Dagbok 2011 Du är besökare nr:[counter]

Äntligen!

2011-04-21

Tro det om ni vill, Raymarine kom 1 dag tidigare än överenskommet! Nu är alla problem efter åsknedslaget lösta hoppas jag. För tillfället fungerar alla grejer. När jag betalat allt, vilket skall ske i morgon, är jag färdig att segla iväg. Ska bara städa ut- och invändigt och tvätta lite kläder. Måste också fixa lite med den andra båten innan jag sticker iväg.

22/4 Långfredag firas med arbete på Joy. Medan vi reparerar ett fel hittar vi hela tiden två nya. I kväll middag och dart. Kanonfint väder! Har man löst sina egna problem är det ju lätt att fortsätta med andras...

23/4 Jag önskar alla en GLAD PÅSK! Jobbar med Joy på f.m. sedan blir vi alla svenskar här bjudna på lunch med sill, janson och ägg på Felma hos Michael och Catarina. Jag bidrog med 1 gammeldansk och senare en flaska cognac. Jag har har också betalat mina fakturor och måste cykla till stan för att proviantera. I morgon bitti ska jag ju gå vidare. Det känns lite vemodigt, många av personalen i marinan säger att de kommer att sakna mina goda råd. Det blev igen shopping, efter förmycket snaps och vin får det vänta tills i morgon vilket innebär att det blir sen avgång. Ibland är det inte bra med allt för många vänner....Just nu startade ett stort fyverkeri i marinan, de kanske firar att jag skall gå imorgon!

24/4 Lämnar marinan 10.40 efter att ha cyklat till stan och handlat mat för några dagar. Alla säger att det är fel dag att gå eftersom det inte skall vara någon vind. Precis när jag skall släppa förtöjningarna kommer det vind från land, upp mot 10 m/sek så det krånglar lite. Ute ur hamnen ökar det ytterligare innan det kommer en regnskur. Efter 1 timmes segling i över 7 knop mojnar det så det blir 1 timmes motorgång innan det kommer ny fin vind från söder. 4-5 m/sek, jag förtöjer i Side efter precis 6 tim. och 27,7 nm. Äter middag på krogen ihop med Achmed, en guletägare jag känner sedan tidigare. Idag är det bara 8 mån kvar till julafton.

25/4 Lämnar hamnen så fort jag vaknar. Motorgång hela dagen, antingen för lite vind eller mitt i näsan men soligt och fint. Går till Tekirova men det ser för öppet ut för att våga övernatta så jag går vidare till Paradisviken där jag varit förut, 54,3 nm. Helt ensam när jag ankrar men senare kommer en fiskebåt in. Lagar mat för flera dagar eftersom råvarorna annars blir för gamla.  

 26/4 Ny tidig avgång, före kl. 7. Halva dagen fin segling i 2-4 m/sek. och kanonväder. Ankrar i Kekova kl. 16 efter 42,2 nm. Det är 24+ i vattnet så det blev årets första dopp. Hade glömt hur salt vattnet är.

 27/4 Trist väder, grått och mulet. När jag skall ut från Kekova möts jag av rejäla vågor. Svag undanvind i början gör att det rullar hemskt, inget för den som har anlag för sjösjuka. Så småningom ökar vinden till över 10 så det var därifrån vågorna kom. Går bara till Kas nya marina som inte öppnat ännu men tyvärr har de spärrat av gamla kajen så det blir ankare idag igen. Inte så kul eftersom det kommer häftiga vindstötar, är orolig för ankarfästet men solen infinner sig. Det blåser 6-12 m/sek hela eftermiddagen så jag blir ankar vakt. Det är nära till andra båtar. Det hade varit smartare att fortsätta till Göcek men det är mer än 50 nm dit.

 28/4 Startar tidigt och får en häftig segling. 10-13 m/sek undanvind, genuan utspirad och det går ofta över 8 knop. På eftermiddagen mojnar det men sjön är riktigt grov länge. Vågorna är mer än 3 m. höga. På slutet blir det motorgång och plötsligt får jag bränslestopp! Jag visste att den nya mätaren visar fel men inte hur mycket. Lätt åtgärdat, bara att öppna kranen till den andra tanken och starta igen. Göcek blir en upplevelse, en fantastiskt ren och fin liten stad. Från havet ser det ut som en liten oansenlig by men är riktigt turistisk med fina restauranger. Det finns också flera matbutiker och här är många marinor. Jag förtöjer i kommunala marinan som är billigast. Försöker hitta Internet men det är inte så lätt. 

29/4 Just nu sitter jag på en restaurang med internet och en stor öl i handen.  Det var på f.m.! I eftermiddag har det regnat och åskan har haft utbrott. Jag är ju inte så förtjust i de där utbrotten längre, de kan ställa till stora problem! Samma restaurang på kvällen, Lotis precis där bryggan börjar. Jag blir serverad den bästa pepparstek jag någonsin ätit. 

30/4 Valborgsmässoafton utan eld och fyrverkeri. I stället seglar jag i byig hård motvind till Seagull Bay, det blev 10 nm. Där hittar jag en färdig boj att förtöja vid, ensam i hela viken. Så småningom kommer det flera seglare och förtöjer på samma sätt utom en som drar en lina iland också. Det känns lite onödigt eftersom det är ganska långt mellan bojarna. Tekniken att fånga bojarna ger mig många skratt. Jag, ensam ombord, fixade det på första försöket men engelsmännen närmast behövde 4 försök! Annars en lugn eftermiddag med bad i 22 gradigt vatten och en kul bok.

 

Antal kommentarer: 2

2011-04-23 22:16:55 - "Frasse", fransson.s@telia.com

Skepp o Hej!
God fortsättning på påsken och kommande seglingsetapp!Härligt att du fick riktig påskmat. Men det bästa var väl att marinans gubbar erkänt att de inte alltid är bäst. Här är rena sommarvärmen med shorts och sandaler. Alla björkar gröna och gräsklippning väntar.

Ha de gott hälsar
"Frasse" 8-)


2011-04-24 00:34:56

Tjena gubbe!
Det var ett tag sedan nu! Hoppas din påskhare har det bra så att du får fina ägg. Egentligen är det väl hönor som värper men det kanske påskharen också kan. Hoppas gräset växer som hm. hm. så att du måste jobba mycket. Det är en av orsakerna varför jag seglar! Ha det! Du ser ju hur mycket mindre arbete jag har.....!
Namn: E-postadress: Hemsideadress:
Meddelande:
:) :( :D ;) :| :P |-) (inlove) :O ;( :@ 8-) :S (flower) (heart) (star)