Medelhavet! 

Dieseldoft!

2009-07-18

13/7 Vi får massor med hjälp av Solarinkas, en fiskare som kallas så eftersom han har en stor guldring i örat. Alla tycker synd om oss efter dieselproblemet. Han kan fixa allt! Vi äter en mycket speciell middag med honom på kvällen. Efter den blev det ingen disk eftersom det bara läggs ut en pappersduk på bordet! På den tömmer man maten och alla äter direkt från bordet!! En annan svensk båt kommer in. De får ligga utanpå oss. Det är en båt från Linköping som heter Tonic.

 Tis. 14/7 Vi jobbar fortfarande med diesellukten, det går åt mycket diskmedel. Kylen fungerar så vi handlar för några dagar. Vi klättrar upp till toppen på det gamla slottet och tittar på utsikten över staden. Jag är den ende som går ända upp. Vi går sedan och äter en lätt men sen middag. När vi kommer hem har kylen stannat igen!!! Jag försöker få igång den men misslyckas.

 Ons. 15/7 Jag byter själv till kylkompressorn Margitha hade med före frukost. Den är inte exakt lika den gamla så jag måste göra om lite. Det är bökigt eftersom jag måste välja mellan att stoppa in huvudet och titta eller händerna för att skruva. Jag vet inte om det är huvudet eller händerna som är för stora. Den startar omedelbart, och jag hoppas den fortsätter så. Efter lunch checkar vi ut och seglar söderut mot Aios Evstratios. Det är en liten ö med en liten hamn och en liten mysig by.

 Tor. 16/7 Idag skall vi långt så jag låter Engelsmännen gå 11/2 timme före. På det sättet fick vi sovmorgon och slipper att sitta på havet och vänta. Vi kommer till Molyvos (Mithimna) på Lesvos efter 66 nm. och förtöjer före de andra. Det blåste bra på slutet.

Fre. 17/7 Vi klättrar via smala gränder upp till slottsruinen för att få en häftig utsikt. Vi ser över till Turkiet. Margitha går ända upp trots att hon känner "sockerdricka i benen". Det är mycket varmt i luften och 26 grader i havet.

Lör. 18/7 Idag är det ännu varmare och vindstilla! T.o.m. Grekerna själva klagar. Vi betalar 10 Euro för tre dagar med el och vatten. Helt o.k. Många har sagt till mig att man kan segla hur som helst för här finns inga grund. Jag kan meddela att det är fel, vi ser massor med stenar och grund när vi tar oss fram över ett spegelblankt hav! Vi stannar och badar ibland. Vi är ensamma eftersom engelsmännen stannar kvar. De har beställt en ny kyl som de skall vänta på. Den är likadan som min. Min kostade 5000:- i Sverige, deras kostar 7,800:- i Aten. Vi kommer till Mytilini som är Lesvos huvudstad och förtöjer mitt i centrum. Det är bara 10 m. till huvudgatan så det blir nog dåligt med sömn i natt,det är ju lördag.