Riktig vinter hemma?

[Counter]

1/12 Oj, årets sista månad! Jag är kvar i GT-klimatet, vi får se hur

länge. Idag blåsigt och måttligt varmt. Har inte varit och handlat så tomt i kylen, på mat alltså. Men det finns en dålig krog 100 m bort så det får bli den i kväll.

2/12 Maten igår blev riktigt bra, det är tydligen bara kött de inte klarar. Idag blev det varmt och skönt igen så nu får det bli en cykeltur till affären för lite inköp.

3/12 Första advent, känns inte så när solen skiner och över 20+.

4/12 Gråväder så det blev städning av husbil. Börjar bli dags att tömma och fylla tankarna och fylla gas igen. Det blir ju lite extra när jag föredrar att duscha i bilen.

5/12 Ska åka och tanka gasol igen. Tar med en granne och fortsätter till Alicante och  Costablanca som är en butik med svenska varor. Hittar julskinka, kaviar, pepparkakor, glögg och en massa annat. Dyrt som pocker, en burk snabbkaffe 175:- så den fick stå kvar. Har också tömt och fyllt vatten så nu klarar jag mig några dagar.

6/12 Helgdag här som börjar med ett rejält regn i natt. Det är också svalt på dagen så jag kurar med en bok.

10/12 Så har vi klarat av andra advent. Den bestod av arbete med att fixa cykeln framlykta. Det sitter batterier i den som tagit slut efter 5 år. Har tydligen inte cyklat i mörker så ofta eller varit på lyset själv.

12/12 Massor av arbete, tvätta kläder, åka ock handla och varmt som satan. På em först en flaska vin innan vi blir bjudna till en annan svensk bil för mera vin. Det blir mycket sånt ibland.

15/12 Tar mig i kragen efter flera dagars slöande. Börjar med att åka till apoteket eftersom en medicin tagit slut. Jag har bett hvc hemma att skicka ett internationellt recept men de klarar inte det trots att det finns mall på nätet. Får min medicin utan frågor! Vidare till Lidl för att fylla på föråden. Sedan hem och klippa skägg och vidare till frisören för resten av huvudet. Efter pumpning av cykel är vi 11 st som åker till Tyska restaurangen för middag. Tog lång tid att få mat till alla. Kallt att cykla hem!

17/12 Söndag och advent så inget vettigt blir gjort. Vi samlas ett gäng för att dricka glögg. Känns lite konstigt när solen skiner för fullt.

 19/12 Nu är man rik ett par dagar när bidraget från staten trillat in på kontot. Det bör ju räcka veckan ut. Fint väder några dagar nu även om det är svalare i skuggan. I solen är det nära 30 + så det får duga. För övrigt händer inte mycket. I morgon måste jag åka och handla igen. Det är lite lurigt, grannarna var på Lidl för 2 dagar sedan och när de kom ut var deras cyklar stulna trots att de var låsta med wire.

23/12 Dagarna går fort härnere. Igår var vi fem som åkte iväg till en krog. Trerätters för 11 euro tycker jag är ok. Idag fick det bli dammsugare fram och allmän rengöring. Måste också fylla på lite i kylen så det får bli cykel fram. Varmt och soligt idag igen.

24/12 Julafton, känns inte så. Men vi blir ett20tal svenskar som samlas runt ett långbord. Går åt lite snapsar men måttligt. Vid fyratiden blir det svalare så vi bryter och var och en går till sitt.

29/12 Vi är 2 som kollar på hockey-vm på kvällarna. Det gör att tiden går fort. I förrgår var jag och fyllde gas igen. Jag fick veta att elen här kostar mellan 8 och 9:- / kw! Gas blir mycket billigare även om jag måste åka 15 km för att tanka och då kan jag passa på att fylla övriga förråd samtidigt. Det är källa nätter med 5-10+ men på dagarna är det ca 20 i skuggan. Idag blev ett undantag med bara 15 som högst men vi värmde oss med ett parti boul som mitt lag förlorade med 2 poäng.

 

 

Vinter? [Counter]

1/11 Puh, vilken dag! Börjar med att släpa ut det jag tror skall med, bra om jag kommit ihåg hjälften! När jag startar och skall åka har stödbenen fastnat i nerkört läge. Ringer deras serviceverkstad som är jättebra. Att få det att fungera kostar blöta brallor och blodiga knogar. Sedan till VC som vill ha en skvätt blod, undrar om de lever på blodpudding? Vidare till ICA för att hämta en värmare jag beställt, den skall kunna värma ett normalstort rum på 60 sekunder! Vi får se hur mycket bluff det är!! Sedan tankning för 1600:- innan jag drar vidare till Bengt i Örkeljunga för att köpa skyltar med Angles morts. Man skall ha sådana för att passera Frankrike, tror de ätit för mycket grodor. Kör vidare och plötsligt skiner solen, det var länge sedan man såg den. Fortsätter i tradarfart över Öresundsbron och åker till hamnen i Dragör. Bron accepterar min Norska bizz så det blev 60% rabatt. Lite nära flyget men  ok bortsett från att det blåser häftigt så bilen skakar.

2/11 Sovit bra men vaknar tidigt. Det är bara att inta förarstolen och börja gasa. Först till färjan där de inte godtog min bizz utan det blir nästan 1200 danska. Fikar så att jag kan köra resten av dagen. Tankar 70 liter för 1,89Eur. Sedan är det bara  att räta ut högerbenet i ca 45 mil. Mycket tradartrafik och ibland långa köer. En var över 3 mil! Anländer till Greven där jag varit förr. Får en hyfsad wienersnitzel och 2 glas vin. Lämnar mer än hälften eftersom min mage är för liten.

3/11Först till en mack som har både diesel och gas. Kostar lite över 121 Euro. Sen är det bara att gasa vidare i en evig bilkö. Efter Köln blir jag hungrig så jag stannar vid ett motell. Efter en burgare gasar jag vidare in i Belgien och fortsätter till Franska gränsen där jag tar kväll i en liten by. Det enda som finns här är rivningsfärdiga hus och ett casino.

4/11 Uppe tidigt och monterar angles mortsskyltarna som man måste ha om bilen väger över 3,5 ton. Kör 65 mil på delvis skitvägar eftersom jag vägrar betalvägar. Det blev 9,5 tim inkl 2 tankningar. Står på en öde parkering och hoppas få vara ifred.

5/11 Uppe halv-7 men kommer inte iväg första timmen. Mycket dåliga vägar, spöregn och halv storm. Inget kul! Åker över Millau bridge som lär vara europas högsta bygge. Efter ytterliggare några mil bär det utför, från 1100 meter ner till ca 100. Temperaturen går från 5+ till 22, solen visar sig och molnen försvinner! Krokigt och trångt men det går. Passerar spanska gränsen och kommer ut på jättefina breda motorvägar så nu går nog dubbelt så fort. Stannar på en stor rastplats men restaurangen är stängd!

Fortsätter mot sv på jättebra motorvägar, vilken skillnad mot Frankrike!  Snittfarten här är nog dubbelt! Kommer fram  till los alcasares på em. Börjar med ett besök på Lidl för lite bunkring. Får sista platsen på campingen och går på krogen efter att ha firat lite med en gammal kompis.

6/11 Börjar med att försöka fixa ett nytt telefon abonnemang eftersom jag lyckats avslita 3-abonnemanget. Jävla skojarföretag som nästan varje månad håller på med extra debiteringar som är uppdiktade. Flera påstådda abonnemang som jag inte använt och nu senast påstådda mail till flera olika länder. Nästan omöjliga att nå med som minst 106 samtal före i kön. Och när man kommer fram påstår de alltid att de har rätt. SKOJARFÖRETAG!

9/11 Vaknar med jätteont emellan skulderbladen och allmänt illamående. En stund på fm försvann synen delvis och jag såg inga färger. En granne trodde att det var vätskebrist så han kom med vätskeersättning. Därefter blev det lite bättre men jag fryser och har feber. Hoppas det blir bättre i morgon.

10/11 Mår lite bättre trots att jag vaknade 03:30 av att det var kallt inne, 8-10+. Det visade sig att batteriet var urladdat så värmen var avstängd. Startade spisen så det blev lite bättre. Har sedan fixat el och laddat så funka allt igen. Ryggen är fortfarande ett stort bekymmer. Men grannen Hans-Görgen har hjälpt mig mycket.

13/11 Ryggskott är inte skönt! Idag var jag dessutom tvungen att åka och handla. Det är ett par km på cykel och så fort det är ett gupp så hugger det till i ryggen. Kaonväder med 38+ som varmast så det gäller att hålla sig i skuggan. Har fixat en dålig koppling från solcellerna och appar från både batteriet och regulatorn så nu har jag koll.

14/11 Inte mycket blir gjort, kroppen är inte det minsta arbetsvillig så jag slöar hela dagen. Hoppas piggna till i morgon.

15/11 Trots dålig sömn pga myggor som attackerar känner jag mig pigg och i mycket bättre form. Det blir städning i bilen, cykeltur för att handla, rep av elkabel och lite annat. Varmt som satan, 38 i solen och 27 i skuggan.

16/11 Småfixar lite och läser. På em blir det en promenad på ca 2 km med bara ett uppehåll för öl. Till och med personalen här klagar på värmen som är onormal.

20/11 Dagarna går fort när man skall fixa allt själv. Bara att åka och handla tar halva dagen och eftermiddagarna går åt till att sitta och ljuga med övriga svenskar.

21/11 Dagen börjar med att jag åkt på någon form av allergichock. Helt orkeslös och huden i ansiktet flagar av. Var ändå tvungen att ta mig till affären för att hitta något ätbart. På em händer något med vädret, plötsligt går temperaturen från 25 till 15+. De flesta har fått på sig vinterjackor och tröjor.

22/11 Känner mig lite piggare så jag tvättar lite innan vi skall åka ut och äta och fira en 79-åring. Kul vi blir 7 st som åker till en bra krog som har fantastisk mat.

23/11 Gasen börjar ta slut så jag behöver tanka. Det är mycket som behöver stuvas undan när man stått ett par veckor så det är ett litet företag att komma iväg. Det är någon mil att åka och jag får i över 30 liter. Gasen här kostar 0,91 Euro, lite billigare än hemma.

25/11 I går blev jag tvungen att byta plats. Det är lite stök eftersom en del platser är bokade men det är ju lätt att flytta. Jag har ju inte så mycket grejer som många andra.

27/11 Idag går det mesta sakta fick i mig aldeles för mycket gin igår. Inte bra så idag blir det lugnt.

30/11 Har inte haft på några dagar men nu funkar det igen. Igår var vi 10 st som gick på 222 som är en kinakrog med hur mycket som helst. Det är ju mycket grönt och sånt som finns i havet så det är väl skapligt nyttigt även om man äter för mycket. Idag har vädret varit sämre med blåst och lite moln.

Ytterligare en höstmånad! 

[Counter]

1/10 Kör sakta hemåt och parkerar. På em åker vi och äter, för en gångs skull i Mjölby.

2/10 Börjar med att ge husbilen lite frisk olja och några nya filter. Drar sedan nordost till Strängnäs där jag skall försöka hjälpa Kristian med båtupptagning. Det är mörkt när jag kommer fram och han slutar jobba så vi flyttar bara båten så det blir lätt att komma av och på med alla grejer i morgon.

3/10 Det börjar med att 3 kompisar till Krille dyker upp och hjälper till med demontering av seglen. Det är stora tunga grejer med alla lattor som skall bort och segel vikas. Storen väger nog 40-50 kilo. När det är klart börjar vi tömma varmvattensystemet vilket tar några timmar med lunch inkluderat.

4/10 Efter byte av olja i motorn och tömming av varmvattenberedaren är båten färdig för torrsättning. Den ⁷blir hämtad och körd till uppställningsplatsen där den blir ordentligt stöttad. Nästa vecka skall den täckas. Jag blir kvar på ställplatsen tills i morgon.

5/10 Tar det lugnt på fm innan jag rullar hem.

6/10 Betalar service på husbilen och lite reservdelar till gammelbilarna så där rök nästan 10,000:- 

7/10 Tar en tur till firman på fm. Vi går på krogen och äter på kvällen. Kallt ute!

8/10 Jag börjar med en rejäl biltur delvis på vägar jag aldrig sett tidigare. På em hämtar jag Margitha och vi åker till Hjulsbro för god middag.

9/10 Vaknar med otrolig värk i vänster höft. Åker till hvc och får diagnosen utsliten höft. Remiss. Hjälper några jag känner med transport av ett bilbatteri så att de kommer igång. Sedan blir det att sitta stilla.

10/10 Lite mindre ont i dag men fortfarande onödigt ont. Gör ett kort besök på firman men tar det lugnt resten av dan.

11/10 Måste ut, klarar inte att sitta och titta på väggarna! Tar husbilen och kör mot norr innan jag viker mot sv. Hamnar i Karlsborg och står där i halv storm.

12/10 Drar vidare, nu väster ut. Hamnar i Lyrestad där ställplatsen är stängd och elen avstängd. Har ju friska batterier så jag klarar mig.

13/10 Hoppsan, fredag den 13:e! Kör försiktigt dom 2 milen till Mariestad. Ovanligt lite husbilar så det är lätt att hitta plats.

14/10 Åker och bunkrar både mat och flytande. Åker sedan tillbaka till samma plats. Regnet upphör och det börjar blåsa häftigt. Skönt att inte vara på sjön, det räcker med att husbilen gungar så jag måste sätta ner stödbenen.

15/10 Vinden har vridit till nv vilket passar bra när jag åker mot so. Tittar på 2 ställplatser som inte ser så kul ut så jag hamnar i Huskvarna nära Vättern.Här kostar det 100 kr att stå inkl el, riktigt bra!

16/10 Tar en lång tur, ända till Gränna. Lugnt och skönt.

17/10 Kör hem på kända vägar. På kvällen skall Margithas barmbarns födelsedag firas.

18/10 Tar det lugnt och inte mycket händer.

19/10 Åker ut till garaget och ser hur jag skall förvara bilarna i vinter. Vi är många som skall samsas om utrymmet. Tror jag måste ha husbilen ute med lite värme på.

20/10 Får hjälp av dottern att installera cromcast i husbilen så nu har jag flera kanaler än de 2 jag haft tidigare. På kvällen åker vi till Sommen där vi blivit bjudna på middag, trevligt.

21/10 Kör hem i otrevligt väder, regn och hård blåst, +3 ute. 

22/10 Stannar hemma hela dagen och gör inte mycket.

23/10 Blir ett bokat besök på lasarettet där de opererar bort ett par små sår som inte vill läka. Fortsätter till Linköping för att fylla gasol i husbilen. Regn och trist väder.

27/10 Hoppsan, det blev en paus några dagar eftersom någon lagt in skräp i min inloggning. Nu har jag med husbil tagit mig till Stegeborg där jag försöker få upp temperaturen så att jag kan laga bordet som släppt i en limning. Jag måste få upp temperaturen i bordet till minst 18 grader. Det tar ett tag när den stått med 4+ en vecka. Det går lite fortare med hjälp av mänsklig värme på flaska!

28/10 Städar och lagar bordet, tittar på Gotland grand national som körs för 40:e och sista gången på Tofta skutfält.

29/10 Kör hemåt men stannar på en rastplats för övernattning och att kolla hur mycket el som går åt när man inte har ström.

30/10 Trots att tv:n varit på ett antal timmar och värme och annat varit på så har inte spänningen i batterierna sjunkit något alls. Jättebra med friska batterier! Kör hem i regn och lite snöblask.

31/10 Fixar covidspruta innan jag ställer in personbilen för vintern. Har tröttnat på vädret så i morgon tar jag husbilen och kör söderut.

 

 

Första höstmånaden, usch! 

[Counter]

1/9 Hoppsan Efter en lugn dag med kroppkakakor till lunch är jag för mätt för middag. Blir sittande och tittar på de stackars seglare som kommer in sent.

2/9 Lugn dag med fint väder. Hör åska på avstånd. Idag är det lite rörelse i hamnen, 4 seglare anlände på en 1/2 timme.

3/9 Kör norr ut till Nabbelund innan jag vänder tillbaka söder ut. Hamnar i Borgholm och den vanliga ställplatsen Sunset. Hade tänkt gå och äta men har för mycket i kylen så det blir att tvångsäta. Fin dag med 20+ och vindstilla.

4/9 Börjar med att handla lite innan jag kör till Kalmar där jag åker runt och tittar lite. Åker sedan ut till Revsudden som är jättefint. Därefter till Oskarshamn, där är nästan fullt. Vi är 18 bilar här nu. Senare blev det helt fullt.

5/9 Kör norr ut och kommer på att det är tisdag och speedway i Västervik, så jag åker dit. Hittar en parkering 100 m från entren där jag står kvar över natten. Tyvärr drog resultatet iväg på slutet så Västervik vann med 16 poäng.

6/9 Åker hem för att hämta Margitha och ta en dusch. Sedan drar vi mot sydväst och hamnar på Visingsö. Här är det lugnt och skönt och jag försöker få igång tv:n vilket misslyckas.

7/9 Först en rundtur på ön innan färja tillbaka till Gränna. Därefter söder ut och stannar på Kroatorpet för lunch bestående av räkmacka. Kör vidare planlöst och hamnar så småningom i Ullared av alla ställen. Hittar ställplats för 100:- vid deras lager. Kanonväder!

8/9 Börjar med ett besök i varuhuset som skall ha mycket husbilsgrejer vilket är fel! Bara en massa odugligt skit. Hittar kem och toapapper och lite annat krafs. Ute efter en styv timme och väldigt lite folk. Kör till Varberg men där är det fullt på ställplatsen så vi kör till Bua och får en av de sista platserna. Skön em med kanonväder och grillar på kvällen.

9/9 Vi kör hemåt men viker av till Bunn för att äta en god middag och övernatta. Kanonväder igen.

10/9 Idag kör vi hem i fint väder igen. Hemma blir vi hungriga igen så vi tar personbilen till Motala för middag dock av lägre klass än igår.

11/9 Tvättar först pbilen innan den stora också får både skrubbning och bad. Den tar jag hjälp med från en lastbilstvätt som gör ett bra jobb.

12/9 Åker ensam norr ut eftersom Margitha känner sig krasslig. Stannar i Kristineham och fixar igång tv:n som inte fungerat sista tiden. På kvällen blir det en tairestaurang som ser hemsk ut på utsidan men är helt ok på insidan och maten smakar helt ok.

13/9 Fortsätter norr ut i det fina vädret. Passerar Vansbro innan jag hittar ett jättefint ställe vid en sjö. Där parkerar jag för natten.

14/9 Upp och tittar ut. Dimma över sjön. Efter frukost tänker jag åka vidare men det gick inte. Startbatteriet urladdat så den startar inte. Försöker med boostern jag har men den är för dåligt laddad så det blir att ringa bärgare. Surt, det kostar 1500:- i självrisk. Vi fick igång den efter många försök. Kör till Malung där jag behövde tanka, där rök nästan 2000:- till så det blev en dyr förmiddag. Fortsätter sedan till Sunne där jag stannar på Evas diner som är en nyöppnad ställplats.

15/9 Kör till Arvika för att titta på rally-sm. Fixar ett program så att jag kan hitta sträckorna och börjar med att köra igenom ss1 och 2. Det blir ss1 där jag hittar ett ställe där jag kan stå. Det går hyfsat fort idag med moderna bilar och motorer. Tyvärr regnar det lite, precis lagom för att bli blöt. När det är slut åker jag in till Arvika där det finns en gratis ställplats i hamnen.

16/9 Efter lite bunkring åker jag långt ut i skogen till näst sista sträckan. Ett häftigt ställe med en vinkel vänster i brant nedförslut. 4-5 bilar har punktering på höger framhjul så de har det minst sagt besvärligt. Åker sedan in till Evas diner där jag stått tidigare.

17/9 Kör hemåt och försöker fylla.gas i Karlstad. Enligt nätet ska de ha öppet 12-16 på söndagar vilket inte stämmer så jag.kör hem utan att fylla. På kvällen åker vi till Motala för middag.

18/9 Börjar med att lämna blodprov på hvc. Sedan åker jag upp till firman, fikar och läser tidningen. Tar sedan husbilen som behöver bränsle innan jag åker till Linköping för att fylla gas. Sedan tagit det lugnt hemma.

19/9 Nytt besök på hvc. Den här gången för att mäta tryck i armar och ben. Trycket lite högt men inom rekommenderade värden. Sedan åkte jag till Ulfåsa och köpte en reclainerfåtölj, tröttpå att sitta i campingstol efter 9 mån. Jäklar vad skönt!

20/9 Idag händer inte mycket!

21/9 Börjar med ett besök på firman. Sedan lite inköp innan det är dags att gå på fest. Det är den vanliga kräftfesten hos en av de anställda på firman. Som vanligt blir man lite onykter.

22/9 Trött på fm men på em tar vi en åktur till Stegeborg för att äta middag. Fint vid vattnet i det fina vädret.

23/9 Lugn fm men tröttnar på det så vi tar pb och åker runt Vättern. Tar diverse småvägar bla via Röttle och över berget. Får lite middag i Karlsborg på hemvägen. 

25/9 Försöker starta husbilen som skall till firman för byte av startbatteri. Går inte igång så jag begär hjälp, först från firman och sedan bärgare. Problemet är att det är sä lite ström i batteriet att inte centrallåset låser upp så vi kommer inte in. Efter massor av försök lyckas vi ha sönder kartongen där reservnycklarna med hjälp av en lång stång eftersom den lucka vi kommer in i är på fel sida av bilen. Med nycklarna i hand hoppar den igång snällt.  

26/9 Hämtar nytt startbatteri men kommer inte på hur man får bort det gamla. Verkar som man började med batteriet och sedan byggde resten runt det. Nåväl, ska få hjälp i veckan.

27/9 Fortsätter med demontering av batteriet. Det är många paneler, alla med dolda fastsättningar. Inte ens generalagenten vet hur man skall göra. Mailar fabriken utan framgång.

28/9 Fortsätter med demontering av batteriet och nu har jag löst det. När bytet är klart skall allt monteras ihop igen. Det går på lite över 1 tim! 

29/9 Eftersom jag tror att allt fungerar så måste jag prova. Åker till Valdemarsvik. På kvällen blir jag hungrig men det vanliga stället är stängt. Går över gatan, äter där men inget trevligt.

30/9 Kör vidare till Stegeborg och får en bra plats men trångt att köra in. Middag på krogen, som vanligt bra.

Sista sommarmånaden för i år!

[Counter]

1/8 Idag blev det en resa till Vaxholm för att hjälpa till med övertagandet av barnbarnets båt. Vi började direkt med att montera medföjande peke och lasta i massor av grejer som följde. Nästa vecka blir det hemsegling. 

2/8 Blev hemresa i skitväder. Hoppas slippa det nästa vecka.

3/8 Hämtar Micran som skall besiktigas i dag. Lite småfix innan, men igenom med blankt papper. Den har gått 5 mil sedan förra besiktningen 2010!

4/8 Åker lite i Micran. Lite kul att uppleva gamla minnen.

5/8 Åker till Jappmeet på Mantorp park. Vilka byggen det finns! Ungdomen har tydligen väldigt gott om pengar.

6/8 Söndag = vilodag.

7/8 Börjar med husbilen som skall dammsugas, tankar tömmas och fyllas och bränsle skall fyllas. När jag precis är klar ringer telefonen. Det är röntgen i Motala som undrar om jag kan ta en återbudstid för magnetröntgen. Fort hem och byta bil och iväg. Framme går jag på toa och när jag är färdig blir jag utkörd eftersom brandlarmet gått. Brandkåren kommer och konstaterar falsklarm så det är bara att krypa in i tunneln. Värmen eller ställningen gjorde att jag nu har mycket mera ont och hade svårt att ta mig hem.

8/8 Först till vårdcentralen för att lämna ett prov. Får då frågan om jag skall ta de 2 som ligger och väntar. Verkar som de har dålig koll, har inte fått någon kallelse! Därefter tar jag husbilen till Eskilstuna där jag får stå på brandstationens gård eftersom den normala platsen är avstängd. I morgon åker vi personbil till Stockholm.

9/8 Upp och väcka tuppen innan vi åker mot Rindö. Där drar vi en massa tampar och fixar massor. Ligger kvar eftersom det är onödigt blåsigt. Det blir den dyra krogen ikväll igen. Lunch bestående av köttbullar 205:-!

10/8 Skitväder med regn. Men igår fick vi igång värmaren efter en del strul och sittbrunnstältet är uppe så vi överlever. Regn hela vägen till Nynäshamn så det får bli motorgång. Middag på krogen igen.

11/8 Vaknar i bättre väder så vi går vidare söder ut. Givetvis motvind så vi kör motor första timmen sedan börjar vi kryssa. Det går bra trots ovana vid båten. Vi går igenom Öja och norr ut mot Södertälje. Läns i hyggligt väder. Vi kommer fram 45 min före slussöppning så Crille springer till stan för att fylla på matförrådet. Därefter slussning och broöppning innan vi fortsätter till Herrestaviken för svajankring. Där blir det middag och ett par GT varefter vi somnar ovaggade efter 11 tim segling.

12/8 Uppe  med tuppen igen. Börjar byta bomkappellet mot den medföljande lazybagen som gamla ägaren inte använt eftersom den är ful! Sedan upp med trasorna och motor, lite vind och bråttom. Vi hinner precis i tid. Genom bron möter vi ett gäng powerboats, fy vilket oväsen! Efter att ha hissat igen blir vi omkörda av de här eländena igen. De väsnas så det gör ont i öronen! Vi fortsätter till Stallarholmen där vi börjar med att tömma septitanken vilket fungerar dåligt. Sedan kör vi in till en båtplats nu i hällregn. Knöligt men nu är vi färdiga för dagen. Blir hämtade av Jella, en arbetskamrat till Christian.

13/8 Kör hemåt efter en lugn natt. Regn till Norrköping sedan bättre väder. På em tar vi pb till Lazlos i Hjulsbro för middag. Sen rundtur via Motala och Vadstena hem.

 14/8 Idag har jag jagat runt efter någon som kan montera nya batterier till förbrukning i husbilen. De gamla har gjort sitt efter 7 år och laddar ur fort. Har ringt alla jag vet men ingen har tid förutom Transportbilcenter i Göteborg. Jag skall åt det hållet i helgen så de skall fixa det på torsdag.

15/8 Börjar med damfotboll som inte blev bra. Förlust med 2-1. Sedan väntan på speedway eftersom det kom liiite regn. Starten blev framskjuten från 19 till 20,45. Efter extra sladdpausar drog det ut på tiden så att kl 23 var det 2 heat kvar. Tillståndet att köra gick då ut så tävlingen stoppades och det då gällande resultatet räknades vilket innebar att Piraterna gick till slutspel.

16/8 Småfixar lite innan vi tar husbilen mot sydväst. Först lunch i Brahehus, mindre bra, sedan till Jönköping för att fylla gas. Sedan vidare till TRBC i Göteborg där vi övernattar utanför.

17/8 Det tar några timmar att byta batterier och montera laddare. Dessutom blir jag av med över 26000:-! Vi kör norr ut till Stenungsund och ställer oss på ställplatsen som är precis vid vattnet. Margitha går in till centrum. På kvällen äter vi Turkiska kräftor som inte riktigt smakade som Svenska. Satt ute och åt i bra väder.

18/8 Slöar på fm. sedan åker vi förbi Wallhamn och ser oss omkring. Kör sedan ut till ett tänkt ställe där vi tänkt titta på Tjörn runt som går i morgon. Odugligt ställe och jättetrångt att vända på 2 ställen. Bra att vi kollade idag så vi slipper misstaget i morgon! Kör tillbaka till ställplatsen igen.

19/8 Efter frukost åker vi över Tjörnbron och ställer oss på berget så att vi ser starten på segeltävlingen Tjörn runt som 60-årsjubilerar. Det är 220 startande men för 23 år sedan var det 1100! Vi kör sedan ut till Kyrkesund för att se trängseln i sundet när de kryssar. Ibland är det riktigt trångt. Sedan kör vi till Vänersborg där ställplatsen är full men vi tar en parkering i parken. I kväll ska vi äta på Koppargrillen, hoppas det är lika bra som tidigare.

20/8 Det var lika gott som tidigare! Idag kör vi hemåt igen. Resan börjar i regn men avslutas utan regn men mulet.

21/8 Datsunen äntligen färdig så jag fixar besiktning. Förra besiktningen var 2011 så det är et tag sedan. Den går igenom med blankt papper så jag beställer försäkring och ställer på den. Får den inte att gå riktigt rent men tror det beror på gammal bensin i tanken så jag fyller på ny 98 oktan och i kväll när jag åkte till fordonsträffen i Västra harg gick den lite bättre. Kul träff med rekordmycket folk.

22/8 Rallyträff i Ljungsbro igen. Vi blev 100 pers som lyssnade på Roland Appelskogs föredrag. Åkte i 280:n dit och det var många intresserade som tittade. 

23/8 Försöker få Datsunen att gå klockrent men det verkar svårt. Börjar med att kö ra upp den 20 år gamla bensinen i tanken och skall sedan fylla ny 98 okt. Åker till Vadstena på nostalgiafton på kvällen. För mycket moderna bilar vilket förstör.

24/8 Hoppsan, bara 4 mån till julafton! Överlämnar 280:n i Kents vård så får han fixa att den går. Är det någon som kan är det han! Jag tror att jag vet felet, vi får se om jag har rätt. Bokar plats i Stegeborg för husbilen i helgen.

25/8 Åker ensam till Stegeborg, Margitha har andra åtaganden. Gråväder så det är lite trist.

26/8 Ännu tristare väder, riktigt dimmigt. Ibland hör jag båtar som tutar i dimman.

27/8 Fint väder! Jag tar mig till Söderköping där det pågår gästabud. Många är klädda i gamla kläder och precis intill ställplatsen är det tornerspel, det är 5 ryttare som tävlar i olika grenar, lite häftigt för de är riktigt skickliga. Går och äter men får dålig mat, köttet är segt så går inte att äta upp.

28/8 Det blir en lugn hemfärd med påfyllning av gas och diesel samt tömning av toatank. 

29/8 Strosar runt lite under dagen. Speedway på kvällen som tyvärr slutar med en för liten seger så nu är det slut för i år.

30/8 Städar både bil och husbil invändigt. Kollar sedan om Margitha vill med på utflykt men hon har andra åtagandet. Åker själv mot sydost och hamnar i Oskarshamn. Går på krogen och äter den bästa pepparsteken ever! Fantastiskt på ett ställe man inte anar!

31/8 Tar en lugn fm innan jag sakta glider söder ut. I Kalmar viker jag öster ut över bron. Kör sedan ner till Färjestaden för lite inköp. Tyvärr regnar det till och från när jag kör norr ut och hamnar i Borgholm. Först handlar jag lite mat sedan kör jag ut till ställplatsen sunset precis vid vattnet. Där tar jag tidig kväll framför TV:n.

 

 

 

 

Högsommar! Men vädret?

1/7 Hade inte tänkt åka ut i skogen men det är ju nära så jag åker ut till deras näst sista sträcka. Idag dammar det inte så det är ju hyfsat behagligt. Det är flera som ökat tempot en del.

2/7 Vi tar husbilen och kör mot sydost igen. Äter i Vimmerby innan vi far vidare till Pataholms hamn som har en liten ställplats. Inga förnödenheter eller el. Åskan går när vi anländer men är på väg bort.

3/7 Vi fortsätter till Öland och börjar med inköp i Färjestaden. Sedan kör vi söder ut, fikar i Grönhögen och kör vidare runt södra änden. På vägen blir jag uppringd och lurad på en del pengar vilket nu är polisanmält. Fortsätter hem till Laban där vi blir bjudna på mat och öl. 

4/7 Grejar lite med Labans båt och försöker hitta en lösning så at han kan reva storen från sittbrunnen själv. Har teorin klar framåt kvällen vilket firas med GT.

5/7 Försöker genomföra gårdagens ideer men hittar en mycket bättre. Det enda som behövdes var en ny revlina och flytta på ett block. Allt fixat efter en tur till Biltema. Därefter hemresa med fyllning av gasol på vägen. Regn från Kosta hela vägen.

6/7 Lugn dag hemma.

7/7 Tar husbilen till Vadstena där jag har en bokad plats. Lugn kväll.

8/7 Tar en tur till Motala efter att ha bunkrat lite mat. Hittar inget bra ställe som inte är fullt så det blir tillbaka till Vadstena. Där hittar jag en parkering som är ledig bakom silon.

9/7 Mycket liv och rörelse i hamnen. Fixar mig en ny plats över nästa natt. Har täta kontakter med  barnbarnet som har en del strul med båten han försöker sälja. Det lyckas så nu är Maxin såld!

10/7 Tar det lugnt och hoppas få svar på en utannonserad båt i Söderköping. Fattar inte varför man annonserar och sedan inte svarar på mail. Jävligt irriterande! Åker till Söderköping där säljaren skall finnas men hittar ingen ledig ställplats. Parkerar på en P-plats i en park nära Brunnen. I går blev strömbrytaren till spisens tändning tokig och släppte igenom ström så att den började gnista. Lyckades dra bort en kabel så det slutade. Körde förbi Forsbergs på vägen hit. De hade en på hyllan och nu är den bytt.

11/7 Det blev en lugn natt i parken, såg nu att man bara fick stå 5 timmar. Kör till Eskilstuna och där är det gott om plats på ställplatsen mitt i byn.

12/7 Följer med barnbarnet till Stockholm för att köpa båt. De första vi tittar på verkar ok så vi lägger ett bud. Tyvärr är en mäklare inblandad som bromsar så vi får se vad som händer. Nästa är en Wasa som är fin. Säljare har aldrig övernattat i den och vet väldigt lite, bara att nästan allt ombord varit oanvänt de senaste 5 åren. Den får han behålla! Nästa har säljaren inte tid att visa så vi åker tillbaka till E-tuna. Vi har lite fest på kvällen. 

13/7 Jag kör sakta hemåt.

14/7 Stor städning invändigt och avblaskning utvändigt och den är klar för nya utflykter.

15/7 Inget att göra så tar pb till Motala. Vi hamnar vid slussarna i Borenshult. Man blir förvånad över hur okunniga en del är trots att de avverkat ett antal slussar för att komma hit. Kul med gratisnöje!

16/7 Idag blev ny biltur, nu till Gränna. Det blir middag på hamnkrogen och därefter stor glass i hamnen. Hemfärd via Tranås.

17/7 Husbil till Oxelösund och Femöre. På kvällen middag på krogen.

18/7  Vi fortsätter till Nynäshamn och Gotlandsfärjan. Gott om tid, den går 16:30 så vi äter en bra lunch innan. Överfärden tar bara knappt 4 timmar men känns ändå långt. Det finns en ställplats vid en orienterarstuga med några platser men vi blir många här. Det är folkrace tävling intill så det är massor med husvagnar och husbilar här. Det blir en lugn kväll.

19/7 Börjar med att åka till reningsverket för att tömma toatanken. Sen försöker vi köpa ny kem och papper till toan men den stora campingen har inte sånt! Det blir ett besök hos en säljare av husbilar som har båda. Därefter till Lummelunda och ett besök i grottan, häftigt! Tillbaka på parkeringen har vi fått P-böter, minst sagt dåligt skyltat och en Pvakt som behöver glasögon och ljuga mindre. Därefter mot Lickershamn och promenad ut till Jungfrun. Sedan middag på lokala krogen, kanonbra ribs! Sedan kolla solnedgång i havet innan kudden.

20/7 Först till den fina duschen innan vi kör norr ut, först till Hallshuk och sedan till Kappelshamn där vi träffar min lillebror med hustru och barn och barnbarn. Det var 18 år sedan jag såg den yngre generationen! Sedan kör vi vidare, först till Gotland ring men vi såg inte så mycket utan for vidare förbi Blå lagunen tiĺl Fårösund där vi provade saffranspannkaka med salmbärssylt och grädde. Vidare med färja till Fårö och Lauterhorn. Tyvärr blåser det kallt så vi fortsätter utmed västra kusten med alla raukar så långt det går. Sedan söder ut och väster ut till Kutens bensin, ett helt osannolikt ställe med skrotade bilar och restaurang. Kör sedan vidare ut till Ekeviken där vi stannar i en liten fiskehamn och grillar innan det är dags för sängen.

 21/7 Vi åker vidare först till fårö fyr och sedan tillbaka över ön till färjan. Med den kommer man till den större ön Gotland. Vi har sedan följt ostkusten via små hamnar och fiskelägen och tagit kväll i Ronehamn på en camping.

22/7 Vi kör vidare söder ut och via småvägar hamnar vi hos Hoburgsgubben. Åker sedan tillbaka upp till Burgsvik där vi tar in på dyr camping. Fick några droppar regn på fm men på em sol och blåst igen. Det fick bli cykeltur in till byn för mat.

23/7 Vi åker norr ut till Visby, vi har bokat färja till Oskarshamn i natt. Den går 03:50 så det blir nog en seg natt. 

24/7 Det blev en jobbig resa med ett barn som skrek väldigt ofta så det var omöjligt att sova. Framme regnade det så vi körde bara till ställplatsen som var helt full. Hittade en plats utanför där vi kunde sova ett par timmar. Därefter uppklarnande så vi körde hem.

25/7 Har fixat en massa idag. Apoteket och systemet gick fort men sedsn skulle en dunk bränsle ut till garaget i Önnebo och fyllas i gammelbilarna. Allt gick åt i Micran som var tom. Båda skall sättas igång och besiktigas efter att ha stått i ca 20 år.

26/7 Tar husbilen ensam, Margitha har kompisar som behöver sällskap. Först till polisen för att hämta nytt pass. Fortsätter sedan till Borenshult för att titta på konstiga människor i slussarna.

27/7 Blir kvar hela dagen och tar det lugnt.

28/7 Behöver ladda batterier efter gårdagens skitväder. Kör till Karlsborg för lite matbunkring men ställplatsen ganska full. Allsång vid kanalen i kväll så jag kör vidare till Forsvik där det är lugnt och stilla.

29/7 Kör vidare väster ut. Försöker hitta plats i Lyrestad men otroligt mycket folk eftersom de firade "Lyrestadsdagen". Fortsätter till Sjötorp där jag hittar en bra plats.

30/7 Kör norr och öster ut. Hamnar i Karlskoga på Boforsudden. Där finns el så jag kan ladda ordentligt. 

31/7 Börjar med en skön dusch, slänga sopor och tanka gasol. Kör sedan sakta och försiktigt till Eskilstuna. Trångt på ställplatsen med 8 bilar på 4 platser! De flesta åkte under em så på kvällen stämde antalet.

Nu skall sommaren vara här.

[Counter]

1/6 Lugn dag men på kvällen åker jag först till Flygvapenmuseet där det är bilutställning med betoning på engelska bilar. Min rygg gör att jag inte kan gå långt och här finns inget att sitta på så jag kör vidare till Motala där det är kappsegling. 10 båtar deltog.

2/6 Vi tar husbilen och kör söder ut. Stannar i Boxholm och handlar lite. Där träffar vi bekanta vi inte sett på ett par år. Fortsätter sedan till Kosta och ställplatsen vid safariparken. Häftigt att stå 15 meter från utfordringsplatsen där vi ser hjortar och massor med vildsvin. På kvällen hämtar ägaren oss och kör till krogen. Han kör även hem oss. Perfekt service!

3/6 Efter frukost lyckas jag krångla till mig biljett till safariparken i ett idiotiskt betalsystem. Om möjligt krångligare än att betala ställplatsen. Vi rullar sedan sakta igenom parken innan vi tar lunch på fin restaurang. Vi byter sedan ställplats till Kosta Lodge där vi sedan äter middag. Det smakade bra men det tog mer än 1 timme att få maten.

4/6 Efter en ond natt med lite sömn får vi fint väder. Åker till outleten där Margitha köper något plagg som är billigt. Åker sedan mot Oskarshamn och Biltema för att byta ut tv-antennen som ramlade i bitar igår. Därefter kör vi till hamnen och ställplatsen. På kvällen middag på närbelägen krog.

5/6 Kör hemåt, lämnar Margitha, tankar och kör vidare till Eskilstuna. Mitt barnbarn bor här men i natt jobbar han. Det blir en lugn kväll i kanonväder.

6/6 Nationaldag som firas med lite jobb på Christians båt. Behöver få den iordning eftersom den skall säljas. Fixar lite elproblem så fungerar allt som det skall. Käkar lunch på Sundbyholm ihop med Christians chef. På kvällen går vi på krogen efter ett par GT.

7/6 Tuff dag med många mil i bil. Vi börjar med 20 mil till Svinninge där vi tittar på en First 36.7 som har en del brister. Värmaren är monterad upp och ner, det saknas utsug från septitanken, han tycker inte det behövs eftersom han seglar på havet! Det är en del kosmetiska skavanker men jag lägger ett bud som han inte accepterar. Vi kör vidare mot Bullandö och lunchar på vägen i Vaxholm. Vi hittar inget lämpligt objekt där så vi kör tillbaka till Eskilstuna. Där tar jag husbilen och kör mot Karlstad, skall vara på verkstad där i morgon. Försöker få en plats på Boforsudden men det är fullt. Fortsätter nästan till Kristineham där det finns en rastplats som passar bra.

8/6 Uppe med tuppen och kör till Autohallen som representerar Carthago. Meningen är en fuktkontrol eftersom bilen enligt säljaren Forsbergs har 10 års fukthetsgaranti. Den finns inte eftersom inte föreskrivna årliga kontroller är utförda. Vi hittar ett rejält läckage i ett fönster så det är bara att demontera, ta bort det gamla limmet, ett riktigt helvete, sedan på med nytt lim och centrera fönstret vilket inte var gjort tidigare. Allt tar 3 timmar och kostar 3,600:-. Kör sedan till ett matställe innan jag uppsöker apotek, mataffär, gasolförsäljning och systembolag. Nu är jag rustad för ett par dagar så jag kör till Kristinehamn där jag får en plats.

9/6 Kör hem och hämtar Margitha, sedan kör vi till Borensberg där jag bokat en plats. På kvällen äter vi på Göta hotell.

10/6 Kör norr ut och hittar en plats i Askersund. Kaonväder och vi har markis! På kvällen krogbesök med halvhyfsad mat.

11/6 Åker hemåt via Vadstena där vi tar lunch på Ladugård 206. Buffe som vi tyckte var mediåker. Vidare ner till hamnen för en glass innan hemresa.

12/6 Händelselös dag!

 13/6 Först till Ljungsbro för träff med  130 gamla rallygubbar!  Nytt rekord! Sedan speedway där vi lyckades klå serieledarna!

14/6 Ny dag utan nämnvärda händelser.

15/6 Bunkrar lite i husbilen till helgen.

16/6 Kör lite söder ut för att kolla på uppemot 16000 cyklister som tror att de skall åka hela 315 km tillbaka till Motala. En del har redan här innan backarna börjat växlat ner!

17/6 Kör vidare och hamnar i Stegeborg som vanligt. På em blir det molnigt så att vi slipper gassande sol. Skönt! Middag på krogen.

18/6 Kör hemåt och svänger in i Norsholm. Kanalen har öppnat så här är det lite rörelse. Det slutar med att jag blir kvar över natten och får se Wilhelm Tham vända i kanalen vilket nog tog en halv timme!

19/6 Kör hem via Linköping där jag fyller gas. Haft lite värme ett par nätter och kylen har jobbat mer än 1 vecka så det var nästan slut. På kvällen till Västra Harg för motorträff. Det var traktortema idag så lite mindre publik än senaste gångerna.

20/6 En lugn dag så något måste man hitta på. Det blev att ta med Roland och åka till Målilla för speedway. Det blev en dammig tillställning, det lilla vatten de la ut lades på fel ställe där ingen åkte. Piraterna fick till bra starter och lyckades vinna med 8 p. Lång och tråkig väg hem.

21/6 Ny lugn dag med bra väder. Hot om regn ikväll när det är ny speedwaymatch. I dag hemma i Motala mot Smederna. I förra mötet vann Smederna med 2 poäng så Piraterna måste vinna med mera för att få bonuspoängen. Det blev en hemskt jämn match med många 3-3 heat men Piraterna vann till slut med 6 poäng och regnet kom i sista heatet!

22/6 Städning och lite tvätt av husbil. Vatten påfyllt, bara lite bunkring sedan är allt klart för midsommarfirande.GLAD MIDSOMMAR ALLA! 

23/6 Köper med oss blommor och åker till Heda för att fira midsommar. Det blir lugnt och trevligt med sillunch och på kvällen grillning. Däremellan pilkastning som gick i damernas favör.

24/6 Vaknar efter ett måttligt firande och efter lång frukost tackar vi för oss och kör mot sydost. Det blir delvis på okända vägar som ibland är riktigt ojämna. Vi stannar för snabbmat på Sibylla vilket tog väldigt lång tid. Så småningom hamnade vi i Oskarshamn som är en riktigt bra plats. Lugn kväll med en hämtpizza.

25/6 ,Tar oss sakta och försiktigt till Kalmar och hittar en plats vid Ölandskajen. Tar det lugnt och ser till att vätskebalansen är rätt. På em en promenad i omgivningarna innan vi nyttjar ställplatsens dusch. Kanonväder och på kvällen hamnar vi på en Italiensk restaurang nära hamnen . Riktigt bra!

26/6 Kör till Valdemarsvik i det varma vädret. Som vanligt hamnar vi på Melkes på kvällen.

27/6 Kör hemåt. Det blir lunch i Linköping innan vi åker till Bergs slussar för att titta på båtar. Kör sedan via Borensberg hem.

28/6 Gör inte mycket utan slöar mest.

29/6 Idag bär det till skogs! Midnattsolsrallyt med äldre bilar börjar. Jag och 2 andra gamla gubbar åker ut i dammet och tittar. Blir lite imponerad av de snabbastes framfart. Ringer och grattar dottern som fyller 53 idag.

30/6 Rallyt fortsätter men det är jobbigt att gå. Framför allt att hålla balansen när jag suttit en stund och reser mig. Jag är inte ensam om problemet, gubben som är med är likadan. Fy vad dammiga vi blivit idag. Rädd för stopp i avloppet när man duschar. Tyvärr är det flera jag känner som missar vägen och kör omkull.

Maj börjar kallt men har nått högsommarvärme.

[Counter]

1/5 Vaknar i regn och kyla. Efter frukost kör vi sakta vidare, först till Gränna och sedan vidare till Hästholmen, Vadstena, Motala och Borensberg. Hemma ställer vi husbilen och efter ett par timmar blir vi hungriga så vi tar personbilen till Motala där vi brukar få bra mat.

2/5 Fixar med lite underskrifter på nya bolaget. Det skall vara krångligt.

Sen till vårdcentralen för att lämna blodprov. Tydligen fel dag  22 före i kön så jag åker hem och väntar till efter lunch. Går bättre, bara 3 före.

3/5 Först gym som vanligt sen lugn dag.

4/5 Idag hände ingentig mer än planering av helgens husbilstur.

5/5 Först en tur till gymet innan vi kör till Linköping för att fylla gasol som blivit dyrt. Vidare till Söderköping för bunkring och lite mat i magen. Därefter till Valdemarsvik där vi hade bokat sista platsen. Lugn kväll framför tv:n.

6/5 Det blir en lugn dag med fint men kallt väder. Någon promenad blir det och på kvällen middag på Melkes.

7/5 Kör först ut till Fyrudden för att titta på hotellbygget som inte kommit igång. Kör hemåt via Åtvidaberg där vi kollar när solkanonen avfyras. Vidare hemåt och ställer husbilen innan vi tar personbilen till Motala för middag. Full dag.

8/5 Fin dag med fint väder. Försöker tillverka ett lås till en lucka på husbilen. Fär se i morgon när limmet torkat om det lyckades.

9/5 Tar husbilen till Motala för att köpa en tv-antenn för det markbundna nätet. Därefter till Vadstena där jag bokat plats.

10/5 Vaknar med fruktansvärt ont i ryggen, tror det är ryggkotan från i höstas som gått sönder igen. Försöker boka 1 natt till men upptaget så jag får flytta 25 meter vilket skall ske kl 14. Redan kl 12:30 kommer en man och säger att jag skall se till att vara borta kl 14 för då skall han ha platsen i en otrevlig ton! Den nya platsen är ledig så kl 13 flyttar jag dit. Inom 2 minuter är den gnälliga på plats. Jag kan inte hålla mig så jag frågar om han är medveten om att han står på min plats...

11/5 Tar mig försiktigt hemåt, inte helt enkelt att undvika alla gupp då de gör jäkligt ont. Provar med värktabletter och maxdos hjälper ungefär 1 tim. Inte kul just nu.

12/5 Efter ytterligare en natt sittande på en stol och någon timmes sömn börjar det kännas jobbigt. Den medicin jag har med paracetamol gör ju bara nytta i minst dubbel dos vilket inte är så bra för levern. Jag fixar så jag får recept på betydligt starkare grejer. Hoppas det blir lite sömn i natt.

13/5 Så stilla som möjligt eftersom allt annat gör skitont. Håller mig stilla i solen och dricker ett par öl och kompletterar med morfintabletter, riktigt skönt.

14/5 Varmt igen så vi tar personbilen och åker och kikar utmed kanalen. Båtlivet drar ju litet när vädret är så här. Ute vid Mem ser vi när en konvoj om 5 båtar går ut. Därefter tuffar vi hemåt via Norrköping.

16/5 Oj, full dag! Först till firman för en fika och låna grönskylt. Sedan skjutsa Margitha till Norrköpings lasarett där hon skall opereras. Hem för snabblunch innan bilprovning av husbilen. Blir av med 1300 skr innan jag fortsätter med att köra delar till insprutningen till min 280z till en specialist. Sedan hem för klädbyte innan jag tar med ett par gubbar på spéedway som vi vann överlägset.

17/5 Hämtar hem Margitha från lasarettet i skitväder, regn och kallt, sedan fixar jag lite småskit, sedan till Vadstena för årets första nostalgiafton när vädret blivit bra.

18/5 Letar lämplig båt till barnbarnet som tröttnat på Maxin. Inte så lätt, de som anonnserar och vill sälja har inte tid att visa...

19/5 Lagt förfrågan på 4 utanonnserade båtar, ingen svarar!

20/5 Fottsatt med båtletandet men de som är intressanta har ingen som svarar eller är sålda.

21/5 Barnbarnet och jag kör omkring och letar båt. Den första vi skulle se blev såld igår, hade varit till salu sedan augusti. Nästa, en Diva 35, fanns i Vaxholm och var helt utsliten invändigt, ingen lack kvar. Sedan tiĺl Skurusundet och en X119. Den var i bättre skick men dåligt utrustad och svår att segla ensam så det var allt för idag.

22/5 Tagit det lugnt och också tagit en liten fight med sjukvården för att få ordning på ryggen. 

23/5 Ny omgång med sjulvården så det går framåt. Fixat med lite papper inför överlämnandet av företaget.

24/5 Usch, bara 7 mån till julafton! Fixar med lite mera papper och nytt samtal med sjukvården för att få lite smärtlindring som jag hämtat ut. Åker till Vadstena på nostalgiafton men det är otroligt mycket folk så jag ger mig inte in trängseln.

25/5 Träffar revisorn för genomgång av alla papper inför överlåtelsen i morgon. Det är nog åt ett 50-tal underskrifter. Fixat så att en reparatör skall laga kylen i husbilen i morgon. Åker till Motala för att se på kappsegling på kvällen.

26/5 Åker till Linköping och lämnar en massa papper och får lite pengar. Under tiden fixar kylen så nu funkar den. Tar sedan husbilen och åker till Motala ensam.

27/5 Rullar sakta till Stegeborg i kanonväder. Som vanligt bra middag på hamnkrogen.

28/5 Bestämmer mig för att stanna tills i morgon men måste byta plats. Får bli lunch på hamnkrogen.

29/5 Rullar hemåt. Åker till gasfyllarna på vägen och sedan till macken för lite diesel. Tar sedan personbilen och hämtar ut de rekondade cykelbatterierna. Därefter till Ekliden på bilträff, det måste vara nytt publikrekord idag.

30/5 Först besök på hvc för lite koll av krämpor. Träffar en läkare som verkar bry sig!, besöket tar 1,5 tim! Får se vad det leder till. Därefter städning av bilen invändigt, det skulle vara förbjudet med svart inredning, det blir aldrig rent. På kvällen åker vi till Motala på speedway där tyvärr Piraterna får stryk.

31/5 Lugn fm men på em åker jag till Mantorp och betalar förra veckans kylreparation. På kvällen nostalgiafton i Vadstena. Kanonväder!

 

April och vinter eller kommer våren?

(Counter)

1/4 Inget aprilskämt, vi har faktiskt mer än 1 dm snö. Var i Motala idag och de har nog ytterligare 5-6 cm. Kan inte minnas att skidspåret i Sya varit öppet så här sent.

2/4 Långlopp på tv och Ida från Mantorp och Sya vann totalen! Bra jobbat! Senare blev det en biltur på några mil.

3/4 I vanlig ordning lite gym på fm. Äter lunch med äldsta barnbarnet varefter vi kollar vilka båtar som finns till salu. Han har blivit sugen på att byta upp sig. Får också besök av en kund på BMW-n, hoppas ha  köper den, får besked i morgon.

4/4 En vanlig dag förutom ett tandläkarbesök. Det avlöpte bra, inga onödiga hål.

5/4 Börjar med en omgång på gymet innan jag börjar bråka om husbilen som jag blivit lovad att den skulle vara färdig före helgen. Det visar sig att plåtslagaren lämnat den till lack men när den kom tillbaka var inte allt det beställda lackat. Den kördes tillbaka till Sya lack som vanligt skyller ifrån sig och påstår att inte hela jobbet är beställt. Skitsnack! Jag har haft med dom att göra tidigare!

6/4 Inte mycket blir gjort. Skulle leverera BMW-n på em men köparen har inte fått klart med lån så det blir uppskjutet till tisdag. Har också fått klart med bildandet av ett nytt bolag. Och så får vi inte glömma finlands nationaldag!

7/4 Långfredag, förr var allt stängt så dagen kändes extra lång. Så är det inte nu, vi var på ica och handlade och var långt ifrån ensamma. För övrigt har vi bara tagit det lugnt.

8/4 Påskafton med kanonväder! På fm en biltur men em blir det vilstol i solen. Skönt med lite värme!

9/4 Margitha skall jobba på em så jag åker till Linköping och tittar på husbilar. Den enda som jag tycker passar är en Frankia men det är mycket på den som är sämre än den jag har. Dessutom skall de ha långt över 1 mille emellan och vägskatten är x4 så det får nog vara.

10/4 Bara för att göra något blir det en tur med bilen.

11/4 Leverar BMW-n så nu har jag inte så många bilar kvar.

12/4 Busstur till Stockholm för att kliva på båten till Åland. Det blir en fuktig kväll med god mat.

13/4 Båten vänder den spetsiga änden mot Sverige igen. Massor med trafik och köer ända till Södertälje innan det blir normal hastighet hemåt.

14/4 Först ett besök hos revisorn innan jag blir skjutsad till Mantorp för att hämta husbilen. Därefter en tur till Linköping för att fylla på gas. Sedan till tömningsstället för att tömma alla tankarna. Åker sedan till firman för att fylla vatten innan jag tar kväll.

15/4 Jag åker själv till Stegeborg i fint väder. Äter på hamnkrogen på kvällen. Städar husbilen.

16/4 Tar mig hemåt men tar omvägen över Arkösund.

17/4 Först till Motala för röntgen av höfter. Därefter till Mantorp för att få instegstrappan justerad vilket blev bra.

18/4 Först till vårdcentralen för att lämna blodprov. Med det gjort hämtade jag Bergsten för att åka till Ljungsbro där jag skulle kåsera om mitt tävlande inför 110 rallyfrälsta.

19/4 Det vanliga på gymet. Startat ett nytt bolag så det är en massa skit runt det.

20/4 Fortsätter med pappersjobb och krångel.

21/4 Ny gymdag och inte mycket annat.

22/4 Äker upp på Omberg. Massor med blommor och knoppar.

23/4 Åker till Skänninge för att titta på biltävling. Det är bara 4-5 stycken som åker fort och några som åker riktigt sakta. 

24/4 Bara 8 mån till nästa julafton. Får en ny Covidspruta igen. 

25/4 Fixar ett par tvingar jag behöver för en springa i husbilsbordet. Problemet är att limmet härdar sakta. Går på gymet en stund. Fixar med en massa papper och telefonabonnemang innan överlåtandet. Det är mycket nu!

26/4 Kollar limningen som fortfarande inte härdat.

27/4 Idag har det härdat så nu är bordet helt. Fixar med lite papper inför överlåtandet innan vi har avslutningsmiddag med personalen på hotellet.

28/4 Ordnar med tvätt av husbilen som verkligen behövdes. En vända till gymet innan vi överlämnar firman till nya ägaren. Känns ju lite konstigt efter 40 år men blir bra för alla.

29/4 Tar husbilen söder ut och hamnar i Bunn. Får som vanligt bra mat även om det suger i plånboken. 

30/4 Pumpar upp cykeln så jag kan rasta Margitha som i stället sätter den ena foten framför den andra. Plötsligt ringer de från ställplatsen att vi skall flytta. Det visar sig att det blivit fel på bokningen så att vi fått 2 platser i stället för 2 nätter. Vi flyttar dit där man inte behöver boka. På kvällen slutar elen fungera och efter ett antal försök ger personalen upp, men vi klarar oss utan.

Nu måste det bli vår på riktigt!

[Counter]

1/3 Körigt! Registŕera husbil, handla mat, hämta husbilen, skidor på tv, möte med revisor, det är vad en pensionär hinner med på en solig dag.

2/3 Upp och hoppa trots en efterhängsen förkylning. I husbilen och mot Örebro för att  fylla gas. Fortsätter till Evertsberg för att se vasaloppet. Hittar en perfekt plats, vi får se om jag får stå kvar. Det är helt blankis på hela planen så vi får se om jag ta mig härifrån.

3/3 Fick inte stå kvar utan flytta 2-300 m. Inga problem, får en lugn natt bortsett från byvindar så man tror att ekipaget skall ramla omkull. Ser på staffetvasan och står precis i växlingen. Otroligt, det finns de som kommer ut och skall börja åka iklädd kappa och med skidorna i händerna. Tur man inte är med, jag skulle bli tokig med såna i laget. En del åker så dåligt så de hinner med 2 vurpor de första 75 metrarna! Ger mig på em och åker mot Sälen, efter några km hittar jag ett bra ställe att parkera på ca 50 m från spåret. Här skall jag stå i natt och se på nattvasan.

4/3 Står kvar hela dagen, sol och fint men blåser jättekallt. I kväll kom 2 jättemaskiner och gjorde nya spår tills i morgon.

5/3 Dåligt med somn, massa trafik hela natten. Kommer en riktig snöby straxt innan eliten passerar så åker bredvid spåren. Jäklar vad det går! Så småningom kör jag mot Mora och passerar hela gänget. Efter Evertsberg blir det nerför och jag blir omkörd av flera åkare. När resultatet är klart kör jag hem.

6/3 Skitväder på g så husbilen får ytterligare lite vila. Lyckas inte få den tvättad så jag måste tyvärr ställa in den skitig. Som kompensation tar jag mig själv en bastu på em.

7/3 Fy vilket väder, snöstorm och skitkallt! Hjälper till lite på firman och efter lunch åker jag hem, Margitha jobbar.

8/3 Åker ut och ser till husbilen och tar hem lite som jag missat. Varmt och skönt i solen där det är lä. Margitha jobbar så det blir en lugn em.

9/3 Börjar med att tvätta bilen. Sedan köpa lite blommor till Margitha som fyller år. Därefter skidor på tv innan Margitha får besökare.

10/3 Jävla väder! Snöskottning idag igen, helt onödigt, det skulle ju ha kommit för 3 månader sen. 

11/3 Åker som vanligt upp till firman. Där får jag jobbet att köra en bil som skall filmas för att lägga ut på en auktionssajt. Sedan skidor på tv innan vi åker ut och äter.

12/3 Ny skiddag framför tv:n. Händer inte så mycket mera.

13/3 Som vanligt lite gym på fm. 

14/3 Äntligen har en efterhängsen förkylning gett sig. Den har lämnat efter sig värk och stelhet. Undrar om det är likstelheten som kommit för tidigt?

 15/3 Först lite extra hårdkörning på gymet innan jag försöker reda ut en felaktig faktura från telia. Tillbringar över 2 tim i telefonkö utan att få problemet löst.

16/3 Möte med revisorn innan jag fortsätter med teliaproblemet. Får löfte om att de skall ringa mig vilket inte händer. Tröstar mig med en bastu på em.

17/3 Börjar med att bli 1 år äldre. Besöker frisören och fixar lite småsaker innan jag öppnar födelsedagswhiskyn.

18/3 En ny dag framför tv-sporten. Inte mycket annat blir gjort.

19/3 Ny tvdag. Det är snart slut på den här skidsäsongen så det gäller att ta vara på den.

20/3 Idag har husbilen fått lite uppmärksamhet. Först kollade jag om reservdelarna kommit. Det mesta finns hemma men en panel saknas fortfarande. Åkte sedan ut och demonterade bort den fasta kaffebryggaren som inte fungerat som den skall.

21/3 Nytt husbilsbesök för att montera bryggaren som jag fixat. Att få dit kabeln är ett jobb för en orangutang, det krävs en lååååång arm!

22/3 Som vanligt en gymdag. Därefter till Fornåsa för att leta efter en fåtölj. Sitter inte bra på stolen jag använder framför tv:n så det får bli en ny.

23/3 Hoppsan, idag fick jag lämna in husbilen för att få den gamla skadan fixad. Tyvärr är det inte likadana delar utan utbytesdelar så vi får se hur det passar.

24/3 Som vanligt en omgång på gymet innan jag tar en tur till husbilen för att se hur den mår. Inget vidare ser det ut som. Bara en massa demontering så det är väl bara att avvakta. Sen blir det skidor på tv innan det blir kväll.

25/3 Som vanligt tv med skidor. Sedan en tur till Motala för att titta på möbler. Jag behöver en bra fåtölj efter att ha använt en campingstol sista 3 mån. Hittade det jag behöver på 2 ställen men hon som bestämmer tyckte inte som jag så jag avstod. Åkte hem och tog en bastu i stället.

26/3 Sista skiddagen för säsongen så då blir man sittande framför tv:n. Snöar ute ocv riktigt skitväder.

27/3 Först till firman där vi haft möte med personalen. Därefter till Mantorp för att kolla hur det går med husbilen. Den är i stort sett klar och skall till lack. De beställda delarna passade delvis och resten har de tillverkat. Bra jobbat.

28/3 Lugnt och fint hela dagen. Inget av värde har hänt.

29/3 Shit vad snö! Halt och jäkligt så vintern är tillbaka tyvärr men det är väl bara att stå ut.

30/3 Morgonmöte med revisorn sedan liite småjobb. Fixar lite bankärende, ja sedan är det inte mycket kvar av dagen som avslutas med mera snöfall.

31/3 Fy vad snö! Kan inte påminna mig att det gått att åka skidor i Sya så här sent. Det brukar vara slut i början på mars när vasaloppet är kört. Nu har det spårats en ny lång slinga på natursnö. Undrar hur det är med den globala uppvärmningen?

En månad närmare våren!

[Counter]

1/2 Först en lite hårdare dag hos Jonas på gymet. Sedan tar jag nya bilder på BMW:n som skall säljas och lägger ut en annons. Har också börjat titta på annonser på tänkbara motorbåtar. Har ju lite krav hur de skall vara. Skall gå att gå runt båten på utsidan, enkel att gå ombord och förtöja, ha bogpropeller och ankarspel åtminstone i aktern. Självklart värmare och plotter och helst autopilot.

2/2 Händelselös dag.

3/2 Sonen fyller 56 så jag grattar innan jag besöker gymet för en genomkörare. Därefter blir det en långbastu innan det blir kväll.

4/2 En massa skidåkning på tv stör dagsrytmen. På em åker vi till Vadstena för att äta. Hamnar på Hörnet och får bra mat.

5/2 Skidor och bilsport på tv gör att vi slipper ge oss ut i snöfallet. Det blir en riktig slöardag.

6/2 Tar en extra runda på gymet så nu blir det 2 varv. Känns ganska bra. För övrigt lugnt och skönt.

7/2 Åker till Gtb och båtmässan. Döjobbigt att gå. Känns som ryggen skall gå av. Försöker sätta mig ibland eller hänger på något räcke. Träffar lite folk jag känner sen tidigare. Får nog av ryggvärken efter 2 tim så jag kämpar mig tillbaka till bilen. Kör ut till Fiskebäck för att se på en båt som inte finns på plats så det blir hemresa.

8/2 I dag blev det hårdare tag på gymet och gjorde nästan alla övningar 2 gånger. 

9/2 Händelselös dag men på kvällen fick vi se lite från Svenska rallyt.

10/2 Fredag igen. Börjar med en omgång på gymet och sedan lite tv-sport innan det blir sedvanlig bastu.

11/2 Först rally på tv innan jag åker till firman en stund. Sedan en ny vända framför tv:n. Eftersom Margitha jobbar åker jag ut och äter.

12/2 Ny dag med både rally och skidor på tv. På em åker vi till Laslos krog för god mat.

13/2 Som vanligt gym på fm. Efter lunch ett besök hos husbilen. Stödbenen hade hängt sig i elektroniken och fastnat i utfällt läge. Det har hänt tidigare men jag har kommit på ett enkelt sätt att fixa det på.

14/2 ,Nytt besök hos husbilen. Tur eftersom jag av misstag stängde av värmen igår. Det var bara 0,5 + så det var nära att det frös i den. Plockar också ur navigatorn som behöver uppdateras och jag måste ha typnumret.

15/2 Först ett rejält gympapass, sedan ett nytt besök i husbilen för att kolla att allt fungerar. På em tv och skidskytte, spännande med guld och silver till Sverige.

16/2 Förutom skidstafett på tv en händelselös dag.

17/2 Usch, massor av tv-tittande men 2 medaljer till. Avslutar med bastubesök.

18/2 Oj, 8 tim framför tv: n. Tur att det är sista dagen på wm. Det blev 3 medaljer till! Vi firar med mat på krogen.

19/2 Först ut i snöblask sedan hårdkörning på gymet. Därefter har inte mycket blivit gjort trots fint väder i em.

20/2 Grejat med husbilen men det är bara +4 i garaget så det går inte att hålla på länge.

22/2 Ny hårdkörning på gymet innan jag försöker jaga på husbilsreparatörerna. Har väntat 1 1/2 år nu.

23/2 Aj, träningsvärk idag. Vitt ute, lappmögel igen. Skidor på tv igen. Sedan skön fotvård, perfekt!

24/2 Ny omgång på gymet sedan lite tv med skidor igen.

25/2 Lördag så det blir ett besök på firman innan tv med skidor. Guld och silver till svenska tjeerna. Vi åker ut  äter på puben.

26/2 Ny påfrestande tv-dag. 3 guld i silver och 1 brons är dagens svenska skörd.

27/2 Vaknar riktigt förkyld så jag ställer in gymet och blir hemma och vilar.

28/2 Fortfarande förkyld men åker ut och sätter på mera värme i husbilen innan det är dags för skidor där det både silver och brons till tjeerna. Sedan blev det en extra bastu som jag hoppas bota förkylningen.

Januari

[Counter]

1/1 Blev lugnt igår, känns bra idag. Tar det lugnt med skidåkning på tv. Skönt, då bryter man varken armar eller ben.

2/1 Skitväder med regn, inget att ha. Går till varulven och lämnar en skvätt. De håller koll på vad kroppen hittar på bättre än jag själv kan.

3/1 Hoppsan nysnö, även om det bara är 1 cm. Skaffar dieselbiocid till husbilen. Börjar bli orolig för alger i tanken när den står stilla och jag har dels bara halv tank och dessutom vanlig mackdiesel. Ska det stå länge skall det ju vara båtdiesel utan tillsatser, inte det utspädda vi får på macken. Jäklar vad halt det var till garaget!

4/1 Idag har det ramlat ner ungefär 1 dec snö. Skönt att sitta inne och se när andra sliter med skidåkning på tv.

5/1 Ny dag utan annat än snöarbete.

6/1 Först en massa snö, sedan bastu och mera snö. Bara jobb alltså!

7/1 Lång dag framför tv:n med skidåkning i olika sporter.

8/1 Åker tidigt ut till Lagnöbron där jac vet att det finns en mack som säljer diesel utan RME. Egentligen skulle jag ha fyllt husbilstanken med det redan i höstas om jag vetat att den skulle stå stilla så länge. I vanlig diesel bildas alger som kan sätta igen bränslesystemet. Hinner hem till tv:n och skidtävlingarna.

9/1 Först till husbilen för att fylla i dieseln. Det misslyckas, pipen till dunkarna är för kort. Åker till verkstan och fixar en slang men det får vänta tills i morgon för i em skall kroppen få en omgång hos Jonas.

10/1 Först ut och tanka i dieseln i husbilen vilket lyckas efter en del krångel. Läckage på slangen från dunken till tanken som jag fick skarva ihop av 4 bitar eftersom det går åt ca 70 cm. I kväll blev det möte i Vadstena med modellbåtsseglarna.

11/1 Fixar först lackkonservering på Margithas bil. Därefter lunch med hennes barnbarn innan det blev en mittiveckanbastu.

12/1 Ny lugn dag men har känt mig krasslig. Troligen förkylning på g så jag åker hem tidigt. Måste ju försvara platsen framför tv:n inför skidskyttet.

13/1 Usch, fredag den 13:e! Idag gör jag inget oöverlagt så det blir mycket vila. Det hjälper inte, jag blir riktigt dålig framåt kvällen så jag hoppar över bastun. Går och lägger mig lite efter 20.

14/1 Ny dag framför tv::n med fin skidåkning. Känner mig lite friskare men jäkligt trött. Blev sugen på att ta husbilen till Monte carlo för att titta på rallyt. Efter att ha kollat lite inser jag att jag borde ha åkt i onsdags för att hinna fram så det får bli framför tv:n igen.

15/1 Ingen stor skillnad mot igår. Häckar framför tv:n men känner mig betydligt piggare. Näsan har slutat rinna och jag måste inte gå och tömma blåsan varje timme så nu leker livet igen.

16/1 Först en rejäl genomkörare av kroppen hos Jonas. Skall bli varannan dag i fortsättningen. Sedan till frisören och apoteket och kort besök på f⁸irman. Det är ungefär vad en gamling hinner på en dag.

17/1 Idag har jag varit hos verkstaden som skall reparea skadorna på husbilen som nu är över 11/2  år gamla. De har börjat få hem en del reservdelar så det går saaaakkkkktttta framåt. Återstår att se när resten kommer.

18/1  Åker till husbilen som jag startar och varmkör efter ett nytt pass hos Jonas. Inga konstigheter.

19/1 Vanlig torsdag så det blir ärtsoppa och pannkakor. Saknar ju varm punsch.

20/1 Fredag med bastu efter allt tv-tittande på skidåkare. 

21/1 Skidor och Rally från Monte carlo på samma dag frestar på hjärtat! Det blir middag på krogen, det var länge sedan det hände på en lördag.

22/1 Ny jobbig dag med både rally och skidor på tv.

23/1 Vardag igen. Kallt som f-n, -7. Värmer upp kroppen hos Jonas på fm. Annars blir inte mycket gjort.

24/1 Bara 11 mån kvar till nästa julafton! För övrigt inget nytt förutom att det blivit +grader.

25/1 Går till Jonas för lite gymövningar igen. Konstigt, idag känns det plötsligt mycket bättre, har mindre ont i ryggen och lättare för att gå. Förhoppningsvis börjar gymet göra nytta. På em blev det ett bastubesök så idag har väl kroppen fått sitt.

26/1 En vanlig dag där inget blir gjort men kroppen känns mycket bättre!

27/1 Idag har kroppen fått vad den tål. Först hos Jonas för att motionera lederna. Sedan blev det tv och titta på skidskytte innan det blev en rejäl långbastu. Väl hemma blev det lite extra träning av höger arm, kanske inte så nyttigt men behövs ibland.

28/1 Först ett besök på firman. 2 Lotusar sålda sedan igår. Hem till Race of champions för motorsport och även lite skidor. Tar sedan en tur till Motala för middag som smakade bra.

29/1 Tuff dag framför tv:n med skidor och bilsport. Bra svenska resultat i alla.

30/1 Vanlig träning hos Jonas men lagt på lite extra vikt på de flesta. För övrigt lugnt och fridfullt.

31/1 Sista dagen på årets första månad. Åker ut och fixar lite med husbilen. Tänkte eventuellt åka till Skövde för att titta på SM-veckan men vädret är inte tillräckligt kul.