Medelhavet! 

Ont där bak!

2009-04-20

20/4 Kvar i Strasbourg idag också. Har cyklat runt i 5 timmar och beskådat ett antal parker och häftiga byggnader. Enorma sådana! Men häftigast är ändå ”Petit france” som betyder ”Lilla frankrike”. Det är gamla stan som har varit bl.a. kvarn med häftiga korsvirkeshus och hur många pubar och restauranger som helst. Verkar som inte så många här jobbar, överallt är det fullt med folk! Kan konstatera att människor här är betydligt slankare än hemma. Man kan utan överdrift säga att de är ett motionerande folk. Alla springer, joggar, cyklar eller åker inlines.

Häftigaste byggnaden är väl som vanligt domen. Den är i mitt tycke mera detaljrikt utsmyckad än Kölnerdomen men i röd sandsten. Fantastiskt! Vilken enorm arbetsgivare kyrkan måste ha varit under åren. Varenda by har ju flera kyrkor och ibland riktigt stora sådana.  

Det moderna sättet att bygga är bara glas och stål, oftast rostfritt. Jag tror att de har missat att glas inte är underhållsfritt. Det rinner nämligen neråt. Ett antal år gamla fönster är tunnare uppe än nere. De här är ofta 10-15 meter höga och svängda på ett eller två håll. Hoppas de sparar ritningarna…

Har fått löfte om besök på måndag så då bör jag vara i Frankfurt vilket inte bör vara några problem. Det är bara 22 mil dit och rejäl medström, särskilt när jag passerat 2: dra slussen som är den sista före Nordsjön!

Just nu har jag 3,320km eller 1,793 nm kvar till Svarta Havet, så det tar väl en stund.