Dagbok 2011 Du är besökare nr:[counter]

Nya bekymmer!

2011-03-26

Idag skulle jag hissa min reparerade genua. Det behövdes inte eftersom jag direkt såg att de försökt slipa bort brännmärkena. De har slipat så mycket att det gått hål i seglet på flera ställen. Försäkringsbolaget hävdar i sin reklam att de ersätter skadat med nytt men det gäller tydligen inte i det här fallet. Nu skickas seglet tillbaka för en tredje reparation. Jag tror inte att de lyckas den här gången heller.

Jag får glädja mig åt ett fantastiskt väder, nästan vindstilla ute och 28 grader i skuggan i sittbrunnen. Det är skjorta av och en kall öl som gäller. Ska försöka montera 2 st solceller till så jag måste tillverka ett rostfritt fäste och byta till en kraftigare regulator. det får vänta tills det blivit lite svalare. 

28/3 Jag har monterat de nya solcellerna på ett egentillverkat fäste på mantåget. Det blev riktigt bra så nu bör jag vara helt oberoende av ström utifrån. Funderar på att ta bort masten med de gamla cellerna och sätta dom på andra sidan. Jag förlorar lite effekt men det skulle bli mycket snyggare. Rören som skulle kosta flera tusen har jag fått av en kille i marinan. Jag har också fått motorinstrumenten fixade så det går sakta framåt. Det börjar dra i seglartarmen med kanonväder, svaga vindar och 19+ i vattnet. 

29/3 Idag tog jag bort min hemgjorda mast i aktern som höll mina solceller och flyttade dom till styrbordssidan. Nu slipper jag att slå huvudet i dom när jag går ombord men jag förlorar lite effekt. Det var ett ganska stort jobb som tog hela dagen utan att inkopplingen är färdig. När jag mätte laddningen fick jag plötsligt 0 på mätaren. Efter att ha klurat en stund kom jag på att säkringen till batterierna bara var 10 amp. och därmed trasig. Jag bytte mot en 15 amp. Det var ju ett bra kvitto på att anläggningen fungerar.

30/3 Efter 3 hela dagars jobb sitter nu solcellerna på plats, alla ledningar är dragna i höljen och alla kopplingar vattenskyddade. Det är nödvändigt att vara noga eftersom saltvatten har en otrolig förmåga att krypa in och förstöra det mesta. Jag har t.o.m. lagt smältlim i genomföringarna för att det skall bli tätt. Nu har jag bara att byta olja kvar på min "att göra" lista men tyvärr har Raymarine och Marinan en del kvar. Vi får se när det blir provsegling och jag ser fram emot att ta ett bad.  

31/3 Idag blev jag sur eftersom tankgivaren inte blivit monterad efter 1 1/2 veckas väntan. Jag hämtade den och började själv installera den vilket var tur. När jag tittade i tanken hade jag husdjur där! Det är mikroorganismer som växer till en svart klump som liknar en upplöst slang. Jag tog min oljesug till motorn och sög ut den svarta sörjan. Den gick nästan inte igenom slangen. Kommer den in i motorns filter stannar den och sedan har man ett kul jobb att rensa alla slangar och rör. När jag sedan monterade givaren visade det sig att instrumentet också är trasigt! De andra instrumenten på samma panel höll men inte det här. Jag hoppas få ett nytt levererat från Istanbul de närmaste dagarna. Tog sedan första cykelturen för i år in till Alanya för att ta ut pengar och handla lite. Hittils har jag köpt det nödvändigaste i marinan där jag också har ätit middag varje dag. Det är tveksamt om det lönar sig att laga mat själv, elen är ganska dyr liksom råvarorna, men jag tröttnar på att äta på samma ställe nästan jämt. 

Antal kommentarer: 0

Namn: E-postadress: Hemsideadress:
Meddelande:
:) :( :D ;) :| :P |-) (inlove) :O ;( :@ 8-) :S (flower) (heart) (star)