Hamnloppor...

2010-04-19

Mån 19/4 Vaknade tidigt, varmt i båten och kliar. Det måste vara hamnloppor! De anfaller efter en veckas förtöjning. Eftersom watermakern måste köras passar det bra med en segeltur och att ladda batterierna. Behövde få lite frisk luft själv också. Det blev 25 nm. i svaga vindar. Luftade gennakern som luktade orm när den kom ur sin påse efter 2 säsongers vila. Lukten beror nog på att den ser ut som en lång orm i sin strumpa! Badar lite själv, 20+ i vattnet. Får se upp var man går i, det är massor med skit på en del ställen. Byter filter på watermakern när jag är tillbaka i hamnen.

Tis. 20/4 Tar det lugnt, läser lite, kollar resa till Kappadokien. Kollar också hur det funkar att segla till Cypern. Tydligen måste jag klarera ut för att segla dit, Turkiska Cypern är ett annat land! Det innebär att när vi kommer tillbaka måste vi lösa en ny seglingspermit för 90 Euro. Rådet här är att flyga över i stället, det blir billigare, och sparar en massa arbete! Tyvärr har inte Margitha skaffat dubbla pass, i så fall hade ju inte problemet funnits... Då hade jag stuntat i utklareringen och låtsats att vi aldrig varit utanför Turkiet! Jag vet att det skulle kunna ställa till problem om det uppdagas men vad är livet utan lite spänning?  Det finns en annan lösning, att inte ta in Margitha i permiten innan överseglingen och aldrig berätta att hon är med. Uppdagas det blir det Turkiskt fängelse vilket vi gärna avstår. Skönt med lite soldis idag och löfte om regn i kväll och i morgon. Skulle var skönt!

Ons 21/4 Av regnet blev det inget, bara kallt. Jag fryser om fötterna medan jag läser och väntar på besked om det går något flyg hit i morgon. Margitha låter optimistisk, hoppas det fungerar. Hon beklagar sig över att det snöar hemma. Jag får ett häftigt åskväder på kvällen. Mäktigt!

Tor 22/4 Det lyckades, Margithas plan kom iväg! Hon lär vara i marinan vid 19:30-tiden. Jag har varit och köpt en resa till Kappadokien som avgår i morgon bitti och varar i tre dagar. Undrar vad Margitha säger när hon skall upp kl. 5 svensk tid...  

Antal kommentarer: 2

2010-04-22 21:02:46 - jessica, jleideborg@hotmail.com

klockan 5...hahaha jag skrattar o önskar dej lycka till:P
kram till er båda

2010-04-25 10:47:00 - arne, arne.olin@comhem.se

Jag såg på din bild att du har varit och "Friserat" dig, djäkla fjäsk,hon gillar dig ändå.
Namn: E-postadress: Hemsideadress:
Meddelande:
:) :( :D ;) :| :P |-) (inlove) :O ;( :@ 8-) :S (flower) (heart) (star)