I rök och damm!

2010-01-11

Först vill jag säga att sidan från 7:e januari reviderats då den tydligen kunde uppfattas som rasistisk. Det var inte alls meningen, jag tror att vi alla har ungefär samma grundtänkande.

I rök och damm betyder inte att jag hamnat i något krig om nu någon trodde det. Det betyder att jag står på land och här dammar och ryker det från både min båt och de runt omkring.

När jag i morse skulle flytta båten för upptagning blåste det 10 m/sek och i byarna 20 rakt i sidan! Typiskt när det senaste veckan varit nästan vindstilla. Först ville folket i marinan att vi skulle vänta men precis när jag bestämt mig för att fixa det själv mojnade vinden till 4-5 m/sek. Då kom de farande och hjälpte till på ett mycket proffsigt sätt. Upptagningen gick perfekt och båten stämpades på plats med stockar och kilar så det känns mycket säkert. Förra gången båten stod på land gick det ju inte så bra. Tyvärr visade det sig att det jobb varvet då utförde inte alls är bra under vattenlinjen. Den epoxy de lade ovanpå gelcoaten släpper. Trolig orsak är att ytan under inte blivit tillräckligt slipad och rengjord. När man lägger gelcoat som topcoat måste man tillsätta parrafinolja som efter appliceringen "flyter" upp till ytan och bildar ett lufttätt skikt eftersom gelcoat inte härdar i luft. Den oljan skulle sedan ha tagits bort.

Propeller hittade jag en i något som liknade en enbuske och som jag sedan slipat på resten av dagen. Det går säkert åt en halv dag till, därav dammet. Jag har också påbörjat lite plastreparationer i aktern. Jag har ju lyckats att få några mindre skador på den samt en liten i fören. Dessutom måste jag göra om skarven mellan bogpropellern och skrovets ytskikt. Så arbete finns... 

Såg f.ö. att min bror ställt diagnosen "för lite sprit". Jag är nog lite trög men fattar inte vad han menar. Nästan alla "spritar" sig väl nu för tiden vad jag förstår...     

Antal kommentarer: 0

Namn: E-postadress: Hemsideadress:
Meddelande:
:) :( :D ;) :| :P |-) (inlove) :O ;( :@ 8-) :S (flower) (heart) (star)