Medelhavet! 

Drägliga vindar, hoppas det fortsätter!

2009-09-03

Tor 27/9  Carsten och Imbi hämtar sin i går inlämnade tvätt och kommer över en karta över området. På em. går vi till en gammal teater som de håller på att gräva fram med hjälp av EU-pengar. Den är från mitten av 400-talet och det är troligen ett helt samhälle runt den där b.la. den sjunkna staden ingår. Vi besöker även en liten kyrka på toppen. Men den är yngre, ruinerna av den gamla finns bredvid. På vägen passerar vi apelsin och olivodlingar och jag hittar även granatäpplen som jag stjäl några av. 

Fre 28/7 Vaknar tidigt på den spegelblanka viken. Medan jag äter frukost börjar det blåsa en svag bris från nord. Det passar perfekt, vi skall österut! Jag sticker lite före den andra båten, den är mycket snabbare eftersom den är hela 48 fot lång. När jag skall rulla ut storseglet fastnar det och är omöjligt att rulla ut. Jag försöker rulla in och sedan dra, ibland hårt, ibland löst, men inget hjälper. Trist, den här säsongens finaste seglingsdag får jag sitta med motorn igång! Det blåser bara 2-4 m/sek så det går för sakta på bara försegel. Angör Russian Bay på sydsidan av västra spetsen på Poros. Väl där monterar jag snurran på jollen. Jag bestämmer mig för att fixa storseglet, och det är bara att enkelt med handkraft dra ut det…!!! Jag tar jollen bort till Carsten och Imbi som ankrat i viken bredvid. På hemvägen ”nyper” motorn, den får inget kylvatten vilket jag inte ser i mörkret. Jag börjar tro att någon jävlas med mig i dag! Men trots det har jag det ganska bra.

Lör 29/8 Jag flyttar in till staden. Lyckas hitta en dyr impeller till aktersnurran (30 Euro). Det tar resten av dagen att få den på plats eftersom växlingen inte vill fungera när jag satt ihop motorn. Det löser sig till sist. Hoppas det var impellerfel, den gamla ser tyvärr hel ut! Ordnar också fram adressen till posten här eftersom jag måste få ett nytt försäkringsbevis. Det gamla går ut den 14:e och har man inget giltigt släpps man inte in i hamnarna. Jag blir alltså kvar här tills det anlänt. Eftersom det är lördag kostar vi på oss att äta på krogen. 

Sön 30/8 Söndag är ju vilodag så jag gör nästan ingenting, bara vilar och läser. Mina kläder börjar bli för stora så jag går ut och äter en pizza. Jag måste nog börja motionera lite så att jag blir hungrig, just nu äter jag inget på dagarna utan dricker bara ca. 3 liter vatten. 

Mån 31/8 Jag börjar dagen med en lång promenad runt hela staden och handlar lite småprylar till båten. Jag tar isär ankarbojen, tätar den, och limmar ihop den igen. Sedan sjösätts jollen, motorn monteras (tungt och vingligt när man har mjuk botten och är ensam) och den startar med fungerande kylning. Google Pos. 37,300777 N 23,271193 E  Jag ser också att vi med marginal passerar 9000 besök innan hemsidans första år förflutit. Hade varit kul med flera inlägg från besökarna. För mig är ni viktiga, skriv vad ni tycker! På kvällen blev det molnigt, skönt med lite svalka! Det är andra gången det händer på 2 månader... 

Tis 1/9 Jag flyttar båten långsides när jag tröttnat på att andra drar upp mitt ankare. Det är underhållning hela dagarna med båtar som kommer och går. Nästan alla lyckas fastna i något eller missa när de skall förtöja. Själv slappar jag hela dagen och läser. På kvällen blir det lite tjafs om varför jag ligger långsides. Vi är 6 st som gör det och det finns flera lediga platser. Det är en seglingsinstruktör i tjugoårsåldern som försöker visa sig duktig. Han tystnar fort när jag inför eleverna ifrågasätter varför han håller på med tilläggningsövningar bland andra båtar med 3 st ynkligt små fendrar på en 40-fotare.

Ons 2/9 Kollar posten och handlar. Inget brev så jag går ut och ankrar utanför hamnen. Skönt att kunna bada och göra vatten. På väg ut ser jag att loggen inget visar så det är bara att dra upp den. Det är lite spännande varje gång att dra ur pluggen ur botten, det kommer ju in en del vatten. Ägnar säkert en timme åt att få bort påväxningen på och bakom det lilla hjulet. När jag skall göra vatten fastnar kolven i Watermakern i ändläge varje  1/2 timme så jag får skruva på den för att den skall starta. Det är väl hämnden för att jag var lat igår... 

Tor 3/9 Fixar småsaker, tvättar och läser. På kvällen går vi på krogen, barbecue och grekisk dans står på menyn. Vi går dit ihop med Annika och Eino, besättningen på Vicki, en svensk båt som också ligger här.