Medelhavet! 

Schöner blauen Donau!

2009-05-24

Kolla gärna föregående sida även om ni tror att ni har läst den. Ibland kompletterar jag den med flera dagar! Allt för att jäklas med er!!! 

Lör. 23/5 Får bli vilodag idag. Släpar bara 100 liter diesel från en bensinstation och handlar mat så det skall räcka länge innan vi går in till den lilla stan för att titta… En fin ringmur omger innerstaden och alla hus är i fantastiskt fint skick. Nästan inga bilar, det beror säkert på att det är så trångt i stadsportarna så att man inte kan gå och möta en bil samtidigt. Slöar på eftermiddagen, det är +38 i skuggan så orken tar slut.

 

Sönd. 24/5 Vaknar av att människor pratar utanför båten. Tittar ut och ser massor av folk i olika uniformer, en del har stora standar, och en musikkår i klassiska lederhosen. Det är flera hundra personer. Får inte reda på vad som firas innan vi åker vidare och slussar ner 17 m. Åker förbi byn Beilengries där Jonas bad mig utföra ett uppdrag. Den ligger i Altmyhltal som är fantastiskt vackert med höga branter och böljande kullar runt omkring. Vet inte vad det var han ville och jag kunde inte heller komma in i hamnen, så jag går vidare. Sorry Jonas! Ytterliggare 17 m. ner. Man ser mycket solpaneler på husen här och i förrgår passerade jag ett fält med uppskattningsvis 5-10000 stora paneler. Kabeln därifrån var ca 1 dm tjock så nog ger de ström. Ny sluss 8,4 m. ner. I Riedenburg verkar det vara medeltidsvecka. Massor med tält och utklädda människor. Nu börjar det också finnas borgar på bergen igen. Äntligen framme vid sista slussen i kanalen 8,4 m.ner. 171 km kanal är avverkad och vi passerar Befrielsehallen innan vi kommer ut på Donau. Det är spännande att se hur mycket ström det är. Konstaterar att det här är 5 km innan det är dags att gå in i hamnen. Man måste gå förbi infarten och vända tillbaka och sedan hålla samma fart som strömmen medan man sakta tar sig mot infarten. Väl där sticker båten iväg framåt av sig själv.  Har nu bara 2411 km kvar till Sulina… Det är nog nu det riktigt stora äventyret börjar!  Och bara 7 mån kvar till julafton…

Har ni tröttnat? Inget inlägg på11 dagar. Ni kanske har så bra väder så att ni inte är ute på nätet? Jag har minst 35 grader varje dag men tänker ändå på er! Snällt eller?