Medelhavet! 

Vår i Nancy

2009-03-15

Här är det fint väder. På dagarna är det ungefär 20 grader, i solen ännu mera. Nätterna är fortfarande kalla men gräsmattorna är gröna och vitsipporna har slagit ut.

Tyvärr är det någon som tycker att han behöver min motor till jollen bättre än jag. Båtgrannarna har inte märkt när den stals, annars håller de bra koll. Vid ett annat tillfälle hade någon varit framme och försökt titta ner i båten men 2 båtgrannar jagade bort honom direkt.

Har påbörjat monteringen av en watermaker. Det har tagit tre dagar att besluta var den skall placeras. Har haft fyra alternativ att välja på, alla har sina för och nackdelar. Har beslutat att det första alternativet skall gälla. Då hamnar pumpenheten under tvättstället på toaletten och membranenheten med högtryckspump under styrbords koj. Det gör att mitt konservförråd får flytta på sig till ett annat ställe. Under de dagar jag har provat de olika tänkbara alternativen har jag nog flyttat ett ton med grejer fram och tillbaka. Ofattbart vad mycket det finns ombord. Ett alternativ var att ta bort en vattentank och montera den där. Det sprack på att pumpenheten var 1 cm för hög... I dag har jag försökt få igenom två slangar genom en bottenstock. I det befintliga hålet finns redan två slangar, därför kan jag inte borra. Jag har vid ett tillfälle fått igenom en av slangarna men aldrig båda. Skam den som ger sig, det skall gå! Jag har aldrig tidigare svettats så mycket för ett par slangars skull men när och om det löser sig blir det kanonbra. Då blir övriga slangar korta och någorlunda lätta att komma åt. Det är tur att inte omgivningen förstår vad jag säger när det jäklas som mest! Eftersom jag ligger på knä med huvudet mot Mecka tror nog de flesta att jag är djupt religös... Fortsätter nu med att försöka komma på om det är hålet som är för litet eller slangarna som är för stora. 

Snälla ni som är lite intresserade! Ladda ner Skype, det kostar inget och sedan kan vi prata helt gratis när vi har tillgång till internet. Det kan ju vara kul att prata med någon som kan svenska emellanåt!