Eventuella kommentarer är välkomna direkt på denna sida! Du är besökare nummer:[counter]

Snö och is.

2012-12-02

Sedan jag kom hem har vi fått en ny istid. Det började med regn i ett par veckor som sista veckan övergått i minus grader och snö. I går hade vi lite kompisar här hemma och visade lite bilder från värmen söder ut. Var också och köpte nya skidor och skor, kroppen behöver motion. Nu är det bara tiden som fattas, hur det nu kan vara så när man egentligen är ledig hela dagarna. ..  

4/12 Nu har det snöat till och från sedan i fredags, sista 2 dygnen kraftigt. Det innebär att de nyinköpta skidorna inte har kunnat provas. Moderna skidor fungerar ju bara där det är spårat och fint eftersom de mest liknar medar. I lössnö går de inte alls bra. Vi har fått ett par dm. sista dygnet så nu handlar det om att halka och skotta sig fram på annat sätt.

9/12 I fredags blev det drygt 5 km skidtest. Det var både bakhalt och dåligt glid så det krävs vallningsjobb. Lördagen innebar en del träningsvärk vilket man definitivt inte skall ha efter en så kort tur. Jag har börjat samla en del som skall med ner till båten i vår. Jag har bl.a. tillverkat en oljesticka i stål, watermakern har fått nya gängor och är skickad till fabriken i Italien för helrenovering. Jag skall också försöka sälja min Maxi -77:a under nästa år. Tyvärr har priserna rasat så jag får vara nöjd om jag får ut det jag kostat på den. Den torde vara ett fynd för den som vill komma billigt undan och få en välutrustad båt.

11/12 Innan jag skickade W-M:ern till fabriken hade jag via Afflux i Stockholm fått en offert på 741 Euro för helrenovering. Idag fick jag en ny offert på 1,276 Euro! Bl.a. vill de ha 220 E för returfrakt till Grekland. Jag betalade ca 100 härifrån till Italien. Det verkar som ett skojarförsök och fungerar inte på mig. Skall bli intressant att se hur det slutar.

20/12 Fy vad tiden går. Jag jobbar varje dag så att jag har svårt att hitta tid för skidåkning. Vi har fullt upp på firman när de flesta klagar på lågkonjungtur. Vi har nyanställt en den här månaden och har ytterligare en extrainkallad som hjälp förutom det jag lyckas åstadkomma. Just nu är vi alltså 12 som jobbar förutom 2 deltidare. Jag vill passa på att önska alla jag känner och övriga läsare en GOD JUL! Tänk på att allt det ni stoppar i er måste förbrännas av era stackars kroppar....  

31/12 Jag lovar att komplettera med några bilder från höstens segling inom kort samt önskar alla läsare ett GOTT NYTT ÅR! 

Nu är vi inne på 2013 och de sista bilderna på 2012 års sida är inlagda.

Antal kommentarer: 0

Namn: E-postadress: Hemsideadress:
Meddelande:
:) :( :D ;) :| :P |-) (inlove) :O ;( :@ 8-) :S (flower) (heart) (star)