Medelhavet! 

Varmt!

2009-05-25

 

Månd 25/5 Morgonen börjar med prutning! De skulle ha 30 Euro per båt men jag lyckades pruta till 24 och när jag betalat sa jag att det måste gälla för båda, vi låg ju utanpå varandra. Det fungerade!

Hej vad det bär iväg! Farten är ungefär 50 % högre tack vare strömmen. I första slussen var det fartygskö. Smart som man är körde jag fram och kollade längden på dem. De båda första var över 100m. och slussen 190 så vi gick in efter den första. Perfekt sätt att tjäna några timmar! Bara 5,7 m ner. Den blå färgen på Donau är nästan samma blå som Göta Kanal… Nästa sluss är i Regensburg 5,2 m ner. Därefter svänger jag in i lassarettsspitse och går uppströms under Steinerne Brycke. Nästan så att jag ångrar det, kanske 5 m brett, och så mycket ström att jag hade 0 km på gps-en en lång stund trots full gas. Det var också ganska grunt. Undrar hur det skall gå tillbaka? Det blir säkert 8-9 knop igenom ett annat hål där jag inte vet djupet!  

I hamnen gick jag först på grund. Sedan satte vi oss i Engelsmännens båt för att ta en öl varvid hamnkaptenen anlände. Den engelska damen försökte skoja med honom genom att inte betala förrän hon fick nyckeln till grinden. Det skulle hon inte ha gjort, vi fick 2 timmar på oss att lämna hamnen! Vi försökte få honom på andra tankar men han bara gick. Efter en stund återvände han för att kontrollera att vi hade förstått och vi försökte övertala honom igen men han bara gick igen. Efter ytterliggare en stund återvände han och hade ändrat sig så han tog våra pengar och gick. Efter ytterliggare en stund återvände han igen och nu syntes tydligt att han ångrade sig för han fjäskade rejält och om vi kom till baren i kväll skulle allt vi ville ha bara kosta 1 Euro. Vi visade inget som helst intresse så han bad om ursäkt för vad han hade gjort vilken vi godtog. Vi tog sedan en lång promenad i Altstadt som är riktigt stor och verkligen fin. Tyvärr är det så varmt så det går inte att promenera i solen. Det är säkert 50 grader mellan husen så vi går tillbaka till båtarna för att få skugga och vila.  

Ledsen men jag har glömt att ange pos! Idag Google pos 49,012566 N 12,050257 E