Nytt år nya möjligheter! 

[Counter]

 Årets sista månad!

[Counter]

1/12 Ny gråvädersdag och min nya bil har kommit hem. 

2/12 Får mina vinterdäck och beställer lackförsegling på bilen. Hade tänkt mig en bastu men upptaget så det får bli i morgon.

3/12 Försöker tvätta av bilen som inte skall användas i vinter. Går inte så bra, kroppen vill inte. Försöker i flera omgångar och vi får se hur det blev när den torkat.

4/12 Skidor på tv så dagen går fort. På em blir vi hungriga så vi åker till Lazlos i Hjulsbro. Riktigt bra mat, kan rekommenderas!

5/12 Ny dag utan att mera händer än att jag konstaterar att biltvätten från igår måste göras om.

6/12 Nytt besök på hvc. Mycket krångel med provtagning och undersökning som inte leder någonstans. Det är nog bara att vänja sig vid att ha ont och vara orörlig.

7/12 Fy, idag var det bistert! Dessutom fanns ingen isskrapa i den lånade bilen. Det är bara att vänta innan man vågar köra men eluppvärmda rutor fram och bak underlättar. För övrigt har inget av värde hänt.

8/12 Skrapa rutor i 11- är inte kul! Men klart och fint väder lättar upp fm. Efter lunch kommer snövädret, inte kul. Säljer mina gamla vinterhjul till förra husbilen billigt, bättre än att de står och blir gamla.

9/12 Nya bilen kommer tillbaka från lackförsegling men får stå och härda tills i morgon. Åker hem och tar en långbastu.

10/12 Hämtar nya bilen men det känns fel att ta ut den i saltet. Känns konstigt att åka utan motorljud. Känns som man inte har vägkontakt men man vänjer sig nog.

11/12 Skidor på tv.! Dessutom på 2 kanaler samtidigt! Jättejobbigt! På em åker vi för att äta och det blev Sjögestad motell. Har ätit där många ggr för länge sedan och har alltid varit bra. Nu åt vi entrecote som var bland det senigaste vi sett och till den potatis med så tjockt skall att den var omöjlig att äta. Jag tryckte i mig det mesta men Margitha gav upp, det blev ett stopp vid macken för en korv på hemvägen....

12/12 Som vanligt blir inte mycket gjort men hämtar hem lite grejer från husbilen och försöker läsa instruktionsbok för pb.

13/12 Inget stort lussefirande men försöker värma mig i kylan. Har ju varit i varmare klimat i ett par vintrar så jag är ovan.

14/12 Skönt, idag är det inte lika kallt! Men det får vi snart lida för, det vräker ner snö under nästan 1 timme, det blir 4-5 cm. Vore ju fint om det fick vara så här över jul.

15/12 Ny dag för lat pensionär! Blev så mycket att göra så jag glömde ett Linköpingsärende. Det blir ju en dag i morgon också...

16/12 Fixar jobbet från igår. Köper lite nya kläder, man får inte mycket för 500 - men lätt att bära.hem.

17/12 Lördag, lugnt och skönt. Enda problemet är att det är skidor på tv. Det vore ju inget problem om det bara vore på en kanal men nu var det 2 så det blir mycket bläddrande.

18/12 Samma problem idag med att försöka se flera kanaler samtidigt. På em åker vi till Laszlos för god mat igen.

19/12 2 planerade återbesök på hvc under dagen resulterar i att jag betecknas som frisk. Skulle varit kul att få ett papper på det!

20/12 Får ett skitfel fixat på nya bilen. Idag försvinner snö och is, lite trist före jul.

21/12 Årets mörkaste dag så nu kommer ljuset sakta tillbaka. När jag vaknade efter.en orolig natt mådde jag pyton. Åker hem efter lunch och drar över mig ett gäng filtar, fryser så jag hoppar.

22/12 Ny skitdag, förkyld som f-n. Det går åt mycket filtar för att hålla dräglig värme.

23/12 Inte mycket bättre idag. Hoppar bastun, det är för kallt att gå dit. Hoppas det blir bättre till i morgon när jag måste träffa lite folk. Får passa på att önska alla jag känner en GOD JUL!

24/12 Vaknar frisk, i alla fall vad jag själv tycker! Besöker min dotter och hennes son på fm. Kul, vi ses för sällan. På em får vi besök av Margithas dotter och hennes båda barn. En massa mat och sedvanliga Kalle Anka senare får man en whisky.

25/12 Slöardag. För att inte dega ihop totalt tar vi en biltur men det det mesta grått och trist. Ser några campare i Malexander som inte såg ut att ha det särskilt skönt.

26/12 Ny slöardag, totalt händelselöst.

27/12 Hoppsan, mildväder! Inget av värde blir gjort. Det enda är utbyte av ett par jeans där en knapp lossnade första gången jag använde dom.

Kvalitet sådär....

28/12 Skitväder, snöblandat regn! Inget att ha men det blir bara ett tunt vitt lager som lär försvinna med ett antal +-grsder. I övrigt händelselöst.

29/12 Ny dag utan sensationer. Det blev bara ett kompletteringsbesök på systemet.

30/12 Åker ut och startar upp husbilen. Är lite orolig för att bränslet ska stå och bli dåligt. Skulle nog fyllt upp med båtbränsle men trodde inte den skulle bli stående så länge.

31/12 Blir ett lugnt nyårsfirande men givetvis firar vi med kanonsalut. GOTT NYTT ÅR!

Nu är det riktig höst med mörker och gråväder!

[counter]

0111. Det går framåt! Kroppen börjar fungera igen så att jag kan få något gjort. Nu börjar jag också kunna ligga och sova så sängen kommer till användning. 

0211. Fixar med elen i husbilen utan att hitta något fel. Det är bara att konstatera att solen lyser med sin frånvaro eller åtminstone för lite för att solpanelen skall räcka till. Alternativet blir att bryta huvudströmmen när den skall stå länge eftersom bodelens dator drar cirka 2 ampere.

0311 Har fått kallelse till ortopeden på US så jag åker dit. Hoppet finns ju att de skall åstadkomma något under, vilket inte händer. Får svara på samma frågor som jag till största delen fått de senaste 15-20 åren. Råden man får är precis de samma som tidigare, så inget nytt. Eftersom inget blir bättre av att sitta här och tycka synd om sig själv har funderingar på att försöka ta sig till värmen uppstått. Vi får se....

0411 Tar husbilen österut. Först till Linköping för att fylla gas som blivit dyrt. Har tidigare aldrig kostat över 350:- men nu övee 500. Fortsatte till kyrkogården där jag tände ett par ljus. Vidare till Valdemarsvik där jag bunkrar både på ICA och Systemet. Hade tänkt gå ut och äta men hungern infinner sig inte så jag lever på lite frukt.

0511 Regnet avtar under dagen så det blir riktigt drägligt. Går ut på byn där jag efter lite letande hittar en frisör. Efter klippning blir det fruktlunch och vila. På kvällen blir det en pepparstek på Melkes, alltid bra. 

0611 Tar mig sakta hemåt under dagen utan några äventyr.

0711 Sovit ordentligt för första gången på 5 veckor. Så pass att jag nästan försover mig, skall vara på HVC kl 8:15. Därefter ytterliggare 3 besök till under dagen! Nu har jag lämnat blodprov och fått influensavaccin. Fick bort katetern i morse men på sista besöket konstaterades att det blir dåligt tömt så de vill sätta tillbaka den vilket jag vägrar. Nytt återbesök i morgon.

8/11 Besöket på hvc ger inget mera än att jag inte lyckas tömma blåsan helt. Efter en del krångel där de ringer urologen i Linköping får jag åka hem. Efter ett par timmar ringer de och säger att jag skall vara tillbaka i morgon för nya prov. Åker till segelsällskapet för gubbfika på em.

9/11 Får samma besked på hvc igen. Men jag vägrar kateter och hoppas att det kommer att lösa sig av sig självt. Får ny tid på fredag om en vecka.

10/11 Bestämmer mig för att hitta på något. Tar husbilen och börjar med att tanka, det är ju så billigt! Via bolaget och Lidl bär det av mot nv. Hamnar i Karlstad och företaget ullbädden. Blir en uppsättning överdrag till framstolarna, dyrt men fint! När jag är där kan jag inte öppna lådorna i köket. Gått i baklås! Jag åker tiĺl de som säljer Carthago och får ett bra bemötande, gemensamt löser vi problemet men det tar nästan 1 tim. De vill inte ha betalt men jag lämnar 1 dunk vin. Försöker hitta en ställplats som blir bakom Lerins Sandgrund. Perfekt, torsdag så det blir kok av ärtsoppa.

11/11 Börjar med ett besök på Sandgrund. Han måste ha jobbat många timmar för att måla allt detta. Han har dessutom skrivit ett antal böcker och jag köper en. Därefter uppsöker jag ett apotek eftersom en medicin tagit slut. Den var slut på apoteket också så det blev besök på ytterligare 4 apotek innan jag fick tag på det jag sökte. Åkte nog 6-7 mil i stan när jag letade. Tog sedan en tur ut på Hammarö där jag aldrig varit. Ligger ett och annat fint hus där. Tar kväll på ställplatsen vid Mariebergskogen.

12/11 Efter en lugn natt kör jag vidare söder ut. Hamnar i Vänersborg som har en parkering vid stranden i yttre hamnen. Här blir det fullt med bilar på kvällen. Jag går till Kopparpannan för en god middag.

13/11 Kör hemåt, efter Mullsjö blir det tvärstopp, en långtradare med släp ligger på sidan och har dragit med sig både mittwirarna och sidoräcket. Får vänta 1 tim på att åka vidare. Kör till gasolhandlaren i Jönköping för att tanka gas. Det går inte, deras fyllanläggning har brunnit ner för ett tag sedan så just nu har de bara flaskor. Fortsätter till vida Wättern för att tanka diesel och lite mat. Får bara 6 liter innan pumpen slutar fungera. Åker hem och tankar men den pumpen slår ifrån vid 1495:- så det blev lite över halv tank. Åker på segelsällskapets höstmöte på kvällen.

14/11 Hemmadag igen. Det enda som händer är att jag tar husbilen till Motala för att fylla gas.

15/11 Sen några dagar tillbaka har jag haft ont i njurarna till och från. Ringer hvc och det blir riktigt pådrag, får 15 min på mig att infinna mig för undersökning och provtagning. De hittar inget onormalt mer än att jag inte lyckas tömma blåsan helt. Ny tid på fredag så får vi se vad som händer.

16/11 Det blir en lugn dag utan sensationer.

17/11 Lyckas få på vinterhjul på Margithas bil. Det skall ju bli vinter i helgen.

18/11 Nytt besök på Hvc resulterar i ett besök på apoteket för nya experiment.

19/11 Får hjälp att lägga på vinterhjul på Hb. Kör sedan ut den till garaget och blir hämtad. Ställer av den för några dagar, det sparar både skatt och försäkringspengar.

20/11 Snö så det blir att skrapa fram bilen. Tar mig sakta till firman på breda sommarhjul, farligt! Parkerar och tar en vettigt utrustad demobil innan vi kör till Linköping för middag. Blir förvånad över att nästan alla matställen har stängt. Till sist hamnar vi på gamla Hamlet, öppet med bra mat. Kör hemåt i snömodden och tar det lugnt.

21/11 Upp i snöyran. Perfekt med en bil med uppvärmda rutor både fram och bak så man slipper skrapa. Uppvärmd ratt betydligt bättre än jag trott. Det är mycket finesser på nya bilar. Inte mycket vettigt blir gjort.

22/11 Idag måste det bli lite arbete. Sommarhjulen måste hämtas på gummiverkstaden och transporteras till garaget i Önnebo. Lånar en en minibuss som är låg att lasta i. Det är 6 st riktigt tunga hjul på kraftiga stålfälgar så det frestar på den dåliga ryggen. Det löser sig så nu är det fixat. Får nog lida av det kommande natt.

23/11 Det blev en mindre kul natt men ändå bättre än för bara ett par veckor sedan. Far riktigt illa av kalla bilsäten, särskilt skinnklädda. Har ju en sån bil... I övrigt en lugn dag.

24/11 Hoppsan, bara 1 mån till julafton! Idag blev det lite jobb, skönt med tidsfördriv. Resten av dagen lugnt och fridfullt.

25/11 Vaknar med onda njurar. Inte kul, ringer hvc och får komma inom en 1/2 tim. Det visar sig att blåsan inte töms. Skit, det blir kateter igen som skall sitta i 3 veckor. Där rök den tänkta Spanienresan. Får bli kvar i slaskeländet ett tag till.

26/11 Åker till firman, mest för att läsa tidningen. Margitha åke på uppträdande i Linköping så jag tar en bastu. Det var länge sedan! Efter några öl tar jag kväll framför tv:n.

27/11 Trist gråväder så vi bestämmer oss för att åka och äta julbord. Valet föll på Brunneby vilket var en miss. Vi tyckte båda att det mesta var ganska smaklöst. Inget att rekommendera alltså, det finns många bättte ställen.

28/11 Idag kunde man strukit dagen i almackan, inget av värde har hänt.

29/11 Idag blev det först ett besök i husbilen för att slå på lite värme och ta hem lite som riskerar bli föda till råttor. Därefter ett återbesök på hvc. Gråväder och regn hela dagen.

30/11 Händelselös dag, inte mycket blir gjort i regnet.

Nu är det höst på riktigt med gula löv och ibland nattfrost.

[Count]

 

221001. Bra med rallyreportage på nätterna eftersom jag har svårt att sova. Tävlingen går på.Nya Zeeland, därav tidsförskjutningen. I natt blir det 2,5 tim sändning. För övrigt går livet just nu ut på att röra sig så lite som möjligt.

221002 Finland fick en 22-årig världsmästare i rally idag, Kalle Rovanpära. I övrigt har inte så mycket hänt idag. Försöker bara spara kroppen.

221003 Ny dag med lite händelser. En resa till apoteket efter att ha krånglat med recept, det går åt lite värktabletter. Har också försökt få stödvästen justerad, det skall ske i morgon.

221004 Besöker Motala för.att få västen justerad. Det börjar med att vända den rätt! Lite dålig instruktion kan man tycka... För övrigt har jag mera ont idag igen. Det är bara att försöka ta det lugnt och vila kroppen.

221005 Tar fram husbilen för att fixa ett par småfel. Saknar dock en del verktyg som jag försöker låna. Blir lovad att de skall finnas på firman i morgon. Köper speciallim.

221006 Åker till firman för att fixa husbilen. Tyvärr finns inte de utlovade verktygen där eftersom de blivit bortglömda. Skit samma, det kommer en ny dag i morgon.

221007 Fxar bordet med lim och de lånade tvingarna. Åker sedan till Linköping för att fylla gas. Det går åt lite till kylen som står på för jämnan.

221008 Tar en tur med personbilen, först till apoteket och sedan över Omberg till Vadstena. Siter och blir sugen på kräftor så jag kör via Väderstad hem och äter dom. 

221009 Kör husbilen till firman eftersom den behöver ström.

221010 Fortsätter ladda, det går åt mycket ström.

221011 Hämtar hem husbilen, får hålla ett öga på den så att den inte laddar ur eftersom det förstör batterierna.

221012 Föröker hålla mig i stillhet så att kroppen läker ihop.

221013 Idag skall vårdcentralen besökas 2 ggr. Först på morgonen tar de bort katetern och på em kollar de att blåsan blir ordentligt tömd. Tyvärr blir den inte det så jag måste på återbesök i morgon. Det är mycket sjukvård nu!

221014 Kontrollen idag utföll inte till belåtenhet så det blev ny kateter igen. Därefter till Motala för röntgen av ryggen. De tas från lite olika vinkel stående så det gör inte särskilt ont. Nu får det klara sig över helgen.

221015 Vilket väder, nästan skyfall! Börjar med ett besök på firman. Efter

tidningsläsning och fika blir det en tur till Mantorp Park där det är långloppsracing. Kul att se starten på riktigt blött underlag. Det slutar regna omedelbart så det blir lite fart oxå..  

 221016 Idag har det bara blivit rast vila. Inget i kroppen vill som jag och jag bestraffas direkt jag gör något. Att ligga rak utan käpp vore ett nöje att kunna.

221017 Blir ett besök på Hvc igen. Kateter bort men inget fungerar så det blir en ny igen. Dessutom har inte magen fungerat på 3 veckor så det börjar bli trångt för mat nu. Har ju haft något pulver under de sista 2 veckorna men som inte hjälpt. Nu fick jag några små tabletter, 2-3 mm som skall tas på kvällen. Nästan skrattretande!

221018 Svårt med sömnen, kan fortfarande inte ligga utan använder en fåtölj och sover någon timme ibland. Nu blev det tidigt toabesök, äntligen! Nu finns det hopp igen och det går att fylla på.med mat.

221019 Kör husbilen till firman för att ladda batterierna. De har plötsligt börjat tappa laddningen, de kanske har gjort sitt, de är 6-7 år. 

221020 Laddar fortfarande men det ser ok ut. Kör hem på em så får vi se hur det ser ut i morgon.

221021 Tar husbilen till skogen. Det skall åkas rallybil så jag hittar ett bra ställe. Jag är inte ensam, har nog sett åtminstone 10 till på vägen hit.

221022 Det blir en lång tillställning i hällregn. Över180 bilar passerar i varierande hastighet. Det blir fruktansvärt lerigt och halt. När det hela är över kör jag till Bunn. Här finns el och mat som båda står högt på önskelistan.

221023 Tar mig via Huskvarna och Gränna till Vadstena. Vi blir bara 4 bilar här över natten så det är lugnt och skönt.

221024 Bara 2 mån till julafton, fy vad tiden går! Tar mig hem och packar ur det lilla som skall hem. 

221026 Gråväder igen men jag åker upp till firman. Där är det full fart, de förbereder montering av några hundra vinterhjul till qashqay, en aktivitet som vi har varje höst. Vi bjuder på lite förtäring och lite presenter och kör eftermiddag och kväll. Det blir ett antal ton som grabbarna sliter med.

221027Det blir den vanliga turen till firman på fm. Under dagen har jag fått flera telsamtal från sjukvården och i em ett brev. Nu verkar det som att de tar tag i problemet. Jag har också fått 3 recept på smärtstillande så nu händer det grejer. Om en vecka skall jag vara på US i Linköping så får vi se vad som händer. Eventuellt blir det väl kniven, vi får se.

221028 Blir en lugn dag och föreningens pubafton på kvällen.

221029Trots att det är lördag blir.det ett besök på firman. Orsaken är att vi har annonserat ut min gamla Lotus Elan och det kommer en kund från Uppsala på den. Det tar ett par timmar för honom att bestämma sig men nu är den såld. Får nog undvika det här med veteranbilar eftersom jag förlorat lite pengar på de 2 sista! Men lite kul är det...

221030 Tar en tur med bilen eftersom jag inte orkar att sitta och titta på väggarna. Det blir ett varv medsols runt Vättern. Lunch på Tajrestaurant i Karlsborg, riktigt bra. Fint väder!

221031 Konstigt besök på hälsovårdscentrslen. Jag fick träffa en ny läkare som inte visste vad jag var där för. Jag visste ju bara vad jag varit där för tidigare. Det slutade med att jag visade mina svullna ben och en del provtagning. Läkaren visste inte vad han skulle göra så han ordnade en akuttid på lasarettet i Motala för röntgen. Bara att åka dit och efter lite väntan konstaterade de att de inte kunde se några fel. En ganska värdelös dag.

Nu är hösten här!

[count]

220901 Ny utflykt i en blank bil! Åker själv till en camping jag inte hört talas om tidigare. Den ligger öster om Söderköping och heter Örnvikens camping. Ett ställe under uppbyggnad och nu finns ställplats, camping, clamping, båthamn och ett a4ntal platser för camping med egen tomt. Ett lugnt och trevligt ställe där det mesta finns.

220902 Jag kör vidare söder ut till Västervik och ställer mig på Barlastudden. Äter kräftor idag igen.

220903 Det är sportbilsdag här och det kommer många fina bilar bla Ronnie Petersons March F1. Det körs också en tävling som går ut på att köra 2 åk på så lika tid som möjligt. 

220904 Kör hemåt lugnt och försiktigt. Hemme blir jag plötsligt riktigt sjuk, kroppen värker, jag fryser så jag skakar, spyr och näsan rinner. Kryper ner i sängen före 8. Vaknar vid 24 och känner mig lite bättre men det blir en lång natt.

220905 Känner mig mycket bättre och börjar med att lämna blodprov innan jag får 5:e Covidsprutan. Resten av dagen går åt till rehabilitering och i kväll känns det betydligt bättre.

220906 Efter att ha nämnt mitt sjukdomssymtom för 2 andra säger båda att det är Corona och att de båda råkat ut för det. Jag har varit hos sjukgymnasten i dag igen och konstaterat att knådandet inte hjälper ett dugg. Vi har kommit överens om ett övningsprogram som vi skall testa. Det är en form av träning enligt ett program vi gemensamt lagt upp. Blir spännande.

220907 Dagen går åt till tvätt av klädsel i husbilen. Det är inte helt enkelt med alcantara som ändrar färg när man vidrör det från olika håll. Har också fått en gasolslang tillverkad och utbytt då den hade fått torrsprickor.

220908 Idag har kroppen fått sig en omgång hos Jonas. Hoppas och tror det är lösningen på ryggproblemen. Vi får se! Därefter tog jag husbilen till Ljung där jag står ihop med 2 andra. I morgon skall jag ut i skogen på Prästomta.

220909 Åker och tittar på 2 av de sträckor som skall köras i morgon. Sedan lunch i Brunneby. Därefter tillbaka till skogen för att hitta ett bra övernattningsställe. Lugn kväll framför tv:n.

220910 Promenad ut i skogen för att titta på några som har bråttom. Tyvärr är det inte så många utan några verkar vara turister. Till andra åket börjar det regna men det gör inget när man kan sitta inomhus. När det är slut kör jag de 2 milen till ställplatsen i Borensberg där jag tar kväll.

220911 Kör hemåt och lämnar hb. Tar med Margitha ut på middag.

220912 Lugn fm innan jag går till Jonas för att bli plågad och få lite träningsvärk. Vissa övningar är riktigt jobbiga, som de skall vara.

220913 Inte mycket blir gjort. På em ett besök hos BMW verkstan i Linköping för att få reda på ett litet fel som visar sig ibland. De kan inte bättre än vi på vår verkstad, så inget resultat.

220914 Ibland har man rätt att bli F-B! I okt-nov förra året anmälde jag en skada till fb och verkstad. Jag har under de sista månaderna ringt och frågat när delarna kommer. Svaret är bara att det är lång leveranstid! Idag ringde jag de som skall leverera och fick då veta att deras agentur gick ut i mars så de kan inte leverera! Jag åkte då till verkstaden och frågade vad som händer. Han var helt ovetande och tog fram beställningen, daterad 20220322! Jag beställde jobbet ca 6 mån tidigare! Eftersom han visste att det var lång lev tid väntade han med beställningen! Samma iq som en fisk! Får se hur han löser det!

220915 Gjort lite småfix som jag skjutit på länge vilket avslutades med ett besök hos frisören. Annonserat ut personbilen, får se om den blir såld.

220916 Gör en massa småfix, betalar fakturan på väg och färjeavgifter från Norge. Lite träning hos Jonas innan jag kör söderut för att hamna i Målilla. Står bra vid deras hembygdsgård. 

220917 Flyttar till parkeringen vid banan. Under dagen fyller det på med mycket publik. Blir en kul tävling på en fantastiskt fin bana. Bäste svensk Fredrik Lindgren slutade 2:a i finalen.

220918 Kör hemåt via Kisa, Österbymo och Tranås. Tar med Margitha ut på middag.  

220919 Börjar med ett pass hos Jonas för att mjuka upp kroppen. Därefter ett besök hos Kåres bilriktning som för 1 år sedan åtog sig att fixa en skada på husbilen. Det tog till i mars innan delarna beställdes, på fel ställe. Han lovade att ringa mig före kvällen med besked. Givetvis har han inte ringt. Vidare åtgärder i morgon.

220920 Åker till Kåres och frågar varför han inte ringde igår. Svaret var samma som varje gång jag frågat, annat kom emellan! Jag begärde då att få de delar han demonterade för 1 år sedan och det fick jag utan disskussion. Jag åkte sedan direkt till ett annat företag som jag bara hört gott om. HG:s ligger bara 300m bort. Hoppas att jag hört rätt, men blir mottagen på ett helt annat sätt.

220921 Idag blir inte mycket av värde gjort. Tankar husbilen så den är klar tills i morgon. Dammsuger personbilen, det är kul med svarta mattor!

220922 Först ett besök på firman i vanlig ordning. Måste ju kolla att de sköter sina plikter. Därefter ett besök hos Jonas för lite misshandel av kroppen. Sedan husbilen mot Valdemarsvik, Margitha har åtagit sig jobb i morgon så jag blir ensam. Fin kväll med kanonväder!

220923 Fint väder så det går bra att sitta ute. Slöar hela dagen.

220924 Flyttar mig 4 mil till Stegeborg. Hade tänkt gå ut och äta i kväll men köket renoveras så det är stängt. Får väl försöka hitta på något själv.

220925 Det blev inte så mycket mat fixat men några GT lindrar hungern. Idag har jag kört mot nv och i Norsholm inhandlades lite mat. Fortsatte via Berg till Borensberg. Tar en lugn em med lite vin i växlande väder, ibland sol och ibland regn. Blir lite hemgjord mat på kvällen. Får också ett rejält ryggskott.

220926 Inte kul med ont i ryggen men det måste gå. Efter mycket krångel kommer jag iväg hemåt. Kan nästan inte ta mig ur bilen.

220927 Usch vilken natt! Otroligt ont i ryggen, får nog bli sjukhuset idag.

Där kollar de som vanligt lite försiktigt och sedan får jag en mugg med piller skall ner. Får sedan vänta 1 tim på ett recept och sedan åka hem. Det blir lite bättre under dagen men har fortfarande rejält ont.

220928 Ännu en djävulsk natt med värk och utan sömn. Ambulans till Motala och hela dagen mycket olika experiment bla med röntgen. Får med nöd åka hem på kvällen.

220929 Sömn, vad är det? Klart överreklamerat, eller inte! Mår inte bra och försöker sova i en trädgårdsstol där jag kan sitta och sova.

220930 Åker till hjälpmedelsverkstan för att få väst utprovad som skall stödja ryggen. Tycker den fungerar sådär. Åker också till HVC för att få kateter insatt eftersom ryggen tydligen påverkar urineringen. Jag börjar också vara allmänt trött eftersom sömnen i stolen går mindre bra.

En sommarmånad kvar?

[qounter]

220801 Idag blev en ovanligt häftiig dag. Så mycket intressant att se. Började med att jag först passerade polcirkeln och sedan odlinsgränsen, den första hade jag glömt, den andra visste jag inte att den fanns. Passerar både lilla och stora Lule älv via kraftstationer och Kåbdalis innan jag kom till Harsprånget som byggdes i slutet på 40talet. Lite längre fram ligger Porljus. Det är enorma byggnadsverk och utan dessa hade vi knappast haft några industrier då jag tror att merparten av elen kommer härifrån. Handlar lite i Gällivare och ser de enorma gruvlavarna vid Malmberget. Fortsätter och passerar Svappavara som är enormt innan jag viker av till Laxforsen där det fanns en plats kvar till mig.

220802 Börjar med lite rundtur i Kiruna. Har lite svårt att fatta vad som är flyttat men fattar att det är en enorm grej att flytta en hel stad. Fortsätter mot Narvik, tyvärr i skitväder med dålig sikt ibland. Häftigt landskap utmed Torneträsk som är mycket större än jag föreställt mig. Tyvärr passerar jag lapporten utan att se den! Kommer så småningom till Riksgränsen och när jag passerar den ändrar sig landskapet från grönt och fint till kala berghällar. Skithäftigt att åka från 500m över ner till havet på några mil. Följer kusten mot noŕr och har nu hamnat på en ställplats vid Skanek Evenskär.

220803 Kör ut mot Lofoten. Mycket snö kvar på topparna, vackert! Ju längre ut jag kör, desto smalare och krokigare blir det. Sista milen ut mot Å går det oftast inte att mötas annat än på mötesplatser. Trots det är det massor med trafik. Svårt att hitta något lämpligt ställe att stå på eftersom det är fullt överallt. Kör tillbaka em bit och i Reine hittar jag en ledig parkering. Dessutom har det börjat regna och vid en väderkoll kan jag konstatera att det skall hålla på ett par veckor! 

220804 Vaknar i regn och dålig sikt men det klarnar upp under dagen. Mycket att titta på så det blir ett antal stopp under dagen. Hamnar i Narvik och deras ställplats i centrum. Går och äter på Fiskekroken, succe! Jättegod fisksoppa till rimliga pengar!

220805 Kör på ibland dålig väg, smalt! Mycket tunnlar som är otäcka om man kör in i solljus. Blir kolsvart innan ögonen har ställt om! Hamnar i Fauske efter en del bök med full ställplats. Ett jäkla liv på kvällen eftersom det är massor med hundar som skall på utställning.

220806 Kör över Saltfjellet och Polarcirkelen och genom Mo i Rana där jag stannar för lite bunkring av mat. Fortsätter på ibland jättefin väg till Mosjöen och tar en kväll på topcamp. Jättedyrt, nästan 500 för 1 natt och gick till krogen för lite mat. Nästan 500 för 1 pizza och 1 öl!

220807 Fortsätter på E6 nästan till Trondheim. Första stäĺlplatsen stängd och efter en del krångel hittar jag en annan plats. Har haft regnskurar och 10 plus i flera dagar men idag kom solen och över 20+! Tankar gas utmed vägen. Slutar nu köpael på ställplatser. Senast jag fyllde var i Sundsvall, fick i för 124:-!

220808 Kör söder ut och på ibland häftiga vägar hamnar jag i Molde. Innnan var jag uppe på 1048 m. Det är nog det högsta med fordon för min del. Kommer till Nådalsnes och efter en del krångel blir det deras campingplats.

220809 Först blir det uppför Trollstigen, smalt trångt och en del trafik. Det går bara att mötas på särskilda stäĺlen och definitivt inte i hårnålskurvorna som är många. Väl uppe får man se upp, det ligger en del får på vägen och det är tydligt att det är vi som är gäster. Sedan bär det sakta neråt till en färja som tar 20-30 min innan en ny rejäl stigning till ca 600 m. Den sista biten till Gejranger är minst sagt häftig, man ser fjorden med kryssningsfartygen långt nere och vägen dit består av brant backe med hårnålar. Dessutom möten med bussar! Otroligt häftigt. Massor med folk i byn och svårt att ta sig fram tiĺl campingen där jag får en plats 3 m från älven där sött vatten blandar sig med salt. Middag på krogen, den bästa på länge.

220810 Jäklar vilken backe upp från byn. 1048 m på mindre än 1 mil på serpentinväg, dvs ca 2 km fågelvägen. Häftigt att komma upp till snön som ligger kvar på en del fläckar. Därefter blir det svagt nerför i många mil så man får igen en del av bränslet som gick åt i backen. Fortsätter till Lillehammer där jag stannar på första campingen. Egentligen kan jag fricampa och spara 350:- men det är inget kul att sitta ensam.

220811 Fortsätter mot Sverige på lite olika vägkvalitet. Nu har jag förstått varför det är vägbommar överallt. Det har varit 2 olyckor där man skickar ut 1 man som stänger vägen till ett annat alternativ. Kommer till Arvika där jag går på deras fordonsmuseum, väl värt ett besök! Handlar lite mat innan jag ställer mig på hamnplanen, gratis för husbilar och givetvis fullt.

220812 Åker vidare via Jössefors och sedan söder ut. Kommer till Karlstad och tar lunch vid Mariebergsskogen. Vidare till Kristinehamn där jag beslutar mig för att köra vidare utmed Vänern och hamnar i Mariestad.

220813 Tar en vilodag på en plats vid vattnet. På kvällen blir det fin men dyr middag på "Sill och dynamit" .

220814 Tar mig till Borensberg. Där finns tvättstuga för att sanera inne i bilen och tvätta kläder.

220815 Åker till Mjölby för att fixa en massa saker bla betala en norsk faktura. Med allt klart hämtar jag Margitha varefter vi kör till Oskarshamn. Trots att vi kommer 18:30 får vi en plats. Firar med räkor och vin.

220816 Stannar kvar och väntar på barnbarnet Christian som seglar hit från Öland. Vi går på krogen på kvällen. Vansinnig beställning via telefon!

220817 Vi tar bilen till Västervik men tar paus i Verkebäck för fika. Stannar på Barlastudden dit Christian seglar.

220818 Vi kör till Fyrudden efter lite bunkring i Valdemarsvik. Christian kommer dit och på kvällen äter vi på krogen. Gott men rejält dyrt. Christian betalar.

220819. Vaknar i rejäl dimma. Kör hem efter ett verkstadsbesök för att få trappan fixad då den vanliga sprinten gått av.

220820 Kvar hemma och fixar lite ärenden i byn.

220821 Handlar lite innan jag tar med Margitha på en tur i caben, bla till Omberg innan vi hamnar i Vadstena för middag. Varmt och skönt.

220822 Går till varulven och lämnar mitt bidrag. Åker till plåtslagaren och bråkar lite, jag beställde en reparation i november förra året och delarna har fortfarande inte kommit. Till en del beror det på att de visste att det var lång leveranstid så därför väntade man med beställningen! Undrar hur man tänker då?

220823 Åker till Ljungsbro där över 100 gamla rallyåkare samlas för att lyssna på Bror Danielssons historier. Därefter hem en stund innan Bergsten och jag åker till Målilla för spédway. Det blev ingen kul tillställning, Piraterna fick stryk med 29 mot 65 så det blev deras sista match för i år.

220824 Bara 4 mån till julafton! Inte mycket blir gjort men vi plockar lite med BMW;n som misständer ibland när den får arbeta på låga varv. Hittar inte något fel utöver att 1;ans tändstift är lite sotigt så det får bli fortsatt felsökning.

220825 Igår när jag var ute och åkte öppet lyckades en fågel pricka höger stol. Det hade fastnat rejält i skinnet tills idag. Borste och fönsterputs löste problemet. På em var jag hos Jonas som försökte få ordning på min dåliga rygg. Vi får se om han lyckas. Därefter kom min bror med hustru på besök, vi ses inte så ofta så det var kul.

220826 Lugn dag. Ringer BMW och försöker lösa problemet med misständningen. Eftersom allt annat fungerar funderar jag på att sälja den, men den är lite för bra.

220827 Åker till Söderköping och tittar på Medeltidsveckan. Massor med folk och många klädda tidsenligt. Kör sedan en tur till Stegeborg och Mem innan jag glider hemåt. Det blir mörkare på himlen och lite duggregn på vägen. Väl hemma blir det regn och åska.

220828 Blev en innedag pga av vädret. Åska och massor av regn. 

220829 Vädret bättre. Försöker få ordning på BMW:n. På kvällen blev det besök i Ekliden, mycket folk och fordon. Kyligt på hemvägen så det fick bli tak på.

220830 Kör iväg husbilen på välbehövlig tvätt och polering. Vädret börjar kännas som höst. Köpte förra veckan kräftor som smakade diskmedel så idag åkte jag tiĺlbaka och reklamerade de som var kvar, dvs nästan alla. Säljaren luktade bara på dom innan han sa fy. Jag fick välja på pengarna tillbaka eller en ny burk. Jag valde det sista och har provsmakat i kväll och de verkar ok.

220831 Har kollat jobbet på husbilen och hittat ett medel mot de svarta ränderna som bildas på sidorna. Kanon! Bara att blöta på och låta det verka innan man torkar av. Kan få göras flera gånger. Fick tillbaka bilen i kväll nästan som ny!

Sommar äntligen!

220701Först till Linköping för att hämta klockan. Därefter till vårdcentralen innan besök hos revisorn för att skriva under bokslutet. Kompletterar matförrådet innan jag kör söder ut och hamnar på den nya ställplatsen i Gränna. Föŕr var restaurangen här jättebra, nu är maten sådär och personalen bestående av ynglingar höjer inte intrycket. Ställplatsen är väl ok

220703 Stannar på ställplatsen vid vandrarhemmet på Omberg. Helt ok ställe och gratis!

2201703  Kör mot sydost via Tranås ut på Torpön. Är minst 15 år sedan jag var här senast. Det finns en liten ställplats 200 meter före färjan.

220704 Börjar dagen med en tur på sjön, bara 200 m på färjan! Fortsätter till Mjölby för att tömma toatanken. Fy vad grisigt ställe! Sedan till firman för fika och tidningsläsning innan jag lånar en pb till apoteket där det inte går att parkera husbil. Kör sedan sakta mot norr och stannar på rastplatsen för Hammarsundet. Blir en lugn em trots en bilolycka 3-400 m bort.

220705  Kör till Gälleråsen där det skall bli festlig start av Midnattsolsrallyt i morgon. Det blir en massa gippon som jag inte tänker övervara. Jag kör lite mot nordväst och svänger in vid Lunedet och slussen och hamnen som är så lummigt och grönt, det finaste jag sett på länge. På kvällen blir det raggarbilsträff med ett par hundra riktigt fina bilar, häftigt!

220707 Kör till Väse för lunch o på väg ut fick jag se att de sålde jordgubbar. Det blev 2 liter! Fortsatte till den sträcka som går först i morgon och hittar ett kanonställe, så här blir jag i natt.

220708Vaknar i hällregn, inte kul! Fördelen är att vi slipper damm. Det klarnar upp lagom tills det är dags att gå ut och ställa sig. Konstaterar att pandemin som stoppat tävlandet under ett par år gjort att många skruvat på sina bilar och fått riktigt bra fart på dom. Det syns att många inte är vana vid nya effekter, bilarna går som troll! Det innebär att det är många som vill vara med och slåss och det är jämnt i toppen. Kul! Flyttar mig under dagen till den sista sträckan för dagen. Därefter åker jag till Svartå och placerar mig på morgondagens första sträcka.

2200708 Det blev ett bra ställe nära Svartå. Många kändisar i publiken. Fina svängar på bra väg. Kul att se! Förflyttar mig ett par mil innan det är dags igen. Ännu lite bättre ställe och mycket åskådare. Därefter förflyttning till Seltorp norr om Örebro. Svårt att hitta bra parkering trots att jag åkte hela sträckan. Står nu nära mitten och hoppas det blir bra.

220708Det blev ett bra ställe med en del incidenter så det blir en del skrot som skall transporteras bort. Jag åker vidare till sista sträckan och nu kan man tro att det är slut på dumheter. Har man åkt 100 mil under 3 dagar och kommit till sista sträckan borde man vara inriktad på att gå i mål. Här skrotas det vilt! Tom en föråkare lyckas totalskrota! Jag kör hemåt men måste stanna och sova.

220710  Vaknar pigg och utsövd så det blir resa hemåt. Börjar med tömning av septitank, sedan tankning innan jag hämtar ut ett paket som är sista dagen bestående av ett vindskydd till caben. Duschar och tar lite nya kläder. Försöker få med Margitha vilket misslyckas. Åker själv tiĺl Borensberg och följer kanalen till Berg där jag tar kväll.

220711 Tar det lugnt och bara slappar. På em tänker jag åka vidare. Gör bort mig och försöker starta motorn innan jag fäller upp stödbenen. Det innebär att de låser sig. För att starta om dom måste man ta bort spänningen. Det har hänt tidigare utan problem. Nu tog det en stund innan jag fattade att solcellen laddade så den fick jag koppla bort. Direkt fungerade det. Bara att koppla ihop allt igen, det är många kablar på batterierna och svårt att se. När jag är klar fungerar inget inne i bilen!  Letar igen men hittar inget fel så jag blir kvar en natt till utan vatten ocv kyl.

220712 Letar kabel en stund innan jag ger upp och åker in till KP:s som i vanlig ordning ställer upp. Han hittar en lös jordkabel och plötsligt funkar  allt. Passar på att fylla gas innan jag kör vidare till Norsholm.

220713 Har inte varit hungrig sedan i fredags så jag går till krogen och beställer favoriten pepparstek. Den var så där, åt halva och lämnade resten. 

2200714 Kör vidare till Söderköping och provianterar lite. Vidare tiĺl Mem där de 4 platserna är upptagna så det blir tillbaka till ställplatsen i centrum där jag tar sista platsen. Lugn em till fotbollen börjar. Ska också bli musikshow i parken i kväll så vi får se hur natten blir.

220715 Provianterar lite innan jag kör till Stegeborg för en blåsig em. Tar det lugnt och gör ett besök på krogen på kvällen.

220716 Måste byta plats idag igen eftersom jag bara bokar för en dag i taget. Det syns att det är semestertider, husbilar man knappast sett de sista 20 åren blandat med husvagnar som inte fattat att det är en ställplats för husbilar.

220717 Tröttnar på att göra ingenting. Hittar en båt som är till salu som jag kan tänka mig. Finns i Enköping men är ingen pensionärsbåt..  

220718 åker nott ut, hamnar i Västerås. Mitt barnbarn kommer dit från Eskilstuna och vi går på krogen. Han skall gå på dygnsjobb i morgon bitti så det blir en lugn kväll.

220718 Jag kör först till Enköping för att leta efter en båt som skall vara till salu. Letar både ute i Kolarudd och inne i stan men hittar den inte. Tänkte stanna över natten men ställplatsen i centrum var helt öde och såg tråkig ut. Jag kör till Strängnäs och på vägen kom jag ifatt en husvagn som körde i 20, den är tyskregistrerad och dras av en liten traktor! I Strängnäs var det proppfullt så jag åkte ut till Eldsundsviken. Inget kul ställe men fin utsikt över viken.

220719 Börjar med att parabolen inte går att få ner. Efter en massa strul funkar den plötsligt. Åker först till Nynäshamn men hittar ingen lämplig parkering. Så efter en del funderingar ringer jag Skanssundet och får en plats. Väl där får jag en plats inne vid gästhamnen, inte så kul. Efter ett tag skall jag gå och äta, då sätter ett band igång att spela så det blir mat med hörselskador....

220720 Slöar på morgonen innan det är dags att tömma och fylla. Sedan lång dusch innan jag kör vidare med allt tänkbart öppet, det är varmt, 36,5 på termometern! Först till Staĺlbackabron för lunch innan jag siktar på Strängnäs. Allt förbokat i 3 dygn så jag far vidare till Sundbyholms gästhamn. Snor en plats som andra inte uppfattat som ställplats. På kvällen kommer barnbarnet på besök. Det slutar med räkafton och lite vin.

220721 jag kör in till Eskilstuna för att fylla gas. Det gick i så lite att jag inte behövde betala! Kör sedan omkring lite efter att ha bunkrat lite på systemet. Handlar lite livsmedel i Kvicksund, tyvärr finns inget ställe att stå på så jag kör vidare till Borgåsund där det finns en vanlig parkering.

220722 Ett lugnt och bra ställe trots att jag står mitt emellan landsvägen och järnvägen, 5-10 meter till varje! Står kvar en natt till.

220724 5 mån till julafton! Jag åker tillbaka till Kvicksund för att handla lite mat. Kör sedan norr ut igen till Westerqwarn, en ställplats för 90 bilar. Det är en nerlagd anläggning från 1800-talet där man sparat allt gammalt som står kvar ute. Nu finns en stor pizzeria med vedugn och ett cafe bredvid kraftstationen och Bergslagskanalens första sluss. Häftigt ställe!

220725 Stannar kvar på det lugna stället där någon har fått hjul på hjärnan. Staket är tillverkade av gamla hjul bla.

220726 Kör via Hallstavik för att titta på kanalen som här gör 2 st 90-graderssvängar. Där kan man påstå att det är trångt! Fortsätter till hamnen i Köping där det finns en fin asfalterad ställplats som är gratis.

220727 Idag blev det hemfärd och på kvällen personbilen till Vadstena och nostalgiafton.

220728 Småfixar lite på fm. Monterar vindskydd i baksätet på caben, vilken skillnad!

220729 Margitha har ingen lust att följa med så jag handlar lite mat innan jag kör norr ut. Det blir via Örebro och Fagersta till Gävle. De 2 första ställplatserna är stängda men på den 3dje går det bra. Det blir hemlingsbystugan, en gratis p-plats vid en sportanläggning. Helt ok, tyst och lugnt.

220730 Efter en 1/2 tim är jag tillbaka på E4 och sedan går det bra nästan till Sundsvall. Jag vill tanka gas och efter 1 mil på den sämsta väg jag åkt på hittar jag stället. Tankar75 liter diesel innan jag fortsätter till Höga kustenbron där jag hittar en plats att stå på.

220731 Kör norr ut på delvis dåliga vägarbeten, så dåliga att jag förvånas över att bilen håller ihop. Anländer till Pite havsbad som är ett dyrt skitställe. Ser inget bra här men lyckas i alla fall få en bit dyr mat.Har inte sett någon märkbart påverkad på flera år men här verkar alla vara dyngraka!

Nu måste det vara sommar!

[counter]

220601 Gör en rejäl tvätt på leksaksbilen. Inget kul med svart bil! Tanken var att åka till Vadstena i kväll men annat kom emellan. Det kommer flera Onsdagar!

220602 Lite planering inför helgen, men det blev inte mera än ett besök på systemet.

220603 Pumpar luft i cyklarna innan vi åker österut och hamnar i Valdemarsvik. Där har man idag infört förtidsbokning av ställplatser vilket vi inte visste. Efter ett par timmar blev vi bortkörda eftersom platsen vi stod på var bokad av en annan. Vi blev hänvisade till en annan bättre plats. På kvällen blev det middag på Melkes. 

220604 Vi kör längre öster ut och hamnar i Fyrudden. Eftersom ställplatsen där begränsad till 3,5 ton ställer vi oss på en vanlig parkering, det går ju lika bra men man får inte ta ut stolar och bord. Äter gott på krogen idag igen.

220605 Har lyckats hitta en ledig plats i Stegeborg så vi förflyttar oss dit i det fina vädret. Blir lunch på hamnkrogen eftersom de håller stängt söndagkvällar. Massor med folk gör att man stänger köket för de som inte bokat bord så vi hade tur som fick mat. I morgon är det flyguppvisning här.

220606 Nationaldag och flyguppvisning, massor med publik men tyvärr tyckte inte vi att det var så mycket att se. Det hände för lite så vi åkte vidare efter några timmar. Det blev till Söderköping för sen lunch innan vi fortsatte hem.

220607 Idag blev det träff med 50-75 gamla rallyåkare. Det är ju kul att träffa likasinnade. Många jag inte sett på åtminstone 40 år så man får tänka efter vilka det är och en del är fortfarande aktiva.

220608 Slit och släp. En kund har hört av sig på Lotus Elanen som jag haft till salu ett tag. Den har stått så länge att den är svår att få igång och när det lyckas går den mycket sämre än när jag senast åkte i den. Kom på att jag åkt mindre än 10 mil på 3 år så bensinen är riktigt gammal och dessutom har den dunstat ur förgasarna. Nu går den riktigt bra när jag gasar ordentligt men vid jämn körning går den riktigt illa. Jag måste få den att gå bra innan kunden anländer, tror att han kommer från Tyskland. I kväll ska vi fira Margithas dotter som fyllde år i går.

220609 Efter att ha fyllt på rensmedel i bensinen kör jag en vända med Lotusen. Går bättre men inte helt ok. Byter till husbilen, tankar och kör till Kinna där generalagenten för EP stödben finns. Jag har en oljeläcka på ett ben och vill få det fixat. De vill inte tro på att det är benet som läcker, det har inte hänt tidigare. Det visar sig att när de monterade dom på fabriken missade de att dra åt slangen dit. Den gick att dra nästan 3 varv! När de stänger ställer jag upp den över natten.

220610 Kollar om det läckt någon olja men det är helt torrt så jag kör hemåt. I Huskvarna är jag så trött så jag stannar och sover 1 tim. Därefter till ICA och handlar lite mat innan jag kör till Bunn. Slöar hela em innan jag går och äter. Det blir den största räkmacka jag sett och jag orkar givetvis inte äta hela.

220611 Sanerar kroppen efter frukost. Åker sedan hem och hämtar Matgitha innan vi kör till Vadstena där jag bokat plats. Framme går Margitha ut på stan och jag städar husbilen. I kväll skall  ju ju gå på krogen , det slutar med att vi hemskt mätta.

220612 jag skjutsar hem Margitha  innan jag kör vidare till Borensberg där jag bokat plats. Kul att lite trafik kommit igång på kanalen. 

220613 Åker hem för att försöka få Lotusen att gå som den skall. Så fort den går på lättgas misständer den på en cylinder. Bränslet ha ju stått i tanken i minst 3 år och troligen har det satt igen något munstycke i en av förgasarna. Den går lite bättre idag men inte ok så i morgon blir det fram med verktyg och lite handpåläggning. I kväll blev det Ekliden och tittande på entusiastfordon av alla slag.

220614 Slit och släp. Idag hade jag 2 bilar att ta hand om. På BMW:n var det byte av en strålkastarspolnig. Ser enkelt ut och är det när man kommer på hur. Sedan var det Lotusens tur. Den hade inte självläkt idag heller så det var bara att börja skruva. Det är lite komplicerat med dubbla Webrar men för ca 40 år sedan höll jag på mycket med sådana. Allt är inte glömt så jag hittar felet efter ett par timmar så nu går den fint. 

220615 Tog en ny omgång med Lotusen och fick till den riktigt bra. Så bra har den aldrig gått tidigare. Sedan blev det tvätt av BMW-n innan vi åkte till Vadstena för nostalgiafton. Det var lite mindre både folk och fordon än jag föreställt mig. Vi hade i alla fall tur med vädret...

220616 Fixar lite med husbilen och tankar vatten. Tankar dessutom diesel, gick i för nästan 2000:-! I kväll blev det speedway i Motala som tyvärr slutade med förlust.

220617 Vi.tar husbilen mot nordost och hamnar i Trosa, ja staden menar jag. Fint väder hela dagen. Hutlöst betalt, 374:- för att bara stå utan el. Dags för bojkott!

220618 Vi åker mot sydväst igen och tar Utflyktsvägen. Vi stannar i Nävekvarn där vi går och äter på den enda restaurangen. Det var helt ok. Vi blir kvar på parkeringen över natten. 

220619 Vi rullar sakta hemåt igen i fint väder. Stannar för fika i Sandvik innan vi rullar vidare.

220620 I dag har det inte hänt så mycket. Gjorde ett inbokat besök på hvc. Där händer om möjligt ännu mindre, dvs praktiskt taget ingenting! 

220621 Åker till Linköping och köper ny telefon och toner till skrivaren. Eftermiddagen har ägnats åt att överföra allt som fanns i gamla telefonen till den nya. Det fungerar inte hur jag bär mig åt eftersom Google skapat ett konto i mitt namn vilket gör att jag inte kommer åt lösenorden. Skit! Kallar in min dotter som löser problemet efter någon timme.

220622 Tar husbilen och tömmer allt som skall tömmas innan jag dammsuger och tankar fullt så nu är den klar för midsommar. Får se var vi hamnar!

220623 Vi kör mot norr och hamnar i Kristinehamn. Det blir en lugn kväll.

220624 Midsommarafton! Varmt som tusan men det är bara att ta det lugnt och hålla sig i skuggan. Även kvällen blir lugn.

220625 Varmt igen! Tur man inte är bakis , det hade varit jobbigt i 30+!

220626 Åker hemåt, 30+ emellanåt! I Motala försöker vi stanna, först i Borenshult. Det är bökigt att ta sig fram eftersom nästan alla broar är begränsade till 3,5 ton. Fullt i Borenshult så krånglar oss tillbaka till Södra stranden där det är gott om platser så där drar vi åt handbromsen för en jättefin kväll.

220627 Vi rullar hem i det fina vädret och därefter blir inte mycket gjort.

220628 Jag går och lämnar blod. Kollar så att den är röd, man vet ju aldrig dagen efter midsommar! På kvällen besök i Ekliden för att titta på diverse fordon.

220628 Börjar med att försöka hitta en urmakare. I Mjölby finns ingen kvar så det får bli Linköping och efter 3 försök hittar jag en. Problemet är bara att SM-veckan pågår så halva staden är avstängd. Hittar urmakaren och lämnar klockan. Dagen avslutas med speedway-SM på Sviestad.

220629 Först lämna ytterligare ett blodprov då någon missat att beställa ett prov. Därefter till Linköping och Sviestad för att se på Crosscart och rally-SM. Det tar hela dagen och tillbringas i solen. Det innebär att delar av kroppen kan misstänkas komma från en soldyrkare och är rejält röda. 

220630 Urmakaren har lyckats fixa klockan men det går inte att hämta den idag eftersom gatorna däromkring är avstängda. Klipper mig och handlar lite eftersom jag skall använda husbilen i helgen.

 

 

 

.

 

 

 

 

 

 

 

Sommar?

[counter]

220501 Står kvar i det fina vädret. Blir inget gjort.

220502 Kör hemåt med ett besök på HVC. Benen har svullnat och känseln i fötterna är dålig. Har provat stödstrumpor men får ont av dom. Nu blev det bandage istället men det innebär att jag inte får på mig normala skor. Det blir "foppatofflor" men egentligen får man inte köra bil i sådana. Det skall vara en sko med kappa runt hälen så att man inte kan tappa skon.

220503 Stannar hemma eftersom jag inte får på riktiga skor.

220504 Åker till Linköping för att göra framvagnsinställning. Det finns en kille som åker omkring och fixar sånt. Vanliga verkstäder klarar inte av de utskjutande centrumen på framfälgarna. Kollade också servicemöjlighet och lite annat.

220505 Tar det lugnt hemma. 

220506 Besök på HVC för lite omvårdnad. Har beställt en klocka på nätet, den kom idag som utlovat. Tyvärr visade det sig vara skräp, bara att skicka tillbaka.

220507 Utlovat skitväder kom av sig. Det hade ju varit fint med en husbilstur. Nu blev det en tur med personbilen i stället, vi tittade på enorma mängder vitsippor och andra blommor. Vi åkte delvis bredvid kanalen och i Berg blev det lunch på Kanalrestaurangen. De hade krånglat till det med beställning via en platta, en dator alltså, ingen bra ide. Det innebar att 2 servitriser kom och "hjälpte" oss utan att vi behövde det. Maten var hyfsad men dyr, inget att rekommendera. 

220509 Söndag ska ju vara vilodag och för en gångs skull följer jag det.

220510 Tröttnar på att sitta overksam så jag tar husbilen till Borensberg, vardag men ändå 6 -7 grannar.

220511 Åker hemåt och jobbar en stund på fm. På em gör jag som vanligt - ingenting.

220512 Städar lite i husbilen eftersom jag tänkt köra en vända i helgen. Fredag kväll bokad i Stegeborg.

220513 Fredag den 13:e så det gäller att vara försiktig. Kör sakta till den bokade platsen i Stegeborg. Blåsigt och kallt.

220514 Åker den krokiga vägen till Valdemarsvik där jag tar den sista lediga platsen.

220515 Blir kvar hela dagen. Tittar på många som jobbar med sina båtar, skönt att slippa det slitet.

220516 Åker sakta hemåt, hemma vid lunchtid.

220517 Inte mycket blir gjort men jag fixar lite med husbilen innan det blir dags för speedway. Vi är 4 gubbar som brukar gå på Piraternas hemmamatcher. Kul, nu blev det 4:e raka hemmavinsten och serjeledning.

220518 Ytterligare en dag utan brådska. Har försökt läsa serviceböcker och manualer till husbilen, det är väl dags efter 1 är och 2500 mil. Problemet är att allt är på tyska...

220519 Har tröttnat på att använda husbilen som vardagsbil. Det är bökigt att hitta parkering när man skall handla och lite klumpigt att åka omkring i stan. Jag letar efter något åkdon som är lite kul och gärna med ett avlyftbart tak.

220520 Får hjälp av barnbarnet Cristian att åka och titta på en bil. Efter en del förhandling kom vi överens så det blev att åka hem i varsin bil. 

220521 Försöker lära mig nyförvärvet, läser instruktionsbok och provar en del. Ovant med ett nytt bilmärke jag aldrig tidigare ägt.

220522 Efter att ha plöjt instruktionsboken grundligt provar jag lite praktik. Det blir en tur runt Vättern som avlöper utan problem.

220523 Tar det lugnt, det enda som blir gjort är en tvätt av nyförvärvet. Konstigt att det är så lätt att hitta skavanker när man gnor lite.

220524 Idag blev det besiktning av husbilen med gasolprovning. Tyvärr hade sidomarkeringsljusen slutat fungera så det måste fixas. Får ta det på fredag då den skall servas.

220525 Handlar och fixar lite på fm. Sedan tar jag husbilen till Borensberg.På kvällen kommer en konvoj med 8 båtar som är på väg öster ut. Jag känner en av dom så vi blir sittande i båten en stund.

220526 jag åker vidare, försöker hitta gasol, min är slut, men de som fyller har stängt. Åker till Norsholm, där finns en ställplats med el. 

220527 Kör hemåt, bilen skall på service i em. När den är färdig börjar jag kolla ställplats, allt hemma är fullbokat så det får bli Bunn. Nästan fullt där också men jag hittade en ledig plats.

220528 jag flyttar mig till Gränna när nästan alla andra har åkt. Här är det lite liv och rörelse.

220529 Står kvar i det fina vädret och sitter flera timmar nere i hamnen och tittar på allt som rör sig. Det är gott om högljudda motorcyklar.

220530 Åker hem och kör till bilprovningen. Efter att de provtryckte gasolen har inte kylen fungerat annat än på el. Det var ett enkelt fel, bara att trycka på en knapp. På kvällen tar jag personbilen till Ekliden för att titta på entusistbilar, motorcyklar och mopeder. Massor av fordon och människor!

220531 Tar det lugnt och fixar lite med personbilen innan det blir kväll och speedway framför tv-n.

Kall början!

[Counter]

220401. Efter några dagar utan fungerande telefon är den äntligen igång. Städat lite i bilen och fint väder. Kalla nätter med full värme men vi håller 20-21+. Eftersom maten börjar tryta så får det bli krogen om jag lyckas få en plats.

220402 Ny dag med sol men kallt. I solen mitt på dagen är det riktigt skönt, i skuggan är det rejält kallt. Men det är ju lördag och värme finns ju på flaska.

220403 Sugen på en riktig långdusch, vilket inte funkar i bilen, kör jag öster ut till Borensberg. Den ställplatsen har en fin serviceanläggning, men lite dyr. Tyvärr dåligt städad idag men jag väntar tills i morgon. Vädret har varit fint idag men det skall komma regn och snö inatt. Vi får se!

220404 Efter sanering av kroppen, det är skönt att ibland gå utanför bilen och kunna slösa med varmvatten, kör jag tillbaka till Vadstena igen. När jag vaknade regnade det men var mycket bättre än utlovat. Under dagen mojnade det och ikväll upphörde regnet men istället kom det rejält med vind, så pass att parabolen rör sig och tv-bilden försvinner.

220405 Ny dag med slöande. Vädret varierar allt ifrån sol och lite värme till snöstorm. Mycket vind hela dagen.

220406 Åker hem, var länge sedan nu. 

220407 Snöat i natt. Bortsett från passagen över Pyreneerna är det första snön jag ser i vinter. Regnet under dagen tar bort den. Inte mycket blir gjort.  

220408 Börjar undra varför jag åkte hem, skitväder med snö och regn. En gång per dygn blir det vitt ute innan regn och ny snö. Det kan inte vara meningen att vi skall leva i det här. Det är väl bara att stå ut med skiten några dagar till innan det blir varmare. Inget vettigt blev gjort idag. 

220409 Samma problem, skitväder ! Åker till firman för tvätt och rekond. Blir inte så mycket gjort eftersom min rygg protesterar å det bestämdaste.

220410 Tar en heldag med städ och tvätt av husbilen. Skulle det bli perfekt går det åt en till dag men det får duga nu.

220412 Fint vårväder igen! Massor med småfix, lämnar blod hos varulven innan jag åker till Motala för gasolpåfyllning. Nu är den uppe i 15:-/lit.

220413 Försöker för 3:dje dagen få bort några fläckar på klädseln i husbilen. Den som jag trodde skulle vara svårast gick lätt. Resten får vi se när det torkat. Det är stor skillnad när man har tillgång till bra medel och en maskin.

220414 Lånat en bil för att frakta sommarhjulen från Önnebo till gummiverkstaden. Fy vad tunga de är och 6 stycken! Montering får bli nästa vecka, jag kan ju åka på vinterhjulen så länge eftersom de inte är dubbade.

220415 Långfredag, jag packar husbilen och åker till Vadstena. Fullt med husbilar men en plats ledig i rad 2. Lugnt och fridfullt.

220416 Gör som de flesta andra, bara tar det lugnt. Cyklar till mataffären eftersom jag saknar ägg.

220417 Förflyttning söder ut. Efter inventering av alla ställplatser i Jönköping stannar jag i Huskvarna! Bra plats med sjöutsikt kostar 100:- med el.

220418 Börjar med ett besök på Elmia. Fruktansvärd kö vid öppning så jag sitter kvar i bilen tills den avtagit. Finns mycket fint att se på. Tyvärr sätter ryggen stopp för långa promenader så jag letar sittplats ibland. Till sist tröttnar jag på värken och ger mig. Åker till Bunn i kanonväder. Säkert över 25+ i solen.

220419 Blir kvar hela dagen i kanonväder.

220420 Förflyttning till Vadstena, fortfarande finväder. Nästan fullt på ställplatsen fast det i är mitt i veckan. De flesta sitter ute och njuter men alla sitter i lä eftersom vinden är kall.

220421 Fin dag så jag stannar och latar mig.

220422 Rullar hemåt, först till revisorn för deklaration, sedan gummiverkstan för att få på sommarhjulen. Skönt, nu går det tyst och fint!

220423 Först ett besök hos frisören sedan åker jag till Motala och lämnar nycklarna till båtklubben så nu är det kapitlet avslutat. Känns lite konstigt efter 40 år med båt. Såg alla som höll på och polerade och bottenmålade och då kändes det bättre. 

220424 söndag och ingenting bestämt att ta oss för gör att jag tar bilen till Skänninge för att se på biltävling. 4 timmar gick åt, ganska kul.

220425 Börjar med att ta spruta nr 4. Sedan åker jag och tömmer ett par tankar i bilen. Besöker apoteket innan jag försöker fixa en framvagnsinställning på bilen. Det visar sig vara svårt att få gjort, det verkar inte finnas någon verkstad som har en maskin som går att fästa på en Iveco eftersom offseten på fälgen är negativ. Centrumet sticker alltså ut flera centimeter och hindrar montering av ett normalt aggregat. Efter mycket ringande hittade jag en ambulerande verkstad som har möjlighet att fixa det och har tid nästa vecka.

220426 Fortsätter med städning av husbilen. Det verkar aldrig bli färdigt, det är gott om skrymslen, olika lätta att komma åt.

220427 Idag har jag försökt klura ut hur man kalibrerar stödbenen så att bilen står vågrätt. Jätteenkelt när man lärt sig hur, men så är det med det mesta. 

220428 Efter att besökt tandläkare, hälsovårdscentral och apoteket packar jag husbilen och kör till Vadstena. Där blir det riktigt krångligt, de har infört platsbokning via nätet. Samtidigt står det skyltar att man ta en plats och betala i automaten. Blir ju lite bökigt när 2 har betalat för samma plats!

220429 ingen ledig plats idag men jag vet var man kan stå. På kvällen blir det ett besök på Rådhuskällaren.

220430 Massor med folk på gatorna. Vet inte vad som drar förutom det fina vädret. Flytttar till den bokade platsen.

Nu är det vår!

 

[Counter]

220301 Det blev en häftig tur över Pyreneerna. Jättefint med alla tunnlarna och därefter massor med snö. GPS- en lurade in mig på fel väg och jag såg det inte förrän efter 3-4 mil. Den vägen skulle nog vara kortare men ack så krokig. Skulle gissa att jag som högst var på nästan 2000 m. Första gången jag sett en särskild plats att montera snökedjorna på. Vägen torr och fin men åkte igenom flera skidorter med mycket åkare. Fina backar, sol och 17+ i luften! Kom så småningom ner på vanlig väg igen men trött i armarna! NkFörst tänkt stanna i Pau men platsen jag hittade var inget trevlig så jag fortsatte till Aire-sur-l'Ador. Mysigt ställe vid floden men jag är ensam här.

220302 Uppe med tuppen, kan inte sova. Kroppen värker, inget kul. Försöker tanka gas men munstycket passar inte. Här är det samma koppling som hemma men när jag försöker byta så går den lnte att få dit trots att den suttit där förut. Kör vidare men sitter och retar upp mig. Stannar på en rastplats och plockar fram verktyg. På något vis sitter det plast runt infästni gen. Med avbitare och polygrip blir det borttaget så nu är rätt anslutning på plats. Fortsätter till en camping vid floden Loire. Stället heter Chattilon-sur-Loire. Lugnt i en båthamn, bara 2 bilar till. Det blev 62 mil idag på stund tals skitvägar. Tankade och vid motorvägen är priset över 20:-/lit!

220303 Det blev ytterligare 60 mil idag. Nu kostar dieseln över 20 Skr i både Frankrike och Tyskland! Jag gör av med 70-80 lit/dag så det är ju inte gratis att förflytta sig. Det blir en och annan krokväg när navigatorn får bestämma. Har bilens navigator, telefonen och datorn igång och ibland är de helt oense så då måste ju jag medla. Inte alltid enkelt! När jag får välja tar jag den väg som ser bäst ut. Står nu i Bingen vid Rehn och tittar på pråmtrafiken, häftigt!

220304 Frukost i solsken men 3-! Kör vidare norr ut och följer floden. Jättefint, här skulle jag lätt kunna tillbringa 1 vecka! Kör 3 mil till Koblens innan jag rätar på benet och siktar på Fehmarn. En massa krångel med avstängda motorvägar, vägarbeten mm gör att jag ger mig 4 mil söder Hamburg i Egestorf på en ställplats för barfota. Jag garanterar att ingen gått barfota idag!

220305 Upp tidigt och kör mot Hamburg. Behöver tanka både diesel och gas. 22 Sek för dieseln. Krånglar och byter gasanslutning till den nya med gängor. När jag kommer fram till pumpen har den gamla fattningen så det är bara att byta tillbaka! Kör vidare till Kalles i Burg för lite bunkring. Mitt ryggskott är inte kul, att få in varorna i husbilen var en pina. Kör sedan till färjan där det blir fel vid incheckningen så jag får köra tillbaka ut och byta biljetten. Nästan 1400 Sek för 50 min resa. Passar på att äta, en liten skiva fisk, utan panering hade den varit genomskinlig och en flaska vatten 168 kr. Kör vidare till en rastplats med kamerabevakning efter 6-7 mil. Det är ju lördag.

220306 Kör vidare mot Sverige efter att ha sett vasaloppstarten. Lyssnar vidare när jag kör vilket gör att jag åker fel i Köpenhamn. Klumpigt, ja visst! Kör över bron och blir av med 1040 kr. Fortsätter upp till en parkering i Brottkärr en liten bit söder om Gtbg.

220307 Tar mig till Larmcenter för att få tv:n fixad. Det slutar med att de monterar en ny, men dyrt blev det. 7290:- fattigare åker jag till Transportbilcenter för att få bakaxeln fixad. Det börjar med provkörning för att konstatera oljudet. De hinner inte mera idag så jag får stå på deras gård och de drar ut el till mig.

220308 Axeln byts under dagen, men den nya låter också! Får stanna i deras verkstad över natten.

220309 Axlarna öppnas och mäts upp. Försöker flytta kronhjulet genom att lossa överfallen. Oljan byts till en special som är det segaste jag sett, ungefär som sågkedjeolja. Blir ingen skillnad. Kardanaxeln är 3 delad och vi ser att den bakre leden är lite för låg så en distans i lagringen tas bort innan vi ger oss för dagen och jag åker 1 mil till parkeringen i Brottkärr för övernattning.

220310 Kör tillbaka till verkstaden och när trafiken avtagit gör vi en provkörning där vi konstaterar att oljudet som alla trott kommit från bakaxeln kommit från kardanstången. Nu går den tyst och fint. Nu skall jag försöka hitta någon som kan balancera stången. Kör vidare till Ulricehamn där jag tar kväll. 

220311 kör sakta mot norr. Med nuvarande bränslepriser gäller ekonomifart! Tar mig till Gränna där jag stannar.

220312 kanonväder så jag blir kvar en dag till.

220313 samma idag igen men passar på att städa husbilen.

220314 Kör tidigt från Gränna, möter ingen före Ödeshög. Fortsätter över Omberg till Vadstena. Handlar lite mat, slöar och läser lite. Hade tänkt gå på SSV:s årsmöte men ryggskott och en häftig förkylning jag gärna vill behålla för mig själv gör att jag stannar i bilen.

220315 Blir kvar i Vadstena och tar det lugnt. Dimma på fm. Första dagen på flera veckor utan sol! 

220316 Åker hem till firman och fixar med lite småsaker. Sedan till Motala för att kolla ett par saker innan jag kör tillbaka till Vadstena igen.

220317 Tar det lugnt, blir ju ett år äldre. Inget firande men blir några glas.

220318 ännu en lugn dag men på kvällen bestämmer jag mig för att gå ut och äta. Fullt på de 2 första ställena men på det 3:dje får jag mat. Har svårt att gå eftersom ryggen protesterar. Nu blev det sammanlagt 3 km.

220319 Vaknar i soligt väder men frost på marken. Inget måste att göra idag så jag tar det lugnt, mycket kul sport på tv. Börjar bli ont om mat i kylen men jag klarar mig lätt tills i morgon. Blir nyfiken när det kommer in en båt i hamnen kl 22. De kommer inte ända in pga is så de lägger sig ute på piren. Inte helt enkelt att hitta in eftersom fyren är släckt. 

220320 Mycket tv idag igen men ändå gott om tid för städning. Försöker rengöra duschen men det är ett brunt lager som ser ut som sand. Jag skrubbar med borste och blöter emellanåt men det ger inte med sig. Får försöka med polermaskin senare. Även golvbrunnarna är besvärliga. Med hjälp av tång och dammsugare går det skapligt. Det är väl sånt man får stå ut med efter 6 mån när jag bara hållit mig i bilen och inte anlitat några offentliga sanitetsanläggningar pga smittorisken.22

220321 Först till det hemskaste jag vet, tömning av toatanken. Det är vidrigt men det är bara att stå ut. Åker söder ut igen och tittar på ett naturreservat, häftigt brant stig. Kommer så småningom till Gränna och ställplatsen där.

220322 Här händer inte så mycket, precis lagom för en gamling. Det är lite lagom med trafik till färjan som går nästan hela dagen men tätare morgon och kväll. Kanonväder med sjön spegelblank.

220323  Sitter och kollar på ställplatser i närheten. Bunn har det jag behöver, tvättmaskin och bastu. Kör dit, bara 20 min men.uppåt, från 98 m till över 200 så naturen ändras rejält. Snö i vägkanterna och is på sjön. Framme är jag ensam och tar en bastu, trodde inte att man har så många lager hud!

 220324 När jag försöker slå på tv:n fungerar den inte. Efter 3 långa samtal till företaget som monterat den tröttnar jag och åker dit. Nästan 20 mil enkel. Det visar sig att kanal digital bytt kanalnummer så det var inställningar som måste ändras. De som kan fixar det på mindre än 10 minuter! Åker tillbaka till Bunn igen.

220325 Lugn dag med sol och värme. På kvällen blir det krogen och god mat.

220326 Likadan dag men temperaturen bara 8 +. Trots det så går sjön från att vara isbelagd till isfri! Jag gör ett nytt krogbesök men i tyvärr dåligt sällskap sällskap. Det bestod av ca 50 "bonddrängar" där flera inte fattar att man tar av mössan när man äter inomhus  och dessutom inte dricker direkt ur flaskan vid bordet. Annars allt bra!

220327 Ny dag med sol men kallt och blåsigt. Vi var 10 bilar i morse men kl 12 är jag ensam kvar.

220328 Tröttnar på ensamheten och behöver handla mat. Jag plockar ihop och kör till Vadstena där det är smidigt att handla. Vägen blir krokig eftersom det blåser stormbyar från sidan så man kan tro att bilen skall stjälpa.

220329 Telefonen ur funktion, inget nät.

220330 samma problem.

220331 Telefonen ur funktion.

 Vår i luften?

[counter]

220203 Efter en massa datastrul har tyvärr hela jan och februari försvunnit. Om någon hittar texten från jan, ta gärna en kopia och skicka till mig så kan jag lägga in den igen. Problemet har varit att google inte fungerat alls här under februari. Alla dagar har varit fantastiska med strålande sol och med något undantag vindstilla. Det har varit så varmt att markisen varit ett måste. Fortfarande är det dock svalt för att inte säga kallt på nätterna. Själv har jag hostat mig igenom vad som troligen är en släng av Covid. Några dagar var det riktigt allvarligt men det blir sakta bättre.

220204. Vilken tur att jan-texten kom tillrätta och ett speciellt tack till Vivi-May för engagemang! Gådagen avslutades med en tur ner till baren vid havet för en irish. Senare på kvällen skulle jag äta middag hemma vilket totalt misslyckades. Får se hur det känns i morgon.

220205. Äter jättedåligt sen 8-10 dagar. Bara inte hungrig. Försökte med pizza igår, efter 2 tuggor åkte den in i kylen. Följde med grannarna till en krog idag där de serverade rejäla snitslar vilket blev lyckat. Det smakade bra så jag fick i mig nästan hela! Vad skönt abtt vara mätt, det var länge sedan.

220206 Förmodligen åkt på lunginflammation, hostar så kroppen vill dela sig i molekyler. Det gör skitont och så har jag rejält med feber. Håller mig inomhus.

220207 Hostar om möjligt ännu mera men får inte upp något slem. Bröstkorg och lungot trivs inte ihop och all rörelse innbär smärta. Nu har det bara varit skit nästan hela året så nu måste det till en förändring. Framåt em känns det som febern ger sig och jag blir märkbart piggare. Sitter ute i finväder och kan med nöd få ned en liten öl.

220208 Halvgrå fm men har inte tid att gå ut, det är ju OS på tv. På em tar jag cykeln till Mercadona som är en av de finaste butiker jag sett. Handlar bla färska räkor, måste ju fira lite efter en medalj i varje valör och att jag kan sitta upp utan käpp. Kroppen känns lite bättre för varje timme nu så förhoppningsvis släpper snart hostan också.

220209 Kroppen fungerar bättte med avtagande hosta. Däremot känns det som över och underkropp inte kommer överens. I morse vred jag underdelen för att ta mig ur sängen men det tog nog 20 min att få överkroppen i ett läge när det gick att resa sig utan att de gick skilda vägar. Tyvär känns det ofta som om en skilsmässa i den delen av kroppen är nära förestående. Kan det vara snöret som håller upp rumpan som blivit för kort?

220210 Känns ännu bättre idag. Över och umderdel är fortfarande osams men annars är det mrsta ok. Kräver mycket kläder trots 26+ inne. Småfixar lite, det går ju sönder lite småsaker som kräver reparation.

220211 Fortfarande trött, skulle kunna sova varannan timme! Hoppas det blir bättre annars vet jag inte hur jag skall komma hem. Jag skall försöka vara i Göteborg första dagarna i Mars för att få bakaxeln fixad. Det blir antingen omchimsning av den jag har eller en ny omchinsad, tyst skall det bli! Idag har vi haft kanonväder med mycket sol. Hade svårt att slita mig då jag behövde både tömma och fylla. Det är ju fixat på 30 min. Därefter blev det cykel till Lidl för att handla det viktigaste. Det blir mycket tid med OS- tittande...

220212 Händer inte så mycket mer än att det känns att våren är på väg. Varmare för varje dag.

220213 Nu börjar det vara riktigt varmt i solen men det har blåst kallt idag.

220214 Tar mig samman och tömmer septitanken och dammsuger och städar hela bilen. Blir betydligt trevligare. Kanonväder på em så då samlas alla soldyrkare på gatan för att ta vara på värmen. Har också försökt fixa vaccinationsintyget utan framgång.

220215 Ny fin dag med fint väder. Blir mycket slöande i solstolen.

220216 Försöker bli klippt men inte helt enkelt. De 2 första frisörerna är fulltecknade hela veckan! Det kanske blir så när de tar rimligt betalt? Så småningom hittar jag en som har tid en timme senare. Tar 20 min och kostar 9 Euro! Passar på att handla lite när jag ändå är ute på stan. Resten av dagen blir det rast vila.

220218 Det blir mycket OS-tittande på förmiddagarna. På em när det är som varmast går det inte eftersom man då behöver vara ute. Idag blev det ett undantag under hockeyn. Därefter cykeln till stan för lite inköp. Har så ont i ryggen att det börjar vara svårt att cykla. Det underliga är att det går bättre när ryggsäcken är tung.

220219 Idag har jag fått mitt statliga bidrag så jag cyklar 400.m till marknaden. Jag gillar ju inte sånt, har inte varit där trots att det varit ett tiotal sedan jag kom hit. Behövde lite kläder så jag hittade en som sålde skjortor och köpte 3 st. Hoppas de passar, tog en storlek större än hemma, om inte annat har jag lite att växa i! Sedan träffades vi 7 st på en bar där jag först fick en öl och sedan en asiatico. Den senare är det sötaste jag druckit men ganska gott. Sedan hem eftersom det såg ut att bli regn vilket uteblev. Bara mulet men regnet hade behövts, här är otroligt torrt och vattenbrist. 

220220 Fin vilodag, det  ar ju sondag.  Varmt och skont, somnar i solstolen pa fm. Fixar med navigatorn i husbilen och lagger in en massa nytt. Hoppas att jag fattat hur allt fungerar. Om jag lagger in betalvagar, hur vet jag om de ar av eller pa och valjer den pa eller av?     

220221 Kall morgon så när pedikyrdamen kommer 9:30 föreslår hon att vi skall sitta inne, finns ett litet rum bakom receptionen. Hon håller på 1,5 tim så nu har jag skonummer 36. Efter lunch, 2 tomater 1 banan, blir det cykel till Lidl för lite komplettering. Tungt med öl och vin! Em sedvanliga träffen med övriga svenskar i solen. Sen middag i bilen. 

220222 Ny fin dag, sol och varmt. Hela svenskgänget åker till en Pizzeria för lunch. Själv avstod jag pizzan till förmån för en god fläskfile. Eftermiddagen förflöt på det vanliga sättet sittande samlade på en öppen plats med något drickbart.

220223 Städar i bilen, det blir mycket damm när man vädrar ut värmen. Sedan blir vi bjudna på lunch. Jörgen fiskar lax i Norge hela sommaren som han sedan röker och fryser. Nu bjöd han hela gänget på det sista han hade kvar från i somras. Jättegott! Har också betalat notan för att ha stått här 84 dagar med el. Det kostade 10,295:- med lite extra rabatter.

220224 Bara 10 mån kvar till julafton. Vaknade i natt av att ett larm löste ut men jag förstod inte vad som var fel. Letade en stund och gick sedan och lade mig igen. Efter en timme nytt larm. Misstänkte att gasen var slut men kylen var kall och spisen fungerade. Efter koll ute såg jag att gasen var slut så det var bara att köra och tanka. Passade på att fylla diesel samtidigt. Tog också vägen förbi Lidl och fyllde på med några flaskor. Sen tv från Svenska rallyt en stund. På em sedvanlig träff med övriga svenskar.

220225 Hade tänkt tvätta men det får bli i morgon. Varför göra det idag som man kan göra i morgon? Därför har jag massor som skall bli gjort då! Dessutom har jag en del som skall inhandlas eftersom det är söndagsstängt.  Verkar som full dag!

220226 Det ä mycket nu. Dels måste jag följa rally wm och dessutom tvätta och städa. Allt löser sig och eftersom det är tråkigt väder med kall blåst behöver jag inte spilla tid på att sitta och sola. På kvällen åker hela svenskgänget till en restaurang och äter.

220227 Fixar med allt möjligt, monterar dom löjliga skyltarna med " ongles marts" som skall finnas i Frankrike. Urlöjligt, om de hinner läsa skyltarna har de säkert sett mig innan och kan undvika en krock. Packar in bord och stolar innan Thomas och Eva kommer förbi och vi bestämmer att vi åker ut och äter. Det blir hos tysken med de stora snitzlarna och jag orkar trycka i mig hela. Sedan hem och låsa in cykeln innan Jörgen kommer på besök för sedvanlig GT. Det blir några stycken innan det är dags att kolla vad John Blund sysslar med.

220228 Det blev 8 tim bakom ratten. Den här vägen via Zaragosa är mycket bättre än den via Montpellier. Det blev nästan 60 mil till en tråkig parkering men motorväg 2-3 filig hela vägen. Här är det vår, fruktträden är fullt utslagna och det är otroligt varmt. Hoppas vägen är lika bra i morgon. Zaragosa är inte kul att köra i, bökigt när nästan alltid vänstersväng är förbjudet. 

 

Januari 2022

1/1 Hoppsan, vaknar i hyfsat väder och inte det minsta bakis. Det är ju en bra början på året!

2/1 Bra väder igen! Cyklar omkring lite men är noga med att inte komma i närkontakt med någon.

3/1 Jobbigt med all skidåkning men kul när det går bra för de svenske, har tyvärr inga norska grannar att reta...

4/1 Ny tuff dag med skidor på tv. Fy vad brant uppför, över 20 % lutning. Kör de omkull och tappar fästet hamnar de längst ner! Går på krogen här på ställplatsen och beställer musslor som jag älskar men blir serverad bläckfisk som jag inte gillar! Hade tänkt äta varmrätt men avstår betalar och går. Direkt till Maria som är boss här och berättar. Hon blir skogstokig och skall prata med dom. Hon skall också hjälpa mig med intyget på min vaccination i morgon.

5/1 Tar bilen 1 mil bort för att fylla på gas. Det visar sig att jag bara gjorr av med 17 liter på en månad trots att jag numera slår över kylen på gas nattetid. Orsaken är att när alla har värmen på sjunker spänningen från 220 volt till som i morse 174!  När spänningen sjunker så mycket kan kylen ta skada, därför kör jag på gas nattetid. Passar också på att handla eftersom det mesta är slut och det är mycket smidigare att lasta direkt från varuvagnen in i bilen. Har försökt få intyget på att jag är vaccinerad men det finns inte på nätet så nu måste jag åka upp till vaccinationscentralen på fredag och försöka få det där. Blev också vittne till en procession på gatan utanför med bla 3 kungar till häst. När de anlänt får barnen sina juklappar nästa dag.

6/1 Tar det lugnt efter nattens regn och klättrar upp i finväder. Gör inte mycket men hamnar i grannbilens födelsedagsfirande. De hade tidigare i dag kylskåpsproblem så jag lånade ut min kylbox. Sen var det inte mycket mer idag.

7/1 Tar cykeln till vårdcentralen för att hämta mitt vaccinbevis. Som vanligt lång kö och väntan. Väl framme lyckas de inte hitta att jag blivit vaccinerad trots att det var samma dam nu som också skrev in mig vid vaccineringen. Fick en förtryckt lapp med ett telefonnummer att ringa men även där pratas bara spanska! Man kan bli tokig för mindre! Får ta hjälp av någon spansktalande.

8/1 Först en massa skidåkning på tv, sedan till receptionen för att få hjälp med intyget. Maria är riktigt rutinerad så hon tar kopior på alla mina papper och skickar ett mail till min telefon som jag sedan vidarebefordrar till myndigheten. Jag frågade när jag kan tänkas få svar. Då skrattar hon lite och säger det är ingen som vet. Hon har skickat hundratals sådana men vet ingen som fått svar....

9/1 Ny dag med skidor på tv. Känt mig lite förkyld så jag håller mig för mig själv för att inte smitta någon. Dammsuger bilen men innan jag kan det tar jag borrmaskinen och gör ett hål i det långa röret eftersom den suger så kraftigt att mattorna fastnar. Nu tar jag bara bort handen från hålet så släpper suget så mycket att mattorna lossnar.

10/1 Hoppsan, kliver ur sängen som vanligt men när jag kommer fram till mitt vanliga säte vid bordet är det något som inte stämmer. Det brukar vara lite småkallt men idag var det riktigt varmt. Det brukar ta ett par timmar innan jag öppnar dörren och sedan ett fönster i sovdelen. Idag blev det öppning före frukost och därefter utesittning. Inte förrän i kväll tog jag på en skjorta. Årets i särklass varmaste dag, utetermometern gick i botten på 40+!

11/1 Vaknar i hällregn som ger sig under dagen. Ändå varmt och skönt. Tar en cykeltur och tömmer soporna. Läser mycket eftersom det inte är läge att sitta ute. Har också fått nya svenska grannar som de flesta här undviker och har en dialekt som härrör från kungliga huvudstaden.

12/1 Har hållit mig för mig själv några dagar pga hosta och lite snuva. Är rädd om det och vill inte dela med mig till andra. I dag mycket bättre och kan umgås med andra. Fint väder så vi blir som vanligt sittande mitt i gatan med glas och flaskor till solen går ner.

13/1 Tur att det inte är fredag den 13:e! Lugn dag med städning och allmänna göromål. Plockat ihop massor med tvätt och förberätt en flytt inom området. Skall troligen hamna på samma gata. Vi får se men det blir närmare tvättstugan.

14/1 Tar mig i kragen och fixar en del. Först tömma toa, sedan tömma och fylla de andra tankarna innan jag åker till Lidl och bunkrar. Därefter får jag hjälp av Maria i receptionen med det erhållna majlet från vaccinationsmyndigheten. Efter en stund ringer hon dit men får fel svar, jag har aldrig hört någon skälla som hon! Helt skogstokig är bara förnamnet! Efter avslutat samtal ber hon mig lämna alla handlingar och hon ordnar så.att hennes man tar dom och kör till myndigheten. Vi får se i morgon hur han lyckades...

15/1 Arbetsamt med alla skidtävlingar! Det är ju tur att man inte deltar för då hade vi varit sist jämt. Åker bort till Maria som tyvärr inte lyckats lösa vaccinintyget trots att hennes man suttit på vaccinationscentralen en lång stund igår. Funderar på att låtsas att jag inte fått 3:an så att jag får en till och då får intyget! Vet inte vad som händer om man får 2 inom 1 månad? Vi får se vad som händer....-Hade tänkt att åka till Gap nästa vecka för att titta på Monte Carlorallyt vilket nu skiter sig, Frankrike kräver intyg på 3:dje sprutan.

16/1 Vaknar och känner mig riktigt dålig och får gå på toa och försöka käka baklänges. Som vanligt fungerar inte det så jag försöker hitta  någon ställning där det känns bättre. Somnar och sovit nästan hela dagen utom när det varit skidor på tv. Har kollat lite om man kan ta en 4:e spruta och det lär fungera men inte för nära den förra.

17/1 Förflyttar mig några platser eftersom den jag har är uthyrd från den 20:e. Blir bra, den nya har sol nästan hela dagen. Känner mig bättre och äter flera gånger under dagen. Kvar finns en hosta som emellanåt är riktigt hemsk, tror att lungorna skall lämna kroppen.Hoppas det blir bra tills i morgon då jag skall få pedikyr.

18/1 Klockan 11 exakt som bestämt dök det upp en dam med en kärra och en massa grejer. Hon jobbade sedan i nästan 1,5 timme med mina fötter. Skönt men behöver nog köpa nya mindre skor! Hon ville ha 20 Euro för jobbet. Vet inte vad det kostar hemma men säkert flera gånger dyrare.

19/1 Ny fin dag men kall morgon. På em kom Stisse och Marre och hälsade på. Kul, är ju ett par år sedan vi sågs. För över 40 år sedan sågs vi ofta på Sveriges rallycrossbanor.

20/1 Ny dag som börjar med kyla. Så småningom kom solen och värmen och jag tog cykeln för att tömma soporna. Det blev också toatömning före skidskyttet som blev helt bortkastat. Kvällen blev betydligt bättre med sändning från Monte Carlo och rallywm. Hade tänkt att åka dit i år igen men covid sätter stop.I kväll kom en kort regnskur.

21/1 Jobbig dag med både skidskytte och rallyvm. Det är ju knappt att man hinner ut i solen! I kväll har det mulnat på och det har utlovats regn i natt och i morgon. Det lär ju vara bra för tomaterna men mina ligger i en låda i köket så jag tror inte de växer mera. Värmer en pizza innan på spåret.

22/1 Blir mycket tittande i mobilen med en massa sport. Blit ju alldeles utsliten.

23/1 Ny tuff dag med mycket från Monte Carlo. Målgång i dag så nu får det bli de vanliga rutinerna framöver. Får börja med att åka och handla i morgon eftersom nästan allt är slut.

24/1 Shit, bara 11 mån kvar till nästa julafton! Det blir att plocka ner det lösa som man kommer ihåg vilket inte är allt. Man hör hur det skramlar när man svänger eller bromsar. Hittar i alla fall en bankomat, som ger dålig kurs, men inte mycket att välja på. Därefter till Lidl, enklast eftersom jag börjar hitta där nu. Saknar en manuell köttdisk men det kan jag fixa en annan dag på annat ställe.

25/1 Hade tänkt tvätta idag men känner mig riktigt risig. Håller mig inne och fryser och sover. Maten smakar inte gott så jag slänger en del. Skulle försökt få tag på mitt vaccinbevis men orkar inte. Mina Norska grannar får hjälp, tydligen är vi 8 st här som inte fått bevis på vaccineringen. Nu fick 2 till så nu är vi troligen 6 kvar och hoppas de hittar oss så jag slipper ta en ny. Bedrövligt att det skall ta över 1 månad att få det om det fungerar!

26/1 Trots att jag mår skit, hostar och har kräkattacker tar jag mig till tvättstugan. Blir 2 fulla maskiner men en del fläckar går inte bort. 3dje dagen med halvmulet och rejält blåsigt så jag fryser inte utan anledning.

27/1 Mår något bättre men kan fortfarande inte äta något. Tyvärr har det börjat lukta illa från kylen så den måste få en genomgång. Det får bli i morgon då jag förhoppningsvis mår lite bättre.

28/1 Mår marginellt bättre men det kommer och går. Kan fortfarande inte äta, det enda som går ner är avslagen Cocacola men bara i små mängder. Nästäppan har gett sig lite så jag hoppas på morgondagen.

29/1 Det mesta är lite bättre idag. Bestämmer mig för att försöka svälja en öl. Det är inte klart än efter 5 tim! Annars sover jag mest, det kallas väl att vila sig i form.

30/1 Sakta börjar livet återvända, har lyckats äta lite och suttit ute en stund. Det stora problemet är en enorm hosta som gör jäkligt ont, tror att bröstkorgen skall explodera. Nu känns det i alla fall som jag överlever även om det kändes osannolikt för 3-4 dar sedan.

31/1 Nu känns det mycket bättre. Dåligt balanssinne gör det farligt att cykla. Provade de 250 metrarna till soptunnan vilket blev en vinglig färd. På em blev vi fyra sittandes framför bilarna med varsin öl och hade trevligt. Lyckades peta i mig normalt med mat så nu går livet vidare.

Exempeltext. För att ändra till din egen text, klicka på knappen med en penna på sig.

Et factum est in tricesimo anno in quarto mense in quinta mensis cum essem in medio captivorum iuxta fluvium Chobar aperti sunt caeli et vidi visiones Dei in quinta mensis ipse est annus quintus transmigrationis regis Ioachin factum est verbum Domini ad Hiezecihel filium Buzi sacerdotem in terra Chaldeorum secus flumen Chobar et facta est super eum ibi manus Domini et vidi et ecce ventus turbinis veniebat ab aquilone et nubes magna et ignis involvens et splendor in circuitu eius et de medio eius quasi species electri id est de medio ignis et ex medio eorum pinnis eorum in quattuor partibus et facies et facies autem bovis a sinistris ipsorum quattuor et facies aquilae ipsorum quattuor et facies eorum et pinnae eorum extentae desuper duae pinnae singulorum iungebantur et duae tegebant corpora eorum et unumquodque coram facie sua ambulabat ubi erat impetus spiritus illuc gradiebantur nec revertebantur cum ambularent et similitudo animalium aspectus eorum quasi carbonum ignis ardentium et quasi aspectus lampadarum haec erat visio discurrens in medio animalium splendor ignis et de igne fulgor egrediens et animalia ibant et revertebantur in similitudinem fulguris coruscantis cumque aspicerem animalia apparuit rota.