Side och Manavgat.

2010-05-09

Tor 6/5 Vi vilar och tvättar kläder. Promenerar lite så att inte benen förtvinar.

Fre 7/5 Tar motorn till hjälp nästan hela vägen till Side. Varmt och nästan ingen vind. Vi träffar Achmed, kaptenen på guleten Robensen, som jag träffade när jag var här sist. En mycket trevlig prick.

Lör 8/5 Vi går runt och tittar på rester av gamla templet Aphrodite som är 4,400 år med jätteteater, sjukhus, bibliotek och fantastiskt fint uthuggna stenmönster. Vi tittar också på strömmen av turister som nu tilltagit. På kvällen kostar vi på oss en lyxmiddag på krogen för 400:-

Sön 9/5 Tidigt uppe för att titta på havssköldpaddor. Tyvärr ser vi dom bara på avstånd. Vi går sedan till Manavgat och upp i floden. Tyvärr dåligt väder så vi vänder och går ut på havet igen. Seglar sedan tillbaka till Alanya i otroligt växlande vindar. 3 gånger blir det helt vindstilla innan vinden kommer från ett nytt håll med som värst 15 m/sek. Däremellan 90-gradiga vindvrid och stundtals grov sjö. Konstig segling. Tillbaka i Alanya vid 17-tiden   

Mån 10/5 Värmen har kommit på allvar. Vi seglar omkring hela dagen svag vind, bara för att det är för varmt i marinan. Det blir ett antal bad i 22 gradigt vatten. Margitha börjar anta en faluröd nyans. 

Tis 11/5 Cyklar till mataffären. Svettiga tillbaka seglar vi fortast möjligt ut för sol och bad. Livet är bra hårt. 23 grader i vattnet och över 30 i skuggan.  

Ons 12/5 Grejar med Margithas hemresa. Lite krångel med transfer till flygplatsen. Köper också en hemresa till mig själv den 21 juni. Ska bli kul att fira midsommar hemma. Undrar hur det kommer att kännas, de sista 30 åren har vi firat den i båten. Därefter ut på havet för mera sol och bad, det är fruktansvärt varmt i marinan.  

Tor 13/5 Dagen börjar med att Margitha packar. Det är tråkigt när någon lämnar för att åka hem. Under dagen pratar jag med Johnny och vi kommer fram till att hemresan jag bokat är en dag för sen! Vi får bara vara här 90 dagar och min hemresa är efter 91 dagar så jag måste alltså ta mig ur landet och tillbaka igen före hemresan. Jag vill inte ta med båten eftersom jag då måste lösa ny seglingspermit för dyra pengar. Lösningen verkar vara att segla till Kas och ta färjan därifrån till Kastellorison. Dit har jag nog nästan 300 nm enkel så det är väl bara att börja när vädret passar. Det skall komma ett skitväder i helgen så jag väntar här eftersom hamnavgiften är ca 30% lägre än i marinorna väster ut. Så kan det gå när inte huvudet går tillräckligt fort!

Fre 14/5 Storstädning av båten invändigt innan det blir för varmt. Sitter sedan och flämtar som en hund innan jag tar cykeln och åker någon mil. Det fläktar skönt. Har haft +45 idag.

Lör 15/5 Följer med på promenad 07:00 långt upp i bergen. Tillbaka efter 11/2 timme. Det frestar på knän att gå nerför. Småfixar med båten resten av dagen.

Sön 16/5 Molnigt i dag. Skönt med lite svalka. Tvättar båten fri från ett brunt damm. Cyklar sedan en vända för att kyla ner mig och ser då en stor gulet på andra sidan hamnen som slipar teakdäck. Därifrån kommer dammet! Borde vara förbjudet att göra sånt jobb där, det dammar ju på alla båtarna. Vänder på min båt och förtöjer för storm, det skall komma skitväder snart.

Mån 17/5 Händer inte så mycket mer än att det gungar skapligt i hamnen. Guletterna som brukar ligga utanför inloppet, för att turisterna skall få bada, kom in i hamnen idag. Det var många sjösjuka ombord som gick av och tog taxi tillbaka till stan.

Tis 18/5 Det börjar bli enformigt att ligga här. Det blir väl bättre på torsdag när 61 båtar i EMYR-rallyt anländer. Jag har tänkt ligga kvar här till på lördag då förhoppningsvis vädret skall passa. Jag tänker gå västerut för att fixa ett nytt datum i passet. I dag har det varit svalare så det går ingen nöd på mig direkt.   

Ons 19/5 Behöver proviantera. Tar cykeln till stan och det blir ett tungt och dyrt lass med hem. Det blir så när det är långt mellan gångerna.  Som tur är blåser det medvind hem. Fattar inte att cykeln håller. Efter gråvädret i går är det nu varmare men vinden har ökat till en bit över 10 m/sek. Blåser det likadant i morgon får de 61 som skall hit motvind...

Antal kommentarer: 2

2010-05-12 16:35:12 - Anders & Lisen, info@andersmurare.se

Hej på Er, låter underbart med värme och bad!! Här får vi tydligen vänta med både bad & sol. Ta vara på er och simma lugnt!

2010-05-12 18:08:29

Hej! Kul att höra från er! Ni är välkomna att hälsa på och simma bland havssköldpaddor, stor tonfisk och delfiner. Margithas ögon blir stora ibland... Vi har inte sett någon haj i år trots att vi är i världens hajrikaste område!
Namn: E-postadress: Hemsideadress:
Meddelande:
:) :( :D ;) :| :P |-) (inlove) :O ;( :@ 8-) :S (flower) (heart) (star)