Äntligen...

2010-03-28

Sön 28/3 Vaknar senare än vanligt. Det beror givetvis på att jag var tvungen att vara uppe till kl.2 för att ställa fram klockorna. Idag har det otroliga hänt, mitt segel har anlänt. Ser kanonfint ut, det har till och med lika mycket akterrunda som på ett normalt segel med horisontella fulllattor och måtten stämmer. Resten av dagen har gått åt till att försöka få AIS-en att fungera. När vi väl lyckades med att använda mitt gamla program som är gjort för att bara ta emot så uppfattar han det som att jag håller på att krocka med mig själv eftersom den nu även sänder. Den larmar alltså för fullt. Det är alltid nåt som bråkar. Hade tänkt gå härifrån i dag men hinner inte få allt färdigt.

Mån 29/3 Löser ut mig från marinan och segelmakaren. Tankar, det är dyrt här, 15:-/l. för diesel och 18:-/l. för bensin till jollen. Precis när jag lämnar macken ökar vinden från 4 till 10m/sek. Ute på havet ökar den sedan till 20 och sjön byggs upp. Efter 5 nm. ger jag mig och seglar tillbaka. Det finns inget vettigt skäl att stånga sig fram med vinden mitt i näsan och jag är rädd om mitt nya segel. Det är andra gången under alla år som jag behövt vända så det kan jag ta. Det känns lite som förnuftets seger över stoltheten. Nytt försök väntar i morgon.

Jag fick visa min transitlogg när jag kom till hamnen igen. Eftersom jag nu är ensam ombord stämde den inte så det var bara att uppsöka agenten för att få den ändrad. Det kostade 20 lira (100:-). Från maj månad skall allt sådant skötas av hamnkaptenen men det tror jag när jag sett det.  

Tis 30/3 Jag kommer iväg vid 10:30. Det är många som vill kramas och säga hej då. Det var inte alls lika många igår men det var väl ingen som trodde att jag skulle försöka gå då. Får en jättefin kryss i 4-6m/sek. till Kekova Roads som är en skyddad och fin ankarplats. Småkallt på vägen men framme i lä blir det riktigt varmt. Det är +18 i vattnet så här håller det inte att gå på som det gjorde hemma.

Ons 31/3 Slöar, läser, solar och tar årets första bad. En Österrikisk båt ligger bredvid. Vi låg på samma brygga i Finike. I går var de iland och åt och ikväll är vi bjudna till samma ställe för att äta. Det vi dricker får vi betala själva, det skall bli kul att se vad det blir av det.   

Antal kommentarer: 0

Namn: E-postadress: Hemsideadress:
Meddelande:
:) :( :D ;) :| :P |-) (inlove) :O ;( :@ 8-) :S (flower) (heart) (star)