Dagbok 2011 Du är besökare nr:[counter]

Ordning på det mesta igen.

2011-11-04

4/11 Dagen börjar med att instrumetkillarna kommer och gör om installationen som tydligen inte varit rätt tidigare. Det går på garanti. Sedan dammsuger vi inne och tvättar utvändigt innan vi tar bussen till sta´n. Känns som om det mesta är under kontroll. Äter en bra middag i marinan när vi kommit tillbaka.

5/11 Det verkar som om batterierna är sulfaterade eftersom vilospänningen är för låg så jag kopplar förbi regulatorn för att försöka koka dom. Vi får se vad som händer. Har också retat mig på att bomuthalet sträcker sig så att det blir för mycket buk i seglet. Köper nytt uthal, 14 m Dyneema för 900:-. Vi har också bokat flyg hem. Nu återstår en segling söderut under några dagar innan båten skall konserveras för vintern.   

6/11 Vi seglar söder ut, ja första biten för motor, innan det kommer lite vind. Vi tar oss in i en bukt till My Marina, en restaurang inbyggd i en gammal ruin, och som byggt till en fin brygga med plats för 67 båtar. På vägen badar, vi men Tommy tålde nog inte det 25-gradiga vattnet, för i kväll har han börjat nysa… Vi äter middag på restaurangen, otur för Tommy att det är hans tur att betala, för det blev riktigt dyrt.

7/11 Vi följer kusten söder ut och tittar ibland på öde höga berg och ibland på semesteranläggningar och hotell. Vi går in i Skopea Limani och tar en boj i Fatoom Cove. Vi har fantastiskt väder hela tiden fast vi är inne i november.   

8/11 Vi går in i många vikar innan vi kommer till Göcek. Vi vandrar runt och bunkrar lite innan Tommy somnar ombord igen, jag tror att han drabbats av sömnsjuka och jag funderar över hur man botar hans liggsår. Själv påstår han att han smälter intrycken.

9/11 Vi seglar ut till en ö i bukten som jag tror måste vara ett av världens finaste seglingsvatten. Det är skyddat som en insjö, med fasta bojar för att ingen skall ankra och förstöra botten, och har ca 15 m siktdjup. Fantastiskt! Jag såg en jättestor färggrann fisk simma förbi men inga delfiner eller sköldpaddor.

10/11 Vi motorseglar norr ut eftersom det börjar dra ihop sig till hemfärd. Jag måste få några instrument fixade och det är konserveringsjobb som väntar. Jag har också problem med påväxning på botten, trots Coppercoaten, och batterier som är sulfaterade. De är bara 3 år gamla och skall vara de bästa som finns. Det finns alltså en del problem som skall lösas. 

11/11 11 Kul datum som jag aldrig mer får uppleva. Instrumenten går inte att fixa i nuläget, flera andra har samma problem så det får vänta tills i vår. Vi har tagit in genuan, konserverat watermakern, köpt ledlampor till nästan alla invändiga lampor för 1600:-. Så i kväll får det bli lite after work före middagen. Vi har konstaterat att det är billigare att äta på krogen än i båten och så slipper vi disken. Jag trodde att det skulle bli 30,000 besök på sidan innan vi åker hem men det blir det inte. Vi får se vem det blir, meddela mig om det blir du, så kanske vi kan hitta på något dumt ihop.

12/11 Småfixar lite men slöar mest och njuter av vädret.

13/11 Tommy rengör kök och toalett medan jag rostskyddar motorn. Upptäcker att impellerpumpen läcker så jag tar med den hem. Vårt stora problem nu är att äta upp allt som finns i kylen och försöka tömma alla slattar. Vi täcker båten innan vi ger oss på det sista annars blir det nog inte gjort. Vi skall hämtas upp 04:30 i morgon bitti för transport till flyget.

15/11 Hemma igen i frost och is. Jag kommer att uppdatera om det händer något speciellt men inte varje dag framöver.

Antal kommentarer: 2

2011-11-13 17:31:49 - Dan

Det verkar som om du gick i våra spår! Vi seglade i samma vatten för en månad sedan, mellan Bodrum och Göcek, inkl Tilos och Symi samt de fina bukterna utanför Göcek. Vår hyrbåt hette Moskenes och hade hemmahamn i Pupa Marina i Marmaris. Ligger du i Pupa? (vi kanske ses i Linköping/Mjölby).

2011-11-15 12:23:57

Hej! Jag tyckte att vi åkte i ett dike så det måste ha varit efter er... Jag har ju varit i Göcek 3 ggr tidigare så båten börjar hitta själv. Jag ligger i Yacht marin som är lite större än Pupa. Ha det!
Namn: E-postadress: Hemsideadress:
Meddelande:
:) :( :D ;) :| :P |-) (inlove) :O ;( :@ 8-) :S (flower) (heart) (star)