Dagbok 2008

Is i Frankrike?

2009-01-04

Margitha och jag är precis hemkomna efter att ha firat nyår i båten. Vi har vairit där i 6 dagar. När vi kom dit var det 3-4 -grader ute och 0 inne så det blev till att sätta på all tillgänglig värme. Det tog 1 dygn att få det drägligt varmt trots att dieselvärmaren stått på på lägsta temperatur sedan jag lämnade båten. Det ryms mycket kyla i skåp och lådor...

Vi har mest tagit det lugnt och latat oss. Jag har dock bytt vattenkran i duschen, till en engreppsblandare med avstängning i handtaget, för att spara  vatten. Ett minst sagt trångt jobb. Vi har också sett oss omkring lite för att veta vad som väntar när resan väl fortsätter. Just nu är det ca. 5 cm is runt båten, -8 på natten och -4 på dagen, så det känns lite avlägset. Jag har också köpt elanslutning och höjt temperaturen i båten med hjälp av en värmefläkt tills vidare så att inget skall behöva frysa sönder. Jag har ju därmed två av varandra oberoende värmesystem. Det känns ju lite oroligt med genomföringar som kan frysa sönder.

Det är nog ett 10-tal båtar i hamnen som är bebodda så det känns tryggt ur stöldsynpunkt. Skulle inte vara så kul att komma ner nästa gång och hitta någon uteliggare som flyttat in! 

Vi har sett hur deras isbrytare för kanaler fungerar. Den ser ut ungefär som en liten färja med platt stäv och körs helt enkelt upp på isen som då går sönder. Ser kul ut för den går ganska fort, är 5 meter bred och kanske 10 meter lång. Den snurrar runt sin egen axel när den vänder. 

Får passa på att önska alla läsare en god fortsättning på 2009! 

Antal kommentarer: 0

Namn: E-postadress: Hemsideadress:
Meddelande:
:) :( :D ;) :| :P |-) (inlove) :O ;( :@ 8-) :S (flower) (heart) (star)