Februari 2018

[counter]

4/2 Nu har det snöat i flera dygn så nu räcker det. Har mellan 30 och 50 cm så nu går det att åka skidor utan konstsnö. Undrar hur mycket översvämningar det blir när allt det här smälter. Jag tycker det är fint, ljust och tyst. Hoppas det fär ligga kvar så här till början av mars och att vi sedan får fin dagsmeja med lagom  värme. Den här veckan är det båtmässa i Gtbg och jag har en livflotte som skall hämtas. Det passar ju bra att göra båda samma dag.  

7/2 I går blev det en resa till Alingsås och Göteborg. Hämtade Coppercoat, ompackad livflotte och besökte båtmässan. Mässan var värdelös, inga båtar av intresse. Två segelbåtar, bägge avsedda för charter, var utbudet. På mässan fanns även Memira som utlovar ett glasögonfritt liv efter operation med linsbyte. Jag gjorde en sådan 2012 men har på senaste tiden fått försämrat närseende så jag hotade med stämning för falsk marknadsföring. Det blev en jäkla fart och jag bokades omgående in för synundersökning på fredag. Skall bli intressant att se vad som händer. 

12/2 Hoppsan! Sedan i maj 2013 har 110000 varit inne på sidan, häftigt! Har varit på synundersökning idag men de hittar inget fel och påstår att jag ser bättre än normalseende. Själv upplever jag att jag vissa dagar behöver läsglasögon. Det är olika från dag till dag. Skulle vara intressant att veta om någon annan upplever något liknande. Den här veckan skall husbilen rastas igen, nu till Värmland och Norge för att titta på Svenska Rallyt. Det gäller nog att ta med stora snöskyfflar, det ryktas om över 1 m snö så det kan bli jobbigt att parkera. Det blir nog lite farligt för publiken som försöker gå på vägarna eftersom vallarna är så höga att det är omöjligt att ta sig över när det kommer tävlingsbilar. Hoppas att de håller sig undan. 

18/2 Hemma igen efter 3 dagar i djup snö. Det är nästan omöjlgt att pulsa fram när det är ungefär 1 m. djupt och man inte vet vad som finns under snön. Därför har det varit massor av människor på samma plats, alla har svårt att gå i skogen. Vi har sett bilar parkerade upp emot 1 mil från åskådarplatserna så de har haft långa promenader på vägen. Undrar vilken annan sport som har så intresserade åskådare.    

Nytt år och nya möjligheter!

[counter]

3/1 Överlevt det lugnaste nyåret på många år. Margitha har jobbat så tokiga tider så inget kul har blivit gjort.

I går bestämde jag mig för att dra norr ut till snön för skidåkning. Stökig resa med alla sorters väglag. Regn, torrt och fint, regn igen och sedan snöblandat regn. Stannade i Hällefors för natten. I morse drog jag vidare till Säfsen på otroligt dåliga vägar. 5 cm åtkörd is som delvis regnat sönder gör att man kan tro att hjulen skall lämna bilen. En plöjd åker är jämnare! Framme hittar jag en parkering med el precis nedanför backen och med 150 meter till spåren trots att man vid förfrågan i receptionen säger att det inte finns. Jag har tänkt åka på längden för att få lite kondis. 

4/1 Kroppen vill inte, protesterar genom att göra ont! I går blev det bara 6 km. med riktigt bakhalt på en nerlagd järnväg. Har tejpat om och idag åkt ett annat spår, men eftersom det inte var fruset när snön kom, är det ibland klättring för att inte behöva bada. Undrar hur de kommit fram till att de har 5 mil spår? De säger också att alla spår spåras om varje dag. Det jag åkte idag har inte spårats om de senaste dygnen. I dag blev det bara 6 km men på dubbla tiden mot i går. 

6/1 I går blev det inte mycket åkt, ryggen sätter stopp. Beslutade mig idag för att åka hem, det är ingen ide att plåga sig när det inget ger. Fick ett fantastiskt fint väder så jag tog vägen över Gravendal men det var länge sedan jag åkte på så hala vägar. Från Persberg var det torr och fin asfalt. 

10/1 Man måste vara frisk om man vill få vård! I måndags fick jag ett brev från Landstinget angående min onda rygg. Där stod att jag kan inte kan få hjälp på över ett halvår.  Blir f-b och börjar ringa runt och hänvisar till vårdgarantin på 3 mån. Träffar rätt och idag har jag fått ett mail som bekräftar att jag skall få hjälp i Jönköping inom 1 mån. Hoppas att de kan fixa det jag haft ont av i mer än 30 år men som blivit värre på slutet. Problemet verkar vara att några kotor är förskjutna så att ryggmärgen kommer i kläm. Troligen sviter efter många hårda landningar i tävlingsbilar.

13/1 Händer inte så mycket just nu men idag har vi varit och tittat till båten. Allt ser bra ut och vi har sluppit inbrott vilket hänt andra på området. Jag har gjort det lite besvärligt att komma ombord och hoppas att de väljer något enklare.... Är sugen på att komma igång och fixa det jag lovat men det går ju inte p.g.a. vädret.

20/1 Har varit ute och kollat att båten mår bra. Ser bra ut bortsett från att det har kommit ca 15 cm snö som tynger ner presseningen. Jag trodde att vi hade tillräckligt mycket rasvinkel för att det skulle glida av men mycket ligger kvar och på något ställe har pressen sjunkit in så där blir det en swimmingpol när det blir mildväder. Verkar dock som om vi har sluppit tjyvar hittils vilket jag är tacksam för. Har börjat leta efter nästa fortskaffningsmedel men inte många är till salu så vi får se hur det blir.

23/1 Har svarat på ett par annonser. Tyvärr är de på tyska vilket jag kan läsa hjälpligt men inte skriva eller prata. Jag har svarat på engelska men det verkar inte fungera eftersom de inte svarar på mina frågor. Trodde nog att de flesta nordeuropeer kan eller känner någon som förstår engelska. Ett annat bekymmer är kronans låga värde mot Euron. Jag tar gärna emot tips på hur man växlar på billigast möjliga sätt.

28/1 Ny koll i båten. Har fått den nya loggivaren med åtföljande 13,7m kabel. Man får inte klippa den gamla och skarva utan jag måste följa den hela vägen och byta den. Inget kul jobb eftersom den delvis följer en kabelränna med ett 50-tal kablar varav ett 10-tal likadana. Har i alla fall direktkopplat den nya till instrumentet och sett att den fungerar. Det vore ju riktigt surt att montera den och sedan komma på att den inte funkar. Det känns som vår eftersom all snö är borta och flera plusgrader men vintern börjar nog snart.

31/1 I måndags var jag i Jönköping för att få ryggen fixad. Tyvärr vill den läkaren inte ge sig på det. Felet är en kota som är komprimerad och därmed är ryggmärgskanalen för smal. Den är bara ca 1/4 av det normala. Det ser alltså ut som om jag måste leva med eländet vilket känns för jäkligt.