Medelhavet! 

Vår?

2009-03-06

Vi som är båtägare räknar väl båtmässan i Stockholm som ett vårtecken. Vi var ett gäng som var där i går. För oss som seglar var det knappast en båtmässa utan närmast en tillbehörsmässa. Utan att ha räknat så gissar jag att antalet beboeliga segelbåtar är ungefär 10 st.! Tillbehören är betydligt flera. De är så många att om jag skulle inhandla allt det säljarna anser jag måste ha, kan jag lägga ner mitt projekt omgående, jag har inte de ekonomiska förutsättningarna. Det gör nu inte inte så mycket eftersom jag vet att det de vill sälja till mig oftast går sönder och skapar en massa bekymmer! Åtminstone jag fungerar så att det jag monterat blir plötsligt oumbärligt, trots att jag klarat mig utan det tillbehöret i hela mitt tidigare liv! Går de sönder inträffar alltså en katastrof och sådana kan jag klara jag mig utan. Beslutet blir då lätt, köp inget så minskar jag risken för katastrof... Det enda jag köpte var en bok av Lasse Hässler som seglat en del av det jag skall göra i Svarta Havet. Han skall i år dessutom upp från Medelhavet till Strasbourg och sedan gå samma väg som jag till Svarta Havet, vi kanske ses på vägen!

Jag planerar att per bil ta mig till båten under nästa vecka för att montera en del saker, b.l.a. watermaker, och beskära någon km. nåt på däck. Nåt är gummimassan som ligger mellan teakribborna. Den har ju egenheten att svälla när teakdäcket sväller därför att vattnet blir stående på nåten. Med nerskuren nåt rinner vattnet av så att teaken torkar. Då krymper den så att nåten sjunker och blir för låg. Det är inte lätt att vara båtägare! 

För min del väntar alltså många timmar på knä med kniven i hand. Det gäller att vända rumpan mot Mecka annars kan det hända oönskade saker när det gäller religionen.  Samtidigt måste man hålla koll så att ingen missriktad individ av samma kön smiter bakom. Och samtidigt ska man jobba... Puh!!!! 

Såg just att jag fick tipset av Leif att använda en lång skinnrock. Jag tror att den tar dåligt på nåten så jag har beställt en sådan månkniv som golvläggarna använder...