Mera arbete.

2010-04-15

14/4 Ons. Den som tror att det här livet bara består av att lata sig har fel. Det är nästan ett heltidsjobb att fixa allt underhåll. I dag har jag tvättat båten utvändigt, fattar inte var all skit kommer ifrån! Det går också åt mycket tid för att skaffa mat. Här tar man inte bilen till ICA och handlar på en 1/2-timme. Det är cykel eller buss några km. och utbudet är annorlunda. Det händer att man kommer hem med burkar som absolut inte innehåller det man trodde... Man märker också av att en del är tungt. Fördelen är att man kan stå rak och knyta skorna... Ska inte gnälla för mycket, ibland får jag en timme i solen med en bok.

15/4 Tor. En vecka kvar tills jag får sällskap. Ska bli kul. Får öka på arbetstakten så jag kan vara lite ledig de veckor Margitha är här. Jag har tänkt att vi skall göra en resa på några dagar uppåt landet till Kappadokien och sedan segla över till Cypern och tillbaka innan hon måste hem. I dag har jag cyklat till staden och handlat, tillverkat en ny innerbelysning av dioder, i morgon har jag tvättstugan och skall boka resa. 

16/4 Fre. Börjar med att vaxa överbyggnadens styrbordssida. Det gäller att ta den sida som har skugga och sedan följa efter under dagen. Tar bränsleprov som ser bra ut. Monterar ner några gardiner och tar bort 118 st jättesmå fästen som ska monteras tillbaka efter tvätt. Blir lite impopulär i tvättstugan. Laddade maskinen och startade den. När den kommit igång kommer en dam och undrar om den är färdig. Jag hade tagit hennes tid och bokat fel vecka... Det löste sig med en ursäkt. Har haft +40 i skuggan idag så det är tufft att jobba. Har inte bokat resan eftersom jag inte vet om Margitha kommer. Just nu går inga flyg. Att ett vulkanutbrott på Island kan lamslå hela europas flygtrafik hade inte jag tänkt på tidigare. Ska vi tro på de röd/gröna hade väl det här inte inträffat om de hade regerat. 

Lör 17/4 Vilodag, det går åt att ta en sån ibland i värmen, över 40+ i skuggan. Håller mig där, läser och dricker vatten. I kväll blev det barbecue. Hamnade vid ett danskt bord. När vi grillat färdigt blev det flamberad banan med glass och choklad på deras båt, fantastiskt gott. Vilket elände, nu måste jag motionera mycket i morgon!

Sön 18/4 Vi har blivit ombedda av marinan att flagga över topp eftersom presidenten ska passera i samband med ett cykellopp. Inte för att jag känner honom men jag ställer ändå upp. Ingen annan här verkar veta i vilken ordning flaggorna skall sitta. Jag har fått lära mig att man börjar i fören med A,B,C,1 o.s.v Någon har t.o.m. sådana flaggor som brukar sitta vid bensinstationer i ett par färger.

Cykelloppet engagerar masssor av funkionärer och poliser i många timmar. De svichar sedan förbi på någon minut. De går i mål i Alanya efter att ha startat i Istanbul för några dagar sedan. 

Antal kommentarer: 0

Namn: E-postadress: Hemsideadress:
Meddelande:
:) :( :D ;) :| :P |-) (inlove) :O ;( :@ 8-) :S (flower) (heart) (star)