Dagbok 2011 Du är besökare nr:[counter]

Tillbaka i Alanya igen.

2011-09-22

21/9 Tidig avfärd, 06:30 för att slippa åka i värsta värmen. Häftig natur på vägen, som högst var vi över trädgränsen där det var fantastiska grässlätter.  Resan tog 7 timmar. Framme i Alanya marina blev jag välkomnad av alla jag mötte och jag inspekterade den 47-fots Bavaria som chauffören var intresserad av. Den är som jag misstänkte dåligt underhållen och teakdäcket behöver bytas. Seglen har också gjort sitt och motorrummet måste rengöras samt massor av rost tas bort innan målning. Masten har också tryckt ner däcket ca 5 mm på mitten så inredningen passar inte riktigt ihop. För övrigt är den ganska o.k. Kostnad för att få den i bra skick är nog ca 250,000:- Det är dyrt att äga stora båtar! Har sedan sjösatt Joy of London som det återstår en del arbete på så vi hoppas kunna segla iväg på lördag. I morgon skall jag kolla att en del arbeten som gjorts på den är riktigt utförda. Kom till hotellet 20:00 och är hungrig, det är 15 timmar sedan magen fick frukost.

22/9 Det blev bakläxa på installationen av propelleraxeln. Motor och axel var inte i linje, utan var ca 3mm fel och personalen visste inte hur de skulle göra, utan jag fick visa dem. Efter ombyggnad av 2 motorfästen passar det fint så nu går den som den skall. Utomhusjobben har uppskjutits till morgondagen p.g.a. kraftig åska och regn.

23/9 Ny dag av hårt arbete. Att fixa Lacey-Jacks på min gamla Maxi hemma tog ca 30 min. På det här fartyget mer än ½ dag och jag har använt nästan 60 meter linor utöver de gamla. Det är enorma grejor det handlar om. Att få bort kapellet över genuan tog 1 timme av hårt slit efter att ha skickat upp Peter 20-25 m. för att lossa på åtdragningslinorna. Vi har monterat nya checkstag och nytt storfall, 75 m. långt. Vi har dessutom hjälp av 2-4 man från marinan som lagar olika saker. Jag trodde att båten skulle vara nästan färdig för att avsegla men massor av arbete återstår tyvärr.

24/9 Bara 3 månader kvar till julafton! Dagen har bestått av massor av arbete igen. Trots att vi hittat nya fel har vi löst flera gamla så det ser ut som vi skall hinna ikapp. Jag hoppas på en kortare provtur i morgon.

25/9 Mera arbete, men vi löser många problem och hittar bara några nya. I morgon kan vi kanske anse oss sjövärdiga, annars blir det ingen segling då heller eftersom jag ska ha ansvaret.

26/9 Ingen segling i dag och inte i morgon heller. Vi väntar på reservdelar till toaletter b.l.a. Av 4 toaletter fungerar just nu en vilket är mycket bättre än ingen. Vi jobbar vidare i morgon men egentligen skulle allt arbete vara förbjudet p.g.a. värmen.

27/9 Jobbar som f.n. i värmen. Autopiloten blir inkopplad efter att ha bytt manöverpanel och kört en seatrail. Nu verkar det mesta fungera och en städerska har jobbat 6 timmar så nu ser båten ut så att vi kan gå i hamn utan att skämmas. I morgon går vi söder ut. Det blir längre mellan näten men rapporter kommer.

Antal kommentarer: 2

2011-09-28 20:48:44 - Tommy, toj1@telia.com

Det verkar som pensionärerna jobbar hårdare än vi vanliga arbetare men så skall det väll vara om man ska ha roligt ?
Ha de och rammla inte i sjön nu
Tommy

2011-09-30 19:40:19

Vi kör dubbla skift. Det gäller att göra skäl för det:( fantastiska staliga bidraget till gröt.
Namn: E-postadress: Hemsideadress:
Meddelande:
:) :( :D ;) :| :P |-) (inlove) :O ;( :@ 8-) :S (flower) (heart) (star)