Nästan överkörd..

2010-04-01

Tors. 1/4 Vaknar i fint väder. Efter en stund börjar det blåsa från öster, helt motsatt mot normalvind här. Jag hade ankrat 75-100 meter från en obemannad gulet, ett mindre fartyg som kör passagerare. När vinden kommer börjar han sakta driva mot mig. Efter en stund är han så nära att jag för hand fick bära av så att inte hans landgång träffade mig. Jag drar då ut ytterligare 30 meter kätting och hoppas att han slutar dragga. Ytterliggare 1 timme senare var det dags igen och jag drog ut mina sista 10 meter. Nu började läget bli allvarligt men jag var glad att jag hade gjort om infästningen av kättingen i båten så att det bara är att kapa en lina för att komma loss. Precis när jag började plocka fram en stor fender att fästa i kättingen uppmärksammade Österrikarna i grannbåten min situation och kom farande i sin jolle. Nu var det ganska lätt för mig att köra på sidan av guletten medan Martin drog upp mitt ankare. Bara att ankra om på ett ställe där inga andra båtar ligger i lovart. Det skulle vara bra att kunna köra ankarspelet från sittbrunnen ibland...  

Den inbjudan vi fick till i går kväll visade sig riktig. Vi blev bjudna på middag i byns äldsta restaurang. Vi skulle inte ens få betala det vi drack vilket vi dock gjorde med råge. Det finns många trevliga och gästvänliga människor här.

Min Google pos: 36,11 42 7N och 29,5041E 

Långfredag 2/4 Tar en lång promenad på Lycian Way ihop med Martin och Gerlinde från grannbåten Mojo. Jobbigt med 4 timmar i ett oändligt stenlandskap. Det är inte ofta en öl sitter så bra som den gjorde efter det. I kväll blir det till att rensa kylen från rester. Tidigt imorgon bär det av tillbaka till Finike.

Påskafton 3/4 Seglar iväg kl 7 för att hinna till marknaden i Finike. Det blir en rejält gungig resa med gammal dyning rakt i sidan. Jag vill se hur många som är intresserade att följa med österut. När jag informerade om projektet var det många intresserade. Framme kan jag konstatera att bara 2 st finns på den uppsatta listan varav 1 ångrat sig. Den förra chefen för marinan som fått sparken har nu startat en agentfirma och är intresserad att arrangera det hela och även annonsera i övriga marinor häromkring. Han får alltså iden av mig eftersom Hasan i Alanya som bad mig starta projektet inte verkar ha tid. Vi får se vad han lyckas med, annars gör jag en egen utflykt. Jag tror att det är försent att dra igång eskadern nu, de flesta har nog bestämt vad de skall göra.  Jag är ju här för att turista, inte för att underhålla andra.  

Påskdagen 4/4 Det blev en lugn kväll i båten igår utan fest. Idag har vi haft den vanliga barbecuen och firade samtidigt en amerikanska som firade år. De har en 72-fotare och "spelar inte i samma division" som oss andra. Nåväl de bjöd på tårta till alla. Hon gjorde sig lite rolig och sa att vi andra hade en underlig dialekt. Björn som jag umgås mycket med fann sig snabbt och svarade att såvitt han förstod var det hennes dialekt som var underlig. Inga andra i hamnen pratar som hon... Resten av dagen har ägnats åt att installera ett nytt program i datorn som skulle kunna läsa både sjökort och AIS samtidigt. Efter 4 timmar har vi gett upp. Risken för tvångströja blev för överhängande. Risken är nog större nu när vi har uppåt +40 i solen.

Till sist en liten fundering: Varför säger vi god jul och glad påsk? Det skulle kunna hetat glad jul och god påsk eller? 

Antal kommentarer: 3

2010-04-01 15:33:43 - Dan Strömberg, danstromberg@yahoo.se

Hej Sven-Erik och tack för kaffet (4 mars).
Ser att du är på plats och hittat fram, låter bra.:P
Vi åker ner till västra Medelhavet nu där värmen inte är så hög som hos dig; vilket kanske är lika bra.
Mot slutet av april blir det dags för egen sjösättning i Loftahammar. Vi hörs./Dan

2010-04-01 17:14:04

Hej! Det låter som ni får mindre värme per krona väster ut. Här är det full värme, jacarandaträden är utslagna gräset klipps för fullt. Ha det!

2010-04-02 13:43:56 - freedomrgda@hotmail.com

Hej! Vad gjorde Du betalade Du med råge eller som jag tror drack med råge. Kanske både och. Jag har rastat Hondan 30 mil kul på två hjul. Gla Påsk. Från Reidar
Namn: E-postadress: Hemsideadress:
Meddelande:
:) :( :D ;) :| :P |-) (inlove) :O ;( :@ 8-) :S (flower) (heart) (star)