Mars.  

[counter]

Mars, snart ny båtsäsong!

[counter]

5/3 Hemma igen efter en vecka på Gran Canaria. Idag snöar det rejält så jag hoppas det är slutet på vintern. Planerar lite inför sommaren samtidigt som jag försöker sälja båten. Blir den såld skall något annat inhandlas för segla tänker jag göra. Funderar över ett par alternativ, båda med flera skrov. Jag börjar vara för gammal och stel för att ta mig fram när det lutar och är sugen på något som går riktigt fort. Det börjar bli dags att vårrusta men är fortfarande för kallt. 

9/3 Margitha fyller år och jag planerar. Dessutom har det dykt upp flera intressenter på båten. Återstår att se om de vill ha en bra båt eller ett utställningsföremål med gammal utrustning. Var på båtmässan igår, där fanns inte en enda ny båt för familjesegling, bara racingbåtar som inte lämpar sig för familjer, utan bara kappsegling med ett gäng ombord, och när de använts ett par år är värdelösa. Vi får alltså fortsättningsvis lita till de båtar som finns på marknaden vilket är fullt tillräckligt för åtminstone 20 år. Det känns jättebra för både andrahandsvärde och miljö. Vi behöver inga nya båtar på väldigt länge! 

11/3 Har besökt båten för att kolla att allt är ok. Batterierna är fulladdade trots att jag har en pressenning över, visserligen genomskinlig men ändå. Det var idag ett antal båtägare som jobbade med sina båtar så nu börjar pressen att bli klar i tid. När jag tänker efter har jag bokat sjösättning till första veckan i april! Måste fixa hjälp med polering då kroppen inte gillar den typen av jobb längre. Har också ett litet plastjobb i aktern att fixa, någon vänlig själ gjorde ett hack där sista veckan i sjön utan att ge sig tillkänna. Det kräver dock minst 15+ för att plasta annars härdar det inte. Jag har ju tillgång till ström och värmepistol så det skall nog ordna sig. Håller också på att kolla lite varåt det bär iväg i sommar. 

15/3 Ännu en visning av bilderna från rysslandsresan, den här gången i Norrköping för ett 40-tal trevliga seglare. Märker att mitt namnminne har försvunnit helt. Skall börja jobba med båten i veckan, det verkar som vi får dräglig temperatur. Har också några intressenter som skall titta på den. Vi får se om det är funktion eller utställningsföremål de är ute efter.

19/3  Både igår och idag har jag haft intressenter på båten. Har passat på att plasta lite, det fungerar med hjälp av värmepistolen och det är bara ett litet jobb. Har också hittat ett par ställen som behöver ny nåt så det går framåt. Har också skickat ett mail till S:t Petersburg för att eventuellt göra ett besök i sommar. Man måste få en inbjudan från en segelklubb som man tar med till konsulatet. Om någon är intresserad av att göra sällskap får ni gärna höra av er.

26/3 2 dagars slit med plastning av en liten skada, montering och inpregnering av sprayhood och måla om markeringarna på ankarkättingen. Det är allt en gammal man hinner på en helg nuförtiden. Båtplanen har varit full med bilar och folk hela helgen trots kraftig blåst så jag har inte varit ensam.

29/8 Den 29/8 -08 började jag skriva på den här bloggen och 8 maj 2013 började vi räkna besök. Vi har snart haft 100,000 registrerade besök sedan dess och totalt är det säkert över 200,000. Det är närmast ofattbart! Skulle vara kul att veta vem som blir nummer 100,000 så håll koll när ni är inne...