Datorproblem!

2010-01-24

Min nya dator har behagat säga upp bekantskapen med uppkopplingen till trådlöst nätverk. Jag använder nu den gamla som tyvärr saknar ljudkort varför jag alltså inte kan använda Skype för samtal men skriva går bra.

Vad har hänt?

Den 22:a kan vi säga att det var busväder. Det gick bokstavligt talat inte att gå ut. Stormbyar, åska, regn och hagel så hela båten skakade. Jag passade på att möblera om i mina reservdels- och verktygslådor så att det ska bli lättare att hitta det jag vill ha tag på. Jag har också tagit ett outnyttjat men svåråtkomligt uttrymme i bruk för förvaring av sällan använda grejer. Nu slipper jag ha verktygslådan i ruffen, den fick ny plats i en garderob.

Den 23/1 Sol igen, men jag ser att snön på bergen kommit en bra bit nedanför trädgränsen. En del båtar i hamnen har trasiga förtöjningar men alla verkar oskadda. Jag har lagt mina rostiga förtöjningsschacklar i oxalsyrelösning. Det fungerar perfekt, all rost försvinner, så det är bara att måla när de torkat. Jag har som vanligt varit på lördagsmarknaden och handlat grönsaker. Praktiskt taget allt finns att köpa och det mesta är billigt. Jeans kostar mellan ett- och tvåhundra beroende på märke. Därefter tog jag en cykeltur upp förbi lasarettet eller rättare sagt så långt jag orkade gå. Det är verkligen brant. Ner blev per cykel men i väldigt låg fart. Skulle en broms gå sönder gäller det att fort komma av, annars lär det sluta riktigt illa. Det är kanske därför lasarettet ligger just här! Lutningen är nog 15-20 procent och jag har inte sett någon annan som cyklar. På kvällen blir jag bjuden på middag i en annan båt, Mishief från Freemantle, med Christina och Björn ombord. Han är svensk, utflyttad till Australien för 30 år sedan och hon kommer från Malta. Jättetrevligt!

24/1 Nu skall jag gå till barbecuen som vi har varje söndag. Ska se om någon där är tillräckligt datakunnig för att reparera min nya dator. Det är tydligen riktig färskvara. Den höll bara 2 månader!!  

För de som inte vet är en Fejn en liten elektrisk maskin som man kan montera sågar, knivar, slipverktyg, ja en massa verktyg på. Den arbetar med 20,000 occilerande rörelser/min. Den är oerhört effektiv.     

 

Antal kommentarer: 0

Namn: E-postadress: Hemsideadress:
Meddelande:
:) :( :D ;) :| :P |-) (inlove) :O ;( :@ 8-) :S (flower) (heart) (star)