Februari

[Counter]

Nu måste det bli vår på riktigt!

[Counter]

1/3 Körigt! Registŕera husbil, handla mat, hämta husbilen, skidor på tv, möte med revisor, det är vad en pensionär hinner med på en solig dag.

2/3 Upp och hoppa trots en efterhängsen förkylning. I husbilen och mot Örebro för att  fylla gas. Fortsätter till Evertsberg för att se vasaloppet. Hittar en perfekt plats, vi får se om jag får stå kvar. Det är helt blankis på hela planen så vi får se om jag ta mig härifrån.

3/3 Fick inte stå kvar utan flytta 2-300 m. Inga problem, får en lugn natt bortsett från byvindar så man tror att ekipaget skall ramla omkull. Ser på staffetvasan och står precis i växlingen. Otroligt, det finns de som kommer ut och skall börja åka iklädd kappa och med skidorna i händerna. Tur man inte är med, jag skulle bli tokig med såna i laget. En del åker så dåligt så de hinner med 2 vurpor de första 75 metrarna! Ger mig på em och åker mot Sälen, efter några km hittar jag ett bra ställe att parkera på ca 50 m från spåret. Här skall jag stå i natt och se på nattvasan.

4/3 Står kvar hela dagen, sol och fint men blåser jättekallt. I kväll kom 2 jättemaskiner och gjorde nya spår tills i morgon.

5/3 Dåligt med somn, massa trafik hela natten. Kommer en riktig snöby straxt innan eliten passerar så åker bredvid spåren. Jäklar vad det går! Så småningom kör jag mot Mora och passerar hela gänget. Efter Evertsberg blir det nerför och jag blir omkörd av flera åkare. När resultatet är klart kör jag hem.

6/3 Skitväder på g så husbilen får ytterligare lite vila. Lyckas inte få den tvättad så jag måste tyvärr ställa in den skitig. Som kompensation tar jag mig själv en bastu på em.

7/3 Fy vilket väder, snöstorm och skitkallt! Hjälper till lite på firman och efter lunch åker jag hem, Margitha jobbar.

8/3 Åker ut och ser till husbilen och tar hem lite som jag missat. Varmt och skönt i solen där det är lä. Margitha jobbar så det blir en lugn em.

9/3 Börjar med att tvätta bilen. Sedan köpa lite blommor till Margitha som fyller år. Därefter skidor på tv innan Margitha får besökare.

10/3 Jävla väder! Snöskottning idag igen, helt onödigt, det skulle ju ha kommit för 3 månader sen. 

11/3 Åker som vanligt upp till firman. Där får jag jobbet att köra en bil som skall filmas för att lägga ut på en auktionssajt. Sedan skidor på tv innan vi åker ut och äter.

12/3 Ny skiddag framför tv:n. Händer inte så mycket mera.

13/3 Som vanligt lite gym på fm. 

14/3 Äntligen har en efterhängsen förkylning gett sig. Den har lämnat efter sig värk och stelhet. Undrar om det är likstelheten som kommit för tidigt?

 15/3 Först lite extra hårdkörning på gymet innan jag försöker reda ut en felaktig faktura från telia. Tillbringar över 2 tim i telefonkö utan att få problemet löst.

16/3 Möte med revisorn innan jag fortsätter med teliaproblemet. Får löfte om att de skall ringa mig vilket inte händer. Tröstar mig med en bastu på em.

17/3 Börjar med att bli 1 år äldre. Besöker frisören och fixar lite småsaker innan jag öppnar födelsedagswhiskyn.

18/3 En ny dag framför tv-sporten. Inte mycket annat blir gjort.

19/3 Ny tvdag. Det är snart slut på den här skidsäsongen så det gäller att ta vara på den.

20/3 Idag har husbilen fått lite uppmärksamhet. Först kollade jag om reservdelarna kommit. Det mesta finns hemma men en panel saknas fortfarande. Åkte sedan ut och demonterade bort den fasta kaffebryggaren som inte fungerat som den skall.

21/3 Nytt husbilsbesök för att montera bryggaren som jag fixat. Att få dit kabeln är ett jobb för en orangutang, det krävs en lååååång arm!

22/3 Som vanligt en gymdag. Därefter till Fornåsa för att leta efter en fåtölj. Sitter inte bra på stolen jag använder framför tv:n så det får bli en ny.

23/3 Hoppsan, idag fick jag lämna in husbilen för att få den gamla skadan fixad. Tyvärr är det inte likadana delar utan utbytesdelar så vi får se hur det passar.

En månad närmare våren!

[Counter]

1/2 Först en lite hårdare dag hos Jonas på gymet. Sedan tar jag nya bilder på BMW:n som skall säljas och lägger ut en annons. Har också börjat titta på annonser på tänkbara motorbåtar. Har ju lite krav hur de skall vara. Skall gå att gå runt båten på utsidan, enkel att gå ombord och förtöja, ha bogpropeller och ankarspel åtminstone i aktern. Självklart värmare och plotter och helst autopilot.

2/2 Händelselös dag.

3/2 Sonen fyller 56 så jag grattar innan jag besöker gymet för en genomkörare. Därefter blir det en långbastu innan det blir kväll.

4/2 En massa skidåkning på tv stör dagsrytmen. På em åker vi till Vadstena för att äta. Hamnar på Hörnet och får bra mat.

5/2 Skidor och bilsport på tv gör att vi slipper ge oss ut i snöfallet. Det blir en riktig slöardag.

6/2 Tar en extra runda på gymet så nu blir det 2 varv. Känns ganska bra. För övrigt lugnt och skönt.

7/2 Åker till Gtb och båtmässan. Döjobbigt att gå. Känns som ryggen skall gå av. Försöker sätta mig ibland eller hänger på något räcke. Träffar lite folk jag känner sen tidigare. Får nog av ryggvärken efter 2 tim så jag kämpar mig tillbaka till bilen. Kör ut till Fiskebäck för att se på en båt som inte finns på plats så det blir hemresa.

8/2 I dag blev det hårdare tag på gymet och gjorde nästan alla övningar 2 gånger. 

9/2 Händelselös dag men på kvällen fick vi se lite från Svenska rallyt.

10/2 Fredag igen. Börjar med en omgång på gymet och sedan lite tv-sport innan det blir sedvanlig bastu.

11/2 Först rally på tv innan jag åker till firman en stund. Sedan en ny vända framför tv:n. Eftersom Margitha jobbar åker jag ut och äter.

12/2 Ny dag med både rally och skidor på tv. På em åker vi till Laslos krog för god mat.

13/2 Som vanligt gym på fm. Efter lunch ett besök hos husbilen. Stödbenen hade hängt sig i elektroniken och fastnat i utfällt läge. Det har hänt tidigare men jag har kommit på ett enkelt sätt att fixa det på.

14/2 ,Nytt besök hos husbilen. Tur eftersom jag av misstag stängde av värmen igår. Det var bara 0,5 + så det var nära att det frös i den. Plockar också ur navigatorn som behöver uppdateras och jag måste ha typnumret.

15/2 Först ett rejält gympapass, sedan ett nytt besök i husbilen för att kolla att allt fungerar. På em tv och skidskytte, spännande med guld och silver till Sverige.

16/2 Förutom skidstafett på tv en händelselös dag.

17/2 Usch, massor av tv-tittande men 2 medaljer till. Avslutar med bastubesök.

18/2 Oj, 8 tim framför tv: n. Tur att det är sista dagen på wm. Det blev 3 medaljer till! Vi firar med mat på krogen.

19/2 Först ut i snöblask sedan hårdkörning på gymet. Därefter har inte mycket blivit gjort trots fint väder i em.

20/2 Grejat med husbilen men det är bara +4 i garaget så det går inte att hålla på länge.

22/2 Ny hårdkörning på gymet innan jag försöker jaga på husbilsreparatörerna. Har väntat 1 1/2 år nu.

23/2 Aj, träningsvärk idag. Vitt ute, lappmögel igen. Skidor på tv igen. Sedan skön fotvård, perfekt!

24/2 Ny omgång på gymet sedan lite tv med skidor igen.

25/2 Lördag så det blir ett besök på firman innan tv med skidor. Guld och silver till svenska tjeerna. Vi åker ut  äter på puben.

26/2 Ny påfrestande tv-dag. 3 guld i silver och 1 brons är dagens svenska skörd.

27/2 Vaknar riktigt förkyld så jag ställer in gymet och blir hemma och vilar.

28/2 Fortfarande förkyld men åker ut och sätter på mera värme i husbilen innan det är dags för skidor där det både silver och brons till tjeerna. Sedan blev det en extra bastu som jag hoppas bota förkylningen.

Januari

[Counter]

1/1 Blev lugnt igår, känns bra idag. Tar det lugnt med skidåkning på tv. Skönt, då bryter man varken armar eller ben.

2/1 Skitväder med regn, inget att ha. Går till varulven och lämnar en skvätt. De håller koll på vad kroppen hittar på bättre än jag själv kan.

3/1 Hoppsan nysnö, även om det bara är 1 cm. Skaffar dieselbiocid till husbilen. Börjar bli orolig för alger i tanken när den står stilla och jag har dels bara halv tank och dessutom vanlig mackdiesel. Ska det stå länge skall det ju vara båtdiesel utan tillsatser, inte det utspädda vi får på macken. Jäklar vad halt det var till garaget!

4/1 Idag har det ramlat ner ungefär 1 dec snö. Skönt att sitta inne och se när andra sliter med skidåkning på tv.

5/1 Ny dag utan annat än snöarbete.

6/1 Först en massa snö, sedan bastu och mera snö. Bara jobb alltså!

7/1 Lång dag framför tv:n med skidåkning i olika sporter.

8/1 Åker tidigt ut till Lagnöbron där jac vet att det finns en mack som säljer diesel utan RME. Egentligen skulle jag ha fyllt husbilstanken med det redan i höstas om jag vetat att den skulle stå stilla så länge. I vanlig diesel bildas alger som kan sätta igen bränslesystemet. Hinner hem till tv:n och skidtävlingarna.

9/1 Först till husbilen för att fylla i dieseln. Det misslyckas, pipen till dunkarna är för kort. Åker till verkstan och fixar en slang men det får vänta tills i morgon för i em skall kroppen få en omgång hos Jonas.

10/1 Först ut och tanka i dieseln i husbilen vilket lyckas efter en del krångel. Läckage på slangen från dunken till tanken som jag fick skarva ihop av 4 bitar eftersom det går åt ca 70 cm. I kväll blev det möte i Vadstena med modellbåtsseglarna.

11/1 Fixar först lackkonservering på Margithas bil. Därefter lunch med hennes barnbarn innan det blev en mittiveckanbastu.

12/1 Ny lugn dag men har känt mig krasslig. Troligen förkylning på g så jag åker hem tidigt. Måste ju försvara platsen framför tv:n inför skidskyttet.

13/1 Usch, fredag den 13:e! Idag gör jag inget oöverlagt så det blir mycket vila. Det hjälper inte, jag blir riktigt dålig framåt kvällen så jag hoppar över bastun. Går och lägger mig lite efter 20.

14/1 Ny dag framför tv::n med fin skidåkning. Känner mig lite friskare men jäkligt trött. Blev sugen på att ta husbilen till Monte carlo för att titta på rallyt. Efter att ha kollat lite inser jag att jag borde ha åkt i onsdags för att hinna fram så det får bli framför tv:n igen.

15/1 Ingen stor skillnad mot igår. Häckar framför tv:n men känner mig betydligt piggare. Näsan har slutat rinna och jag måste inte gå och tömma blåsan varje timme så nu leker livet igen.

16/1 Först en rejäl genomkörare av kroppen hos Jonas. Skall bli varannan dag i fortsättningen. Sedan till frisören och apoteket och kort besök på f⁸irman. Det är ungefär vad en gamling hinner på en dag.

17/1 Idag har jag varit hos verkstaden som skall reparea skadorna på husbilen som nu är över 11/2  år gamla. De har börjat få hem en del reservdelar så det går saaaakkkkktttta framåt. Återstår att se när resten kommer.

18/1  Åker till husbilen som jag startar och varmkör efter ett nytt pass hos Jonas. Inga konstigheter.

19/1 Vanlig torsdag så det blir ärtsoppa och pannkakor. Saknar ju varm punsch.

20/1 Fredag med bastu efter allt tv-tittande på skidåkare. 

21/1 Skidor och Rally från Monte carlo på samma dag frestar på hjärtat! Det blir middag på krogen, det var länge sedan det hände på en lördag.

22/1 Ny jobbig dag med både rally och skidor på tv.

23/1 Vardag igen. Kallt som f-n, -7. Värmer upp kroppen hos Jonas på fm. Annars blir inte mycket gjort.

24/1 Bara 11 mån kvar till nästa julafton! För övrigt inget nytt förutom att det blivit +grader.

25/1 Går till Jonas för lite gymövningar igen. Konstigt, idag känns det plötsligt mycket bättre, har mindre ont i ryggen och lättare för att gå. Förhoppningsvis börjar gymet göra nytta. På em blev det ett bastubesök så idag har väl kroppen fått sitt.

26/1 En vanlig dag där inget blir gjort men kroppen känns mycket bättre!

27/1 Idag har kroppen fått vad den tål. Först hos Jonas för att motionera lederna. Sedan blev det tv och titta på skidskytte innan det blev en rejäl långbastu. Väl hemma blev det lite extra träning av höger arm, kanske inte så nyttigt men behövs ibland.

28/1 Först ett besök på firman. 2 Lotusar sålda sedan igår. Hem till Race of champions för motorsport och även lite skidor. Tar sedan en tur till Motala för middag som smakade bra.

29/1 Tuff dag framför tv:n med skidor och bilsport. Bra svenska resultat i alla.

30/1 Vanlig träning hos Jonas men lagt på lite extra vikt på de flesta. För övrigt lugnt och fridfullt.

31/1 Sista dagen på årets första månad. Åker ut och fixar lite med husbilen. Tänkte eventuellt åka till Skövde för att titta på SM-veckan men vädret är inte tillräckligt kul.