Ut ur garderoben!

2010-04-08

Ligger kvar i Kemer eftersom det blåser 12-14 m/sek från det håll jag ska. Kallt i natt, bara 9+. Fixar en del småsaker som jag inte är nöjd med. Jag tar ut antennen till Navtexen ur garderoben och tillverkar ett fäste till den. Jag hittade ett ställe bakom vindrutan där den inte är i vägen. Det medförde ju en del kabeldragning igen. Orsaken till flytten är att en del meddelanden inte varit kompletta och inte gått att läsa. Nu ser det perfekt ut. Konstaterade att nu skall det nog inte vara mera prylar, kabelhärvorna är enorma. Tog sedan en lång promenad bland alla lyxhotellen,det är inte särskilt likt Finike utan mera som Kanarieöarna.

Fre 9/4 Kommer iväg sent eftersom jag var tvungen att löda om lite kablar som hade dålig kontakt efter omdragningen igår. Tvättade också rutorna på kapellet med lampolja. Fick en fin segling i 2-6 m/sek nedanför Taurusbergen. Fantastiska formationer med toppar på 2,400 m. Det är vyer som man kanske kan se i Norge. Som vanligt kom det lite smolk i bägaren. I Antalya marina skulle de först se alla tänkbara papper. Det är första gången någon frågat efter förarbeviset för båt på hela resan. Det svenska dög inte eftersom det inte hade foto, så jag visade mitt körkort och förklarade att A var för bil, B för båt, och C för cykel. De undrade då vad E-et stod för och jag förklarade då att jag är Engineer. En får int ge sig för lätt. Avgiften för att knyta fast slutade på 600:-!!! För en natt!! Jag misstänker att på många ställen i världen skulle det kunna ingå både kocka och sängvärmare för det priset. Tur att man är händig! När de krånglat färdigt gav jag dem som hämnd en utskällning för att de inte svarade på anrop på VHF-en. Det är noga att vi anropar men inte lika noga att svara. När jag skulle ansluta elen passade givetvis inte min kabel, de har större ansluningar här. Då skickade de en elektriker med skarvkabeln, som han krävde att få ansluta, helt onödigt eftersom jag visat papper på att jag kan sånt själv! Jäkla besservisser! I morgon ska det bli regn men det får bli vilket väder det vill, här stannar jag inte. Börjar fundera på att gå västerut i stället, det är mycket billigare hamnar i Grekland och jag äter och dricker hellre upp pengarna. Min statliga pension räcker ju inte ens för att knyta fast här.Google Pos:30,5000N 30,3623E

Lör 10/4 Dagen börjar med att jag tar tillbaka 170:- som de debiterat för mycket. Vindstilla som vanligt på morgonen så det blir motor förbi Antalya och vidare mot Side. Jag kommer nu troligen inte att ha nät på ett par dagar, vi får se.

 Fick en kanonfin segling de 40 sjömilen till Side i fin sjöbris. 3-5 m/sek och 4-6,5 knop fart hela vägen, 60 grader styrbordsvind utan vågor. Jag tror att jag aldrig haft en bättre segling. Dessutom fick jag sällskap på vägen av 2 delfiner under en ½-timme. Side har en jätteliten hamn så jag var orolig för att få plats. Det visade sig inte vara några problem. Här finns bara 5-6 guleter och jag. Jag får hjälp av en av kaptenerna, Ahmet, på en sådan när jag skall förtöja. Därefter blir jag bjuden på kaffe på hans gulet. Han kollar också vad jag skall betala per natt här, de säger 5 Euro, skall bli intressant att se om det stämmer. Senare bjuder jag honom på en raki, han kollar bland bekanta för att hitta någon som är bra på elektronik. På vägen hit upptäckte jag att startbatteriet laddas med alldeles för hög spänning, mätaren står i botten på 16 volt. Inte bra, batteriet kokar sönder om jag kör med det. Vet inte hur systemet är uppbyggt, om det är ett särskilt relä eller om det är inbyggt i generatorn. Förbrukningsbatterierna får normal laddning. Ska försöka klura ut det i morgon. Först ska jag försöka få en bit mat på en restaurang, det var länge sedan. Jag har blev lovad ett bra pris  men när jag skall betala har de sänkt priset från 48 till 40 lira. Normalt borde det ha varit ca 25 lira. Så är det med kompisars kompisar. Man ska inte lita på någon. Jag tjafsar inte utan talar om för de jag pratar med att inte gå dit. Det är bästa hämnden. På ett par timmar i em. har jag träffat flera svenska turister här än jag gjort totalt på senaste året!

Antal kommentarer: 3

2010-04-11 12:05:18 - Lena

Gillade det där med körkortsbeteckningarna! :D

2010-04-11 19:33:10 - Richard, richard.av.nilsson@telia.com

Där fick du till det med körkortet. Men du som tycks vara insatt, vad betyder D som står i mitt kort också?
Må väl!

2010-04-12 17:51:02

D står för Diesel, Dagligen eller Dum beroende på vem man pratar med.
Namn: E-postadress: Hemsideadress:
Meddelande:
:) :( :D ;) :| :P |-) (inlove) :O ;( :@ 8-) :S (flower) (heart) (star)