Sommar igen.

2010-01-17

Ber om ursäkt! Det blev inget inlägg igår, jag saknade inspiration, precis som  alla andra som var inne på sidan.  Inspirationen var så dålig så att inte ens det planerade arbetet blev utfört. Det berodde också på att vädret inte var tjänligt. Jag lyckades i alla fall få ut ankarkättingen för inspektion och torkning. Jag plastade på mina småskador och lite annat. Resten gick åt till att läsa och slöa.

Idag har det varit bättre med aktiviteten, kanske beroende på att vädret blivit svenk sommar igen. Jag har polerat babordssidan på skrovet, jag blev t.om. störd av för mycket sol. Gelcoatskadorna är ju mycket enklare att fixa nu eftersom plasten härdar och därmed går att slipa... Det jag gjort hittils har blivit skitbra, det är solglasögon på, bländningsrisken är stor.

Det känns nu som om jag hinner det jag ska före hemresan. Det beror i hög grad på om båten ska i sjön när jag är hemma. T.ex. är det så att propellern ska smörjas in med ett fårtalg som skall värmas dit och sedan inte får vidröras. Hur lätt är det att föklara det på turkiska för det gäng som skall bottenmåla! Likadant med vattenlinjen som jag nu målat, risken är stor att de tvättar bort mitt vax när de rentvättar före bottenmålningen. Bogpropellern skall också målas och återmonteras, vem gör det?

I morgon väntar den stora fighten om vem som skall betala för att jag blir stående på land längre än vad som ingår i kontraktet för vintern här. 30 dagar är gratis men lyftet upp och i kostar 4,300:- Nu måste jag bli kvar på land eftersom de inte har något att måla med. Det är inte mitt fel eftersom jag bad att de skulle beställa färgen i mitten av december. Det blir nog knogjärn på som gäller alltså!! Rapport om vem som är vinnare kommer i morgon, tyvärr från förloraren misstänker jag...

 

Antal kommentarer: 0

Namn: E-postadress: Hemsideadress:
Meddelande:
:) :( :D ;) :| :P |-) (inlove) :O ;( :@ 8-) :S (flower) (heart) (star)