Varning för Västervik !

2010-07-25

Vi tar oss för motor och genua till den stora marinan i Västervik. Vi ser fram mot en varm dusch i en trevlig hamn. Därav blev intet. Mottagningskommitten bestod av en ca 20 årig finnig yngling som förkunnade för oss alla som kom att hamnen var full. Vi var flera som påpekade att det fanns många lediga platser men han förkunnade att det var han som bestämde. Stämningen var ganska upprörd, Jag förtöjde på annan plats och gick till marinan för att köpa fotogen när jag stöter på ynglingen. Jag säger då till honom att han åtminstone kan uppträda hövligt. Hans chef sitter bredvid och tar hans parti, vi som gäster är inte värda skiten under hans skor och vi kan gott lämna hamnen. de klarar sig utan oss. Det skall de också få göra framledes, jag och flera med mig kommer aldrig mera att gå dit. Hoppas ingen annan läsare heller gör det. Det går att ligga på alternativa platser. 

26/7 Vi lämnar Västervik tidigt, vi känner inte för att gynna stadens butiker efter gårdagens mottagande. Motorn får göra det trasiga storseglets arbete. Det går bra och vi klarar de 32 nm till Fyrudden under 7 timmar. Motorn suger tydligen fortfarande luft någonstans, den stannar i det smalaste sundet på vägen, men nu hittar jag bland skruvarna så den går strax igång. Hittar en plats i Fyruddens lilla hamn, solen tittar fram, det går att torka lite blöta kläder och livet leker igen.

27/7 Sol och torkväder! Vi motorseglar till Mem där vi träffar på Berit och Håkan, gamla SSV:are, som bjuder på fika vid sin husbil. Vi fortsätter sedan upp till Söderköping efter en liten dispyt med slussvaktaren vid Tegelbruket som jag lätt vann. Han trodde inte att vi skulle få plats i slussen tillsammans med de som redan var inne. Han öppnade så att vi kunde gå in, det blev 5 cm tillgodo... 

Ons 28/7 Vi slussar upp i gästhamnen i Söderköping innan vi går och handlar. Vi drar sedan vidare mot Norsholm dit vi kommer efter kl 18. Massor av strul och konstiga väntetider. Det som normalt brukar ta 4-4,5 timmar tar hela dagen.

Tor 29/7 Vi tar oss över Roxen för motor i regn och dålig sikt. I Berg stänger de slussen när vi har 3 min kvar och sedan får vi vänta 2 1/2 timme tills det blir vår tur att slussa upp. Vi stannar i dammen så det blir ingen lång dagsetapp.

Fre 30/7 Går till Motala där vi stannar på grund av onödigt mycket vind.

Lör 31/7 Barnbarnet Christian hämtar hem oss eftersom det blåser lika mycket idag. Finns ingen orsak att ge sig ut. Det får bli flytt av båten till hemmahamnen i morgon istället.  

Tor 5/8 - Mån 9/8 Seglar norr ut till Vätterns skärgård. Flyttar sedan lite söder ut varje dag. Tyvärr har det varit mulet och lite regnigt största delen av tiden. Det har också varit vindfattigt så motorn har fått jobba en del.    

Antal kommentarer: 4

2010-07-26 01:09:47 - Richard , vattenreningsservice@telia.com

Du gick till fel hamn....!!!! Du skulle stannat vid Solbergsudde....WSS hade haft plats för dig. Min plats blir ledig imorgon. Då seglar Niclas iväg med vår båt. Själv får jag vänta 14 dagar till på semester. WSS har också cyklar du kan låna, har förstått att du blivit trampvirituos....!!!

2010-07-26 20:04:54

Hej! Vi blev varse det. Offatbart att det går att driva en hamn med den inställningen. Jag har besökt uppåt 1000 hamnar under 30 år men aldrig råkat ut för något liknande. Du fick sen semester förstår jag men det tar ju olika lång tid för oss att arbeta in den... Hoppas den blir bra i alla fall!

2010-07-27 10:52:37 - Richard, vattenreningsservice@teia.com

Det har inte varit bra i den hamnen på många år. De lever på ovetande turister. Har fått uppfattningen att de tar rätt bra betalt också. Semester blir det 7 Augusti då vi tar över båten någonstans uppåt. Troligtvis i Sörmlands skärgård någonstans. Man är ju inte f.d. bilhandlare så man får slita länge för de fattiga semesterdagarna!!! Må väl.

2010-07-28 22:53:25

Jobbar man många timmar per dygn har man rätt till tidigare semester, dock inte tidigare pension... Vi har samma uppfattning om Marinan i Västervik men vi hör beska kommentarer i kanalen så det kommer att gå fort utför till min stora glädje. Det brukar ju komma ett ägarbyte efter det. Ha en bra semester!!!!
Namn: E-postadress: Hemsideadress:
Meddelande:
:) :( :D ;) :| :P |-) (inlove) :O ;( :@ 8-) :S (flower) (heart) (star)