I värmen igen.

2010-09-11

I går gick flyget söder ut igen. Att byta flyg i Köpenhamn är inte bra. Det är nu fjärde gången på kort tid som de lyckats skicka mitt bagage med fel plan. Danskar kanske inte kan läsa? Jag är i skrivande stund lite orolig eftersom det var massor med reservdelar med i kartongen. Här nere är det rejält varmt, turkarna klagar, det är bara nätterna som är sköna. Båten var nytvättad på däck när jag kom, hur de fått reda på att jag skulle komma har jag ingen aning om. Det är i alla fall trevligt. Solen har tagit hårt på presseningen som nu är genomskinlig så det är bara att fixa en ny. Allt annat verkar o.k. Om bagaget dyker upp är det bara att sätta igång med arbetet att montera prylarna. 

12/9 Kartongen med mina grejor kom sent i går kväll så det är bara att börja jobba. Idag har jag bytt ut laddningsregulatorn mot en kraftigare. Jag har också bytt ut mina ventilatorer mot nya eftersom de gamla blivit så spröda i plasten så att de läcker. Jag hade med ett extra ben, bra ifall man blir yr. Jag blev av med det direkt eftersom jag gav det till cykeln så nu kan även den stå utan hjälp. Det har blåst 3-4 m/sek så det är drägligt i skuggan trots att det är över 30+ där.

13/9 Idag har jag monterat 2 st extra vinchar i sittbrunnen. Nu ska jag orka rulla in genuan och flytta skotpunkter även när det tutar i. Min Skype har inte fungerat ordentligt på hela dagen. Typiskt när man har samtal som behöver ringas. Jag köpte med en starkare generator hemifrån men den verkar inte passa eftersom den saknar ett uttag. Jag har också sett över de automatiska flytvästarna som fått nya utlösare och tuber. Skulle det vara så att de kom till använding och inte fungerade vore det katastrof. Det vanliga tänket att det händer inte mig fungerar ju inte, då hade jag ju inte köpt dem.

14/9 Idag har jag bytt generatorn till en 100 W. Det är inget kul jobb, den sitter så placerad att jag måste skruva från två håll. Hur jag bär mig åt så är mina armar 10 cm för korta. Det jag tappar hamnar i kölsvinet, dit når jag inte, så det gäller att hålla i det jag inte har flera av. Jag fick alla kablar på rätt ställe och när jag startade ser jag direkt att spänningen är högre än från den gamla. Har även monterat ett par knapar vid vincharna och inhandlat 3 nya fendrar. Det är dyrt att tappa sådana, de nya kostade 1200:-! Nu börjar jag bli färdig för avfärd men först skall jag ta lite semester, jag har inte hunnit bada sedan jag kom hit...

15/9 Jag vet att "Snesken" seglas på lördag hemma i Vadstena. Låt det vara det tuffa rejs det var förr. Vinnaren ska i sjön! Det skall vara tungt vägande skjäl för att slippa bada! Själv släppte jag på skoten 50  m. före mål sista gången för att slippa bada...Men kul är det! Här är problemet omvänt, att inte få bada i det 29-gradiga vattnet vore taskigt! Vi har nästan  40+ på dagarna!! 

16/9 Idag har det varit lite segling för att få lite svalka. Provade att bada men det svalkade inte. Ole, en båtgranne var med och vi lyckades ta oss 10 nm. på lite över 4 timmar. Det blåser nästan inget. Hoppas det blir bättre i morgon då vi skall ut med passagerare.

17/9 Har varit ute och seglat med ett trevlig Norskt par, Nils & June, i bättre vind. Det blev 20 nm. på knappt 6 timmar. Trevligt med besök ombord. Har sedan reparerat toaletten för 3:dje dagen i rad. Hoppas den fungerar nu med nya ventiler. Det är minst sagt ett skitjobb och inte kul att fixa den! 

18/9 Marinan anordnar en trevlig bussresa. Den går till Gasipasa, en bit söder ut. Vi har varit där tidigare men staden är mycket större än jag trodde. Vi var ytterligare 20 km söderut och på konstiga vägar kom vi till en gammal piratborg, Guneyköy, som ligger nedanför resterna av en gammal stad vid namn Antiocheja Adcragum. Jag har tävlat med bil och tror att jag är tuffare än de flesta men det här var mera än jag väntat mig. Vilken väg, minibussen var tvungen att backa i en del kurvor! Framme var det bara att börja klättra i 53+! Väl uppe var det riktigt häftigt! Absolut inget för höjdrädda!! På återresan åkte chauffören fast i en fartkontroll så vi salade till böterna. Eftersom det är lördag så är det barbecue på schemat. Kul att få prova libanesiskt vin, faktiskt en riktig höjdare! 

Antal kommentarer: 4

2010-09-15 21:48:51 - Dan S, danstromberg@yahoo.se

Hej S-E, Fantastiskt att du kan nystarta segelsäsongen just när vi andra nordbor håller på att lägga av. Ha det bra! :)

2010-09-15 22:24:23 - Tommy Johansson, toj1@telia.com

Ja du när vi nu skall segla snesken på lördag så avslutas sommaren här Men jag tror att segraren måste bada oavsett om det är endasr 12 grader i vattnet.
Med säkerhet vet jag att det inte blir jag. Hoppas du har det varmare i vattnat Ha det
:D

2010-09-16 00:25:52

Har själv vunnit så jag vet vad det innebär. Då var det snöflingor i luften. Har hört att ni fegar och inte tvingar i vinnaren numera. Reidar fick bara ett par hinkar förra året...

2010-09-20 11:22:08 - nils og june, niaa-skontorp@live.no

hei sven erik
vil først takke for en hærlig tur. det satt vi stor pris på og vil ta med oss minnene til vi en dag står på brygga og spør pent om å få åka med en tur, smil
hjemme i norge er det pliktene og arbeid som kaller.
kommer til følge med deg i tiden fremover.
håper vi ses en dag
nils og june
Namn: E-postadress: Hemsideadress:
Meddelande:
:) :( :D ;) :| :P |-) (inlove) :O ;( :@ 8-) :S (flower) (heart) (star)