Dagbok 2011 Du är besökare nr:[counter]

Granit är hårt!

2011-07-19

19/7 Eftersom vi båda hatar svallet från motorbåtar tar vi ofta vägar som andra undviker. På väg tillbaka till Fyrudden tar vi en inre led som enligt det elektroniska sjökortet är 3 m. eller mera. Undanvind och med lite påskjut från motorn går det 5,7 knop när det tar tvärstopp. Vi båda flyger fram och slår i ruffskottet. En del porslin och glas i pentryt går sönder, en låda spricker, motorhuven flyger bort, datorn slår i golvet och batterierna i motorrummet lossnar. Båten för övrigt verkar ha klarat sig och tar inte in vatten. När jag kollar mina gamla papperskort från 1984 finns den här stenen med men en annan 2-3oo meter därifrån som jag körde på för 15 år sedan finns bara i det elektroniska! Man behöver alltså kolla båda korten.

20/7 Vi kryssar norr ut i lite vind till Missjö dit Johnny och Birgitta kommer på kvällen så det blir grillning och ett och annat glas.

21/7 Riktigt gråväder men vi seglar ändå till Mem för att slussa hemåt och vi kommer till Söderköping.

22/7 Massor av väntan gör att vi bara kommer till Norsholm. Vi hade hunnit längre men ganska hård ostvind gör att jag inte vill bli liggande i Roxen över natten.   

23/7 Vilket misstag! Under natten får vi ett häftigt åskväder som slår ut SJ.s signalsystem så att inga tåg kan gå. Det borde vara perfekt för oss som vill passera stambanan. Problemet är att SJ inte kan skicka den erforderliga signalen för att kunna öppna bron! Vi blir sittande i slussen i 8 timmar i väntan på broöppning vilket sker kl 17. Nu har vi bråttom så det blir full fart över Roxen. Nu blir vi liggande i sjön över natten i alla fall och får en skumpig natt.

24/7 Vi får vänta medan några båtar slussas ner innan vi får börja röra på oss. När vi kommer till Borenshult är det nästan panik. Margitha måste vara på jobbet i morgon och vi verkar bli kvar i kanalen. Efter lite övertalning får vi chansen ihop med 2 andra båtar att slussa upp i högsta fart eftersom vi måste vara klara 17:50 för att komma ut. Vi är uppe 17:49 efter vansinnesslussning. Att linorna och båtarna höll är en gåta men åskådarna fick sitt lystmäte. Vi angör Vadstena kl 20 i hällregn. 

Antal kommentarer: 2

2011-08-19 16:46:59 - Nadine, naddej90@hotmail.com, www.naadiine.webblogg.se

Hej morfar! Kul att läsa om dina äventyr, och jag ser att jag verkligen inte är ensam om att uppskatta din läsning! Fredrik hälsar, han har ju dessutom körkort nu! Så det blir väl två bilar snart, vi har möjlighet att köpa en exakt likadan sunny och det lutar väl åt det. Ha det bra tills vi hörs och hälsa Margita!

2011-08-21 10:13:53

Hej! Kul att du läser om mina tokigheter. En sån Sunny är ju bra, de går nästan aldrig sönder. Hälsa och gratulera till körkortet.
Namn: E-postadress: Hemsideadress:
Meddelande:
:) :( :D ;) :| :P |-) (inlove) :O ;( :@ 8-) :S (flower) (heart) (star)