Dagbok 2011 Du är besökare nr:[counter]

Sverige igen!

2011-06-10

9/6 Tidig taxi till Dalaman airport där jag omedelbart bestraffas för för tungt bagage. Pegasus godkänner bara 15 kg, de flesta andra 20 eller 30. Det är ju ett sätt att tjäna pengar. Resan kostade ca 800:- och 9 kilo övervikt 450:-. Jag ska ta med det i beräkningen vid nästa bokning. Blir hämtad på Arlanda, åker till mitt gamla företag och lånar dragbil och har sjösatt kl 18:45 i duggregn.

10/6 Åker tidigt till båten för mastning och montering av ny Furlex och nya segel från Boding. Allt går perfekt tills jag skall rulla in genuan vilket inte går. Efter ett tag kommer jag på att fallsvirveln blivit monterad upp och ner! Vi var 2 som monterade ihop den så jag vet inte vem som gjorde fel. Nu måste förstaget ner och tas i bitar innan det fungerar som det skall. Innan dess får vi hissa och ta ner som tidigare.   

11/6 Premiärsegling över Vättern i mulet och trist väder. Det är kul med nya segel, det blir som en annan båt. Mycket mindre lutning och bättre fart. Kommer på mycket som vi glömt hemma men vi överlever ändå. Det är kul att vara 2 ombord!

12/6 Tillbaka till hemmahamnen igen och väl där svär jag över en båt som ligger på min plats sedan en tid tillbaka. Han har tagit sig den friheten sedan flera år och nu ligger han så i vägen att jag har svårt att förtöja. I morgon ska båten bort på ett eller annat sätt.

13/6 Fixar rullen till genuan och deltar i kvällskappseglingen. Kommer sist, det går tungt med en stor fast propeller! Det är som att släpa på en hink. Testade att låta den rotera och det verkar då gå något lättare.    

21/6 Jag skall försöka lägga ut lite bilder men först skall vi fira midsommar. Det blir förhoppningsvis hyggligt väder så vi tar båten och seglar mot Västergötland sent torsdagkväll eller fredag fm. Jag önskar alla läsare en trevlig helg och var försiktiga med "nubbarna". De kan ge tennisarm och jag har hört talas om att de kan skapa yrsel hos vissa...  

27/6 Hemma efter att ha firat en typisk svensk midsommar med midsommarstång, folkdans, färskpotatis ,sill, nubbe, jordgubbar, sol, regn och blåst. Jag tror nog att inget saknades... Ta vara på ljuset, dagarna blir nu kortare!

Antal kommentarer: 4

2011-06-19 12:11:48 - Dan, danstromberg@yahoo.se

Tack, Sven-erik, för dina underhållande anteckningar! Vi kanske ses på svenska ostkusten i sommar; jag seglar den upp och ner (oj, förstå mig rätt!) i en malö40, Mahjong. Dessutom är det extra kul att läsa vad du skriver om marmaris etc eftersom vi kommer dit för att segla i sept-okt.

2011-06-19 20:55:46

Hej!
Det blir nog så att vi tar kanalen ut på ostkusten under sommaren så vi kanske ses. Ser du en gammal Maxi 77 som ser ut att ha gått på grund är det nog vi. Den stora fasta propellern går tungt. Jag hittar rätt bra i Marmaris med omnejd så är det något du undrar över kan jag kanske svara.
Ha det bra och segla försiktigt bland stenarna!

2011-06-23 07:04:50 - Sven-Olov, svenolov273@hotmail.com

Hej Sven-Erik
Vill bara önska dig en glad midsommar!
Vi firar midsommar här i Marmaris med Peter och Kristina.
hälsningar S-O

2011-06-28 17:07:16

Hej!
Ursäkta det sena svaret. Har varit på sjön utan tillgång till nät. Hälsa alla jag känner och hoppas ni överlever värmen!
Namn: E-postadress: Hemsideadress:
Meddelande:
:) :( :D ;) :| :P |-) (inlove) :O ;( :@ 8-) :S (flower) (heart) (star)