Dagbok 2011 Du är besökare nr:[counter]

Vättersegling är fint.

2011-08-08

Har seglat på rent och friskt sötvatten sista veckan. Det har för ovanlighetens skull också varit varmt nog för att bada i. Det är häftigt när man lägger ankaret på 6-7 meters djup och kan se hur det fastnar. Det finns många mysiga hamnar och jag har besökt Visingsö, Gränna, Hjo. Även naturhamn på Ombo öar förutom hemmahamnen i Vadstena har vi hunnit med.

14/8 Vi har haft en helg med Vättersegling igen. För andra gången på en vecka har det blivit kall och blöt hemsegling i för stora vågor. Det börjar bli dags att leta efter en lämplig resa söder ut.

17/8 57 nya bilder finns äntligen inlagda på bildsidan.

23/8 Har seglat 3 dagar med mitt barnbarn Christian. En dags hällregn och alla nästan helt utan vind så det har blivit mycket motorgång. Vi har ändå haft det bra och kuskat runt i norra Vättern.

25/8 Vi tänker åka till öppet varv på Orust i helgen. Innan dess tror jag att 27000 besök på sidan blir ett faktum. Fantastiskt kul, men ack va få kommentarer!

29/8 Båtmässan avklarad. Det enda inköpet blev ett sjöställ, mitt gamla har gjort tjänst i 15 år och även fungerat när vi varit i fjällen för utförsåkning. Jag har försökt lösa problemet med mitt ankarspel som bara manövreras från fördäck och bara har fritt fall ut. Jag vill kunna köra det ut och in från sittbrunnen och försöker få tag på de grejor som behövs. Problemet är att hitta någon som vet hur det är kopplat nu, om det är via relä eller direkt. För att kunna fjärrstyra det krävs ju ett polvändande relä men det kanske redan sitter på plats. Att vara hemma och köpa grejer utan att veta vad man behöver är inte alldeles enkelt. Det finns alltså projekt på gång. Jag har även lovat Peter att segla hans 64-fotare 3-4 veckor i höst.

1/9 I morgon seglar jag upp i norra Vättern för att kappsegla en First på lördag. Har bokat resa söderut till den 17/9.

5/9 Kappseglingen slutade med klasseger. Dags att börja planera vad som skall med i bagaget ner och att ta upp Maxin här hemma. Förhoppningsvis blir det bra väder sista helgen hemma. 

11/9 Sista seglingen i Sverige för i år. I går hände det som jag väntat på länge. För första gången unger de 31 år jag seglat ramlade jag överbord! Inte från min egen båt utan en kompis som låg förtöjd bredvid. Orsaken var att jag halkade och lyckades falla så illa att jag kom under mantåget och i sjön. Det hade jag aldrig klarat helt nykter! I morgon skall masten av och Maxi-77:an upp.

15/8 Maxin konserverad och undanställd. Jag packar det som skall med söder ut. Undrar vad tullarna tänker när de ser alla konstiga småprylar i en liten kartong i mitten av resväskan? Risken är stor att de tror att det är en bomb med alla reläer och stålbitar....    

 

Antal kommentarer: 6

2011-08-27 22:09:00 - Tommy, toj1@telia.com

Köp nu ingen mer båt du klarar dig på dom du har
ha de
TOMMY

2011-08-29 09:53:54

Jag skall inte köpa någon mera båt nu men Maxin är till salu. Ha det!:)

2011-09-14 22:19:45 - Tommy, toj1@telia.com

Det var ju tur att du vart ren innan du far i väg så du inte luktar illa när du kommer ner till båten
Ha de

2011-09-15 11:08:08

Ja, i år slipper jag det årliga badet till jul...

2011-09-16 20:54:40 - Dan, danstromberg@yahoo.se

Hej, nu börjar det dra ihop sig för oss också. Startar seglingen i Marmaris. Undrar lite hur du får tag på bra väderprognoser när du är i sydvästra Turkiet. Surfar du, eller finns det en begriplig radiokanal att lyssna på?

2011-09-18 01:45:07

Hej!
Välkomna! Jag använder Windguru och Yr i den mån jag kollar. De stämmer ibland, precis som hemma, men här är ju avstånden så små, så jag bryr mig oftast inte. Tricket är att på morgonen segla åt motsatt håll som man tänkt sig. Då får man alltid vinden i näsan och det är bara att vända så får man undanvind dit man tänkt sig. Jag kallar det för att lura vinden. Det fungerar kanske till 10% men är bättre än 100% mot:Dvind.
Namn: E-postadress: Hemsideadress:
Meddelande:
:) :( :D ;) :| :P |-) (inlove) :O ;( :@ 8-) :S (flower) (heart) (star)