Värmerekord?

2010-09-19

I går när vi passerade en bensinstation med digitaltermometer visade den 52,8. Idag låg min termometer i skuggan i sittbrunnen och visade mera än 55+. Det är vindstilla och turkarna gömmer sig i skuggan och klagar. Själv tar jag det lugnt, bästa svalkan får man genom att cykla i lågt tempo. Fartvinden är skön!

20/9 Dagen börjar med en promenad på 11/2 tim. upp i bergen och tillbaka. Avgång kl. 7 innan det blir för varmt. Städar lite emellan vätskepausarna. Skulle vara kul att veta hur mycket vätska som kan passera genom porerna på 1 timme. I dag har jag druckit 6 liter utan att behöva tömma av. Kvällarna är fantastiska, sitter i sittbrunnen med en öl kl. 22 och det är 32+!

21/9 Tidig promenad igen. Tack för fin kommentar från Nils & June, ni är välkomna igen! Försöker fixa gästflaggor till Syrien, Libanon och Israel. Som väl är börjar nätterna bli svalare. Vaknade vid 4-tiden i morse och frös så att jag fick stänga av fläkten som sitter över kojen.

22/9 Väntar på gästflaggor och hjälper till lite i marinan. Väntar också på lite hjälp med adresser och namn på kontakter i de hamnar vi skall gå till.

23/9 Seglar en tur på 13 nm. Tyvärr växer det på bottnen trots Coppercoaten. Löser ut mina gästflaggor och fenderskydd. Problem med vad som är upp och ned på den ena flaggan. Får besked från Coppercoat att det kan bli beväxning första året. Orsaken är att epoxin täcker kopparen. Vid nästa upptagning skall man först tvätta med högtryck och sedan putsa med fint slippapper så kommer den fram.

24/9 Bara 3 mån. kvar till julafton! Börjar tidigt med påfyllning av batterivatten, koll av olja, kylvatten och en del annat innan det blir för varmt för arbete. Det är bättre att förebygga problem än att lösa dem! Det gjorde dock inte hamnkaptenen i Alanya när jag skrev in Margitha i transitloggen i våras. Han behöll även blad 3 och nu vägrar han att skriva in ny besättning eftersom bladet saknas. Han kräver nu att jag skall lösa en ny för att klarera ut! Nu går den lilla hjärna jag har för högtryck, på något sätt skall jag lura dom eftersom de har lurat mig!! Har också haft en dykare nere som skrapat bottnen.  

25/9 Idag anlände det brev jag väntat på, tack Margitha! Nu väntar vi bara på ett paket till Ole, det skall komma i natt. Han skall följa med på utflykten och vi har varit och storhandlat. Vi vet inte när vi kan fylla på nästa gång. Kommer hans paket går vi i morgon. Jag tror att jag kommit på hur vi skall lura myndigheterna, hoppas det fungerar... Vi skall följa Turkiska kusten till Mersin varifrån vi skall ta oss till Lattakaja i Syrien. Sedan blir det nog ett par hamnar i Libanon. Det kommer att bli ovanligt med internet men jag uppdaterar vid tillfälle. Först skall vi klara av kvällens barbecue... 

Antal kommentarer: 0

Namn: E-postadress: Hemsideadress:
Meddelande:
:) :( :D ;) :| :P |-) (inlove) :O ;( :@ 8-) :S (flower) (heart) (star)