Blogg

Sommar igen?

[Count]

1/7 Fixar lite som blivit eftersatt och tar en tur till firman för att

kolla läget. Hämtar lite medicin

på apoteket.

2/7 Börjar med att tvätta bort några stora fågelskitar från personbilen och den får även lite städning invändigt. Tar nytt foto till körkortet, det förra godkändes inte.

3/7 Skitväder med lite sol emellan. Ny visit på firman.

4/7 Fikar på firman och läser tidningen. På kvällen åker vi till Vadstena dit barnbarnet Chrille tagit sig med båten efter rundning av södra Sverige. Kul att ses, blev ett krogbesök.

5/7 Jag kör en runda med pb. Det blev Motala och Vadstena. Lugn kväll hemma.

6/7 I natt ramlade jag och slog i vänster fot och höft. Även det redan skadade revbenet fick en törn så idag kan jag knappt ställa mig upp. Allt jag försöker göra gör riktigt ont.

7/7 Ny dag med smärtor, inte kul! Margitha hittade ett par kryckor i källaren så nu kan jag avlasta fötterna lite och förflytta mig. Det stora problemet är att resa sig från sittande.

8/7 På em blir det besök på hvc efter en kallelse. Inget av värde framkom.

9/7 Eftersom vädret blev fint så tar vi en tur till Söderköping där barnbarnet ligger. Trevligt, han seglar vidare hemåt i morgon.

10/7 Lugn dag hemma. Försöker få ordning på den nedre decimetern på kroppen vilket går sakta framåt.

Äntligen sommar!

1/6 Äntligen sommar! Fin dag med mycket sol.

2/6 Fint väder igen, lite åska på em.

3/6 Full dag! Först till hvc och lämna lite prover, bara 16 före i kön. Sedan till Lasarettet i Motala för hudkontroll. Därefter till bilprovningen för bilens hälsokontroll. Sedan kör jag söder ut, målet är Byxelkrok men jag stannar på en fin rastplats vid en sjö i glasriket.

4/6 Tar mig sakta till Kalmar där jag hittar en plats på ölandskajen. Lugnt och bra.

5/6 Tar mig över bron till Öland och fortsätter norr ut i kraftig medvind. Det syns på bränsleförbrukningen. Stannar i Byxelkrok där jag skall möta barnbarnet som kommer med segelbåt från Gotland. Vi går ut och äter när han anlänt.

6/6 Nationaldag så vi firar lite extra. Äter på krogen 2 ggr. På kvällen regn och åska.

7/6 Vi tar oss båda till Borgholm och jag hinner fixa ett par grejer på vägen. Chrille får 2 skitväder på sig med regn och mycket vind. På kvällen ska vi äta och direkt i hamnen hittar vi Mc cools bar som har invigning 17-20 med många gäster. Vi får sitta med och beställa mat kl 20. Det är den i särklass bästa mat jag ätit!!

8/6 Vi tar oss till Kalmar, det går flera timmar fortare för mig. Några regnskurar kommer under dagen och efter bastu hamnar vi på Ernesto, bra god mat.

9/6 Blir en vilodag pga hårda vindar. Inte mycket blir gjort. Chrille cyklar och hämtar häftiga  smörgåstårtapizzor. Vi svälter inte!

10/6 Ny blåsig dag så vi blir kvar.

11/6 Vi går åt varsitt håll. Crille till Kristianopel och jag till Oskarshamn. På vägen råkar jag ut för den värsta regnskur jag sett. Den innehöll även hagel.

12/6 Jag kör vidare efter ett besök på Döderhultarns museum. Hamnar i Valdemarsvik.

13/6 Försöker tvätta. Krångel med låskoderna. Dessutom under långa tider svarar ingen i telefon på turistbyrån, dåligt! Får regn och hagelskur med åska på em. Annars hyfsat väder.

14/6 Kör vidare efter lite bunkring till Stegeborg. Regnar ibland. Barnbarnet ringer, han är framme på Bornholm.

15/6 Tar det lugnt i det fina vädret. Synd att det blåser hårt. På kvällen blir det Hamnkrogen.

16/6 Tar det lugnt och försiktigt till Norsholm. Nu är kanalen öppen vilket syns i hamnen. Absolut fullt, många stora motorbåtar, bla en Princess 57 som är minst 5 meter bred.

17/6 Min fars födelsedag så jag skänker honom en tanke. Kör vidare till Borensberg som blivit lite av en favoritplats.

18/6 Efter lite småfix styr jag hemåt, jag har lite som måste fixas, bla förnya körkortet.

19/6 Storstädning av husbilen och lite bunkring inför helgen.

20/6 Vi kör norr ut till Rättvik där jag bokat plats. Tyvärr hamnar vi långt bort från byn så det är flera km till centrum.

21/6 Midsommarafton och olycksdag. Vi tar oss mot centrum, Margitha går och jag cyklar. Känner mig lite yr och när vi korsar en gata kör jag på en trottoar kant och ramlar. Inte så hårt men ett revben går och jag tar mig inte upp. Får hjälp av ett par starka grabbar till en bänk där jag tuppar av. Får vänta länge på ambulans. Det bär av till Mora efter lite kontroller. Det visar sig att blodtrycket är väldigt lågt så jag får dropp och de kollar en massa saker, efter 3 timmar får vi åka tillbaka med taxi. Har jäkligt ont av det brutna revbenet. Blir en onödigt lugn kväll.

22/6 Man försöker ligga stilla kan jag lova. Att röra sig känns! Jag har värktabletter med morfin och med dubbel dos hjälper de lite under 4 tim. Sitta upprätt med ryggstöd går hyfsat.

23/6 Åker vidare via Mora för att lämna tillbaka lånade kläder. Kör vidare väster om Siljan via Vansbro till Kristinehamn där vi tar em. bland massor av norrmän.

24/6 Bara 6 mån till julafton! Rullar hemåt i först molnigt väder som klarnar upp och blir jättefint.

25/6 Försöker hålla mig stilla, allt annat gör ont och inte ens det hjälper ibland. Inget att rekommendera!

26/6 Ringde hvc igår, de skulle återkomma. Troligen bortglömd. Så var inte fallet, blev uppringd på em men fick bara en tid tills i morgon då jag skall försöka ta mig dit.

27/6 Besöker hvc och efter en stund där tycker de att jag skall uppsöka akuten i Motala. Problemet är en fot som inte går att vika uppåt. Jag blir kvar hela dagen på en massa tester och röntgen. Läkaren verkar inte ok. Han tar om samma prov flera ggr. Det slutar med att jag åker hem, på vägen blir jag uppringd eftersom läkaren glömt att skicka en remiss till röntgen.

28/6 Börjar med att åka till Motala för den röntgen de missade igår. Sedan till apoteket för att hämta medicin. Det visar sig att läkaren glömt att fixa recepten också! Jag ringer och ber dom påminna honom men inte heller det funkar! Det jag drabbats av är sk dropfot.

29/6 Tar det lugnt! Ringer dottern som fyller 54. Vi tar bilen först till Berg där vi äter gott på Jennys, sedan åker vi till Motala för glass, tyvärr blåser det hårt så inget skönt ute. Lugn kväll hemma.

30/6 Gråväder. Gör inte mycket.

 

 

Ny vårmånad?

2/5 Eftersom det inte blev så mycket vår förra månaden så

hoppas jag på den här! Är kvar i Stegeborg men åker vidare idag. Det blev till Borensberg igen. Här kan man både duscha och tvätta gratis.

3/5 Blir kvar en dag till och bara tar det lugnt.

4/5 Kör vidare till Vadstena där jag provianterar lite innan jag ställer mig på den bokade platsen.Kanonväder men sent på kvällen kommer lite regn.

5/5 Står kvar och tar det lugnt.

6/5 Samma som igår.

7/5 Samma som igår.

8/5 Först till Mjölby för att lämna blodprov på hvc. Sedan proviantering innan jag drar söder ut till Bunn eftersom allt här hemma är fullbokat.

9/5 Åt en god middag i går och tar det lugnt idag.

10/5 Ringer äldsta barnbarnet som fyller 34 idag. Faan vad tiden går. Tar det lugnt men orkar städa kroppen och skall äta på krogen i kväll.

11/5 Står kvar och tar det lugnt i det fina vädret.

12/5 Tar mig sakta till Vadstena och fortsätter att njuta av vädret.

13/5 Rullar vidare till Borensberg, fint utmed kanalen.

14/5 Rullar vidare till Motala för att titta på speedway.Står kvar över natten.

15/5 Det blev ett besök på lassarettet i Motala som varit inbokat ett tag. Datortomografi av huvudet. De får nog leta länge om det är hjärnan de letar efter. Det gick väldigt smidigt och var fort avklarat.

16/5 Först till frisören för att få sommarfrisyr. Sedan apoteket, klädhandlaren och bolaget. Hvc för att få en injektion sedan biltema för att hämta laddare till cykeln och vidare till Stegeborg. Fint väder men blåser kallt från havet.

17/5 Jättefin dag men kylig vind från havet. På kvällen krogbesök.

 18/5 Ny fin dag men det blåser fortfarande kallt från havet.

19/5 Ny fin dag med lite mindre vind. Nu känns det som sommar!

 20/5 Idag blåser det kallt! Jag lämnar kusten och åker till Borensberg och tyvärr har jag fått ett rejält ryggskott. Det är jobbigt när det guppar till och man inte är beredd.

21/5 Står kvar för att tvätta kläder och sanera kroppen. Med lite tur blir det städning av bilen också.

22/5 Idag blev det förflyttning till Vadstena. Det är nostalgiafton på onsdagar, massor med folk och bilar. Tror dock att de håller på att prisa ut sig, en korv med bröd och en cola 97 kr! Korvkön betydligt kortare än förra året.

23/5 Lugn dag. Krogmat på kvällen.

24/5 Ännu en dag med fint väder och jag njuter. Cyklar och handlar.

25/5 Vaknar i dimma och vindstilla. Det skall kappseglas men inte lätt. Första timmen driver de omkring sedan kommer lite vind och dimman lättar.

26/5 Tar det lugnt i det fina vädret.

27/5 Byter plats till en med sjöutsikt. Inte många bilar kvar. Rejält med åska och regn på em.

28/5 Dimma i dag igen som lättar vid lunch och solen tittar fram. Städar lite.Plötsligt fyller det på med många husbilar.

29/5 Börjar med att tömma en tank innan jag åker till livsmedelaffären. Eftersom jag är tidigt ute kör jag en omväg via Motala till Borensberg. Behöver tvätta lite innan jag kör hemåt på fredag.

30/5 I dag har det varit lite rörelse på kanalen. 4 båtar kvar vid bryggan i kväll.

31/5 Kör hem via firman. Nu är det slut på vårmånader för iår.

 

Vårmånad! Vi får se!

[Counter]

1/4 Först ett besök på Elmia. Man undrar ju var pengarna kommer ifrån. Det rör sig om många miljoner! En del byggen är ju fantastiska. Därefter åker jag till Bunn och här är det lugnt och skönt. Vi är bara 3 bilar här.

2/4 Vaknar i häftigt snöoväder som håller på hela dagen. Så var det med den våren!

3/4 ca 3 dm snö! Bara seglarskor i snön. Måste ju ut och hämta elkabel inför avfärd. Dåligt plogat så det hoppar och studsar hela vägen till Vadstena. Kör bara max 60 eftersom parabolantennen inte kom ner i rätt läge pga all snö. Framme handlar jag lite mat. Behöver stå på elplats för att inget ska frysa sönder.

4/4 Fy! Ny dag med snöoväder, inte kul.

5/4 Toatanken full och måste tömmas. Här är alla möjligheter låsta. Åker till Motala och försöker på södra strand där jag tömde förra veckan. Har glömt koden till servicehuset och ingen bil att fråga. Försöker några koder men utan framgång. Kör tillbaka och hittar en bajamaja som jag använder. Vet att man inte skall fylla dom men vad gör man? Nu kommer det en del bilar hit, det är ju fredag.

6/4 Står kvar och tar det lugnt.

7/4 Åker hem och eftersom värmen kommer idag kan husbilen stå ute utan frysrisk så jag hämtar hem personbilen från garaget.

8/4 Först ett besök på lasarettet i Motala. De vill byta höftleder men jag avböjer eftersom de inte är något stort problem just nu. Vore mycket bättre om de kunde fixa ryggen. Sedan lite annat småfix.

9/4 Börjar dagen med deklaration

den sista efter företaget så nästa år är det enkel deklaration.

10/4 Händer inte mycket.

11/4 Först ett låååångt besök på hvc. Mycket konstiga frågor på dålig svenska och många gamla felaktigheter utredda. Många prov lämnade. Åker sedan till Linköping och fyller gas innan jag sedan fortsätter till Stegeborg.

12/4 Lugn dag, jättemånga som sjösätter. Krogbesök på kvällen.

13/4 Tar det lugnt och gör inget. Nytt krogbesök på kvällen.

14/4 Står kvar när alla andra åker, igår var det fullt här men nu är jag helt ensam! Blåser som hvte känns som bilen skall ramla omkull.

15/4 Tar det lugnt på fm men åker vidare vid lunch. Passar på och äter i Söderköping innan jag kör vidare till Katrineholm. Där finns 2 ställplatser mitt i stan som dessutom är gratis.

16/4 Fortsätter till Strängnäs där jag skall försöka hjälpa barnbarnet med båten. Det är en del utrustning som skall monteras.

17/4 Vi försöker jobba i kylan, kallt och blåsigt som f-n.

18/4 Ännu kallare men mindre blåst. Fy!

19/4 Lika kallt och jäkligt idag men vi kör värmaren nere i båten. Blir inte varmt när luckorna är öppna.

20/4 Värmaren har gått under natten så nu går det att sätta sig utan att frysa rumpan av sig.

21/4 Kallt som h-vte. Crille åker ensam ut och kopplar ihop det sista på autopiloten. Det tar några timmar innan han kommer tiillbaka i snöyra. Efter upptining går vi och äter. Vattenpumpen har slutat fungera, vi har kollat säkringar men ingen funktion. Måste hitta reparatör i morgon.

22/4 Letar efter reparatör som kan byta pumpen. Ingen har tid så jag åker och köper en pump. Fortsätter sedan till Vadstena där jag tar kväll.

23/4 Åker till firman för att få hjälp med pumpbytet vilket de fixar på em. Jag passar på att åka till hvc och lämnar några prover. När allt är klart åker jag tillbaka till Vadstena.

25/4 Rullar sakta till Borensberg och ställplatsen där. Lite regn på vägen men det klarnar upp på em.

26/4 Upp tidigt för att titta på utdockningen i Motala. Den skulle påbörjas kl 8 men de började inte förrän 1 tim senare. Sedan åkte jag till Vadstena men där var ställplatsen full så efter lite matinköp blev det tillbaka till Borensberg.

27/4 Det blir en lugn dag med sol på em. Det blir nästan fullbelagt på ställplatsen och jag ser att det är många yngre i bilarna.

28/4 Nästan alla husbilar försvann på 1 tim på fm. Jag hade bokat ny plats så jag behövde bara flytta några platser. I kväll är vi bara 5 bilar här.

29/4 Tar det lugnt och står kvar. I kväll är vi ett 10tal bilar här. I morgon är det fullbokat.

30/4 Hade tänkt stanna och vara på Sviestad i morgon men vädret gjorde att jag kollade om det fanns plats i Stegeborg och jag hittade 1 så tog jag den även om det inte är en favoritplats. Blir här ett par dagar och hoppas kunna äta mig mätt.

 

Har haft en underbar vinter, ungefär som svensk sommar.

[Counter]

 

1/3 Nu är det mars så nu kör jag hemåt. Åker när grinden öppnar kl 9.

Hade tänkt åka till zaragosa idag men gpsen har lurat in mig på smala och dåliga vägar flera ggr. så jag ger mig med knappt 20 mil kvar och stannar på en väg som går parallelt med huvudvägen. Gillar inte att köra i mörker längre.

2/9 Kommer iväg straxt efter 7. När det ljusnat sitter jag och tittar på blommorna på äppel- och olivträden som blommar för fullt. Efter ett par timmar börjar det regna och på Pyreneerna övergick det i snö. Efter tunneln hade det nog kommit ca 3 dec blötsnö men vägen var ren och blöt. Lite spännande när temperaturen kröp ner till 2+. Det har fortsatt så hela dagen. Står i Villeneuve de marsan över natten.

3/3 Söndag så jag tar det lugnt. Kommer iväg efter 9, idag har vädret och vägarna varit bra så det har rullat på. Är ca 25 mil söder Paris på en mack med tradarparkering.

4/3 Vägarna har varierat från en del motorväg till riktigt smala kostigar som ledde till ställplatsen. Ytterliggare en gratisplats i bra skick. Står helt ensam och det är riktigt mörkt.

5/6 Åker på ibland trånga skitvägar som färddatorn lurar in mig på. Kommer till Greven, en bra ställplats jag besökt tidigare. Går och äter en lammstek och får en stor öl. Lite häftigt att sitta vid kanalkanten och titta på pråmarna som sakta glider förbi.

6/6 Idag blev det 78 mil till Grenå. Beställer färga till i morgon. Går ut för att hämta en läsk när dörren går igen, bilen låst med nyckeln inne! Även telefonen är där! Går in på färgeterminalen och de ringer efter en del krångel en bärgare som skall komma på 1 tim. Sedan vidtar ett 1 tim långt inbrottsförsök. Vi lyckas till sist efter att ha provat på 5-6 olika sätt. Får sedan skjuts till banken för att hämta pengar. Det blev dyraste GT:n någonsin!

7/3 Får vänta många timmar på färjan som går kl 14. Lång och trist resa som vanligt. Framme i Halmstad i mörker men hittar ställplatsen och kopplar in el eftersom inte gasolen vill starta efter avstängning på färjan.

8/3 Kör hemåt, fyller gas i jönköping och sedan fungerar den igen. I kväll skall jag gå ut och äta tillsammans med dottern och hennes kompisar. Det blir spansk afton på hotellet.

9/3 Ringer och gratulerar Margitha på 70-årsdagen. Tvättar och fixar lite. Trist väder med lite nysnö.

10/3 Skit, mera nysnö. Blir kvar inne.

11/3  Först ett besök på HVC för att lämna lite prover. Sedan lunch med det gamla gänget. Det var ju ett tag sen. Tvättar idag igen.

12/3 Åker och får en kökslucka fixad som gått i baklås. Samtidigt fixar dom till min ingångstrappa som bråkat ett tag. Hämtar medicin och hämtar paket. Det blev mycket på en dag för en gamling.

13/3 Tvättar lite idag igen. Behöver köra ut husbilen till garaget och byta till personbilen.

16/3 Varit ute vid garaget där husbilen står och städat lite. Det är mycket som behöver lite översyn.

22/3 Har tillbringat ett par dagar på ställplatsen i Vadstena men är hemma nu.

25/3 Idag blev det lite husbilsjobb med tvätt av klädsel.

26/3 Fortsatte idag med utvändig tvätt. Det klarar inte min kropp så jag tar hjälp av en yngre förmåga.

 27/3 Tar mig till Motala och får en plats på södra strand. Funkar bra så jag stannar ytterliggare 1 dag.

30/3 Kör söder ut och hamnar efter ett uppehåll i Gränna i Huskvarna. Och får sista platsen. Det är många som kommer efter och får åka vidare och leta.

 Vinter?

[Counter]

1/2 Första dagen i månaden och fortfarande gråväder men tendens till lite ljusare. Det har varit så här 1 vecka nu så nu vill vi ha sol och värme. Idag är vi några stycken som skall åka till kommunhuset för lunch.

3/2 Kanonväder igen! Nästan klarblå himmel. Ringer och gratulerar sonen som blir ett år äldre. Har en del småfix som skall göras men inget betungande.

6/2 Händer inte så mycket men idag har vädret blivit lite bättre igen. Förmiddagarna är ofta .molniga och ganska svala. På em skingras molnen och det blir riktigt varmt. Då samlas vi på något lämpligt ställe med vinflaskor och glas och sitter där till solen går ner och det blir svalare.

7/2 Städdag så nu är tvättmaskin och torktumlare laddade. Varmt som h-e ute så det får bli skuggan och kall zerocola.

9/2 Fy, inatt har det regnat och nu grått och blåsigt. Ställt på bilen eftersom jag skall hämta gas och handla. Färdigt, tillbaka på plats med alla förråd fyllda. Tyvärr regnat stora delar av dagen men det behövs verkligen, det är torrt och brist på vatten i hela södra Spanien.

12/2 Hoppsan! I dag kom värmen tillbaka. Och det var med besked. 15+ igår och 35 idag blev nästan för mycket.

13/2 Blir lika varmt idag igen. Just nu ingen vind så jag kan ha markisen ute som skyddar lite.

14/2 Alla hjärtans dag med lite moln. Skönt att slippa solen en stund, de 2 sista dagarna har tillbringats i skuggan.

15/2 Ny dag med soldis på fm. Skönt när det är måttligt varmt. Bara 28 i solen nu.

17/2 Jag berättade igår om min förkärlek för muslor. Det slutade i att vi bestämde o ss för en gemesamm middag. Vi beställde hem 3 tråg musslor, 1 liter grädde och  ett antal flaskor vin. Det blev en lång lunch på 5 timmar och ett antal vinflaskor. Kul!

21/2 Idag måste jag hämta gas och handla mat. Det blir sista påfyllningen innan jag styr hemåt. Skall vara på lasarettet den 11/3. Gasen räcker i 12 dagar så jag fyller på hemvägen.

 24/2 Det är många som fyller år här så det är ofta fest. Lite för ofta för att det ska vara bra för hälsan.

25/2 I går blev jag jättesjuk. Skakade så jag kunde inte öppna ett juicepaket eller äta. Fick hålla mig i när jag gick för att inte ramla. På kvällen blev det sakta bättre och idag är det ok. Undrar vad det var som var fel. Eftersom det är fritt från sol idag får det bli städdag, golvet blev som nytt efter dammsugning. Nu är tvätt kvar innan hemfärd.

28/2 Småfixar lite inför hemfärden. I em skall vi gå ut och äta, 1 bil åker hemåt i morgon. Jag har tänkt tvätta och handla i morgon och åka fredag morgon.

Januari 2024

[Counter]

8/1 Äntligen har jag fått igång sidan igen. Har varit en massa strul. Här har det hänt mycket, i fredags var det carneval, det är den dagen barnen får sina julklappar, jag är tydligen för stor för jag fick ingen. Igår åkte jag och fyllde gas och körde en tur ut till La Manga som är flera mil. Gjorde det för att ladda batterierna. El är sjukt dyrt här så det gäller att vara självförsöjande. Skulle också handla men parkeringen på Lidl var full så får bli idag istället.

11/1 Hoppsan, jättefint väder igen efter några grådagar. Nu fyller solcellerna batterierna igen.

I förrgår var jag och storhandlade så att jag skall slippa ett tag framöver. Från nyår är det ok att ställa av bilen trots att jag bor i den. Det sparar mycket pengar. Måste bara ställa på den för att åka och fylla gas.

12/1 Nu är det kallt även här, bara 12 känns som 0 hemma. Igår spelade vi boul med tröja och vindtät jacka.

15/1 I går blev det plötsligt riktigt varmt och skönt, nästan overkligt med över 25+. Tyvärr varade det bara 1 dag, idag är det svalare igen.

17/1 Varmt och skönt idag igen. Nätterna är lite varmare än de varit tidigare, inatt 15+. I morgon måste jag hämta gas igen.

 24/1 Händer inte så mycket här.

 Fullt upp att titta på all skidåkning på tv. Idag har det varit hemskt varmt med över 35 + i solen. Skulle varit skönt med ac.

29/1 Nu har vi haft gråväder ett par dagar och jag har blivit förkyld. I morgon måste jag åka och köpa gas igen. Passar på att handla mat samtidigt.