Medelhavet! 

Hemåt

2009-05-14

Månd 11/5 I går kväll kom jag till en liten hamn V. Bamberg som ligger i floden Regnitz. Det är hemskt strömt här så jag fick hjälp av 2 personer att förtöja. I natt har det regnat massor men under dagen upphörde det. Jag tog en lång promenad in till Bamberg. Lilla Venedig var en liten besvikelse, det fina var det gamla rådhuset med utvändiga väggmålningar. Var även i Domen som är fin men finast är Kloster Michaelsberg med en fantastisk kyrka. Enormt detaljrikt utsmyckad och med åtskilliga kvadratmeter guld. Häftigt!

Har sedan dammsugit båten och smörjt alla dragkedjor med vaselin. Ligger kvar en natt till. Folket här är mycket trevliga.

 

Tisd 12/5 kl. 10 får jag ett infall. Hamnen verkar säker och jag måste åka hem för en läkarkontroll förr eller senare. Lika bra att få det gjort. Med hjälp av Johnny hemma i Sverige fixas en billjet och ett hotell. Han är en pärla och ställer alltid upp! Jag packar och går 50 min till tåget. Nästan en mil... Skorna går sönder efter 500 meter, som väl var hade jag ett par till med mig så de trasiga hamnar i papperskorgen. Kl. 13:30 sitter jag på tåget på väg mot Frankfurt. Otroligt smidigt med byte av tåg och sedan buss till flygplatsen och hotellet. I morgon bitti skall jag flyga hem.