Medelhavet! 

Mindre kul.

2009-08-11

Tor 6/8 Idag ser vi moln! Vi lämnar staden och går 2 nm. norrut till en fin ankringsvik. Vi badar och slappar hela dagen.

Fre 7/8 Vi går till ön Kea där vi ankrar i en vik på västra sidan. Det blåser rejält så ankaret orkar inte hålla oss utan vi draggar. Vi går 200 meter till en annan vik där vi får bättre fäste. Jag provar också ankarseglet jag gjorde innan jag lämnade Sverige. Det gör att man inte pendlar så mycket och påfrestningen på ankaret blir mindre.

Lör 8/8 Vi seglar till Lavrion. Det är bara 15 nm. men är jobbigt i den höga sjön. Det blåser 17 m/sek. Jag börjar bli riktigt trött på hård vind, höga vågor och salt. Vi äter både lunch och middag ute, det är Margithas sista dag på semestern.  

Sön 9/8 Jag följer Margitha till bussen. Hon skall inte åka buss hela vägen hem utan bara till flygplatsen. Jag funderar på vad jag skall ta mig för. Jag tänker inte hålla på och segla i den här vinden, det är inget kul.  

Mån 10/8 Jag börjar med att leta upp en kemtvätt vilket tar en god stund. Det grekiska alfabetet är svårt för mig men ganska små barn här kan både läsa och skriva det så jag är väl inte så smart. Sedan försöker jag rensa de 55 liter diesel som låg i kölsvinet, efter olyckan med slangen, från vatten och annat skräp. Då får jag en smäll av flaggan så att glasögonen med solglasögon åker i sjön. Så är det när man blivit så senil att man glömmer att använda senilsnöre. Som tur är har jag ett par i reserv. 

 Tis 11/8 Jag handlar mat igen och hämtar tvätten. 12:30 Lossar jag förtöjningen och seglar mot Aten. Måttliga vågor och 6-12 m/sek, då leker livet igen. Tar mig 30 nm och ankrar utanför en stor marina i centrum av Aten. Badar och lagar middag.