Kappadokien

2010-04-25

Fre 23/4 - Sön 25/4 Margitha fick en kort första natt ombord. Redan 5:40 kom bussen och hämtade oss för en 30-milafärd till Kappadokien. Jag, Roy och Moira, ett skotskt par ombord på SY/Hacyon, hade köpt resan dagen innan. Det kostade 60 Euro stycket inklusive hotell med middag, frukost och alla inträden betalda. Vi fick en jättebra guide, Evelina från FAM-tours där vi köpte resan. Rekommenderas! Vi har sett en massa som vi nog är rätt ensamma om där inga andra turister fanns. Hon visste t.e.x. var nyckeln fanns till en kyrka från 900-talet. Vi har varit i en underjordisk stad där vi var de enda besökarna. Vi har sett ett fantastisk landskap som är helt omöjligt att beskriva. Gå in på Google och Urgup så ser ni en del. Vi har besökt allt från mattindustrier till klostermuseum. Kommer ni hit och får chansen, ta den. Det är en utflykt väl värd slantarna. Kom bara ihåg att den 24/4 är det barnens dag här och alla är lediga så det blir trångt överallt. 

Mån 26/4 Sover länge, det var ett tag sedan det hände. Cyklar till Alanya och tar en buss upp till slottsruinen. Det är högt och utsikten är fantastisk. Nerstigning per fot kräver ett stopp för öl. Nere blir det ett kort besök i turistkvarteren innan vi hämtar Margithas jacka som blev kvar i bussen igår. Hemma igen efter ett besök i supermarketen slöar vi. Solen tar hårt nu.  

Tis 27/4 Länge leve byråkratin! Den seglingspermitt vi köpte i höstas skall ändras när besättningen ändras. I dag fick vi cykla 5-6 km in till hamnkaptenen i Alanya för att sätta in Margitha i den igen. Han var osäker på hur det skulle gå till så jag kommer inte att ändra den igen förrän jag blir tvingad. I morgon bär det av öster ut. Jag kommer troligen inte att ha något nät på ett tag. Kanske hamnar vi på Cypern. Man skall egentligen klarera ut för att gå dit. Eftersom jag tröttnat på byråkraterna tänker jag strunta i det. I värsta fall låser dom in mig men det leder ju ingen vart så de måste väl släppa mig efter ett tag. Vi får se...    

Ons 28/4 Vaknar av att det är varmt. Idag skall vi segla sydost mot Gazipasa. Vi börjar för motor eftersom gratisvinden inte är påslagen. Så småningom öppnas vindkranen men bara lite så ibland måste dieselslukaren hjälpa till.  Vi kommer fram till en nästan öde hamn. Här ligger en tysk båt med Heinz och Angie ombord långsides så vi lägger oss utanpå. Den brygga som vi enligt boken skall använda är upptagen av ett mindre fartyg som hämtar fisk från den magnumodling som ligger en bit ut. Framåt kvällen kommer ytterliggare en seglare men de ankrar mitt i hamnen. På havet är det bara ca 20+ så vi fryser lite bortskämda som vi är. Det blir en lugn kväll i det som om något år är en ny stor marina.

 

Tor 29/4 Vi seglar vidare till Bozyasi, en stor hamn som drivs av ett fiskekollektiv. Vi blir av med 12 Euro för att knyta fast. Sista biten fick vi en fin undanvind på 12 m/sek.

 

 

Antal kommentarer: 4

2010-04-26 15:44:01 - Dan, danstromberg@yahoo.se

Hej på er båda två! Fantastiskt att höra och se om Urgup och er resa dit. Du borde jobba i resebranchen!

2010-04-26 19:51:41

Konstaterar bara att konkurrensen här är stenhård. Jag fattar inte hur de kan få det att gå ihop. Guiderna har ingen lön utan lever på dricksen, men trots det måste det vara dålig lönsamhet. Bilbranschen har väldigt små påslag men det här måste vara ännu sämre.

2010-04-30 20:50:08 - Arne, arne.olin@comhem.se

Det var väldans vad bilder det var att titta på när man kom in på Urgup. Det måste varit mycket att titta på, där gick väl kameran varm kan jag tänka.Vilket hotell logerade ni på, det kan va kul att se och åka med i tankevärlden.JAG ÄR IMPAD lillebror. Lev väl hälsa Margita.

2010-05-02 14:58:08

Vi bodde på ett hotell som hette Taskin. Misstänker att någon svensk gett det namnet...
Namn: E-postadress: Hemsideadress:
Meddelande:
:) :( :D ;) :| :P |-) (inlove) :O ;( :@ 8-) :S (flower) (heart) (star)