Dagbok 2011 Du är besökare nr:[counter]

Mot värmen igen.

2011-09-18

I morse 8:06 tog jag pendeln till Linköping för att byta till regionaltåg. Det stannar bara 4 ggr. på vägen till Arlanda och funkar perfekt men är dyrt. Det är nästan så att jag ångrar att ge mig iväg på resan när jag ser det svenska landskapet passera med spegelblanka sjöar omgärdade av en fantastisk grönska. En av årets vackraste dagar! Sedan flyg till Istanbul innan jag kliver på flyget till Dalaman. Där har jag bokat transfer med a2b som för 105:- kör mig 13 mil till marinan i Marmaris. Väl framme finns båten kvar. Batterierna är fulladdade men det är mycket damm ombord. Fönstren i sprayhooden är knappast genomskinliga. Dessutom har någon ätit fisk ombord, det är massor av fjäll utanför ruffluckorna. Sätter mig med en whisky i sittbrunnen kl 01:00 i 25 gradig värme. I morgon blir det rengöring ombord innan jag påbörjar de jobb jag har med grejor till. Kul att se att många läser men till nästa år lägger jag ner gästboken eftersom de få kommentarerna lätt får plats på den här sidan. Nú skall jag försöka sova i +29-gradig värme i ruffen! Det är över 32+ i vattnet.

När jag vaknar får jag en smärre shock när jag tittar på den otroligt skitiga båten. Det första jag försöker fixa är watermakern men tyvärr hade jag fått fel anslutningsrör medskickade. Det hjälpte inte att handla från generalagenten, man måste kolla själv också. Det blir till att bära vatten framöver. I dag har vattentemperaturen i marinan gått över 33+. 

19/9 Har just blivit av med lite pengar. Har köpt vatten och el för 40:- och betalat hamnavgift för 1 1/2 månad, 2,757:- På puben i kväll hittade jag en snubbe som skall åka till Alanya och titta på en båt. Jag känner till den ganska väl och känner ägaren så jag tog på mig rollen som surveir (besiktningsman) mot att jag får åka med i hans bil dit. Det sparar en lång dags resa per buss. Idag har tankmätaren kalibrerats. Bökigt att ta bort 20 st skruvar till manluckan då 10 av dom sitter under en durk och kan bara skruvas 1/6 dels varv åt gången. Nu är allt på plats och ser o.k. ut. 

20/9 I dag har jag monterat fjärrstyrning av ankarspelet. Det blev lite krångligt eftersom jag fick med ett relä för 4-poligt spel men jag lyckades få det att fungera efter mycket tankeverksamhet och tester. Nu kan jag från sittbrunnen köra både upp och ner. Eftersom det är lätt att tappa fjärrkontrollen över bord så har jag låtit fotkontakten i fören sitta kvar... Packar väskan igen, och konserverar båten, i morgon blir det bilresa 50 mil till Alanya. Avgång 6:30 så det får bli tidig kväll.

Tyvärr har jag fått kackerlackor ombord som inte är lätt att bli av med, Jag har byggt en fälla som jag hoppas fungerar. Om inte har jag en del jobb framöver. Problemet är att när de känner sig hotade lägger de sina ägg som kan vara ungefär 1000st. så det gäller att vara vänlig när man tar dom. 

Antal kommentarer: 2

2011-09-18 22:59:08 - Tommy, toj1@telia.com

Är lite avunsjuk på dig nu här regnar det och blåser
och det är bara 12 grader varmt
Ha det bra

2011-09-19 11:48:59

Något mitt emellan vore lagom. Just nu 28,4 i skuggan och 32,6 i vattnet gör det svårt att arbeta. Men en iskall öl i skuggan är inte så dumt.:P
Namn: E-postadress: Hemsideadress:
Meddelande:
:) :( :D ;) :| :P |-) (inlove) :O ;( :@ 8-) :S (flower) (heart) (star)