest med leksaksbilen. Jag har monterat en löstagbar ratt så att jag lättare kan komma i och ur den. Stora bekymmer att få en fungerande signal...

23/7 Kommer iväg på em. Seglar tillsammans med Göran med Dehler 36. Ofattbart att 2 så olika båtar kan segla så lika. Halvvägs lägger sig den svaga vinden helt. Det blir motor till Ombo, så mycket folk och.båtar har jag inte sett här på de sen aste 30 åren. Har kronans värde och den förra sommaren gjort att man semestrar i Sverige?

24/7 Bara 5 mån kvar till julafton! För mig känns det som i dag. Vad kan man mera önska? Bästa vädret, sol och liiite lagom vind? Tyvärr har jag för bråttom till Askersund för att handla lite och då är vinden med så det känns som stiltje i båten. Nästan så.att jag svimmar på väg till ICA men när jag kommer innanför dörrarna blir det bra! AC så jag som tänkt köpa ett par Schweppes handlar för 480:-!  Bara skönt att gå där inne! Tar mig sedan sakta mot båten, överlastad i värmen. Drar direkt ut mot Vättern igen men badar i Alsen med 22+. Sedan linch på sardiner och mackor. Fortsätter till Hjortholmarna där det ligger många båtar. Lägger mig på svaj och efter en stund är vi 4st likasinnade. En av de finaste kvällar jag upplevt!!!

25/7  Vilken dag! Fin kryss hela dagen i 1-3 m/sek,  det blev hela 26 M till Motala för att gå på speedway. Hemmalaget vann ganska överlägset. Sagolik kväll igen...

26,/7 Varmt! Tar en dusch innan jag seglar ut. Lat som man är så provar jag med bara förseglet. Det går över förväntan i den lätta vinden. Jag driver ut till Fjuk på 2 tim. det gäller att fylla på vätska i undanvinden som känns som vindstilla. Vänder vid Fjuk för att undgå värmeslag och får en fin segling in till Vadstena, gör stundtals 6.5 knop i hyfsad vind. Tar en lugn kväll vid servicebryggan.

27/7 Margitha anländer. Meningen var att ligga kvar och lyssna på Lundell men efter en promenad och fika på stan seglar vi ut. Det blir till militärens kaj på Röknehuvud. Det är nog 15 år sedan vi var här senast. På plats fanns även ett par barnfamiljer så det var ett jäkla liv tills de åkte och det blev tyst och lugnt.

28/7 vi byter försegel innan vi seglar hem i frisk vind. Margitha åker hem.

29/7 Börjar med att åka och handla förnödenheter innan min gast Bo Rogalin anländer. Börjar med motorgång och efter någon timme kommer det vind från NV trots smhis utlovade NO. Vi får en fin segling till Hjo där vi som skall kappsegla samlas. Efter anmälan är det väntan på middag. Vi är 27 som skall samsas på de 10 gästplatser som finns utöver de vanliga gästbåtarna.

30/7 Kappseglingen framskjuten på grund av hårda vindar. Första start blir kl 14 och vi får starta 14,26,50. Går bra i början men vinden avtar lite så vi borde slagit ut ett av de 2 reven men jag bedömde att den tid vi förlorar när vi gör det är mer än vi tjänar. På slutet får vi ändå göra det när vinden lägger sig ännu mera. Vi slutar 10:a av 26 båtar i tävlingsklassen 11 sek. efter båten framför och 1,30 snabbare hade vi varit 7:a! 

31 /7  Starten strular lite när spinnackern skall upp men vi seglar bra. Vid rundningen nära flisen går vi mot norr eftetsom vinden skall vrida åt det hållet. Tyvärr gynnda det de som smög efter land och fick ett lyft så vi slutade på 16:e plats.

 

Sommar?   

[counter]

1/6 Upp och iväg! Mot Öland i sakta mak med många stopp. Vi kommer så småningom hem till Labans domäner. Där blir vi bjudna på en bra middag och kvällen blir sen.

2/6 Upp och hämta båten i Kalmar för att segla sista biten till Mörbylånga. Det går bra, är ju bara knappa 9 M till målet som därmed är nått, Tar det lugnt resten av dagen inan vi tar oss an bron. Vi klarar den på 45 min i en hemsk kö. Tur att vi startade vid lunch! Går sedan norr över på turistvägar, jättefint! Tar lunch i Påskallavik innan vi drar vidare norr ut. Så småningom hamnar vi i Oskarshamn  där det blir glass. Fortsätter mot norr och i Hultsfred försöker vi hitta en ställplats. Den består av 3-4 platser vid järnvägsstationen så vi står över och åker ut till campingen. Konstiga människor jobbar här men efter en del disskussioner löser det sig. Det borde inte vara så att kunderna lär upp personalen!

3/6 Vi fortsätter hem eftersom Margitha skall jobba på em. Även jag fick jobba en stund innan jag tar mig till båten för att försöka få rullsystemet att fungera. Har sedan i fredags förmiddag försökt komma i kontakt med Gransegel, både i Stockholm och Malmö, utan framgång, de är generalagenter för Profurl. I eftermiddag fick jag svar och löfte att de skulle kolla om de har en övre linstoppare i lager. Han har i kväll inte hört av sig. Jag har nu försökt fixa en egen lösning som skall på plats i morgon, undrar hur många timmar jag har lagt på skräpet. Skulle ha varit en Furlex i stället men en sådan får inte plats.

4/6 Åker och fixar med profilen som blivit skadad i toppen. Inget kul att stå 15 m över marken och jobba. Får inte till det så det blir riktigt bra utan måste ha andra verktyg. Blir uppringd av Memira som undrar om jag kan komma in på em. för att fixa synen. Självklart, så det blir ett antal laserskott i huvudet eftersom jag har fått lite efterstarr i höger öga. Helt smärtfritt, det enda som känns är bedövningen man får innan för att pupillen skall bli stor. Så i kväll är det solglasögon på.  

5/6 Idag är trycksvärtan i tidningen mycket svartare! Lite nytta gjorde skotten alltså. Har jobbat med den jäkla rullprofilen igen. Har fått hjälp att kapa bort en liten bit och lever nu på hoppet att det skall funka. I morgon är det kappsegling och jag blir ensam ombord.  

6/6 Nationaldag och kappsegling! Problem redan i starten, det är svårt att vara ensam med ett 20-tal tampar samtidigt som man skall vara taktisk, styra åt rätt håll.och kolla klockan. Det blev lite för mycket så jag kom för tidigt till start och fick vända varvid storseglet fladdrade så att 5 st travare i masten hoppade ur. Det gick ändå hyfsat tyckte jag trots alldeles för stora segel sista halvan. Tyvärr blev resultatet en 6:e plats och funderar på att strunta i de här seglingarna eftersom jag inte får tillgodoräkna mig det sänkta mätetalet jag skall ha som shorthanded. Efter att ha handlat en massa mat, bunkrat färdigt bliev det segling väster ut till Karlsborg. Det blev en fin läns i allt mellan 5 och 12 m/sek.

7/6 Tar det lugnt och inväntar gasten som kommer från Öland. Åker ut och provar att hissa spinnaker som jag inte provat tidigare. Grillare sedan vid bryggan och sover en kort stund innan start. Vi blir först över linjen och leder fältet en stund i väldigt lite vind. Under natten sprids fältet ut över halva sjön och turen avgör om man har lite vind. Spinnaker nästan hela vägen men nära Hjo vrider den tendens till vind som finns åt alla håll. 

8/6 Vi seglar igenom hamnen från söder vilket tar en 1/2 timme och däefter totalt bleke någon timme. Sedan fin vind från sydost så det blir en ny spinnackerfärd mot Jungfrun, en ö som skall rundas på hemvägen. Vi hamnar i lä av medseglare och efter 4 försök att komma förbi tar vi ner spinnackern och seglar upp i lovart men lyckas inte komma förbi. Trötta i mål kl 9.46 äter vi några mackor innan kudden får ett kort besök. Flyttar in till CSS när bron öppnar kl 15 sedan kan vi öppna några öl. Middag med prisutdelning kl 20. Vi kom på 10:e plats.

9/6 Tar sovmorgon och struntar i att gå ut vid broöppningen kl 9. Slöar till nästa öppning kl 15  och har lite tur med regnet. Jag ser hur det ösregnar både bakom och framför men får bara några stänk på mig. Däremot hade jag gott om vind, med bara bottenrevat storsegel fick jag en snittfart på 7 knop. Svårt att ta sig in på båtplatsen med 13 m/sek i sidan! 

10/6 Lite jobb och besiktning av husbil på fm. Sedan nytt försök att fixa den eländiga förstagsrullen som nu fungerar mycket bättre. Får med Göran till Vadstena för kappsegling. Den blev väldigt kort eftersom vinden dog ut men det blev ändå ett resultat och vi kom 2:a. Alltså första förlorare. Sent tillbaka till Motala igen.

11/6 Inte mycket blir gjort men har påbörjat omdragning av ledningen till den svängbara solcellen. Den har varit dragen via en lucka till ett stuvfack men nu skall den dras genom ett hål i däcket och en mera permanent dragning.

12/6 Går inte att göra så mycket utomhus p.g.a. åska och rejält med vatten från ovan. Planerar lite för semester istället. Margitha får 4 veckor som börjar i helgen. 

13/6 Lite småjobb på fm. Sedan till båten där jag fixar elkabeln. Inte helt enkelt, däcket där den skulle igenom är minst 3 cm. tjockt! Kvällens kappsegling inställd eftersom någon stängt av fläkten så viken är alldeles blank.

14/6  Försöker segla till Vadstena men vinden är riktigt svag. Det blir järngenua ungefär halva vägen trots att jag seglar med vind undet 1 knop. På vägen ringer gasten och säger att han har 40 graders feber. Hade jag vetat det i onsdags hade jag anmält utan spinnacker som är för sent nu. I hamnen i Vadstena får jag besök av Pommen som jag seglat ihop med för länge s dan. Han hänger på direkt så vi är säkert den mest åldringsrika båten i tävlingen.

15/6 Dagen börjar med skepparmöte innan vi tar oss ut på sjön. Blankt som en spegel, nab kan nästan tro att isen lagt sig. I starten hamnar vi i en klunga men lyckas slå oss fria ganska snart. Den svaga vinden är nordlig men ostlig är utlovad aå vi är noga med att inte gå ner på västra sidan. Det är 2 båtar som ändå går åt det hållet och tjänar på det. Man skall ha tur ibland. Innan målgång hade vinden ökat tiil 3 m/sek så vi fick åka i 7 knop. Resultatet blev en 4:de plats. På kvällen kom Margitha så vi gick på krogen.

16/6 Hade tänkt ligga kvar och kappsegla på måndag kväll. Men jag stukade en arm riktigt illa så vi kör båten till Motala. Plockar ur och tar med en del till husbilen. Vi får se hur det fungerar att vara på land.

17/6 I dag skulle min far blivit 98 om han levat. Min arm blir sakta bättre så i morgon kan jag nog växla med höger arm. Lite bökigt att växla med den andra för att inte tala om att gå på toaletten. Har bara gjort ett litet jobb och sedan tvättat husbilen och tankat med bränsle både till den och oss. Det i bilen kommer att ta slut först tror jag. I morgon blir en stressig dag. 

18/6 Först till Motala för att fixa några saker på varvet och i båten. Hämta gasol åt en kompis och lite annat innan jag åker till Borensberg för en behandling hos en osteopat. Den kändes bra och skall återupprepas trots att det är dyrt. Sedan till Mjölby för att hämta hyrbil som skall lämnas i Motala och sedan tillbaka igen för lite mat innan jag hämtar kompisar för att åka på Speedway i ....Motala. Det blir mycket bilåka ibland! Tyvärr fick hemmalaget stryk med 43-47. Nu packar vi för morgondagen!  

19/6 Packa husbil är jobbigt när man inte kan köra ända till dörren. Sedan till.Motala för att fylla gasol. Sedan norr ut, stannar i Kopparberg för pannkakslunch innan vi försöker hitta ställplats. Tällberg är fint men fullt. Rullar vidare till Rättvik där ställplatsen har ett par dåliga platser kvar så vi väljer campingen i stället. Får en jättefin plats 7 m. från Siljan med el. Får troligen en chock när vi skall betala.

20/6 Sovit skönt och efter frukost blir det promenad till ICA för proviantering. Bra med cyklar så vi kan se oss om.

På kvällen blir det att följa tåget med girlanger från hamnen till hembygdsgården, en promenad på 2,5 kilometer. Kollar på den ytterst omständliga resningen innan vi tar kväll.

21/6 Packar ihop allt som släpats fram, stolar, grill och en massa annat innan vi tömmet tankar och fyller andra. Därefter är det bara att lösa ut sig. 3 nätter kostar 1230:-. Undrar vad priset.här är per kvm? Därefter körde vi upp till slalombacken för att titta på de som åker rodel. Däriftån till Dalhalla som är stängt men det går att se delar utifrån. Sedan kör vi runt Siljan i vänstervarv innan vi åker ut på Sollerön. Vi hamnar på en ställplats på Sollerön som är jättefin precis före bron till fastlandet.Kanon och gratis!

22/6 Vi tar oss sakta mot Uppsala. På vägen besöker vi Hedemoras motorstadion där jag tävlat många ggr. Framme kör vi ut till Skarholmen där jag visade bilder för några år sedan. Vi hittar en fin plats i hamnen.

23/6 6 mån. till julafton! Man skall ha tur! Vi kör till en husbilsfirma och hoppas hitta en reservdel till markisen som gick sönder dagen före midsommarafton. Hoppet är inte stort att de har en sådan pryl. Otroligt! Det ligger en på deras lager någpn beställt men inte hämtat ut! Vi far sedan vidare till Norrtälje där vi först provianterar innan vi käkar bra lunch på.Piren. Sedan vidare till campingen i Kappelskär nära färjan. Fixar markisen och får en lugn kväll.

24/6 Uppe med tuppen och kör till färjan. Efter incheckning äter vi frukost. Sedan kör vi ombord och får stå ute så jag låter gasolen vara på. Direkt serveras lunch och matsalen stänger 10:30 svensk tid. Vi försöker äta men det är för tidigt för oss. Inte mycket för 170:-/pers! Sedan finns inget att äta förrän 18:30 så vi hoppar över det och väntar med middag tills vi parkerat ute på västra udden 4 km bort. Här är lugnt och skönt med en fin utsikt.

25/6 Kör kustvägen upp.till Tallin och efter en del krångel.får vi en p-plats nära gamla stan. Kul att promenera omkring och titta på de mest fantastiska kläderna. Tar varsin öl på en fantastisk krog, min kostade 120:-, smakade honung och kanel. Vi far sedan ut till hamnen i Pirita där vi låg 2004 men känner nästan inte igen oss. Vi drar vidare söder över till Happasalu där vi definitivt inte känner igen oss. Det har hänt mycket på.15 år! Där hittar vi en fin P-plats vid havet med flera husbilar.

26/6 Vi drar vidare eftersom byn känns ointressant. Hamnar i Pärnu som känns ungefär likadant. Ofta gammal bebyggelse på stora tomter så vi far vidare till Riga och därmed byter vi land. Försöker hitta en camping, skulle behöva en dusch, och den första är knökfull. Fortsätter till seaside camping och får sista platsen. När vi bott in oss släpper man in 6-7 st. till. Fin plats! 

27/6 Missar båten till stan med 30 sek. men tar en taxi istället för under halva priset. Vandrar runt i gamla stan några timmar. Lunchar innan vi tar en rundtursbuss, jump on jump off, och får se ganska mycket. Taxi tillbaka till campingen, här händer alltid något värt att titta på.Grillar på kvällen eftersom restaurangen är abonnerad.

28/6 Tömmer och fyller alla tankar innan vi drar mot NV. Lördag så det är måttlig trafik. Kör mot Kolka men vägen är bedrövligt tråkig. Raksträckorna avlöser varandra och på sidorna bara en massa skog. I Kolka får jag betala 3 Euro för 5 minuters parkering i skogen. Där vi nu står i Ventspils är det gratis. Vägen och naturen hit är otroligt tråkig. Vi går på krogen och får vad jag tycker är bra mat men Margitha gillar inte smaken.

29/6 Ringer min dotter som blir ett år äldre. Vi fortsätter mot S och kommer först till Leipaja på ibland hemska vägar. Raksträckorna avlöser varandra, otroligt tråkigt lamdskap. Staden verkar tråkig så vi drar vidare efter att ha besökt ett stort monument över 10 amerikaner som blev nedskjutna här 1950. Fortsätter mot Klajpedia och byter land på vägen. Plötsligt kommer vi 40-50 år framåt i tiden. Trafiken 5-dubblas omedeöbart. Bebyggelsen ser ut som hemma. Efter 3.5 timmes letande hittar vi en plats där vi tror att vi kan stå över natten.0

Båt eller bil?

[counter]

1/5 Vare sig valborgseld eller demonstrationer! Det är ingen ordning nu för tiden. Har försökt få ordning på förseglet där jag glömt montera lattorna. Det gär lätt att dra ner det när man väl lyckats rulla ut det. Rullen går hemskt tungt och det är sedan ännu tyngre att hissa seglet igen innan det skall rullas in. Hittar inte felet men rullen är ett känt fenomen på båttypen. Måste upp i masten och se vad som är fel men det får bli i morgon. 

2/5 För blåsigt för att klättra i mastkranen så det får vänta. I stället blev det besök på varvet, ytterligare en läckande fender, den andra på en vecka, båda original sedan 2002! Jag fick också mina räddningsvästar uppgraderade med nya utlösningar och säkerhetsringar. Har fått frågan vad det innebär att skära i ett segel. Det är inget man gör med kniv utan det innebär att man monterar det på sin plats på båten. Tror att det är ett gammalt uttryck. Har också fått låna en våg som man sätter emellan lyftkroken och båten. Skall bli intressant att se resultatet.

3/5 Först ett besök på lasarettet för att de är nyfikna på hur jag ser ut invändigt. Magnetröntgen skall ge besked om jag har en fungerande aorta. Om inte hade jag ju inte kommit till undersökningen! Sedan seglar jag mot Vadstena, först fin svag vind till Käverön men sedan dog det lilla draget ut så Yanmarn fick puttra på. Under 1 m/sek är för dåligt när man skall transportsegla men kul på kappsegling. I morgon skall jag få veta om hon är lika överviktig som jag!

4/5 Upp med tuppen och iväg till Vadstena. Där plockar jag ur alla småprylar. det blir en stor och tung plastback. Därefter väntan på vägning. Det visar sig att jag inte kan komma in där de sjösätter så jag får vänta tills de är färdiga innan kranbilen flyttas ut på den stora hamnpiren och jag blir lyft. Det visar sig att hon väger 4300 kg, bara 100 mer än uppgiven vikt! Det vanliga är minst 10 % över det uppgivna så nu blir nog inte handikapptalet sänkt utan nu gäller det att segla fortare! Får sedan en kanonsegling tillbaka till Motala. 3-4 m/sek, plattvatten och solsken. Hastigheten varierar mellan 3 och som bäst 6 knop. Får ta till de fina seglen och börja träna så att jag kan hålla den högsta farten hela tiden om jag skall vinna något.

5/5 Iväg till Motala för att fixa med det kärvande förseglet. Klättrar 2 ggr upp i mastkranen vilket känns i armar och ben. Sedan skulle höjden på spinnackerfastet mätas vilket var enkelt när jag kom på att det gick att göra nere i sittbrunnen. Fick sedan en god lunch på stan och avslutade med en fin biltur.

6/5 Mätningen igår blev inte rätt. uppgiften jag fått hur den skulle utföras var fel. Varit och gjort om idag, kallt som satan, det blev en kort sommar! 

7/5 Fortsätter att klura ut hur jag skall få rullgenuan att bli användbar utan att behöva wincha som en tokig. Har kommit en bit på väg men tror att jag har hittat lösningen. Vi får se när jag fått grejerna på plats. I kväll blev det speedway och hemmavinst.

8/5 För mycket jobb och för dåligt väder så jag har bara fixat fram de delar jag behöver till båten. Montering sker när man inte behöver frysa om fingrarna.

9/5 Hela dagen går åt till att hjälpa en kompis som skall köpa båt. Mycket bilåka mellan Loftahammar och Arkösund. Vi hann med 4 st varav ett par kan vara tänkbara objekt. Priserna är ett mysterium och rena repobjekt förekommer. Har båten stått på land i fem år och det ligger en lång "att göra" lista på salongsbordet blir man ju fundersam. När man då frågar om allt fungerar som det skall och får ett jakande svar svalnar intresset fort. 

10/5 I dag har min konstruktion i förstagets topp kommit på plats. Jobbigt att stå i mastkranen men på en styv 1/2-timme var det klart. Efter att ha testat i hamnen verkar det fungera. Nu kunde jag rulla in förseglet för hand vilket inte skall gå på den här båtmodellen enligt expertisen. I morgon skall jag testa ute i sjön. 

11/5 Förssöker segla  över sjön till Ombo öar. Det går dåligt p.g.a. utebliven vind så det tar lång tid och på slutet fick motorn hjälpa till. Framme låg 3 båtar vid  bryggan och jag kände 2 sedan tidigare.

12/5 Ligger kvar och grejar med seglen. Byter försegel och när jag hissar det är längre och inte gjort för att rulla. Skall prova det på hemvägen i alla fall.

13/5 Hemsegling i stundtals frisk vind, nästan för mycket för det fina försglet men fort gär det. Att ta ner förseglet är ingen lek, det far omkring och hamnar delvis i sjön eftersom det bara är fäst i hörnen och är laminat, halt som tusan. Det gäller att inte kliva på det om det är dubbelt, då kan det lätt bli ett bad. 

14/5 Idag tog jag fram gammelbilen för att åka på rallyträff. Det var en skaplig samling som dessutom var utökad med folk från "rallyförarklubben". Kul att träffa några gamla legender.

15/5 Har klagat på min syn som jag upplevt blivit sämre trots en dyr Memiraoperation för 7 år sedan. Den är inte jättedålig men lite sämre så idag har jag varit på undersökning igen. Det konstaterades en försämring som kräver en större undersökning av en specialist som skall ske 17/6. Då får vi se vad som händer. 

16/5 Idag har jag varit i Västerås och Stockholm med en kompis och hjälpt en kompis som skall köpa båt. Han trodde att det skulle gå att få något bra för ca 100.000:-. Usch vilket skräp det finns! Den första ägdes av en nysvensk som bara tjatade om hans båt hade allt. Javisst den hade nog allt. b.l.a. den krokigaste vattenlinje jag sett, måste varit målad under gång i grov sjö. Den hade en botten som såg ut som om man hade kört med harv på den! Invändigt var det inte mycket bättre. Nr 2 var en likadan men med jättefin botten och fin vattenlinje men när man målat ränder hade man inte besvärat sig om att maskera beslag o.s.v. Efter den föreslog jag att vi skulle ringa på ett par lite dyrare båtar och fick genast napp på en för 250,000:- Vilken skillnad! Rent och snyggt, ordning och reda och lättskött. Vi får se om det blir någon av dom, i så fall vet jag vilken. 

17/5 Norges nationaldag! Skulle vilja uppleva det i Oslo men det får bli en annan gång. Gårdagens resa slutade i ett köp av den sista båten vi tittade på! Kul, nu skall den bara seglas från Stockholm till Öland! Jag har lovat att vara med, det är väl bara att skaffa en stötsäker dräkt så att man klarar grundstötningar på ett bra sätt. Har fått nya fälgar på husbilen så nu ser den riktigt bra ut. Har också varit i båten och klurat på hur jag skall få förstagets rulle att fungera ännu bättre. Tror att jag har en lösning så jag har skaffat speciella skruvar och gängtappar. Skall försöka fixa det i morgon och sedan provsegla.

18/5 Krånglar dit skruvarna, ibland skulle man ha flera händer. Huvudsaken är att det fungerar men idag blev det ingen provsegling trots perfekta vindar. Kroppen ville inte skära i något försegel så det fick bli motor till Vadstena. Efter en lugn eftermiddag blev det besök på Morbergs krog. 

19/5 Krånglar dit ett försegel och nu fungerar rullen mycket bättre. Hemsk dimma och ingen eller lite vind gör att jag motorerar halva återvägen till Motala. På eftermiddagen får jag sällskap av Margitha så det blir nytt krogbesök innan vi njuter av en fin kväll i sittbrunnen. 

20/5 Hem för lite jobb men inte mycket blir gjort. 

21/5 Lite jobb igen men på em. blir det lite båtjobb. Inventerar seglen som följde med och som jag inte öppnat tidigare. Tyvärr ligger de i fel märkta säckar men jag tror jag hittat en genua 1. Jag måste provhissa för att se om det går att använda ihop med rullförstaget. Det blåser lite för mycket för att fixa det idag. värr 

22/5 Får hjälp att rikta förstaget som varit krokigt och när vi fixat det hissade vi den fina lättvindsgenuan. Nu gick det perfekt att rulla och mycket lättare än tidigare.

23/5 Efter lite jobb åker jag till båten för kappsegling. Tyvärr väldigt svag vind, som mest 1,2 m/sek. Redan i starten blir det trängsel och vi blir ojust trängda av en annan båt. För snäll för att protestera kommer vi efter i starten men seglar ifatt de första så småningom. Efter hand dör vinden men vi lyckas sakta flyta i mål. Resultatet blev en 3:dje plats p.g.a. att man inte räknar med det handikapp vi skall ha som bara är 2 ombord. Som om inte det var nog fastnade också fallet i svirveln till rullen igen så tyvärr gick fockfallet sönder när vi skulle rulla in efter målgång. 

24/5  7 mån kvar till julafton! Inte mycket blir gjort, En del arbete. men sedan mest tankearbete! Tror att jag har hittat en lösning , men det har ju hänt tidigare! I morgon skall en ny lösning på plats!

25/5 Det blev ingen lösning på problemet idag. Har inte hittat de grejer jag behöver. Har hämtat det jag behöver från båten tills i morgon då jag skall ut på en leveranssegling som börjar i Bromma. Förhoppningsvis skall den sluta i Mörbylånga.

26/5 Bilfärd till huvudstaden i skitväder med regn och blåst. Packar båten med allt vi kommit på. Färden börjar inte bra, bojlinan fastnar emellan rodret och skrovet och vi får krångla länge innan vi får bort linan. Vi kör sedan motor i motsjö så ibland orkar den inte mer än 2 knop. Vi har haft 15-17 m/sek emot. Vi får vänta någon timme innan vi får slussa ut i saltsjön och kan ta oss till gästhamnen. Det blir en bra middag på krogen och vi får se när finnarna vinner VM.    

27/5 I dag blev det mera måttligt med vind. I går blev det bara 20 m vilket inte räcker om vi skall komma hem innan hösten är här. Så i dag har vi gasat lite mera innan vi fick vinden lite från sidan så att vi kunde provhissa seglen. Den seglar riktigt bra, vid 2 m/sek sann vind gör vi över 4 knop. Efter hand lägger sig vinden så vi får starta motorn igen. Det blev 46 M idag innan vi tog natthamn i Oxelösund. Vi är riktigt genomfrusna, det är bara 9+ i vattnet och 10-11 i luften. 

28/5 Tar oss över Bråviken i motsjö och motvind så det får bli motorgång. Först till Fyrudden för tankning och påfyllning av kyl. Fortsätter sedan ner till Koviken där vi ankrar för natten. Vi ser inte många svenska båtar men många utländska, framför allt Holländare. Det blev 53 M idag. 

29/5 Upp med ankaret och ut med seglen! I dag har vinden jobbat för oss, båten seglar riktigt bra men är vek så det gäller att anpassa storlek och skotning. Vi har kört omkull ett par ggr. men kommer ju fort upp igen. Snittfarten över dagen är ca 5,3 knop och vi tar kväll efter 63 M i Borgholm. Vi hamnar på hotellet och blir onödigt mätta.  

30/5 Skitdag med motvind upp till 12-13m/sek.och upp till 2 knop motström. Vi tröttnar och lägger båten i Kalmar. Jag blir sedan hemskjutsad efter en lunch. Trött blir man när man kommer in i värmen efter 4 dagar på havet. 

31/5 Idag blev det husbil fram, första gången den här månaden! Sedan till båten för att klura vidare på dem krånglande förstagsrullen. Har troligen kommit på en lösning som tyvärr kräver ganska mycket jobb. Blir sur när man kontaktar Gransegel som är generalagent. Ingen svarar men de lovar ringa tillbaka så fort någon har tid. Det blev inte den här veckan.... 

Sommarmånad eller?          [counter]

1/4 Efter en frostnatt blev vädret riktigt fint med måttlig vind. Riktigt skönt så efter en del jobb bkev det båtjobb igen. Tyvärr började det med att värmaren stannat, jag hade den på på lägsta temperatur för att inte spackel och färg skall frysa. Lyckades inte få igång den trots konsultation med varvet så nu måste burkarna med hem. Polerandet går saktare än snigelfart eftersom ryggen bråkar så att jag mest måste vila.

2/4 Eftermiddagen har ägnats åt att få igång värmaren. Hittade att bränslepumpen hade kärvat ihop men lyckades få igång den. Att sedan få igång värmaren när tydligen elektroniken köst ut var inte enkelt och det gickåt många omstarter. Ibland är det bra att vara sällsynt envis, Vi får se om den fungerar i morgon...

3/4 Jipieee, den fungerar fortfarande! Spacklar och slipar vidare på kölen trots att det senaste spacklet härdat dåligt. Lägger ett nytt lager, förhoppningsvis det sista. Slipar också bort lite lös bottenfärg på skrovet, skulle egentligen velat ta bort all gammal färg och lägga på nytt för att få en bra yta, men jag har inte den orken. Det får bli bättring fläckvis i stället.

4/4 Kölen lagad, och slät som en barnrumpa blev den. Nu är det bara att slipa av några fläckar på skrovet och måla dom. Fortfarande kallt så det blir inte mycket annat gjort. Har i alla fall fått hem en clamcleat till storskotet och monterat den. Funderar på att försöka ändra vinkeln på den eftersom det händer att den tappar taget men den sitter på ett svängbart aluminiumfäste och jag är osäker på om det går att böja utan att det går av. Törs inte tänka på vad ett nytt sånt kostar när clamcleaten kan kosta nästan 800 :-! 

5/4 Fredag, då är det obligatoriskt att avnjuta en bastu.

6/4 Vi rullar mot sydost med husbilen. Hamnar så småningom i Västervik, egentligen skulle man inte åka dit eftersom husbilar är bannlysta i närheten av centrum. Vi tjyvar till oss en plats på den stängda ställplatsen Sågen. Fint väder men kyligt.

7/4 Vi rullar norr ut på krokiga vägar och passerar Hägerstad slott, känt från tv. Det är betydligt större än vi trodde. På kvällen hamnar vi i Vadstena och får se en fin solnedgång.

8/4 Hem igen, Margitha ska jobba. Jag åker och tittar till båten där batterierna har laddat ur. Jag hade med avsikt lämnat värmaren på på lägsta temperatur och dessutom alla instrument igång. Så mycket orkade inte solcellen ladda så nu vet jag det. Sätter på laddaren så är de snart fulla. 

9/4 Rallyförarträff för föredettingar i Finsång. Vi blev 85 stycken! Därefter blev det båtjobb bestående av demontering av sprayhood som behöver lite handpåläggning av segelmakare då flera sömmar saknar tråd. Började också flyttningen av navigatorn från navigationsplatsen ut till sittbrunnen där man kan se den. Det kan bespara mig en och annan grundstötning. Det är gott om kablar och möjligheter att göra fel men jag skall ta bort ett antal meter när den är flyttad.

10/4 Snart jul eller? Ser ut så när man tittar ut! Snö och kallt, inget kul, nu vill vi ha vår. Börjar med hjärtkontroll och koll av aorta som ser bra ut enligt Carlos. Han vill göra ytterligare kontroller, så till vårdcentralen för att lämna blod. Sedan ringa Ramnav för att försöka få reda på hur fästet till Navigatorn sitter fast och hur de 11 kablarna skall kopplas. Gemensamt hittar vi kopplingschema och monteringsanvisnigar så nu skall jag nog få det att fungera.

11/4 Äntligen är plottern flyttad och inkopplad. Allt fungerar utom AIS-en. Det visar sig att det inte går att lösa det utan att dra 2 signalkablar mellan den och plottern eftersom den bara pratar NMEA 0183 när det gäller AIS. Jag tror inte att det är möjligt eftersom kabelrännan är full, vi får se, det omöjliga brukar ta längre tid.

12/4 Har lyckats hitta riktigt tunna kablar som kanske fungerar. Problemet är att de är stelare än vanlig elkabel och jag vet att de skall igenom ett par skarpa kurvor. Vi får se. Tyvärr blev jag lurad på bastubadet idag. När jag skulle boka var det redan fullbokat så jag fick en tid i morgon. I stället plockade jag fram sommarbilen. Den ville inte starta efter att ha stått oladdad sedan i september men jag har ju en jumpstart i husbilen så den fick rycka in. Körde sedan 4 mil och nu ser det ut att vara fulladdat. Tankade också fullt, den var nästan tom så det gick i knappt 18 liter. 

13/4 Gör ett försök att få i kabeln. Det sitter en draglina i och jag kom på att den behövs ju inte längre eftersom det är fullt. Jag drar i kablarna med den så kablarna får linans plats efter att ha doppat i diskmedel. Efter inkoppling fungerar allt perfekt! Klipper bort några meter onödig kabel men det finns många meter ytterligare som skall bort vid lämpligt tillfälle. Bastubad.

14/4 Börjar med att titta på Skänningeknixen, en rallytävling på asfalt inne i stan. Tröttnar efter ett tag och åker till båten med sommarbilen. Småfixar inne och bättrar lite bottenfärg ute. Det blåser riktigt kallt men solen skiner. 

15/4 Fortsätter bättra bottenfärg och polerar bort lite repor på skrovet. Varmt och skönt!

16/4 Fär med Margitha på städning av båt. Alla durkar ut. dammsugning och tvätt. Rengöring av pentry och kyl. Därefter stuvfacken ute där jag lyckades få in Margitha, det klarar jag inte själv. Nu har jag bara polering kvar före sjösättning.

17/4 Kanonväder! Eftermiddagen ägnas åt att polera bort repor i skrovet men det är riktigt skönt att sitta i solen och vila när man flyttar mellan reporna! Har också fyllt gas i husbilen och fyllt upp de gamla flaskorna som jag också levererat till köparen.

18/4 Lite jobb innan jag besöker klädbutiken för lite nytt. Det händer nog bara 1 gång per år så jag är ingen storkund. Sedan sedvanlig bastu för att hålla småkrypen på avstånd. Planerar lite inför helgen och får passa på att önska alla en GLAD PÅSK! 

18/4 Börjar med tvätt av hushållets fordon. När det blir husbilens tur är det också lite justeringar som skall till. När de är fixade är det bara att handla det som fattas och sedan hem och lasta. Det är några väskor plus det mesta i kylen som skall med. Sedan styr vi mot söder, färddatorn säger E4, jag säger nej! Vi åker genom skogen i stället. Efter knappt 4 timmar hamnar vi i Åhus Seaside ställplats trots en fikapaus i Vetlanda. Ser kanonfint ut. Granne är den största camping jag sett.

20/4  Efter en lugn natt och frukost tar vi fram el-cyklarna och far till stan. Inte så stor så efter en stund hittar vi ett ställe där vi kan få en öl. Därefter blir det lunch vid husbilen med tillbehör och sedan en lugn eftermiddag och kväll.

21/4 Det blir en lugn fm. Sedan en tur genom byn med husbilen innan vi drar mot norr. Via Bromölla och Alvesta kommer vi till Sävsjö  och den fina trafikplatsen vid jaktslottet. Jättefint men tyvärr består befolkningen av 95 % invandrare. Eldar och skräpar ner så man bara blir förbannad! Det här är det nya Sverige och tyvärr vill jag inte vara med. 

22/4 Vi tar oss sakta hemåt och jag lämnar av Margitha som måste jobba. Själv fortsätter jag till Vadstena för en kanondag med sol och lite vind. Margitha dyker upp när hon slutat för dagen. 

23/4 Åker hem och parkerar för den här gången. Lämna lite blod på HVC innan jag fixar en dunk diesel som körs till båten innan det blir fika på segelsällskapet i Vadstena. Det är inte svårt att få dagarna att gå!

24/4 Bara 8 mån. till julafton! Jobbar lite innan jag hämtar sprayhooden hos segelmakaren. Försöker montera den men får ge upp, det blåser för mycket och rännorna den skall träs i är trånga. Fär ta med silikon och göra ett nytt försök i morgon då jag skall få hjälp med poleringen av skrovet.

25/4 Poleraren kom i morse och efter lunch var han klar. Under tiden monterade jag sprayhooden och fixade lite annat. Hittade en ny skada i sittbrunnen som behöver spacklas så jag hämtar spackel och börjar. Ska försöka hinna fixa det i morgon eftersom jag beställt sjösättning till lördag. Har också monterat ett par linor på nya båtplatsen. Den är tyvärr lite för smal så jag får troligen inte plats med fendrar.

26/4 Spacklar lite i sittbrunnen men det går inte bra. För kallt eller för mycket härdare? Tror på det senare men skadan är så liten så att ingen bryr sig.

27/4 Sjösättning! Kommer i som 8:e båt utan problem. Det blåser 8-15 m/sek från ost så jag blir inblåst. Efter 8/9 tim. avtar den till 6/7 m/sek så jag chansar med ett spring från akterknapen och kör full gas säkert 5 min innan jag kommit upp mot vinden så att jag kan släppa springet och köra till min nya plats. Den är väldigt smal men jag lyckas ta mig in utan skador. Sen är det tillverkning av förtöjningar och en stopplina att köra mot när hastigheten är för hög. Lång dag med mycket krypande så kroppen är trött!

28/4 Kör över 8 st segel till båten. Det blir nästan fullt i förpiken. Det blåser så mycket att skära i några segel är otänkbart. Firar med god middag på stan. 

29/4 Storseglet som är en rulle nästan 5 m. lång ska transporteras till båten. Funderar en stund innan jag kommer på lösningen. Min CV2 har ju öppningsbart tak så jag trär ner ena änden framför framstolen och den andra fäster jag på dragkroken, funkar perfekt! Skär i seglet vilket är ett tungt jobb. Gör lika dant med förseglet så nu är hon påklädd. Hemma sent och trött...

30/4 Fint väder med sjöbris 1-3 m/sek. passar mig perfekt som premiärtur! Seglar trots den svaga vinden 6 M på 2 timmar. Vattnet är så klart att jag ser bottnen tydligt ner till 6-7 m. djup. Nästan obehagligt men det blir så på våren innan pollen och annat grumlar till det.

Shit! Ny månad igen!

[counter]

1/3 Hoppsan, ny månad igen! Vi får se om det blir en vinter eller sommarmånad, just nu ser det ut som det sistnämnda. Jobbar lite och hämtar sedan de beställda gasoldelarna. Därefter lunch, bastu och några öl, det är ju fredag! 

2/3 Skid-VM tar på nerverna och förstör dagarna så inte mycket blir gjort. Idag kom i alla fall gasolgrejerna på plats, husbilen tvättad 3 ggr för att få den hyggligt ren och sedan justerat en del på de införskaffade elcyklarna. Har försökt skifta sida på bromsarna. Har åkt mycket motorcykel där alltid frambromsen sitter på höger sida och kan inte förstå varför bakbromsen sitter där på cyklar, det är farligt! Lyckas tyvärr inte skifta på elcykeln eftersom det sitter elkontakter i handtagen.

3/3 Vasaloppet avklarat än en gång. Det sliter att se hur de får jobba för att komma framåt. Monterar cykelstället på husbilen eftersom vi tänkt åka iväg i slutet av kommande vecka.

4/3 Båtmässa igen. Som vanligt massor med motorbåtar men i år även några segelbåtar. Tyvärr mellan 38 - 57 fot som är för stort för min mera normala plånbok. Om de är ointressanta finns det hur mycket intressanta tillbehör som helst så man måste inte gå tomhänt hem. Jag nöjde mig med ett kopplingschema uppritat på en broschyr för att kunna flytta en plotter från navigationsplatsen till sittbrunnen.

5/3 Lite jobb idag och knopkurs i kväll. Kul att kunna tillverka egna mjuka shackel och splitsa dynemalinor.

6/3 Mycket jobb så jag hinner inget annat.

7/3 Småfixar lite, vi skall åka iväg och fira Margithas födelsedag och hon är ledig från fredag em till torsdag em. Planen är att åka husbil till Köpenhamn och där ta oss runt på elcyklarna för att se oss om. Det första problemet blir att fylla på gas, de flesta ställen i Sverige har bara öppet mellan 7-16. Närmaste dygnet-runt öppet är i Linköping men det ligger åt fel håll så vi får försöka i Markaryd. Sist jag fyllde var 17/2 och sedan dess har värmen stått på, när vi inte använder den står den på 5-6 grader för att slippa tömma tankarna. 

8/3 Margitha kommer hem vid 14:30 och 15:30 kör vi söder ut men tar vägen över Eksjö till Värnamo p.g.a. häftig SV-vind. Det är mycket bättre att åka igenom skogen än att åka E4 och lite närmare. På vägen återlämnar jag lite hittegods i Sommen. Vädret är otroligt ombytligt med riktiga stormbyar och ömsom snöfall så det är svårt att köra för att sedan bli ösregn och snömodd. Riktigt skit alltså! På slutet torkar det upp och vinden blir mera normal. I Markaryd finns ett ställe för påfyllning av gasol så vi fyller 29 liter för 330:-, dyrast hittils med 10,50/lit. Åker vidare till Örkeljunga och ställplatsen hos Bengts husbilar, ett jättebra ställe med med el för 100:-. Det blir sen ankomst och ingen matlust.

9/3 Margitha fyller år igen! Det händer ju vartenda år! Vi fortsätter söder ut mot Köpenhamn och får en vinglig färd över bron. Det blåser 16 m/sek i medelvind så det rycker i grejerna. Kommer över bron och nere i tunneln är det lugnt och fint. Tar direkt till höger för att gå på Blue Planet. Försöker parkera men alla platser är för minibilar så vi får åka ut igen. Ser en sidogata och kör dit. Gratis i 2 tim. Tyvärr är det fel dag att se akvariet, massor av skrikande ungar och barnvagnar i mängd. Ett jättehäftigt ställe men välj en vardag! Hittar en perfekt plats i Charlottenborgs fort. Inte trångt, bara 2 bilar på ett 50-tal platser. Skall försöka fira Margithas 65-årsdag på ett bra sätt i kväll. Restauranten i fortet är fullbokad trots att jag skickade en önskan om bord för 2 dygn sedan. Vi hamnar på ett stekhus ganska nära och får en god middag. Margitha blir lite besviken på kobebiffen. Hemvägen blev jobbig, för mig tog den 2 timmar eftersom jag gick liiite fel.

10/3 Inte mycket blir gjort, vi slickar såren från igår och vädret inbjuder inte till att sitta ute och sola.

11/3 Kanonväder med sol och plus 3. Kallt men el-cyklarna får jobba. Ser nog det mesta av värde under 6 tim. och ca 3 mil. Genom Nyhavn och Christiania innan vi gör Ströget. Att cykla här är inte så lätt. På cykelbanor är det trångt och infödingarna kör nära och fort. På övergångställen är man bannlyst. På trottoarer leder man cykeln annars får man skäll. Hemma igen vid 16:30 helt genomfrusna så det blir kaffe och rom. Klättrar upp på fortet i kvällssolen och tittar på Sverige.

12/3 Vi tar en lång rundtur väster och norr om Köpenhamn, det är en lite annorlunda upplevese med stora sanddyner och fiskebyar. Så småningom kommer vi till Helsingör och tar färgan till Sverige. EN VARNING, DET KOSTAR UNGEFÄR 1000 SKR FÖR EN HUSBIL ÖVER 6 M. ÄVEN OM MAN HAR EN BROBIZZ OCH DE UTGER SIG FÖR ATT VARA BILLIGAST ÖVER SUNDET. Vi stannar sedan i Helsingborg på piren som normalt alltid är fullt men idag är vi helt ensamma i skitväder.

13/3 Vi fortsätter mot norr i skitväder, regn och blåst. Åker via Falkenberg och Nissanstigen och äter lunch i Hylte på ett skitställe. Åker vidare men undviker motorvägar som bara är tråkiga när man inte har bråttom. Nu skall jag ha ett samtal med husbilsleverantören om att få lite saker fixade på garanti.

14/3 Reservdelar från Kabe gär sakta. Den 22/1 reklamerade jag en strömbrytare, den finns inte som reservdel utan en hel panel med alla brytare måste bytas! Vi får se om och i så fall när den dyker upp. Allt jag reklamerar verkar vara kända fel som är välkända på verkstaden, ändå har de inte delar hemma. Jag trodde att det skulle vara bra med en svensk bil och enkelt med delar, nu vet jag bättre!

15/3 Glömde nämna att vi hade knopkurs i går kväll. Kul med nya knutar och användningsmöjligheter. Jobbat en stund och kollat några saker på båten men nu är det bastu på gång.

16/3 Rengöring av husbil. Tvätt utvändigt med lång borste är skitjobbigt! För dyrt att lämna bort så det är bara att bita ihop. Skidor på TV så man blir helt slut.

17/3 Äntligen, sista dagen med skidsändningar på TV! Nu kan man få lite vettigt gjort i stället. Jag får passa på att tacka för alla gratulationer, hade annars försökt förtränga dagen. 

18/3 Ovanligt mycket jobb men det kan behövas. Får också meddelande om att de delar till husbilen jag beställde 22/1 har anlänt. Skall monteras på fredag. 

19/3 Inte mycket jobb men fint väder så det blev att åka och köpa spackel innan jag började fixa med båten. Skall försöka flytta plottern från nav-platsen till ovanför ruffluckan. Det är väl rimligt att den sitter så att man kan se den när man seglar och inte bara när man ligger i hamn. Det är dock ganska komplicerat eftersom jag omöjligt kan få i flera kablar i rännan inifrån och ut. Skall försöka koppla den till de instrument som redan sitter ute. Allt kompliceras av att de olika instrumenten pratar 3 olika språk! Har bra hjälp av Börje på Ramnav som är en riktig klippa.  

21/3 Fint väder så då är det bara att börja båtjobbet. Spacklar på kölen men det är lite för kallt så härdningen tar lång tid. Därefter bildvisning hos MSK från Shetlandsresan. Sedan vidare till Norrköping med husbilen som skall få omvårdnad i morgon bitti.

22/3 Allt blir fixat på kort tid. Jag måste säga att verkstadskillarna är riktigt duktiga, de hittar t.o.m. fel jag inte upptäckt själv. Drar hemåt för att ta en bastu, det är ju fredag, och sedan fest i bostadsrättsföreningen. Vi firar S:t Patriks day så det gäller att klä sig i grönt.

23/3 Tar husbilen till Eskilstuna där mitt äldsta barnbarn bor. Det visar sig att han är i Sälen och åker skidor men lånat ut lägenheten till sin mor och hennes kompis! I kväll skall vi äta middag ihop. Ibland blir det inte som man tänkt men blir bra ändå. Vi står på Strömsholmen, en perfekt plats mitt i stan. Ingen service men kostar bara 50:-/dygn.

24/3 Bara 9 mån. till julafton! Tittar runt i staden innan vi inspekterar Christians lägenhet varefter vi kör hemåt via Strömsholm, Arboga och Örebro. För en gångs skull med en hyfsat ren bil. 

25/3 Jobb med båtens motorrum som får ny isolering så nu hoppas jag att den skall gå nästan ljudlöst.

26/3 Avklädning, av båten alltså! Vinterskruden borta så nu hoppas jag på en fin sommar med lagom mycket vind. Regn, enbart nattetid mellan kl 1 och 6.

28/3 Har börjat polera skrovet. Jättejobbigt eftersom det är så högt. Vattenlinjen är ca 2,5 m över marken så jag måste räcka minst 3,5 m upp. Ett evigt klättrande upp och ner på stegen och dåligt tryck på maskinen när man bara kan trycka med en hand. Orken i den tar fort slut så det blir inte så mycket gjort. 

29/3 Hyggligt väder så planen var mera skrovarbete. I stället blev det lite jobb på f.m. och sedan bara att konstatera att vinden är alldeles för stark. Hem igen och starta bastun före en whisky i solen och sedan några öl. Inte fy skam men dåligt jobbat. 

30/3 Börjar med en tur till båten för att försöka få nägon att flytta grejer som ligger ivägen så att jag inte kan ställa upp en stege mot skrovet. Det blev inget resultat så jag kör hem och hämtar husbilen till firman för att montera extra lampor med vitt sken framåt. De skall synas i backspeglarna och sitta så långt bak som möjligt. Som det varit tidigare har man ingen kontroll hur lång bilen är i mörker eftersom det ljus som synts är en sidomarkering mitt på bilen. Det tog några timmar att dra kabel men jag tror att det blev bra.

31/3 Lite småfix med båten trots rejält kyligt väder. Rengör färskvattentanken och fixar det sista på motorrumsisoleringen. Nu är det polering och vaxning som jag skall försöka få hjälp med då kroppen inte riktigt orkar. Kölen skall också få lite puts och bottenfärgen bättras.

Mot snö och kyla?       [counter]

 

1/2 Idag bär det mot norr till Buis-Les-Baronnies där första kontrollen är på Monte Carlo Historic. Där samlas alla som startat på, jag tror det är 7 olika ställen för att sedan köra ett antal sträckor. Jag minns fortfarande första gången jag såg tävlingen, måste ha varit på 50-talet. Den nuvarande Tullbron i Linköping var byggd för vi stod i kurvan före den och såg hur det gnistrade från däcken. Det var inte dubbar utan man vulkade in en fjäder som man sedan kapade sönder så att det blev som piggar. Då var en startplats Stockholm. Har kollat startlistan och det är bara bilar före 1980 med, 328 st.

2/2 Tittar på alla historiska bilar, häftigt. Åker sedan mot en sträcka som skall köras i morgon. Regnet öser ner och har gjort så 1 dygn nu. Ska bli 17 mil men det blir mera eftersom en väg jag tänkt åka har en skylt med 2,5 m bredd. Det är min bil utan speglar och markis. Passerar Valence och sedan blir det rejält uppför flera mil. Anar oråd när jag möter bilar som är rejält snöiga. Stannar för att fika och då kommer plogbilen, man skall ju ha tur. Problemet är bara att efter ett par mil vänder den. Försöker åka i snön som vräker ner, det går bra någon mil sedan blir det för brant så.jag fastnar. Lyckas flytta mig till sidan av vägen och funderar någon timme innan jag chansar på att vända vilket lyckas genom att låsa bakhjulen och låta framhjulen slira. Åker neråt i 20 km/tim tills jag hittar en väg i ytterkurva som blivit kvar när de rätat vägen. Står under den största gran jag sett så nu snöar det inte på mig heller.

3/2 Fortsätter upp till sträckan men det är så mycket snö så det går inte att komma in på sträckan. Skit också, får ge mig och åker ner till Tournon sur Rhone där det är en servisplats. Tittar och fryser några timmar innan jag ger upp och åker hemåt. Det blir ca 15 mil innan jag ger mig för dagen.

4/2 Nattens parkering var inte bra. Ett ställe för lastbilar som hela tiden kom och åkte. De passerade ca 1 m från min säng! Första 10 milen gick det sakta med rondeller med 500 m. mellanrum så det tog över 2 t. Sedan blev vägarna mycket bättre så efter Nancy stannade jag för lunch vid ett motell. Fortsatte sedan till Luxemburg för tankning av diesel, 11:-/l! Sedan har det gått fortare och fortare. Tidigare har jag legat mellan 80-90 men bilen verkar inkörd efter över 700 mil så nu går den lätt och fint runt 100. Allt fungerar tills jag kommer till Köln där plötsligt ingen fil är bredare än 2,10 över bron på autoban! Kaos när alla lastbilar och jag tar avfarten in i centrum. Som tur är har jag datorn igång med kartprogram och gps så jag hittar en lösning men det blev säkert 5 mil längre. Dessutom häftoga köer, ibland går det 10 km/tim länge. Kommer fram via Dortmund och hittar tillbaka till den tänkta rutten. Nu börjar det mörkna så jag letar nattplats. Kör in på alla P-platser efter vägen men de är fulla. Hittar en på 4:e stället men när jag parkerat fattar jag varför den är ledig, det står en kylbil med aggregatet igång intill. Bara att åka vidare och 2 ställen senare hittar jag en hämskt skräpig plats. Jag tänker inte städa så jag drat för gardinerna och hoppas att trafiken på autoban lägger sig. Det blev 79 mil idag.

5/2 Vaknade kl 6 och kände mig orolig. Efter 10 min fick kag jäkligt ont i bröstet. Solklar infarkt, bägge armarna domnade bort. Svettades kopiöst, t-tröjan är fortfarande blöt i kväll. Tar några timmar när jag ömsom försöker ligga och sitta. Börjar efter ett tag att frysa trots tröja och 2 jackor. Vid 10-tiden lyckas jag somna en stund och kände mig sedan lite bättre. Har sedan försiktigt rullat norr ut, ena stunden fryser jag så full värme är på, nästa genomsvett och fönstren öppna. Stannar på.en tråkig ställplats i Flensburg bara en grusplan vid hamnen.

6/2 Vaknar och känner mig hyggligt bra. Händerna skakar, balanssinnet är inte ok. allt jag gör får mig att flåsa som en blåsbälg. Börjar med att tanka diesel och gas, sedan till Aldi för lite ätbart. Därefter till Calles för att bunkra drycker. Men fy vad tungt det blir! När jag lastat ungefär en kbm. är det fullt. Då är det bara att köra hemåt, efter en timme tar jag lunch som givetvis består av dansk hackebiff. Far sedan vidare till Barsebäck och en gammal kompis från Mjölby. Därefter åker jag till Lundåkrahamnen i Landskrona för övernattning men jag vägrar bli inlåst kl 19 då de stänger hamnen så jag åker vidare till Bengt i Örkeljunga som har platser med el. Perfekt!

7/2 Tar mig sista biten hem, skönt. Det blev 570 mil och nästan på timmen 1 månad. Sett mycket häftigt men just nu känns det inte som jag har lust att göra om det. Nu planerar vi för nya tokigheter. 

8/2 Först till båten för att kolla att allt är ok. Mitt barnbarn Christian är med och lyckas tömma en ficka i presseningen där en pöl bildats. Isklumpen hade nästan smält så det var mest vatten. Allt ser ok ut, batterierna är fullladdade. Sedan hem för att sanera husbilen, det blir skitigt efter 1 månads boende men vi har ju riktiga grejer på firman för rekonditionering så det gåtr hyfsat lätt. Packar också upp madrassen i översängen som var inklädd i plast, har en inneboende där nästa resa. Planerar lite för att dra till Värmland i veckan, det blir ju svenska rallyt och jag skall få sällskap av en murare från Sommen. Det blir jättekul! 

9/2 Fortsätter med sanering av husbilen. Undrar var all tjära på lacken kommer ifrån? Om jag hade åkt på nylagd väg hade jag fattat. Den saneringen får vänta tills i vår! 

10/2 Har ägnat dagen åt husbilen. Först har jag beställt gasoldelar så att jag skall kunna byta mellan tankarna utan att skruva på något. Det skall bara vara att vrida på eller av 2 kranar. Sedan har jag monterat en inverter på hela 5000 W. Onödigt mycket men det är ju bra att kunna driva en kokplatta eller dammsugare direkt från 12 V. Ett trångt och bökigt jobb med stökig kabeldragning.

11/2 Jobbat lite, hämtat hyrbilar i Stockholm. Tur man inte bor där, blir glad varje gång man får åka hemåt. Har sedan pillat lite mer med mina kablar så nu är det klart och fungerar. I morgon åker vi mot norr.

12/2 Fortsätter med husbilens inverter. Nu är det klart och mina fingrar behöver plåstras om.

13/2 Anders och jag åker norr ut. Vi tar det lugnt, blixthalka här och var. Stannar och fikar vid Laxsjöarna innan vi åker till Degerfors där vi köper intrebiljetter till Svenska Rallyt. Därefter till Sunne för lunch. Sedan vidare till den sk. "chakedown"-sträckan där vi hittar en stickväg som slutar med en vändplats. Den blir vår nattplats med otrolig utsikt, vi ser flera mil! 

14/2 Tittar på de som testar sina bilar, en del åker en gång, andra många ggr. Tyvärr blir vägen ganska uppkörd pga. det milda vädret. Därefter kör vi till Torsby för att handla mat innan vi kör till Norge och Svullrya. Hittar en fin parkering 75 m från sträckan. Det enda problemet är en hög jordvall som måste forceras varje gång vi skall dit eller tillbaka. Det fungerar utan brutna ben. Traffar några likasinnade hemifrån.

15/2 Farten är häftig och situationer uppstår. En bil snurrar och fastnar i snövallen så att han får skjutas loss. (Grönholm) Efter en stund är det 1 som genar över en snövall och slår runt ett helt varv och behöver lite skjuthjälp. Vi ser WRC 2 ggr och historiska bilarna däremellan. Sedan åker vi öster ut till Hagfors där jag hittar en ny stickväg precis intill sträckan.

16/2 Det är en häftig väg mot Gustaf Adolf, väldigt lik Finlandsvägar, med krön och svängar som hänger ihop. Det går sjukt fort när de värsta gasar förbi, så småningom kommer de historiska innan det är dags för en värstingomgång. Tyvärr är vädret inte kul, morgonen var ok. med -grader men vid lunch kom vattnet och vägen blev som en leråker med hård botten. På em åker vi till Torsby och flygfältet där vi skall kolla kvällens sträcka. Vi blir inbjudna som VIP-gäster hos Citroen och får vara med under en del av servicen. Fy vad delar de byter varje kväll, det är delar för flera hundra tusen!

17/2  Stannar kvar över natten för att se sista sträckan som startar vid lunchtid. Trist med mildväder som gör det moddigt och svårkört. Vi drar sedan hemåt, tankar diesel, gas och mat på vägen. 

18/2 Idag blev det lite jobb innan jag fick börja sanera husbilen. Det gick åt 3 omgångar avfettning och en del polermedel innan den började se hyfsad ut. Sedan försökte jag fixa till den lucka som vid ett tillfälle öppnades och hängde ner och släpade i marken. Vi hade turen att den inte högg i hårt och slets sönder trots att vi åkte på en sönderkörd väg. Nu behöver den lite lack så är det klart.

19/2 Inte mycket blir gjort. Försöker komma på något bra resmål kommande helg eftersom Margitha är ledig från fred. em. till månd. em. 

20/2 En ny slöardag. Städar husbil och byter ett par kablar mellan förbrukningsbattrerierna. De gamla var bara 2,5 mm2 vilket räcker för att hålla jamn spänning emellan dom vid normalt effektuttag, men eftersom jag monterat en inverter på 5000 W är det risk för överbelastning och tom. brandrisk. Nu sitter det 16 mm2-kablar med lödda kabelskor vilket ska räcka.

21/2 Tar det lugnt eftersom det snöar kopiöst! Tar mig till postutlämningen för att hämta PLB:n som inte fungerade när jag behövde den. Nu fungerar den när jag testar. Har man köpt säkerhetsgrejer skall de givetvis fungera! Passande väder för en bastu....

22/2 Bunkrar lite och gör bilen klar tills Margitha slutar jobba. Kommer iväg vid 3-tiden och kör söder ut. Vi kör till en bra rastplats nära Lindshammar där vi tar tidig kväll och jag kan fixa middag. 

23/2 Tar det lugnt vidare söder ut till Kosta. Vi får se glastillverkning, bla. växelspaksknoppar till Volvo. Trodde inte att kineserna handlade glas i Sverige. Det finns massor att se och kan rekommenderas, ta gärna en titt inne på hotellet och glasbaren, garanterat sevärt! Vi fortsätter till Transjö, en liten hytta med 2 arbetare som tydligen hyr hyttan halvårsvis. Riktigt häftigt! Vi drar sedan vidare till Boda där vi är dagens första och troligen sista besökare. Konstigt för det är också häftigt. Idag var det 4 blåsare där som tydligen hyrt in sig över helgen för att tillverka egna alster. Där finns också ett museum med enligt uppgift 40,000 föremål vilket vi tvivlar på. Trötta kör vi till Kalmar och Ölandskajen som är en bra ställplats. Vi provar nu lite Whisky innan vi gör staden osäker för att äta middag... 

24/2 Det blev en jättebra middag. Ställplatsen är bra men väl mycket busstrafik utanför. Efter en promenad i kanonfint vårväder och inköp av lite matvaror drar vi mot glasriket igen. Vi börjar i Orrefors som är stängt så vi fortsätter till Målerås. Än en gång träffar vi på 2 blåsare som hyrt in sig över helgen. Utställningen är nog det häftigasre hittils. Eftersom vi är enda besökarna är damen vid disken otroligt pratsugen så vi har svårt att komma därifrån. Vi tar det lugnt mot norr och stannar på flera ställen för att njuta av solen och värmen med  12+grader. Så småningom hamnar vi i Tranås och stannar inte på ställplatsen vid järnvägen. Där tror man ibland att tåget ska köra över oss. I stället äker vi till en plats i hamnparken, perfekt, tyst och lugnt, man hör bara ljudet från vattenfallet under bron. I morgon skall vi jobba lite och börjar med att hämta em hyrbil här som skall hem. 

25/2 Hemma i slit och släp. Får jobba nästan hela dagen så jag hinner inte tvätta husbilen. Åker också och ser över båten, som vädret är nu går det ju bra att börja putsa. Det är enklare att polera när det inte är för varmt.

27/2 Händer inte så mycket just nu. I dag har jag testat 3 sorters vax så jag vet vad jag skall använda när det blir dags. Det är svårt att få till en fin yta på en mörkblå båt. I kväll har jag varit på en föreläsning om segeltrim men det var tyvärr inget nytt. 

28/2 Skid-VM är jobbigt, helt slut efter dam-stafetten! Har länge funderat på att skaffa el-cyklar som går att ha med i husbilen och kanske även på båten. Har försökt att se var man får mest för pengarna och till slut fick det bli Bil-temas hopfällbara. Den är lite längre än andra, har 7 växlar och 3 effektlägen. Tar man bara bort sadeln och viker ner styret går den in i garaget på husbilen. Tyvärr kostar de för mycket pengar men det är bara att bita ihop. 

Vad händer 2019?     [counter]

1/1 Nytt år igen! F-n vad tiden går och ändå kommer man inte ihåg så mycket! Rustar för att åka söder ut och har bokat färja till 8/1 men beställningen ser lite konstig ut. Skall åka från Malmö till Travemunde, tar 7 timmar och kostar under 1000-lappen inkl. lunch och middag. Betydligt billigare än att köra över broarna.. 

2/1 Bokningen hade avbokats av någon konstig anledning men det fixade sig via ett långt telefonsamtal. Nu har också gasolanläggningen blivit helt klar. Det blev lite stökigt att få till tuberna så att det skall vara enkelt att skifta mellan flaskorna. Jag vet hur det är, oftast vid 4-5-tiden på morgonen i regn och storm...Funderar på att koppla ihop flaskorna så att man slipper byta, det finns dyra automatiska omkopplare, och vid ihopkoppling har man ju ingen reserv när båda är slut. Hur man än vänder sig.....Hittade gul film till ledrampen på Biltema, tyvärr så gammal att klistret sitter kvar på skyddstejpen!!!

3/1 Har fått bra hjälp med en trasig dator av Hampa som driver datameck.se. När andra sagt att datorn är skrot fixade han en ny skärm till helt andra pengar än en ny  dator. Han verkar kunna det mesta, rekommenderas! Jag har nu 2 st kompositflaskor, P10 i nyskick till salu om någon tröttnat på otympliga stål eller aluminiumflaskor. Har ägnat ett antal timmar åt att leta lämpliga åskådarställen till Monte Carlo-rallyt. Häftigt när man kan gå in på Google Maps, hitta rätt sträcka och sooma in så att man kan "provköra" vägen. Börjar vara färdig för att dra iväg. 

5/1 Lastar och fixar. Har köpt fårskinn till framstolarna som inte har el-värme. skönt! Har också gömt reservnycklar på ett ställe jag kommer åt även om jag tappar de ordinarie. Inte kul att stå långt uppe i Alperna med en låst bil utan nycklar. Har också tagit med en epirb, en nödsändare jag haft ombord i båten. Skulle man åka på en infarkt är det ju bra att kunna kalla på hjälp. Den skall ju fungera i stort sett över hela klotet. Det är mycket som skall med om man skall vara borta några veckor. mediciner, klippare till skägg och en massa annat. Undrar hur mycket jag kommer på efter 2 dygn?  

6/1 Packar och packar, nu är det snart fullt i alla skåp och lådor, kyl och frys. I morgon bär det iväg.

7/1 Kommer iväg efter lunch utan problem. I Malmö finns ingen ställplats nära färjan men jag tar mig till skyttegillet som ligger väldigt nära. Får stå ostört hela natten.

8/1 9 tim. färja är måttligt kul men det är billigaste sättet. Det sparar över 40 mil och kostar under 1000-lappen inklusive lunch och middag. Framme i regn och oväder hittar jag först inte ut ur hamnområdet. Tar mig till Lybeck och på vägen åker jag lite för fort på en 70-sträcka och får världens blixt mitt i ögonen, tror inte de skickar böter för 5 km för fort. Hittar ställplatsen i centrum. Lyckas inte betala eftersom maskinen inte tar kort. 

9/1 Trasslar mig ut på auto ban och kommer så småningom till Kassel med de välkända backarna där det givetvis snöar. Viker av mot Stuttgart i ovädret och stannar utanför Wurzburg där jag hittar en p-plats en liten bit från motorvägen. Skitväder och 66 mil är mycket för en gammal gubbe!

10/1 Åker först in till Wurzburg centrum, häftigt med en enorm borg ovanför. Fortsätter sedan till Stuttgart där jag letar parkering i över 1 tim. innan jag hittar en halvt legal på en bilverkstad avsedd för kunder. Promenad till Porsches museum, häftigt med Porscheplatz utanför med 3 bilar på varsin stång högt upp. Finns en del häftiga bilar sparade där. Gissar på ett medelvärde på 3-4 millioner! Räknade inte men det är nog ca 200 klenoder sparade där. Den första 356-an från 1947 får man säkert 15-20 mille för och den senaste 919 med banrekord på Nurburg ring kostar säkert lika mycket. Mitt rekord är lite över 10 min och den här har åkt på lite över 5 min. Den toppar 360 km/tim! Far sedan vidare till Strasbourg och lite söder ut hittar jag en kanonbra ställplats, det blev 46 mil i dag.

11/1 Jobbig dag med flera hundra rondeller, armarna tar stryk av allt styrande och blinkande. Det blir så när man snålar och inte vill åka betalvägar på autoban. Lyckas både tanka diesel och med lite krångel även GLP som det heter i Frankrike. Det blev ytterliggare 55 mil.

12/1 Fortsätter på den inslagna vägen utan att betala avgifter, har hela tiden sällskap av en massa långtradare som tänker likadant. Kommer upp på flera toppar över 1100 meter och en hel del snö. Det är mycket upp och ner, ofta lutar det 6-7 grader så ibland får motorn jobba och ibland bromsa på låga växlar. En regel är att man skall ha samma växel nerför som uppför! Efter många 3-4 mil långa backar med 5-7 graders lutning kommer jag plötsligt till en jättelång backe med måttligt utförslut. Sedan jag åkte hemifrån har temperaturen legat mellan 1- och 3 plus. Nu blev det plötsligt 13+! Solen skiner och jag hittar ställplatsen på Palavas les Flots. Häftigt! Solen går ner precis före 18,00! Precis framför kylaren har jag en kanal med båtar, därefter en smal landtunga och sedan en "insjö" med mängder av rosa flamingos.

13/1 Tar en lång promenad och försöker hitta i omgivningarna. Staden är ganska gammal och omodern och korsas av grunda kanaler, Undrar hur många tusen båtar som ligger här? Det är lite bökigt att gå eftersom varje kvm. är fylld med bilar och de cyklar man ser är ute på kanalbankarna. Det tog mig över ett dygn att hitta duscharna så det är dåligt skyltat och skicket är inte ok. för svenska förhållanden. Tur man har eget med sig!  

14/1 Förra natten blev jobbig. Stormbyar gjorde att jag trodde bilen skulle välta, satt uppe ett par timmar när det var som värst. Har sedan cyklat runt i omgivningarna, svårt i motvinden så man får leda cykeln när det är för mycket vind men det går lätt när man har den i ryggen. Varmt och skönt där det är lä och jag tröttnade på platsen jag valt, har flyttat in bakom en stor häck, ja en sån som växer på marken, om nån fick för sig nåt annat. Har suttit i solstolen ett par timmar och njutit, har nog varit uppåt 20+ som bäst. Fick besök av ett par svenskar som är på väg till Spanien.  

15/1 Flyttat tillbaka mot kanalen så man ser vad som händer. Vinden har avtagit och det utlovade regnet blev i stället en klarblå himmel och jättevarmt i solen. Har suttit i solen flera timmar mellan försöken att betala för ytterligare ett par dagar. Fransmän blir roliga när inte datorer fungerar, gapar och skriker och fäktar med armarna. På 3-dje försöket fungerade det. Roade mig med att räkna hur många som står här och fick det till 61 st. Kollade också fabrikaten på husbilarna, jag är ensam om en svensk bil och tror inte det finns mera än högst 5 av något märke. Undrar hur många tillverkare det finns? Har konstaterat att jag är 248 mil hemifrån.

16/1 Cyklat omkring och sett det mesta så i morgon flyttar jag några mil, hoppas hitta nät även där. Har just varit i receptionen eftersom mitt nät försvann när jag skickade inlägget. Snorungen som sitter där tyckte att jag skulle tala franska! Jag tror att hon förstod att det är hon som borde lära sig engelska...Såg att det pratas om gula västar i Sverige. Här träffar man på dom i strategiska vägkorsningar där de samlats, ibland flera hundra och byggt vindskydd av halmbalar och presseningar. De lägger ut farthinder så att det bildas trafikstockningar, vilket gör att man hinner läsa deras plakat och höra deras slagord. Tyvärr förstår jag inte språket men fattar ändå. Det skulle nog behövas i Sverige också. Dessutom tar Stefan sig friheten att skriva under FN.s resolution förra veckan utan att vara i regeringsställning! Jag undrar om han läst vad den innebär? Att han inte förstått står väl klart för alla svenskar! 

17/1 Flyttar till Santes de la mer där det skall finnas el vatten och avlopp. Tyvärr bara en stor asfaltsplan med plats för ett 100-tal husbilar. P-vakt på morgonen som vill ha 13 Euro. Landskapet här heter Camargue och är helt flackt. På 10 mils körning har det inte funnits någon höjdändring på 1 m. Här är det vanligt att man föder upp hästar och jag tror rasen heter Cheval.

18/1 Åker vidare till Saint Chamal där det skall finnas plats i gästhamnen. Efter en vådlig resa på riktigt trånga gator och vägar visar det sig att de gör om ställplatsen, uppgrävd och en massa maskiner. Hittar en gratisparkering vid en park. Massor med människor rastar sina hundar där vilket är förbjudet enligt skyltar. Ännu värre är att i det här landet är det ingen som tar upp efter hundarna så man får se upp var man kliver.

19/1 Åker vidare igen, nu till Cavallion där det finns en jättefin ställplats som är vinterstängd trots att det står på nätet att den är öppen. Betalar i automat och försöker öppna internetet. Finns lösenord på anslagstavla men när man försöker komma in säger den att kortet gått ut. Ringer det angivna numret där en gubbe svarar men han pratar bara franska. Efter ett tag kommer en kille förbi som pratar lite engelska så jag ber honom ringa. Det visar sig att den vi ringer till inte har en susning hur det fungerar.

20/1 Åker intill stan för att tanka diesel och gas, har svårt att hitta rätt men får hjälp av trevliga gubbar i gula västar. På macken får jag jättebra service.

21/1 Tar mig sakta de 16 milen till Gap på vidriga vägar, på ett ställe ser det ut som om de byggt ett hus mitt på vägen. Man får snirkla sig fram bland uthusen. Passerar genom Sisteron som är en av de häftigaste platser jag sett. Börjar se snö på bergen, vackert! 

22/1 Lyckas fixa en vattenslang med anslutning, enkelt bara att rita en och visa i affären, det svåra var att hitta den! Mac Donalds får bli nästa mål för att hitta nät, fungerar bra på parkeringen. Därefter tar jag mig till det enorma området som är serviceplats till Monte Carlo rallyt. Man bara går omkring med stora ögon och tittar. Nu får vi sluta värdera i miljoner, här finns säkert grejer för en miljard. De största teamen har 2-våningsanläggningar ca 100x50 meter och dessutom mindre anläggningar runt om. De har egna gaffeltruckar med sig för att flytta och bygga. Gissar att de största har mer än 50 man på plats. 

23/1 Åker genom staden för att fylla gas. De 5 km tar nästan 1 tim. pga. all trafik. Passar på att bunkra lite i den största Lidl-butik jag sett. Letar mig sedan fram till "shake down-sträckan" som skall köras i morgon kl. 11. Träffar ett Tjeckiskt par som har en stor Morelo. Han berättar att han amorterar 1500 Euro/mån. Tur man inte har ett sånt bekymmer. I morse var det soligt och fint men sedan kom ett snöoväder som gick över men det är vita fläckar så man får se upp med halkan. 

24/1 När jag vaknar tror jag först inte mina ögon. Under natten har det samlats flera hundra husbilar och ännu flera vanliga bilar. Hela huvudvägen är avstängd och omgjord till parkering. Det måste vara minst 50,000 personer för att se när de provkör sina bilar och alltså inte ingår i tävlingen. Sol och fint men blåser kallt. På em. åker jag vidare till SS2 som körs i kväll. Trodde jag skulle kunna åka in på sträckan men den var redan avstängd trots att det är 9 tim. tills första bil skall komma. Otroligt mycket publik trots 5-6 minus och hård vind. Har nog aldrig frusit så mycket. Skönt att komma till en varm husbil. Jag stannar över natten. 

25/1 Uppe och väcker tuppen! Kommer iväg 06:30 och skall bara 3 mil. I en vägkorsning på väg mot sträckan får jag stanna för det största polisuppbåd jag sett. Minst 100 polisbilar och 4-500 poliser som tydligern har någon genomgång. När de är färdiga får jag komma förbi och åker upp till sträckan. Får en bra plats så jag kan se från bilen men man ser ju bättre ute. Sträckan körs 2 ggr så det är bara att vänta i värmen inne. Efter andra vändan drar jag vidare till morgondagens sträcka, bara 2,5 mil. Framme har de redan stängt sträckan för husbilar! Det har spårat ur när man stänger vägen 18 tim. innan första start. Jag tror att publiken har 3-dubblats sedan jag var här för 2 år sedan. Det innebär att jag inte åker till Col De Turini som jag alltid drömt om att få se eftersom sträckan säkert är avstängd när jag kommer. Har 25 mil dit. 

26/1 Det blir en skaplig promenad upp till sträckan, 1,5-2 km och rejält brant. Måste vila ett par ggr., kroppen orkar inte riktigt. Väl uppe är det värt mödan. Två fina svängar på fin asfalt i brant nerförsbacke är svåråkt. Satan vad det går! Handbromssladd i kanske 100 km/t och sedan full gas. Till andra vändan flyttar jag till en ännu snabbare sväng, det går nog 150-160 in i en ganska rund och fin 45-gradare. Jag hade ett bra säkert ställe att stå på men en idiotisk polis kör bort mig och alla andra. Han själv och publik står i ytterkurva 10 m från vägen! Där skulle jag aldrig stå! När det är slut åker jag till Gap igen för att fylla gas men ser att många åker mot Monte Carlo. Jag klarar 3 dygn med minusgrader på 10 kilo gas, det måste vara bra. 

27/1 Har beslutat att åka till värmen vid Medelhavet, har 26 mil dit eftersom jag vägrar betalvägar. Har 2- när jag åker, ibland på hyfsade vägar, ibland på alpvägar så smala att det inte går att mötas och på ett ställe trodde jag att jag skulle behöva vända, en trång tunnel som jag tog mig igenom men trodde nog att taket skulle skrapa i. Plötsligt, efter att ha passerat ett bergspass blir det 14+! Oron över halka försvann! Passerar genom Drome där Monte Carlo Historik körs nästa vecka och möter faktiskt en tävlingsbil, en gammal Vartburg med nummer 303. Han är nog ute och testar. Kommer så småningom till mitt gamla ställe, "Aire de camping car" i Palavas let flots. Stannar här några dagar med el, Wifi och värme innan jag åker till Valence.  

28/1 Skitdag! Vaknar med världens förkylning, det rinner ur både näsa och ögon, trodde inte huvudet innehöll så mycket vätska. Dessutom regnade det hela förmiddagen men det gör att bilen blir lite renare. Inget ont utan att det har något gott med sig. Skulle behövt handla lite mat vilket är ett måste i morgon, nu är det nästan slut på allt. Får se om jag orkar cykla, det är 2 km enkel väg. 

29/1 Det blev inte cykel, oväntat? Handlar ganska mycket för att senare bara behöva komplettera. Stor varuvagn för 1100:-. Fint väder på fm. men i kväll har regnet kommit så nu blir bilen ännu renare! Det är 8-10 + på dagarna om man inte hittar sol och vindlä, då kan det bli över 20 +. Tar det lugnt och botar förkylningen vilket verkar fungera. På fm. hinner jag ta vara på det största läckaget och på em. nästan allt! I kväll känner jag mig nästan frisk! 

30/1 Har tagit det lugnt, förkylningen är nog borta nu. Tar en hyfsat lång promenad och betalar avgift för ett par dagar till. Planen är att åka till uppsamlingspunkten dit alla ska som startat på olika platser Den är på lördag kl 10. En del har ju startat i dag, tex. Glasgow. Sedan skall de åka 2 sträckor med en förutbestämd snittfart, inte lätt på de här vägarna där det ofta inte går att mötas utan 1 får backa. Sedan åker jag nog till Valence där de har nattuppehåll. På söndag skall de åka 4 sträckor där jag tänker bevista den sista. Om jag förstått rätt är det över 300 startande och med mycket varierande bilar. Allt från värsta Lancia Stratos och Porsche till Vespa 400 som är den minsta bilen, alla från före -85 tror jag. Går att hitta startlista på nätet, Monte Carlo Historic.

31/1 I dag är det lite grått och kallt. Synd när det är sista dagen innan jag drar norr ut, får nog kyla så det räcker på vägen. Blir nog 300 mil till innan jag är hemma. Behöver också få ett par smågrejer fixade på bilen och framför allt tvätta och städa den. Jag kör nog över broarna trots att det är dyrare och längre men har tänkt bunkra i Flensburg. Middagen i kväll är väldigt enkel men jag tror att t.om. kungen skulle gilla den. Fläskfile med gul lök ,champinjoner och tomater stekta på rätt sätt med kryddor och grädde. Det får bli avskedsmiddag.