Medelhavet! 

Inga sensationer.

2009-05-06

Månd. 4/5 Upp, upp, upp! 3 uppslussar 14,8m. Mycket väntan och motström. Idag har naturen ändrats. Först såg jag några knallgula rapsfält. Sedan ett antal vinodlingar. Runt omkring är det höga branter, alla lika höga, kanske 75-100m. Skogen har ändrats så att jag nu ser barrträd för första gången, det var länge sedan. Blomsterprakten börjar försvinna så nu måste det väl vara sommar. Körsbärsträden är överblommade. Har mest åkt hemåt d.v.s. norrut idag. I morgon vänder det söderut igen så på kvällen hoppas jag på att vara 4-5 mil öster om förra nattens position. Det blir mycket åka utan att komma så mycket närmare målet. Idag är det 867 nm. fågelvägen till Svarta Havet. Troligen ska jag åka 3 gånger så långt! Jag ligger i Lohr på GPS-pos Lat 49,59670 N Long 9,34849 E utanpå Gråtrut. Staden har lämnat 13 m. kaj utan förbud åt fattiga svenskar! Tack så mycket. Gästhamnen skall bara vara 1 m djup så vi försöker inte.

Bara 14 grader i skuggan men klagar inte. Såg på tv att längre fram ska det snöa i 2 dagar innan det blir bättre igen. Man får inte bry sig om ytterligheter, bara genomsnittet blir bra! Blir bjuden på god middag i Gråtrut. 

 

Tisd. 5/5 Lagar lite på sprayhooden igen. Tack för limmet Johnny! Solen har tagit hårt på tyget, den spricker nästan varje dag så snart består den av smältlim armerat med lite trådar.

Undrar hur många tusen uppställningsplatser för husvagnar det finns utmed Main? På en del är det tydligen ett måste att också ha en vattenskidbåt på trailer stående bredvid vagnen!

Vi stannar vid en tråkig lastkaj och cyklar in till Karlstadt för att handla och titta på den fina gamla staden. Jag gör sedan middag som jag bjuder Gråtrut på.

Visste inte att Karlstad låg iTyskland.  Google Pos.Lat.49,57165 N Long 9,45458 E

 

Onsd. 6/5 Kommer iväg tidigt i regn. Det slutar snart men det blåser som bara den. Kör ifatt en Ungersk fritidsbåt i andra slussen. I tredje får vi vänta över 2 tim. Väl uppe i Wurzburg (totalt 11.2 m. idag) börjar jag leta efter hamn. I gästhamnen är inte så stora båtar välkomna så det blir att böka in till stadskajen efter ett antal grundstötningar. Men billigt blir det ju. Ungraren kommer över så jag får många bra tips. Ibland funderar jag allt på vad jag gett mig in på... Han varnar för en massa grund och efter Ungern ska inte båten lämnas utan tillsyn. För honom stal de fendrarna på nätterna. Vi får se. Har nu ungefär 2600 km kvar till Svarta Havet. Med nuvarande takt skulle det ta över 4 månader.