Dagbok 2011 Du är besökare nr:[counter]

Avsegling kommer att ske med det mesta i funktion?

2011-04-01

Man kan tro att det är ett aprilskämt. Min värmare kom tillbaka idag, nyservad. Jag förklarade att felet måste vara en sensor någonstans när jag skickade den. Vad har de gjort? Jo, bytt en packning och skickat tillbaka den! Det är precis samma fel fortfarande...Jag ger upp, jag klarar mig utan den här nere.

Kom senare på att jag köpte en uppsättning delar till värmaren innan jag lämnade Sverige, så jag tog en gubbe från marinan till hjälp som är vigare än mig och instruerade honom hur han skulle göra. Vi bytte sensor så nu fungerar den perfekt. Nu kan jag lugnt gå och äta buffe och spela dart i kväll. I morgon skall jag byta olja i motorn. Var och köpte Castrol RX hos chandlern här för 150:- per 4 lit. dunk. Hemma kostar det ungefär så för 1 liter! 

2/4 Oljebyte i motorn, dammsuga 1 1/2 timme, våttorka alla träytor invändigt, tvätta överbyggnad och däck. Jag har städat undan invändigt och hittat både salongsbordet och flera sittplatser där det tidigare sett ur som en verkstad. Tänk vad mycket det blir gjort när vädret är dåligt, det har regnat idag. I kväll blir det barbecue, det var länge sedan. Under tiden jag stog i duschen blev också genuan levererad för 3:dje gången. I morgon skall den hissas för att förhoppningsvis sitta kvar uppe hela våren. Tillbaka från barbecuen låg också tankmätaren i sittbrunnen så i morgon är det montering som gäller.  

3/4 Tankmätaren monterad men visar fel. Givaren hade fel längd så nu visar den 1/4 när tanken är tom. Det gäller att komma ihåg detta framöver! Seglet var också reparerat med nytt likband och en ny våd. Det börjar se ut som om jag snart har en hel båt igen efter 6 månader av krångel.

4/4 Åska och regn i dag igen. Det innebär att inte instrumentkillarna kommer hit. De skall upp i masten så det får inte regna då.

5/4 Kanonväder igen! Passar på att tvätta ett par maskiner medan jag väntar på Raymarinefolket. De anländer 18:45! Fort upp i masten och fixar lanterna och Windex, ner och kolla några andra fel innan de säger att vi kommer tillbaka på lördag och fixar resten. Vi får se...

6/4 Äntligen provsegling! Seglar 7 nm och försöker kolla allt. Kommer på att Watermakern gör för lite vatten så det blir stor rengöring med 2 sorters syror och filterbyten. Får lampan till glödningen fixad, de hade slarvat med en isoleringsbricka på den nya generatorn. Hittar också ett girfel i autopiloten som måste fixas på lördag. Jag har också fått troll ombord. Grejer försvinner och senare hittar jag dom på de konstigaste platser. I morse var brödkniven borta. Vi får se om och var den dyker upp...

Hittat den! Trollet hade lagt den i kylen!

7/4 Tvättar nästan hela dagen. Åska och regn i flera timmar. Bosse på Sannsipapp och jag går och provar marinans Hamam. Fantastiskt bra. Första vanlig bastu, sedan ångbastu. Därefter in i ett rum av marmor för peeling. Sedan till vilrummet en stund innan vi blir hämtade till Balisk massage med olja. Riktigt bra sådan innan vi blir intagna i marmorrummet igen för oljeborttagning med skumtvätt och schamponering. Det tog 2 timmar och kostade 200:-. Efter middag och någon öl mår man som man förtjänar och får krypa ner i nybäddad koj med rena lakan. Svårt att få det bättre! 

8/4 Buss till marknaden. Tomater 4,50:-/kg. Jordgubbar beroende på storlek 4-12:-/kg. Bär hem en hel ryggsäck frukt och grönsaker för mindre än 20:-. Fint väder så jag går ut och seglar 4 tim. Havet slätt och fint och 1-3 m/sek. Det går sakta men vem bryr sig, jag skall ju ingenstans utan bara tillverka vatten. I kväll blir det buffé och spela dart. Har ju en titel från förra veckan att försvara. Vi slog engelsmännen då... Det blir svårare idag, jag är nu enda svensk i marinan. 

Är man herre på täppan blir man utmanad. Det har hänt 4 ggr. i kväll och varje gång har vadet varit 1 drink till vinnaren. Jag har vunnit samtliga men ingen har betalat! Det kallar jag dåliga förlorare!! 

9/4 Raymarine dyker upp mitt i frukosten. De fixar bogpropellern och ändrar en inställning i autopiloten. Fortfarande fattas en antenn som skall komma på onsdag. Det är nu mera än 6 mån. sedan reparationerna påbörjades och äntligen kan jag se ett slut på eländet. Själv har jag gjort färdigt installationen av tv:n. Trots att jag inte har någon parabol får jag in flera tyska kanaler och CNN.

10/4 Rengör kylen, det behövs minst var 14:e dag. Det är söndag så jag gör en egen middag ombord bestående av sallad. stekta tomater, fetaost, oliver, gurka, paprika, stekt lök, stekt potatis, stekt kyckingkorv.o.s.v. Till det krävs minst en öl...

Antal kommentarer: 10

2011-04-06 23:04:47 - Margitha

Trollet du påstår flyttar om dina saker, det har funnits ombord länge.Det känner sig nog rätt hemma där.
Är det inte lite kul med sällskap??????

2011-04-07 01:00:54

Jo, men nu är det ett tag sedan jag märkte av det så påtagligt! Det är snart 1 år sedan du var ombord!

2011-04-07 08:39:52 - Arne, arne.olin@comhem.se

Det finns ett sällskapspel som heter "Memory" inhandla det omgående, kräver ingen kunskap bara övning.

2011-04-07 13:07:01

Man bör väl vara mer än en för att spela och jag tänker inte spela med trollet...

2011-04-07 18:52:47 - Freedomrgda@hotmail.com

Hej!Har sålt Allegron idag efter 30 timmar på blocket.2 st. rycker lite i Hondan nu går det väl i kisapungen.Hörde idag att K.Lind funderar att åka hemåt,för dyra hamnavgifter tror jag. Ha det bra utan troll. Hej då.

2011-04-07 21:14:23

Vet du var Kennet är? Är han i västra medelhavet är det riktigt dyrt. Här är det drägligt. Ska eventuellt hjälpa till lite med en annan båt så jag får stanna i marinan för 4 euro per dag framöver. Ha det bra och lycka till med affärerna!

2011-04-10 11:44:15 - freedomrgda@hotmail.com

Hej! Svar på frågan han är för tillfället i Torreveja sv. om Alicante tar det lungt kommer hem i augusti.Tar hojen till "hallon" i Kumla idag, 30,1 gr. på balkongen nu. Ha det.(flower)

2011-04-10 22:00:05

Hoppas du inte försöker åka på balkongen! Han har en tuff resa hem om han ite skkall segla den normala rutten till Horta först.:)

2011-04-19 23:39:30 - Anders Meiton, Anders.meiton@fmmarin.se, Www.fmmarin.se

Hej
Har läst din blogg 2011, kul läsning, du skriver med inlevelse. Själv åkte jag Vasaloppet för första gången i år. Himla skoj, ska bli fler långlopp, helt klart.
Hur går det med din Gobius? Funkar allt som du vill?

2011-04-20 21:25:50

Allt funkar inte som jag vill, men Gobiusen är perfekt! Jag har rekommenderat den till många här eftersom det är den enda tankmätare jag vet som fungerar utan håltagning. Jag är nyfiken på vad du hade för startled och måltid. Jag vet att startledet har betydelse eftersom du fort tappar uppåt 1 timme i första backen med dåligt startled.
Namn: E-postadress: Hemsideadress:
Meddelande:
:) :( :D ;) :| :P |-) (inlove) :O ;( :@ 8-) :S (flower) (heart) (star)