Blogg

Vårmånad! Vi får se!

[Counter]

1/4 Först ett besök på Elmia. Man undrar ju var pengarna kommer ifrån. Det rör sig om många miljoner! En del byggen är ju fantastiska. Därefter åker jag till Bunn och här är det lugnt och skönt. Vi är bara 3 bilar här.

2/4 Vaknar i häftigt snöoväder som håller på hela dagen. Så var det med den våren!

3/4 ca 3 dm snö! Bara seglarskor i snön. Måste ju ut och hämta elkabel inför avfärd. Dåligt plogat så det hoppar och studsar hela vägen till Vadstena. Kör bara max 60 eftersom parabolantennen inte kom ner i rätt läge pga all snö. Framme handlar jag lite mat. Behöver stå på elplats för att inget ska frysa sönder.

4/4 Fy! Ny dag med snöoväder, inte kul.

5/4 Toatanken full och måste tömmas. Här är alla möjligheter låsta. Åker till Motala och försöker på södra strand där jag tömde förra veckan. Har glömt koden till servicehuset och ingen bil att fråga. Försöker några koder men utan framgång. Kör tillbaka och hittar en bajamaja som jag använder. Vet att man inte skall fylla dom men vad gör man? Nu kommer det en del bilar hit, det är ju fredag.

6/4 Står kvar och tar det lugnt.

7/4 Åker hem och eftersom värmen kommer idag kan husbilen stå ute utan frysrisk så jag hämtar hem personbilen från garaget.

8/4 Först ett besök på lasarettet i Motala. De vill byta höftleder men jag avböjer eftersom de inte är något stort problem just nu. Vore mycket bättre om de kunde fixa ryggen. Sedan lite annat småfix.

9/4 Börjar dagen med deklaration

den sista efter företaget så nästa år är det enkel deklaration.

10/4 Händer inte mycket.

11/4 Först ett låååångt besök på hvc. Mycket konstiga frågor på dålig svenska och många gamla felaktigheter utredda. Många prov lämnade. Åker sedan till Linköping och fyller gas innan jag sedan fortsätter till Stegeborg.

12/4 Lugn dag, jättemånga som sjösätter. Krogbesök på kvällen.

13/4 Tar det lugnt och gör inget. Nytt krogbesök på kvällen.

14/4 Står kvar när alla andra åker, igår var det fullt är men nu är jag helt ensam! Blåser som hvte känns som bilen skall ramla omkull.

 

Har haft en underbar vinter, ungefär som svensk sommar.

[Counter]

 

1/3 Nu är det mars så nu kör jag hemåt. Åker när grinden öppnar kl 9.

Hade tänkt åka till zaragosa idag men gpsen har lurat in mig på smala och dåliga vägar flera ggr. så jag ger mig med knappt 20 mil kvar och stannar på en väg som går parallelt med huvudvägen. Gillar inte att köra i mörker längre.

2/9 Kommer iväg straxt efter 7. När det ljusnat sitter jag och tittar på blommorna på äppel- och olivträden som blommar för fullt. Efter ett par timmar börjar det regna och på Pyreneerna övergick det i snö. Efter tunneln hade det nog kommit ca 3 dec blötsnö men vägen var ren och blöt. Lite spännande när temperaturen kröp ner till 2+. Det har fortsatt så hela dagen. Står i Villeneuve de marsan över natten.

3/3 Söndag så jag tar det lugnt. Kommer iväg efter 9, idag har vädret och vägarna varit bra så det har rullat på. Är ca 25 mil söder Paris på en mack med tradarparkering.

4/3 Vägarna har varierat från en del motorväg till riktigt smala kostigar som ledde till ställplatsen. Ytterliggare en gratisplats i bra skick. Står helt ensam och det är riktigt mörkt.

5/6 Åker på ibland trånga skitvägar som färddatorn lurar in mig på. Kommer till Greven, en bra ställplats jag besökt tidigare. Går och äter en lammstek och får en stor öl. Lite häftigt att sitta vid kanalkanten och titta på pråmarna som sakta glider förbi.

6/6 Idag blev det 78 mil till Grenå. Beställer färga till i morgon. Går ut för att hämta en läsk när dörren går igen, bilen låst med nyckeln inne! Även telefonen är där! Går in på färgeterminalen och de ringer efter en del krångel en bärgare som skall komma på 1 tim. Sedan vidtar ett 1 tim långt inbrottsförsök. Vi lyckas till sist efter att ha provat på 5-6 olika sätt. Får sedan skjuts till banken för att hämta pengar. Det blev dyraste GT:n någonsin!

7/3 Får vänta många timmar på färjan som går kl 14. Lång och trist resa som vanligt. Framme i Halmstad i mörker men hittar ställplatsen och kopplar in el eftersom inte gasolen vill starta efter avstängning på färjan.

8/3 Kör hemåt, fyller gas i jönköping och sedan fungerar den igen. I kväll skall jag gå ut och äta tillsammans med dottern och hennes kompisar. Det blir spansk afton på hotellet.

9/3 Ringer och gratulerar Margitha på 70-årsdagen. Tvättar och fixar lite. Trist väder med lite nysnö.

10/3 Skit, mera nysnö. Blir kvar inne.

11/3  Först ett besök på HVC för att lämna lite prover. Sedan lunch med det gamla gänget. Det var ju ett tag sen. Tvättar idag igen.

12/3 Åker och får en kökslucka fixad som gått i baklås. Samtidigt fixar dom till min ingångstrappa som bråkat ett tag. Hämtar medicin och hämtar paket. Det blev mycket på en dag för en gamling.

13/3 Tvättar lite idag igen. Behöver köra ut husbilen till garaget och byta till personbilen.

16/3 Varit ute vid garaget där husbilen står och städat lite. Det är mycket som behöver lite översyn.

22/3 Har tillbringat ett par dagar på ställplatsen i Vadstena men är hemma nu.

25/3 Idag blev det lite husbilsjobb med tvätt av klädsel.

26/3 Fortsatte idag med utvändig tvätt. Det klarar inte min kropp så jag tar hjälp av en yngre förmåga.

 27/3 Tar mig till Motala och får en plats på södra strand. Funkar bra så jag stannar ytterliggare 1 dag.

30/3 Kör söder ut och hamnar efter ett uppehåll i Gränna i Huskvarna. Och får sista platsen. Det är många som kommer efter och får åka vidare och leta.

 Vinter?

[Counter]

1/2 Första dagen i månaden och fortfarande gråväder men tendens till lite ljusare. Det har varit så här 1 vecka nu så nu vill vi ha sol och värme. Idag är vi några stycken som skall åka till kommunhuset för lunch.

3/2 Kanonväder igen! Nästan klarblå himmel. Ringer och gratulerar sonen som blir ett år äldre. Har en del småfix som skall göras men inget betungande.

6/2 Händer inte så mycket men idag har vädret blivit lite bättre igen. Förmiddagarna är ofta .molniga och ganska svala. På em skingras molnen och det blir riktigt varmt. Då samlas vi på något lämpligt ställe med vinflaskor och glas och sitter där till solen går ner och det blir svalare.

7/2 Städdag så nu är tvättmaskin och torktumlare laddade. Varmt som h-e ute så det får bli skuggan och kall zerocola.

9/2 Fy, inatt har det regnat och nu grått och blåsigt. Ställt på bilen eftersom jag skall hämta gas och handla. Färdigt, tillbaka på plats med alla förråd fyllda. Tyvärr regnat stora delar av dagen men det behövs verkligen, det är torrt och brist på vatten i hela södra Spanien.

12/2 Hoppsan! I dag kom värmen tillbaka. Och det var med besked. 15+ igår och 35 idag blev nästan för mycket.

13/2 Blir lika varmt idag igen. Just nu ingen vind så jag kan ha markisen ute som skyddar lite.

14/2 Alla hjärtans dag med lite moln. Skönt att slippa solen en stund, de 2 sista dagarna har tillbringats i skuggan.

15/2 Ny dag med soldis på fm. Skönt när det är måttligt varmt. Bara 28 i solen nu.

17/2 Jag berättade igår om min förkärlek för muslor. Det slutade i att vi bestämde o ss för en gemesamm middag. Vi beställde hem 3 tråg musslor, 1 liter grädde och  ett antal flaskor vin. Det blev en lång lunch på 5 timmar och ett antal vinflaskor. Kul!

21/2 Idag måste jag hämta gas och handla mat. Det blir sista påfyllningen innan jag styr hemåt. Skall vara på lasarettet den 11/3. Gasen räcker i 12 dagar så jag fyller på hemvägen.

 24/2 Det är många som fyller år här så det är ofta fest. Lite för ofta för att det ska vara bra för hälsan.

25/2 I går blev jag jättesjuk. Skakade så jag kunde inte öppna ett juicepaket eller äta. Fick hålla mig i när jag gick för att inte ramla. På kvällen blev det sakta bättre och idag är det ok. Undrar vad det var som var fel. Eftersom det är fritt från sol idag får det bli städdag, golvet blev som nytt efter dammsugning. Nu är tvätt kvar innan hemfärd.

28/2 Småfixar lite inför hemfärden. I em skall vi gå ut och äta, 1 bil åker hemåt i morgon. Jag har tänkt tvätta och handla i morgon och åka fredag morgon.

Januari 2024

[Counter]

8/1 Äntligen har jag fått igång sidan igen. Har varit en massa strul. Här har det hänt mycket, i fredags var det carneval, det är den dagen barnen får sina julklappar, jag är tydligen för stor för jag fick ingen. Igår åkte jag och fyllde gas och körde en tur ut till La Manga som är flera mil. Gjorde det för att ladda batterierna. El är sjukt dyrt här så det gäller att vara självförsöjande. Skulle också handla men parkeringen på Lidl var full så får bli idag istället.

11/1 Hoppsan, jättefint väder igen efter några grådagar. Nu fyller solcellerna batterierna igen.

I förrgår var jag och storhandlade så att jag skall slippa ett tag framöver. Från nyår är det ok att ställa av bilen trots att jag bor i den. Det sparar mycket pengar. Måste bara ställa på den för att åka och fylla gas.

12/1 Nu är det kallt även här, bara 12 känns som 0 hemma. Igår spelade vi boul med tröja och vindtät jacka.

15/1 I går blev det plötsligt riktigt varmt och skönt, nästan overkligt med över 25+. Tyvärr varade det bara 1 dag, idag är det svalare igen.

17/1 Varmt och skönt idag igen. Nätterna är lite varmare än de varit tidigare, inatt 15+. I morgon måste jag hämta gas igen.

 24/1 Händer inte så mycket här.

 Fullt upp att titta på all skidåkning på tv. Idag har det varit hemskt varmt med över 35 + i solen. Skulle varit skönt med ac.

29/1 Nu har vi haft gråväder ett par dagar och jag har blivit förkyld. I morgon måste jag åka och köpa gas igen. Passar på att handla mat samtidigt.