Hemfärd på g...

2010-06-19

Lör 19/6 Avfrostar kylen. Kom på att jag har en kupevärmare med mig. Behöver bara köra fläkten, värme finns så det räcker. Funkar perfekt, klart på 11/2tim.! Konservering av Watermakern går lätt eftersom jag har allt kopplat med slangarna färdiga. Bara att vrida på 4 kranar och starta den. Ibland får man betalt för det extra arbete man lagt ner... I kväll när vinden lagt sig togs genuan ner. Jag har lovat många att ta med det fina vädret hem, så plocka fram shorts och solglasögon till tisdag f.m.!

Sön 20/6 Efter att ha fixat det som går inför hemfärden sitter jag i sittbrunnen och läser. Den stora motorbåten, Red Tower som ägs av en av marinaägarna, lägger ut. Jag ser direkt att något är fel, han svänger bara lite sedan händer inget. Hans växelreglage har gått sönder så båten glider obönhörligen in mellan båtarna på vår brygga. Han har sikte mitt i näsan på min grannbåt men i sista sekunden använder han bogproppellern så att han kommer in på andra sidan. Gissa om min granne skällde! Det är ju inte så kul att få en 45-fotare i sidan, men det var ju inte med avsikt. De tog givetvis på sig skulden och har lovat att reparera skadorna.  

Mån 21/6 Fixar det sista och tar bussen till flygplatsen. Efter incheckning fick jag lite tid över så jag gick och tittade i tax-free shopen. Eftersom det snart är midsommar passar jag på att handla lite sprit. Tanklöst! Inga problem förrän jag kom till Köpenhamn. Jag trodde att eftersom det var transfer skulle det inte vara något problem, varorna låg i en förseglad plastpåse. Det blev stopp eftersom det var ny säkerhetskontroll där så de tog mina varor, de anser att Antalya har en icke säker flygplats. Dessutom var en av personalen rent otrevlig. Jag tänkte släppa det i golvet så de i alla fall inte skulle få glädje av flaskorna eftersom jag inte fick något papper som kvitto. Jag blev f-b, tog tillbaka varorna och gick tillbaka ut och ner till vanliga incheckningsdisken. Där fixade jag ett paket och checkade in flaskorna som vanligt bagage. Sedan tog jag mig igenom kontrollen igen och kunde hämta varorna i Norrköping. De var sura i kontrollen och frågade var jag gjort av flaskorna. Jag svarade att jag druckit ur dom!!!

Tis 22/6 Jag hade inte tänkt att jobba när jag kom hem men det går inte att låta bli när jag ser vad som behöver göras med massor av leveranser. Så småningom skall jag lägga in lite bilder. Jag skall försöka fixa något på sidan varje vecka framöver. TREVLIG MIDSOMMAR önskas alla läsare!

     

  

Antal kommentarer: 2

2010-06-25 13:38:16 - Frasse, fransson.s@telia.com


Glad midsommar på dig själv!

Du reder ta mej fan ut alla problem som du hammar i. Kanon det där med paketet. Vilka banannäsor dom måste ha fått.
Hoppas du inte fryser här i midsommar, men det finns ju täckvästar och thermoshorts.

Ha de gött
Frasse 8-)

2010-06-28 12:05:58

Jag har inte frusit eftersom jag lovade att ta med bra väder hem. Har kunnat åka i min öppna bil varje dag, kanonfint! Jag måste säga att ni har skottat bra, när jag åkte hemifrån var allt vitt och nu är det grönt och fint.
Namn: E-postadress: Hemsideadress:
Meddelande:
:) :( :D ;) :| :P |-) (inlove) :O ;( :@ 8-) :S (flower) (heart) (star)