Medelhavet! 

Hamnliv i Finike

2009-11-06

Fre 6/11 Vi har nu bott i vinterhamnen en vecka. Duschar, toaletter och bemannad tvättstuga är helt o.k. Det finns flera aktiviteter varje dag för oss som bor här med allt från konstklubb via pilates, quiz och joga till kurser i turkiska. Vi har inte deltagit i något eftersom vi skall åka hem och har mycket annat att syssla med. Jag har fortsatt att lacka mina snickerier och så har vi tagit en cykeltur på uppemot 2 mil mellan strykningarna. I kväll är vi bjudna på fördrink på Apostrof, de vill fira att vi snart åker hem, för att sedan fortsätta till krogen för middag. Det är många båtar som ligger öde eftersom besättningarna redan har åkt hem men jag tror att 75% fortfarande är bebodda. Många förbereder hemresor för längre eller kortare tid. Intressant är att det är så många nationaliteter. Amerikaner, australier, holländare, engelsmän, tyskar, 1 ryss, ett antal svenskar och många flera. 

Lör 7/11 Jag återmonterar mina modifierade snickerier som passar perfekt. Sedan blir det besök på den enorma marknaden. Vi tar det lugnt eftersom det är fint väder och på eftermiddagen tar jag ett bad, men det är lite lurigt, de värsta dyningarna är över en meter höga. Det är lätt att kastas in i klipporna eller stegen. Man måste avvakta en bit ut tills det kommit 2 stora i rad och sedan fortast möjligt simma till stegen innan nästa kommer. På kvällen är det välkomstparty för oss som skall ha båtarna här över vintern. Alla tar med sig något att äta vilket ställs på ett bord. Därefter plockar alla till sig av det de vill ha. Varvet håller med det vi vill dricka. 

Sön 8/11 Dagen börjar med städning och inlämning av tvätt. Det är trevligare att komma tillbaka till en ren båt om ett par månader. Idag blir det inget bad, vågorna är så höga att de tagit med sig badstegen. Vi tar också en cykeltur innan åskan och regnet kommer.

 

 

Mån 9/11 Fint väder igen, 25-30 i skuggan. Vi tvättar sprayhood och sittbrunnstält med antimögelmedel och sedan impregnerar vi den. Skulle behövt en ny men annat står högre på måstelistan. I morgon bitti kommer taxin 6:30 för att ta oss till flyget hem så då blir det ingen rapport. 

Ons 11/11 Hemma igen efter 7 månader varav de sista 5 i bra värme. Fy vad grått, fuktigt och kallt. Ska försöka bidra med lite på företaget och fixa en massa smågrejor här hemma. Planerar att åka tillbaka till båten i slutet av december eller början av januari. Jag kommer att försöka hålla lite liv i sidan under tiden, b.l.a. skall jag försöka lägga in en del bilder. Det blir inte dagliga uppdateringar då det troligen inte kommer att hända så mycket av intresse för läsarna. Händer något uppdaterar jag snarast.