Blogg

Trist månad med isskrapa?

[counter] 

2/12 Har varit och sett till att allt är ok med båten. Har laddat batterierna och småfixat lite. Det blir ju en del personliga saker man samlat på sig under 10 år. Det är också mycket som skall kastas som bara blivit liggande. Är det någon som känner igen sig? 

4/12 Har bestämt mig för att åka lite längdskidor och försöka bättra på konditionen lite. Först måste jag fixa lite på husbilen, dels har toaletten gått i baklås och jag vill gärna ha igång satelit-tvn. Har fått lov att få det fixat i morgon. Har tänkt åka till Orsa ,som skall ha fina spår. Det lär väl ta nästan hela onsdagen dit.

5/12 Liten personalfest med krogmiddag innan vi åker till Motala för att köra go-cart. Jag kör inte själv, det gör tyvärr för ont i kroppen, men övriga personalen fajtades så det räcker. Hornen växte efter varje heat så mot slutet hade några problem att få på hjälmen.

6/12 Kommer iväg kl 8 med husbilen mot norr. Saltat och skitigt och vid Filipstad börjar snön. Det blir sakta mer och mer och efter Vansbro är det helt snötäckt vinterväg och osaltat. Skönt att slippa sitta och spola rutan hela tiden. Närmare Mora är det 7- men jag stannar och handlar och plötsligt är det bara 1- trots att jag inte köpte något värmande. Fortsätter till Orsa och Grönklitt. Här är det rejält med snö och kanonerna går för fullt men det är mörkt så jag avstår skidåkning idag. Det är dyrt att ligga på topp. Spårkort för 1 dag och 2 övernattningar går på 575:- eftersom man måste stå på campingen. Här finns inga ställplatser.

7/12 Under natten fick vi ca 15 cm ny blötsnö. Det gjorde att på förmiddagen var spåren obefintliga men vid lunch kom jag iväg. Tyvärr är det ryggen som begränsar åkningen. Fick ge mig efter 1 timme. Senare blev det 5+ och all snö på träden försvann och på kvällen lättade dimman så jag ser längre än de 50 m. som gällt sedan jag kom hit.

8/12 Börjar dagen med att betala spåravgift och ytterligare en natts camping. Därefter finns ingen plats så jag måste åka i morgon. Det blir en rejäl tur på skidorna och därefter lunch. Skönt att ha med sig restaurangen. Därefter middagslur innan en ny runda. Fattar inte varför skidorna plötsligt är riktigt bakhala trots att temperaturen är densamma. Det blir en lugn kväll framför tv-n.

9/12 Det blev en misslyckad skiddag. Hade sett på nätet att Säfsen har 11 km spår så jag åker dit. De spår jag hittar är inte åkbara så jag kollar igen. Nu står  det 7 km! Jag hittar inte dom 7 heller så jag åker vidare och tar det lugnt. Har sett att det skall finnas en bra ställplats i Karlskoga. Svårt att hitta den eftersom skyltning saknas men den är jättefin. Tyvärr stängd men det går bra att parkera där ändå. Då fär jag också kolla hur länge jag klarar mig utan el. 

10/12 Batteriet räckte hela natten men det är inte mera. Blir en lugn hemfärd till tvätthallen för att försöka få bort allt salt vilket tar en bra stund. 

14/12 Vi har ju fått snö här hemma men skidåkningen har inskränkts till en kort tur eftersom det regnar och töar. Sya:s skidspår har haft 3,5 km bra spår som tyvärr nu inte är användbara. Det går heller inte att använda motionsspåret som är belagt med 3-10 cm snöslask så tyvärr är det bara soffan som gäller vilket inte är särskilt nyttigt. Fördelen är ju att man ser yngre ut eftersom skinnet håller sig spänt.....   

17/12 För att vara riktigt säker på att skinnet inte skall bli för slappt tog vi i går husbilen till Tranås. Först en promenad i byn för att se på julskyltningen innan det blev julbord på Örnfot som jag blivit rekommenderad. Det var riktigt bra! När vi kommit tillbaka till bilen och satt med ett glas vin känner vi en knuff, vi blir påbackade av en bil! När han försöker smita tutar jag tills han stannar. Han tittar och ser inget märke men lämnar telefonnummer. På förmiddagen idag tittar jag själv och upptäcker då en skada. Jag skickar bilder på skadan till det uppgivna numret som visar sig gå till en helt oskyldig människa. Efter kontakt med polisen har jag med hjälp av registreringsnumret hittat en ägare. Han verkar betydligt äldre än den som körde. Vi får se vad som händer när jag får kontakt. 

18/12 Fick tag på förövaren som undrade om jag vill ha "ekonomisk kompensation"! Vilken jäkla fråga! Sedan undrade han om jag har någon försäkring som täcker skadan! Ibland undrar man om hissen går hela vägen upp, det är väl han som bör vara försäkrad eftersom han är vållande. 

I eftermiddag har jag åkt ut till båten som skall besiktigas i morgon. Gissa om det kan jäklas! Dagen började med tandvärk som jag får dras med till onsdag morgon. Därefter lyckades jag låna ett elverk eftersom jag inte tror att de fixat den avgrävda kabeln på båtplatsen. Framme är vägen in blockerad av en grävmaskin så telefonen går varm en stund. Konstaterar att kabeln fortfarande är trasig så det blir att skaffa 2-taktsbensin till verket. Kör till Bottna som inte har 2-taktsolja på vintern... Vidare in till Söderköping och åter. Väl tillbaka har grävmaskininsten kommit men batterierna i grävaren är tomma så vi får dra mååånga meter kabel innan vi får igång den. När det är gjort kommer jag på att den kabeln räcker till båten förbi alla elstolpar, så det var onödigt att fixa bensin... 

19/12 Gemensam besiktning av båten nästan klar. En del måste göras i sjön. Visst är det konstigt att när man skall visa att saker fungerar är det alltid något som jäklas. Helt plötsligt fungerade inte autopiloten! Det får jag fixa när jag skall göra en massa andra saker jag lovat men det får bli när vintern är över. 

21/12 Har åkt på en hemsk tandvärk! Den började i söndags men jag hade inte tid att gå till tandläkaren förrän i onsdags morse. Han påbörjade en rotfyllning och det kändes bättre några timmar. Sedan har värken tilltagit och idag fick jag avstå ett julbord eftersom jag inte kan tugga. Skall på återbesök i kväll så får vi se vad som händer. Vill ju inte ha värk över helgen.

22/12 Vid återbesöket öppnar vi tanden igen och rensar den men kommer då på att en annan tand är upphovet till värken. Konstaterar att den skall dras ut men en vanlig tandläkare får inte göra det eftersom jag tar en tablett i veckan för att stärka skelettet! Skit också, bara att öppna den också varvid värken släpper. Tyvärr återkommer den under natten värre än någonsin. Nytt besök på morgonen och då tar vi bort nerverna i den också. Det blir ju som en rotfyllning i en tand som skall bort! Skulle ju inte ha berättat att jag använde den där medicinen. Hoppas att det klarar sig över jul nu så jag passar på att önska alla läsare en riktigt GOD JUL!

27/12 Jo, både jag och värken har överlevt julen! Idag är den äntligen borta...Tyvärr är det ingen vit jul utan på julafton hade vi 10+ vilket är det varmaste på väldigt många år. Skidåkning är inte möjlig utan att förflytta sig mot norr. Tyvärr jobbar Margitha så konstiga tider så det är svårt att få till något bra. Idag har vi firat mitt barnbarnsbarns 1 -årsdag, och det dröjer väl bara vad som känns som några veckor innan hon fyller moped. Tiden går fort! 

30/12 Igår var vi 2 som åkte till båten gör att fixa ett par saker jag lovat. En var att byta loggivaren som är enkelt. Problemet är att den sitter fast i en kabel som är nästan omöjlig att följa dit där den sitter kopplad. Efter en massa jobb har vi lyckats följa den halvvägs genom båten. Det är massor av kablar att välja på och ett antal som är likadana. Hade ju varit smidigt att klippa av den och bara skarva på den nya. Nu gillar jag inte att fuska trots att båten är såld så det skall göras ordentligt.

Passar på att önska alla som läser ett gott SLUT OCH ETT GOTT NYTT ÅR!