Medelhavet! 

Nytt land, nya problem!

2009-04-23

Här verkar det inte så viktigt vilket land man kommmer ifrån. Viktgare att man är en Alsace! Regionen är viktigare än landet, ungefär som att vi skulle säga att vi är östgötar i stället för svenskar.

Slussar ut på Rehn. Nivåskillnad 5 cm! Alltså högvatten… Nu gäller det att se upp med de stenmurar de har byggt för att strömmen inte skall förstöra stränderna. De ligger under vatten så jag har ingen sett på hela dagen. Jag ser bara strömvirvlarna som också känns rejält i båten. Medströmmen är 2-4,5 knop, värst är det efter andra slussen som är den sista före Nordsjön! Nu gäller det att inte få motorstopp igen för då hamnar jag ju i Holland. Letar lämplig natt hamn i 4 timmar så det blir en lång dag. Det är skitsvårt att först vända tillbaka mot strömmen och gasa som sjutton för att stå stilla och sedan sakta styra in mot det hål man tänkt sig och samtidigt ha koll på ekolodet. Så fort man styr åt sidan det minsta lägger det iväg som bara den. Efter 4 försök hittade jag en hamn som enligt boken skulle vara 1,5 m. djup men är åtminstone 4 m. Det är ju bra när det är åt det hållet vilket inte hänt tidigare! Det visar sig vara en amerikansk uthamn där de försörjer sina här stationerade soldater som här har kärnvapenbestyckad raketbas! Hamnavgiften hos båtklubben är frivillig, jag erbjöd 10 Euro men det tyckte gubbarna var för mycket!! Jag hade 7 Euro i växel men då fick jag 0,5 l. öl också! Pos: Lat 49,1420N Long 8,2257. Trevligt ställe som heter Germerstein.

Ons. 22/4 2009 Vattnet har sjunkit 1 dm. men strömmen har ökat lite. Kör 4 knop men det går 17-18 km/tim. Går till Speyer där Vodafone skall ha en internetbutik. Första marinan som enligt boken skall vara bra är ett tråkigt skeppsvarv. Går vidare till gamla hamnen som visar sig vara renoverad. Trots att den inte är färdig, toaletter och dusch saknas, kostar det 15 Euro att knyta fast här! I ren protest tvättar jag allt som går på utanpå båten, tankar fullt med vatten och lagar min mat elektriskt. Detta är stöld! I natt har jag elvärme ombord!! Vodafonebutiken var måttligt intresserad trots att jag betalar 4,95 Euro/dygn för uppkoppling. Expedititen sa att han inte var någon ”hacker” utan hans kollega på Sfi i Frankrike hade förstört uppkopplingen!! Det är egentligen samma bolag vilket han inte ville erkänna. Bilköpare har det bra!! Har aldrig hört någon bilförsäljare säga att ”jag är ingen bilförare”.  Vi visar t.o.m. hur kunderna får igång bilen och dessutom massor av andra saker. Det gäller definitivt inte datorer! Ett stort skämt som vi betalar dyrt!!! Han tycker jag skall uppsöka deras verkstad 3 mil bort. Tufft på cykel!

Jag kommer dit per båt i morgon och om de får igång det hela skall jag be att få ett samtal med någon överordnad. Om inte!!! vill ni inte veta… Jag kan vara riktigt elak när jag är på det humöret! Någon djäkla moral måste de ha, eller? Jag skall ta reda på det…

Tors. 23/4 Ytterliggare 1 dm lägre vatten och idag mindre ström. Kommer till Mannheims hamn som ligger söder om Ludwigshafen. Ingen plats att förtöja på men eftersom jag är helt ensam förutom polisbåten i en kanal, ungefär 1 km lång och 100m. bred stjäl jag en plats vid en kanotklubb. Cyklar ca 8 km till Mannheim city och hittar Vodafonebutiken. Efter 1,5 tim konstaterar vi att det är fel på det lilla kort som sitter i modemet. Jag vill givetvis ha ett nytt men det går inte. Det var bara att köpa ett om jag skulle ha nät. Argumentera var meningslöst så 20 Euro fattigare cyklar jag tillbaka. Väl där kommer en liten fet skit i uniform, han presenterar sig som hamnkapten. Han berättar att jag nu har stora problem eftersom jag ligger på en förbjuden plats för fritidsbåtar. Mitt motargument var att det finns inga skyltar vilket innebär att problemet var hans. Jag erbjöd mig att gå direkt men det var försent sa han eftersom polisen redan sett mig. I samma ögonblick ger sig polisbåten iväg utan att bry sig så nu fattade jag att han var ute efter bråk. Jag bad honom att kalla på polisen så att vi fick reda ut det hela. Det ville han inte utan vi kunde göra upp det hela själva. Det var mutor han ville ha. Jag tog omedelbart mina tampar och backade ut från bryggan. Vad jag sa till honom vill jag inte skriva ner. Fortsatte bara 15min till en liten insjö på motsatta sidan av Rehn där det ligger 4 båtklubbar. Lat.49,2649 Long.8,2716 Lugnt och fint.