Medelhavet! 

Nu är det långt upp!

2009-05-02

Tors. 30/4 Tar cykeln och Johnny till hjälp och kånkar hem 105 liter diesel till båten. Kan vara bra att ha… I dag kommer vi bara 2 slussar, vi får vänta mycket, men kommer upp 8 meter innan vi hittar en fin hamn. Tyst och öde men vi försöker fira lite Valborg. Margitha hittar ett värmeljus som får bli världens minsta maj-brasa och hon får dessutom till en trerätters middag av det bättreslaget! Bra gjort! Lat 49,4894 Long. 9,0838 Vi har alltså påbörjat klättringen upp till 406 m.över havet, den högsta punkt man kan nå i Europa med egen båt.

 

Fred. 1/5 Kommer iväg efter tankning av vatten. Äntligen en dag med bra väder igen. Vi får sällskap med en pråm som krånglar med motorkörning både nu och då. Det blir oroligt bakom honom hela tiden. Vi slussar upp 2 ggr. 4 m. Nu ändras naturen radikalt. Från tråkig slättmark med buskskog blir det nu mycket trevligare med berg runt oss. Enorma campingplatser visar att det är fler än vi som tycker likadant. Det börjar också bli vinodlingar och gamla borgar som det är länge sedan jag såg. Vi hittar en dyr hamn i Miltenberg (20 Euro) där vi får gasa i dyn innan vi kommer så att förtöjning är nästan onödig. Men vilken häftig gammal by med korsvirkeshus och borgar! Mitt i byn finns en jättefin gammal byggnad som påstås vara Tyskands äldsta hotell Kul att åtminstone 1 dag blir bra för gästerna. När vi ligger där kommer plötsligt Hasse med Gråtrut och lägger sig på stadskajen mitt emot. Sist vi sågs var i Strasbourg. Han har hemmahamn i Jönköping. Vi är alltså 2 Vätternbåtar på väg mot Svarta Havet! Gemensam promenad på en marknad och i gamla stan. Lat. 49,42178N Long. 9,15213E. Har just jämfört 3 olika GPS-system. Google, bil-gps och båtens navigator. Alla visar olika! Börjar undra var jag egentligen är... Kommer i fortsättningen att lägga in kordinaterna från Google när jag har tillgång. Ni som vill går in Googl Earth, klickar på verktyg, sedan på alternativ och ändrar under visa lat/long till grader minuter och sekunder, sedan måste det stämma. Jag vet att många tror att jag drar båten på land men så är inte fallet så här långt. 

 

Lör. 2/5 Händer inte så mycket, tyvärr lämnar besättningen mig idag. Känns inte så kul att bli ensam igen. Vi går och äter lunch på byn, jag betalar ytterliggare 20 Euro i hamnavgift och sedan följer jag besättningen till tåget. De skall åka tåg till Frankfurt och sedan buss till Frankfurt-Baden Airport, där de har ett hotell bokat. I morgon bitti tar de flyget hem. Vid stationen ser jag en hållplats för bussar. Jag läser på skylten, där jag ser att härifrån går en buss direkt till flygplatsen kl. 02:00 som hade passat perfekt! Tyvärr försent, allt är bokat och biljetter betalda, annars hade vi fått ytterliggare en kväll ihop och sparat en del pengar för hotell och tåg. Nu får jag trösta mig med att de förhoppningsvis kommer hem utvilade. Tar en tur till Hasse och sedan hem där jag tröstar mig med Gin och Tonic. Tack för besöket, ser fram mot nästa!  Kul med nya besökare och inlägg på sidan!