Dagbok 2011 Du är besökare nr:[counter]

Norr ut för segel när det går!

2011-10-12

11/10 Alla räkningar betalas och lite proviantering utförs innan vi tankar fullt och avgår. Det blir bara 17 nm. till Kekova där jag varit många gånger. Efter en stund kommer jag på att autopiloten ”hängt sig” och det går vare sig att svänga eller stänga av den. Det enda sättet är att bryta strömmen till den. Ska bekymren aldrig ta slut? Väl framme ankrar vi och regnet och åskan börjar men lägger sig senare.

12/10 Vi gör en rundtur i den sjunkna staden först med jolle och sedan med stora båten.  Det är lika häftigt varje gång! Sedan blir det en utbildningskryss mot Castellorizon där det blir förtöjning i hårt svall. Fy vad glad jag är åt min "lilla" båt.

13/10 Vi seglar och stöttar ofta med motor eftersom vinden inte orkar med att dra oss. Vi gå till Göcek-arkipelagen och hittar en plats i Seagull bay 18:40 precis innan det blir mörkt. Jag fick mig en åthutning av båtägaren på morgonen för att jag tittade på klockan men jag vet vad det innebär att komma sent till ankringsplatsen. Den kan vara upptagen och det kan vara svårt att hitta en ny i okända vatten.

14/10 Vi tar oss till Marmaris och stöttar ofta med motorn. Alla ombord uppskattar inte segling, därför är låg fart bara ett problem. Anländ till Marmaris finner jag min båt vid god vigör förutom att presseningens infästningar har fått mycket stryk i stormen.   

    

Antal kommentarer: 0

Namn: E-postadress: Hemsideadress:
Meddelande:
:) :( :D ;) :| :P |-) (inlove) :O ;( :@ 8-) :S (flower) (heart) (star)