Att gömma sig för solen....

2010-06-12

Lör 12/6 Nu är det så varmt här så jag försöker hitta skugga. Har inte varit ur båten med den uppspända presseningen på hela dagen. När jag skall gå till duschen på kvällen kommer en bekant båt in. Det är Apostrof med Sören och Eivor. Sist vi sågs var i Girne på Cypern. De har haft en del äventyr sedan dess. Det blev en G-T hos mig, dels för att höra storyn live, men mest för att de är väldigt trevliga, trots att de är smålänningar...  

Sön 13/6 Ger mig ut och seglar och badar. Skönt med svalka. Gör 30 liter vatten som en grannbåt behöver till sina batterier. Här tar dom 25:-/lit för batterivatten så jag spar lite pengar åt honom. I kväll ska jag äta ute ihop med Sören och Eivor. 

Mån 14/6 En vecka kvar tills jag skall åka hem. Det firas med någorlunda färsk dillkokt potatis, gräddyoghurt, gul lök, knäckebröd och lite snaps. En del blir ju sorrugat men det fungerar hjälpligt. Resten av dagen har bestått av storstädning inombords, i båten alltså. Det är så varmt så att sladdvindan i dammsugaren gav upp andan. Det går bara att ha den på några minuter i taget, utluften är så varm så jag tror att den skall slå eld. Det höjer ju också temperauren i båten, helt onödigt, här är varmt så det räcker ändå. Allt skall tvättas och städas innan måndag när jag åker hem. Fundera på om någon av er är intresserad av att följa med till Syrien, Libanon och eventuellt Israel i slutet av september. Vi blir nog några stycken båtar i en eskader och jag tar gärna emot besättning då. 

Tis 15/6 Det händer inte så mycket. Jag betalar 525 Euro för att ha plats i marinan till 12/4 2011. Bosse på Sansipapp kommer över med en kasse mat. Han åker hem tidigt i morgon och vill tömma båten. Jag är sedan sista svensk som är kvar i hamnen. Nu är det över 26+ i vattnet vilket innebär att temperaturen i båten i bästa fall går ner till 28+ på natten.

Ons 16/6 Årets hetaste dag 27+ i vattnet, 36 i ruffen, 48 i solen och 44,8 i skuggan. Som tur är hade jag bestämt att ge mig ut och segla och bada. Det finns ingen vind så jag kom bara 11,5 nm på 6,5 tim. Det blev några bad också men man måste vara försiktig så att inte båten seglar iväg själv. Alla klagar på värmen och den har tydligen slagit ut Internet i stora delar av Turkiet. Det skall tydligen bli ännu varmare i slutet på veckan…

Tor 17/6 Har druckit 6,5 l. idag utan att behöva "tömma av". Måste byta badbyxor ibland eftersom de blir genomblöta av svett. Har flyttat båten till den plats som är min till 12/4 2011. Det är skönt att ha fasta förtöjningar och egen plats när man kommer in i hamnen. Har sedan svalkat mig i poolen för att överleva dagen. I morgon är det tvättstugan som gäller. 

Fre 18/6 Uppe tidigt för att montera ner de gardiner som skall tvättas och montera bort 200 små plastkrokar som de är fästa med. Först bort från båten sedan kroka ur dom och sedan tillbaka, det blir  600 snurrningar. Pekfingret blir utslitet. Problemet uppstår väl när de skall dit igen, de är nämligen vända på olika håll i olika gardiner. Ingen dam jag känner skulle ha sagt att jag skulle klara det... Det gäller bara att inte ha alla 5 tummarna mitt i handen. I mitt fall är det enkelt, alla får inte plats! Sill o dillkokt potatis, knäckebröd med ost, lök och gräddyoughurt, östgöta sädes och öl intages kl 21 i +33. Inte helt fel, men det hade varit kul att dela det med en svensk.   

Antal kommentarer: 0

Namn: E-postadress: Hemsideadress:
Meddelande:
:) :( :D ;) :| :P |-) (inlove) :O ;( :@ 8-) :S (flower) (heart) (star)